Legarea trompelor sau sterilet ???

Legarea trompelor sau sterilet ??? | Autor: martutza

Link direct la acest mesaj

Buna.
Pe 16.11 urmeaza sa devin mama pentru a doua oara.Am un baietel nascut in martie 2007 si acum urmeaza fetitza.La prima nastere am avut indicatie terapeutica de cezariana.Dupa operatie am aflat ca am "predispozitie spre chisturi ovariene" si ca nu e recomandat sa folosesc pilule contraceptive ca masura de protectie.Deoarece imi doream al doilea copil pana la 40 ani nu m-am stresat cand am constatat ca am ramas insarcinata in perioada "asa zis sigura" (desi ultima menstra am avut-o pe 19.02. si pe 17.03 a venit normal musafirul care a plecat in 2 zile).
Azi am fost la control si dr.meu (in care am mare incredere tinand cont de faptul ca pana la el nu am fost niciodata tratata cu mai mult respect si calm desi am trecut prin trei sarcini pierdute )m-a surprins cu o intrebare :" vreti sa va leg trompele ?".
Am stat putin de vorba pe tema asta dar in final a zis ca decizia imi apartine.
Am uitat sa va spun ...am deja 39 de ani
Nu stiu ce sa fac?
Stiti cumva ce riscuri sunt?
Eu ma gandeam initial la sterilet dar...in ultimele doua ore am auzit mai mult contra sterilet decat pro....
Ce parere aveti?
Legarea trompelor sau sterilet?

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor

Asa s-a nascut Victor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu am ales sterilet. am 2 copii si 33 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Daca esti absolut sigura ca nu vei mai vrea un copil, varianta legarii trompelor e mai buna decat steriletul care poate provoca leziuni pe col . Cand ai sterilet trebuie neaparat controale dese, cel putin 2 pe an ca nu cumva sa ai leziunile respective si sa se transforme in cancer.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui philip

eu am ales sterilet. am 2 copii si 33 de ani.

Andreea
...si eu ma gandeam la asta dar dr meu a zis ca am uter cicatriceal si exista risc de hemoragii,apoi s-ar putea sa nu ma obisnuiesc cu el si sa ajung tot la prezervative.Tot el a zis ca s-ar putea sa nu am nimic si sa fie bine.

tu ce sterilet ai? de cate ori mergi la control? ai menstre mai abundente?

multumesc pentru atentie si raspuns

Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Daca esti absolut sigura ca nu vei mai vrea un copil, varianta legarii trompelor e mai buna decat steriletul care poate provoca leziuni pe col . Cand ai sterilet trebuie neaparat controale dese, cel putin 2 pe an ca nu cumva sa ai leziunile respective si sa se transforme in cancer.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Eheee..pai dupa 40 ani si cu credit la casa oare cine s-ar mai baga si la bebe3?? Oricat d mult iubesc copiii, raman la 2 categoric.Am baiat, vine si fata ...ce-si poate dori mai mult o mama?

Despre femei cu sterilet care nu au ajuns la timp la control si ranile s-au malignizat am auzit.Am avut un caz printre prietenele mamei si stiu ca a fost devastator.Ma gandeam la sterilet initial pentru ca ma temeam de modificari hormonale aparute in urma legarii trompelor dar dr a zis ca e poveste,ca ovarele raman la locul lor si isi fac treab ain continuare.Apoi ma mai tem de extrauterina ...sunt intr-adevar foaret tematoare dar vreau sa ma asigur ca voi lua cea mai buna decizie, in cunostinta de cauza si cu mai putine riscuri.

Multumesc pentru raspuns ..si apropo...frumos nume are fetita ta.Daca mama mea si una din nepoate nu erau Sofia cu siguranta fata mea ar fi purtat acest nume deosebit.Sa-ti traiasca.

Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput

buna dimneatza

Ioana si Roxanici...pai eu am deja uterul taiat acum 3 ani,urmeaza o noua taietura saptamana viitoare si cum sunt "hormonata" rau ma gandesc ca la bafta mea daca imi pun sterilet fac rana si cancer iar daca imi leg trompele fac extrauterina....eheee si daca nu fac nici una si raman gravida a 6a oara (stiti voi 3 ingerasi si 2 copii),eventual cu metoda calendarului in perioada sigura voi suporta gandul unei crime???Nuuuu.....dar nici nu voi avea cu ce sa-l cresc....in plus dr meu nu face chiuretaje si nu as avea incredere sa merg la altul....si daca raman si-l pastrez si uterul nu poate duce sarcina la bun sfarsit? Doua taieturi...peste 40 ani.....ufff grea misie coane Fanica.
Din fericire am o sanatate de fier si singurele spitalizari au fost la apendicita, nasterea lui Victor si cu rinichiul ala al meu cu tumoreta pe el deci ar mai fi aceasta nastere si sper si vreau sa nu mai ajung in spital .
In plus merg la dr doar o data pe an pt control general si in mod exceptional doar daca ma doare ceva atat de rau incat dupa epuizarea tuturor metodelor naturiste sau homeopate, nu gasesc leac .

Eu va multumesc ca mi-ati spus parerea voastra.Voi gasi pana la urma uterea sa fac ceea ce va fi bine pentru mine fara sa regret.

Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Martutza, eu am trompele legate de 20 de ani. Nu am avut nici un fel de manifestare negativa. Nu m-am ingrasat, nu am slabit in tot acest timp. Nu mi s-a modificat ciclul in nici un fel. Si eu am tot 2 copii, nascuti prin cezariana. Legarea trompelor mi-a facut-o dr odata cu a doua cezariana. Asa ca "go for it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralooka spune:

Si eu am aceeasi dilema... sterilet sau legarea trompelor.
Am un baiat de un an si jumatate, in 3 saptamani vine si fetita, exact ce mi-am dorit dintotdeauna.
Nu cred ca as mai vrea un copil.
Si totusi... steriletul mi se pare ceva infiorator, ca un mic instrument de tortura medieval. Pe de alta parte, imi e foarte frica de o sarcina extrauterina, mai ales ca ma stiu foarte fertila: ambii copii au fost "punt ochit, punct lovit", singurele dati in care nu am folosit prezervativul, am si ramas insarcinata.

Ce stiu cu siguranta este ca nu mai vreau sa folosesc prezervative, mi s-a urat cu scormonitul prin sertare, iar cand uitam sa cumparam stricam o seara ce ar fi putut fi placuta. Si la cat e baiatul de activ, daca le las vreodata la indemana, cu siguranta o sa le gasesc umflate si agatate de coada motanului!

Decizii, decizii...

Mami de Alex si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu am ales steriletul pt ca mi s-a parut parca prea definitiva cealalta varianta. am mirena si menstruatia aproape ca a disparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Intrebarea asta mi s-a pus si mie cand eram pe masa de operatie. Am zis NU! Nu leg trompele, poate mai fac un copil! (3 mi se pare absolut minunat)
Ulterior medicul mi-a spus caa uterul meu si asa fibromatos avea aderente mari si ... cuvintele lui fiind astea "de abia am avut de unde sa trag ca sa pot sa inchid". Deci la o noua sarcina uterul e posibil sa crape sau sa crap si eu cu el.

Sterilet pe uter cicatriceal nu recomanda nici un medic adevarat ci doar cei de 2 lei.

Anticonceptionalele oricum nu se pot lua la nesfarsit si la mine e oricum un cosmar ca mereu uit sa le iau la ora la care trebuie.

Avand in vedere toate acestea trebuie sa iti spun ca acum imi pare rau ca nu i-am zis sa le lege.
Insa ca orice alta problema de acest gen legarea trompelor poate duce la dereglari hormonale. Singura care mie imi displace este sa ma ingras si sa ma fac cat China.

Asa ca .... legarea trompelor - posibil kg in plus
sterilet - mai bine nu pe uter cicatriceal.

Te pup si iti doresc sa iei decizia cea mai buna pentru tine,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inacanada2005

Martutza, eu am trompele legate de 20 de ani. Nu am avut nici un fel de manifestare negativa. Nu m-am ingrasat, nu am slabit in tot acest timp. Nu mi s-a modificat ciclul in nici un fel. Si eu am tot 2 copii, nascuti prin cezariana. Legarea trompelor mi-a facut-o dr odata cu a doua cezariana. Asa ca "go for it".

Ina...multumesc de incurajare...tocmai asta spunea si dr meu...dereglarile hormonale apar din disfunctii ale glandelor endocrine.Legarea trompelor nu inseamna oprirea functiei ovariene....voi avea menstruatie,ovulatie...doar cu nu se vor mai intalni cei doi neastamparati....

Multumesc pentru incurajari

Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput