Mai - Iunie 2010 (35) - Murdarirea este buna :-)!
Raspunsuri - Pagina 19
Jocurban spune:
Si eu am un of impotriva cerealelor cu arome si cu zahar, motiv pentru care nu cred ca le voi da fetelor vreodata asa ceva.
Insa cereale simple, fara adaosuri, exista mai multe marci. Si Nestle are, si Milupa are, eu am mai gasit in farmacii Lalac (cu care am inceput) etc. Ioana, la voi nu sunt deloc Milupa sau Nestle? Sau nu-ti poate trimite nimeni, din tara, cateva cutii? Cerealele in casa cum se fac, e complicat procedeul?
Noi avem o pasa proasta azi. Fetele mi-au plans isteric, amandoua deodata,dfara niciun motiv, mai bine de o ora. L-am sunt pe sot si l-am chemat din santier, asa ceva niciodata n-am patit, sa nu le mai pot linisti... Pur si simplu se antrenau una pe cealalta si eu nu reuseam sa le calmez... Pana a venit sotul era vinete amandoua, ude leoarca de transpiratie, respirau cu spasme, tremurau amandoua si abia-abia le-am linistit impreuna. Acum le-am trimis cu el afara o ora, iar eu incerc sa-mi revin... Sunt coplesita total, in ultima vreme...
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor
Onana spune:
Cris, parca nu-i ok sa-i dai cereale, stiu si eu? Mie nu mi-a indicat dr cand avea Matei diaree, din cate imi amintesc..Sanatate piticului!
Artu, uitasem sa intreb, si Sabina a racit?
n_a_n_a spune:
A doua masa n-a prea avut succes. A mancat vre-o zece lingurite si si-a pierdut interesul, asa ca am ramas cu tzitzi. Mie mi s-a parut tare gustos piureul... N-o fi avut fata chef de el, ca pana acuma manca bine dovlecelul cu telina si praz. Sau or fi fost de vina galbenusul si uleiul? Apropo de uleiul de porumb, e super bun cu paine prajita .
Sorana, iaurtul il fac in linii mari asa cum a spus Vivela. Proportiile sunt o cutie de iaurt de 200 de grame la un litru de lapte. Eu folosesc lapte UHT integral, asa ca nu il mai fierb, il incalzesc bine, fara sa ajunga prea fierbinte. Daca ai lapte crud, fierbe-l 5-10 minute, luand spuma incontinuu ca sa nu dea in foc, apoi il lasi sa se raceasca. Eu am pus iaurtul intr-un castron si l-am subtiat treptat cu laptele cald, ca sa se omogenizeze bine. Pe urma am turnat amestecul intr-o ulcica de lut smaltuita (daca nu ai, foloseste un borcan mai mare, de sticla), ulcica am invelit-o intr-o fata de masa si apoi intr-o paturica de fleece. Am lasat-o asa cateva ore (am tot gustat pana am constat s-a acrit suficient), apoi am pus-o in frigider. Si gata ! Din iaurtul astfel obtinut se retine un pahar pentru tura urmatoare; de data asta noi l-am papat tot . Nici noi nu mancam mare lucru inca, abia am introdus iaurtul, galbenusul si uleiul. Fructe am incercat: mar, para, pruna, gutuie (doar coapta), avocado; legume: morcov, telina, dovlecel, cartof dulce, praz. Ma tem putin de gulie, broccoli si familia lor, ca ii vor face gaze, dar trebuie sa spargem gheata si sa incercam. Mai am in plan spanac, pana se mai gaseste. Maine incercam pulpita de pui. Eu incerc sa nu ii combin prea multe chestii la o masa, sa diferentieze cat de cat gusturile; prefer ca din cinci ingrediente (de exemplu) sa-i fac trei combinatii, pe care sa le servesc in trei zile diferite, si nu sa ii dau aceiasi chestie din toate cinci amestecate in fiecare zi.
Ioana, ce sa zic, daca i s-ar recomanda fier profilactic as spune pas cu certitudine. Asta, insa, dupa ce n-am avut incotro si a trebuit sa ii dau (anemie feripriva congenitala dovedita cu analize, nu dupa paloarea fetei). Constipatie, dureri de burtica, agitatie, plans (urlat) cate doua-trei ore... Am trecut prin toate. Am incercat sa facem tratamentul de trei ori si am abandonat de doua din cauza efectelor adverse. Acuma mi-e si groaza sa ma duc sa ii fac analizele, sa nu trebuiasca sa reluam... Dar, pe de alta parte, sunt multe floricele de liliac ce tolereaza fierul fara nicio problema. Poate e mai bine sa grabesti carnita si ficateii: ii poti face "chiftelute" din carnita fiarta si mixata, "tavalite" in ovaz, de exemplu. Cat despre cereale, eu am preferat unele mai "necunoscute", bio, cu pret comparabil cu cel al marcilor comerciale pentru ca sunt fara zahar si neimbogatite cu n'spe mii de minerale si vitamine (in afara de vitamina B1)... Acuma sa vedem daca le va manca bebelusa sau subsemnata . Cred ca am mai zis: Holle le cheama, si eu am luat din cele fara lapte. Maine le primesc. Si in casa poti sa faci linistita, daca ai rabdare, cumnata-mea rasnea de zor diverse boabe pentru copii (cu rasnita de cafea).
Cris, cere-le reteta celor de la spital si sa ne zici si noua . Saau, oare, e mai bine sa nu stii?!
M-am enervat pe vecinul meu care "repara" o coaja de Dacia 1310, ca ii tot ambaleaza motorul, iar eu m-am trezit cu casa plina de gaze de esapament! Ufff! Vreau sa ma mut in padure!
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
pozici si filmulete
www.sos-animale.ro/?x=show&sel=11" target="_blank">poti ajuta si tu
Alinutzaa spune:
Salutare tuturor
Eu am avut musafiri peste weekend, plus ca am stat mai mult pe afara ca a fost prea frumoasa vremea ca sa ratam. Astazi la fel, am haladuit pe afara pana pe la 4 cand mi-au cazut ambii copii rapusi de oboseala
Sanatate multa multa puilor bolnaviori.
Despre cereale - eu la Tudor am preferat sa folosesc cereale simple, fara adaos de nimic. Astea sunt http:/ /bebelusultau.ro/detalii.php?cod=MI94 (am bagat eu un spatiu intre cele doua //). Aratau ca taratele si i le faceam in amestec cu lapte/iaurt si fructe.
Noi ne pregatim de autodiversificare. Am pus-o in scaunul de masa (din care abia se vede) asa ca i-am pus o pernuta sub fundulet si i-am pus pe masuta morcov aburit, mar aburit, avocado. Tot ce gaseste pe masa e numai bun de storcosit si framantat in manute. De bagat in gura...nu. Mai linge degetele, mai linge masuta dar nu ar baga bucata in gura. Perseveram si om vedea ce iese.
nikolett2445 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris_09
Oare cereale am voie sa-i dau?Din alea de la nestle ii dadeam inainte,cu orez si roscove Nicolettttttttttt unde esti? Nu stiu cum naibii faceau alea mancarea in spital,ca balota pe nerasuflate,acasa nu vrea nimic Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010) Nu cartile cresc oameni,ci mamele. |
imi pare bine de kk,e cel mai frumos cadou,sa-l vezi legat,nu imprastiat
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
nikolett2445 spune:
Cris nu stiu , incearca milupa fara lapte sua mai bine nu,gasesti orez sau orez cu porumb sau 7 cereale de la 6 luni,eu asta folosesc
Artu poti sa-ti achizitionezi o moara si sa-ti prepari cereale acasa ,costa vre-o 300 euro parca si e mica
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
arturicii spune:
Carla, imi pare rau de starea fetelor. Sper ca deja sunteti toti mai linistiti
Sorana, dap, e racita; insa ptr moment doar nasul curge si curge rau.
Nikol, nu am luat eu steamer ci floricica de ikea dar moara. Multam de sugestie.
Cum Sabina e autodiversificata si daca nu gasesc (desi putin probabil) cereale gata "faina" ii le fierb bine si ii dau asa, ca pe pilaf.
Carla, aici aproape tot ce e de mancat e cu zahar (sau variante de indulcitori); greu gasim de ex paine fara. Si asta e unul din motivele ptr care am trecut la consum de produse europene.
Cred ca au program national de ingrasare.
Nana, asa ma gandesc si eu ca nu e ok sa ii ofer ceva reactii secundare aiurea si sa incerc sa ii dau din alimentatie;
Oare daca iau eu fier ajunge si la ea prin lapte? Pt ca eu nu am nici o reactie daca il beau cu un suc de portocale.
Alina, spor la autodiversificare
Cra cra cra: Tinuta de manute Sabina a ajuns la performanta de 15-20 de pasi pe covor
Ioana & Arturicii'S
n_a_n_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Oare daca iau eu fier ajunge si la ea prin lapte? Ioana & Arturicii'S |
Acesta a fost primul lucru pe care l-am intrebat si eu, iar raspunsul a fost, din pacate, nu. Cantitatea de fier din laptele matern este constanta, indiferent de aport; acesta este luat din rezervele mamei, chiar daca aceasta este anemica, laptele are acelasi continut de fier.
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
pozici si filmulete
www.sos-animale.ro/?x=show&sel=11" target="_blank">poti ajuta si tu
veronicach spune:
din pacate am ramas fara bebe pod :((
se pare ca avea peste 2 kg si costurile de expediere ajungeau la minum 40 de lire
nu cred ca m-a mintit, cred ca nu stia ca este asa de greu
asta este....am primit banii inapoi
Carla ce nebunie...oare a fost de la dinti si tipau una de durerea celeilalte
crisce ma bucur ca Sebi e bine..yupii
arturicifelicitari pentru primii pasi din forum
onana bine ai revenit...felicitari pentru progresele lui Tudor
si sa ma laud si eu :))
astazi s-a intors de pe burta pe spate, pt prima data evident
duminica i-am vazut primele lacrimi, din pacate au aparut dupa ce a dat un cap de masa(era in brate la matusica lui si s-a balansat prea mult)
sambata am dormit prima data in alta locatie...s-a cam fastacit in pat dar nu a plans:)
gata..inchid si merg la culcare..
noapte buna
Monica daca ne vei citi te salut cu drag:)
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010
bebe
Dienutza spune:
Buna seara,
Cristina ma bucur ca Sebastian este mai bine. Sincer nu am idee ce este cu testul sudorii. Acum aud prima oara de asa ceva.
Anca vai de mine! Sper ca nu va trebui sa ma uit la Veronica. Nu suport. Mi se face pielea gaina cand vd filmul ala.
Viviela multumim pentru sugestie. Este dragut saculetul. Au reduceri la Kiabi?
Si multumim si pt. reteta de iaurt. Numai sa nu o uit pana il introduc . Mai intreb atunci, daca nu deranjez.
Nana felicitari pt. fetita garsunica! Ne bucuram pt. vestile bune. Eu am luat cereale bio de la Milupa. Nu au zahar si sunt si fara gluten. Am gasit de orez de la Carrefour. Am citit pe pachet ca mai exista de doua tipuri pentru 4 luni + si altele pentru 6 luni +. Si pretul mi s-a parut rezonabil. Deocamdata le-am pus in supa si nu am fost refuzata.
Ioana wow - deja faceti pasi!!! Ce fetita mare aici la odisee! Eva nici nu a inceput sa se tarasca . Nu stiu ce este cu ea. Nu se prinde de loc de faza cu taratul. O tot imping de la spate si ea nimic. Oricum mama sotului mi-a spus ca el nu a mers deloc de-a busilea. Asa ca, Eva fiind clona lui, este posibil sa mearga si ea direct in picioare.
Meniul de astazi
- ora 10:30 suc de morcovi
- ora 14:30 supa de legume - zeama (morcov, telina, pastarnac, patrunjel, ardei gras, rosie, ceapa verde, dovlecel)+ 2 lingurite de cereale.
De maine intentionez sa adaug niste legume pasate in supa pt. ca mi se pare prea lichida si ma chinui sa ii dau sa mamance. II tot curge pe langa gurita.