Mai - Iunie 2010 (35) - Murdarirea este buna :-)!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Noi suntem dupa un weekend cu musafiri dragi de acasa - deja mi-e asa de dor de ei! Of, Carla, daca iti spun ca traiesc aceleasi stari ca si tine, ma crezi ? Nici eu nu am pe nimeni aici, dupa noua ani sunt tot o straina; desigur, mi-am facut cativa prieteni dragi, dar nu sunt acasa si nu voi fi niciodata... Buni mea de la Cluj (vecina care ne-a ingrijit cand eram mici, odihneasca-se in pace) era din Sibiu, si toata ziua povestea cu nostalgie despre orasul in care a crescut, iar eu imi spuneam in sinea mea "of Doamne, dar sta aici de o suta de ani, ce se tot vaicareste atata?!" - iata una dintre lectiile pe care mi le-a dat viata.

Sambata am fost la pediatru, piciulina e ok, mai "plinuta" cu 1.070 de grame (bratometru' meu a fost pe faza si de data asta ), in lungime nu am mai masurat-o ca era tare somnoroasa si facea scandal maaare (era cinci jumate si ea nu mai dormise de pe la zece), insa ochiometru' meu zice cam doi tzenti. Fontanela stagneaza la 3/4 in continuare; doamna doctor zice sa ca nu-i bai, are vreme sa se micsoreze - continuam inca o luna cu sase picaturi de vigantol si zece zile de calciu. Am primit liber la orice fel de fruct (minus kiwi, capsuni, etc) si la orice fel de legume, plus carnita de pui si ficatel, galbenus de ou fiert zece minute, iaurt si branzica de vaci. Avem voie si gluten: cereale si biscuiti, dar nu-mi recomanda, ca bebeluna a cam pus pe ea in ultima luna ; doar doua-trei lingurite de cereale in fructe sau in iaurt, ca sa avem si aport de fibre. Avem liber si la ulei de porumb, unt si smantana (pe rand, cate putin si nu toate in acelasi timp ), pentru creierusul piciulinei, ca ne trebuie si ceva lipide ca sa crestem armonios; in plus uleiul ajuta la tranzit, la trecerea bolului alimentar prin intestine. Nu uleiului de masline pana dupa opt luni: este colecistokinetic ("substanta care provoaca sau favorizeaza contractia veziculei biliare si, in consecinta, evacuarea bilei de la acest nivel" - zice dictionarul). De luna viitoare avem liber la curcan si vitel, iar de la noua luni la peste (daca face alergie la una-alta intre timp, il introducem abia dupa un an). I-am facut iaurt si mi-a iesit DELICIOS, cu lapte zuzu de 3,5% si iaurt zdravan de la napolact de 6%, in ulcica de lut - am mancat amandoua tot intr-o zi! E alimentul ei favorit din tot ce i-am dat pana acum, dupa ce-a dat gata o cana de 250 de ml, inca intindea manutele dupa ligurita si casca gurita mare-maaare! Am comandat si niste cereale bio Holle de www.naturame.ro/" target="_blank">aici si abia astept sa le primesc sa vad daca ii plac. Sunt fara zahar, numai bune de pus in fructe sau iaurt (cele fara lapte).

Cris la Sebi Bebi, sa treceti cu bine peste necazul cu burtica! Am vorbit putin, acu' ceva vreme, cu mamica lui David, Leditia (de la umanitare) baietelul bonav de fibroza chistica; lor cand li s-a recomandat testul sudorii, micutul trecuse printr-o multime de episoade de raceala cu multi mucusori si alte problemute, nu a fost vorba doar de stagnare in greutate. Nu cred ca e cazul la voi.

bebei din 15

am inceput album nou

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
pozici si filmulete
www.sos-animale.ro/?x=show&sel=11" target="_blank">poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

buna fetele
si noi ne incadram la categoria "ursulache"(8500kg si 67 cm)
dar deh daca fata papa bine ce sa ii fac?
imi puteti recomanda un site pt bebei cu preturi accesibile va rog?
de 2 zile am pus o in premergator putinel asa si o trag eu prin casa, este foarte fascinata
spatarul premergatorului este foarte inalt ca si un scaun(gen bumbo)
stiu ca nu este indicat de acum dar putin nu strica( nu dati cu rosii)
Cris, multa sanatate lui Sebi bebi si tie putere multa
Nana,Adelinei mancacioase

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

A facut kk...normal,fara diaree,fara febra,fara sange..dar oricum ii fac coprocultura
Fug la laborator

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

A facut kk...normal,fara diaree,fara febra,fara sange..dar oricum ii fac coprocultura
Fug la laborator

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Cris, ma bucur tare mult!

Ale, eu imi aleg produsul pe care vreau sa-l cumpar, il caut in mai multe magazine virtuale (da-i un search cu google, de exemplu) si aleg oferta care imi convine (pret, transport, daca mai au si altceva ce vreau ca sa nu comand din mai multe locuri, etc). la ursulache

meniul zilei:
*gutuie si mar (coapte)
*dovlecel, telina, praz (aburite) - galbenus de ou (fiert) - ulei de porumb
*iaurt

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
pozici si filmulete
www.sos-animale.ro/?x=show&sel=11" target="_blank">poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Buna dragilor si dragelor,

iaca am revenit si noi acasa si de-abia asteptam sa citesc vestile despre voi dar si sa ma laud si eu:

Tudor are un dintisor

daaaa, joi spre vineri, noaptea mi s-a parut ca era cam fierbinte, am luat temperatura, parea ok si totusi....Dimineata, am cautat pe la gingiuta si nu am obs. nimic "suspect" , mi se parea cam devreme totusi sa apara dintucii dar...mai pe la 11 il iau la fereastra sa admiram florile lui buni din balcon si acolo, la lumina naturala verific din nou gingiile si ce sa vezi...o dungulita alba, adica dintisor....Azi deja il simt la mana.....eheeeee, suntem mari....

Nu am apucat sa citesc din urma dar ma apuc de rasfoit....ca sa fiu la zi.

Am achizitionat si eu sita floricica de la Ikea si asteptam sa o folosim.

Sanatate multa tuturor, o saptamana buna si pupam toate floricelele si mamicile...

Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Buna, buna, buna ziua !!!

Vreau sa va salut si eu, ca n-am mai intrat demult aici. Cand lipsa de timp, cand oboseala..
Curatenie, mancare, copii..toata ziulica.

Noi suntem bine, crestem, avem muci...nah, d-ale casei
Dinti inca nu.

Va pupez si sper sa reusesc sa apar mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare dragelor!

Am citit si eu acum ultimele noutati..

Carla
, par super carticelele, cred ca o sa incerc sa dau si eu o fuga la targ, desi stau prost cu timpul, insa ma tenteaza (mai ales ca mereu iau jucarii doar pt Matei, gandindu-ma ca Tudor are de la el attaea, si poate nu e tocmai corect)..Si am fost si la Imaginarium vineri, mai ce de jucarii frumoase au, am vazut si zebra aceea simpatica, insa mai reflectez cu cumparatul, ca parca nu-mi vine sa dau atat pe ea, mai ales ca noi mai avem o motocicleta de politie si o masinuta si amandoua se si leagana, stiu ca nu-i totuna, dar na..jucarii avem tone prin casa, ramase de la Matei..

Anca, tu cand mergi la targ? Poate vin si eu cu tine.. si fotomodela ta

Vivela, multum de pont, desi eu una nu cred ca mai cumpar ceva haine de iarna pt Tudor, are, plus ca e buget de austeritate. La Matei nu prea tineam cont, voiam sa-i iau de TOATE, acum sunt mult mai rationala..

Cris, super, ma bucur ca e mai bine Sebi!

Nana, fetita dulce si mancacioasa (am vazut si eu filmul cu "murdarirea cea buna", super super tare). Multumim de ponturile legate de alimentatie, eu una chiar nu stiam de uleiul de masline ca nu e indicat acum, plus ca vazand meniul vostru imi dau seama ca suntem in urma rau. Eu lui Tudor nu i-am dat decat fructe (mar, para, avocado, pruna, dovleac) si legume (cartof, morcov, ardei, dovlecel, telina, patrunjel si cam atat), trebuie sa mai introducem si noi alte legume si carnita de pui macar, in prima faza..Ah, si alte fructe, iaurt, branzica..
Am retinut si despre uleiul de porumb, o sa caut ca noi nu folosim, si voiam sa te intreb cum ai facut iaurtul de casa, adica banuiesc ca ai fiert impreuna laptele cu iaurtul cateva minute, dar in ce proportii?

Ale, si pe grasulina voastra.

Despre noi, ce sa va zic, creste Tudor vazand cu ochii (dar asta stiti si voi), sta binisor in fundulet, daca e pe tare (carut, de ex), in pat tot mai cade, n-avem inca niciun dintisor (desi ne tot ameninta sa rasara, se si simte gingia mai tare jos, dar inca nu a razbit), suntem un vesel, sociabil, grasun nu mai zic (cred ca deja are 11 kg, daca nu mai bine). E si lungan, ce-i drept, lumea cand il vede se asteapta sa mearga, sa vorbeasca, si se mira ca de-abia sta bine in fund

Noi am avut botezul sambata fetitei, a fost frumos, desi incepuse cu ceva peripetii, nu va mai plictisesc cu detalii, poate reusesc sa mai pun cateva poze.

Zi frumoasa la mamici si bebelusi!

Mergi la inceput

Nana, hihi, am zic ca am vazut filmul cu "murdarirea Adelinei" si de fapt sunt numai poze, insa asa-s de expresive incat eu film am vazut

Mergi la inceput

Sabina, tu pe unde esti, ca nu mai zici nimic..Ce mai faci, ce-ti fac printesele?

Mergi la inceput