Legarea trompelor sau sterilet ???
Raspunsuri - Pagina 2
martutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralooka Si eu am aceeasi dilema... sterilet sau legarea trompelor. Am un baiat de un an si jumatate, in 3 saptamani vine si fetita, exact ce mi-am dorit dintotdeauna. Nu cred ca as mai vrea un copil. Si totusi... steriletul mi se pare ceva infiorator, ca un mic instrument de tortura medieval. Pe de alta parte, imi e foarte frica de o sarcina extrauterina, mai ales ca ma stiu foarte fertila: ambii copii au fost "punt ochit, punct lovit", singurele dati in care nu am folosit prezervativul, am si ramas insarcinata. Ce stiu cu siguranta este ca nu mai vreau sa folosesc prezervative, mi s-a urat cu scormonitul prin sertare, iar cand uitam sa cumparam stricam o seara ce ar fi putut fi placuta. Si la cat e baiatul de activ, daca le las vreodata la indemana, cu siguranta o sa le gasesc umflate si agatate de coada motanului! Decizii, decizii... Mami de Alex si 35+ |
Ralooka stai pe faza si sigur vei lua decizia cea buna.
Mai distrat cu "baloanele umflate"...ce varsta are Alex? Al meu are 3 ani si 8 luni si acum vreo 2 luni la Carrefour vazand cutiile cu prezervative m-a intrebat ce sunt...raspuns rapid si stupid : pastile de oameni mari ...raspuns de copil istet: "Mami, pai tati e bolnav? ca a luat si el o cutie si a pus-o intr-o zi in sertar" ...si zau ca nu vreau sa ii dau detalii de acum nici lui nici sorasii..la mine vine fetitza pwe 16 si vor locui in aceeasi camera cativa ani pana luam o casa mai mare...deci trebuie sa fiu fff atenta.
in alta ordine de idei: Bun venit in "secta despre copii" . Sigur te vei simti bine (chestia cu secta o zicea cineva acum cativ aani si m-a distrat fff tare, ce limitata e lumea)
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
lavi02 spune:
Eu nu inteleg care ar fi logica incat legarea (sau sectionarea) trompelor sa duca la ingrasare sau la extrauterina.
Ovarele raman la locul lor, produc in continuare hormoni, deci nici vorba de probleme hormonale.
Sarcina extrauterina - daca spermatozoizii nu mai au cum sa intaneasca ovulul - de unde sarcina?
(Singura posibilitate de sarcina ar fi ca trompele sa se repermeabilizeze singure, ceea ce a patit Roxana.c. Atentie, spuneti doctorului ca aveti o prietena care a patit asa ceva, deci sa le lege cu simt de raspundere :) )
Eu am 32 de ani, 2 copii si parca as mai dori unul, dar ma gandesc serios ca pe la 40 de ani de fac o mica laparoscopie pt legarea trompelor, sa scap de o grija. Dupa 40 nu as mai face copii, pilule nu as mai putea lua din cauza varstei si nici sterilet n-as vrea.
Inainte de 40 de ani nu mi-as lega trompele pt ca cine stie ce idei imi mai vin , dupa 40 insa nu ar trebui sa-mi mai vina idei de-astea.
martutza spune:
citat din mesajul lui gabi78 Intrebarea asta mi s-a pus si mie cand eram pe masa de operatie. Am zis NU! Nu leg trompele, poate mai fac un copil! (3 mi se pare absolut minunat) Ulterior medicul mi-a spus caa uterul meu si asa fibromatos avea aderente mari si ... cuvintele lui fiind astea "de abia am avut de unde sa trag ca sa pot sa inchid". Deci la o noua sarcina uterul e posibil sa crape sau sa crap si eu cu el. Sterilet pe uter cicatriceal nu recomanda nici un medic adevarat ci doar cei de 2 lei. Anticonceptionalele oricum nu se pot lua la nesfarsit si la mine e oricum un cosmar ca mereu uit sa le iau la ora la care trebuie. Avand in vedere toate acestea trebuie sa iti spun ca acum imi pare rau ca nu i-am zis sa le lege. Insa ca orice alta problema de acest gen legarea trompelor poate duce la dereglari hormonale. Singura care mie imi displace este sa ma ingras si sa ma fac cat China. Asa ca .... legarea trompelor - posibil kg in plus sterilet - mai bine nu pe uter cicatriceal. Te pup si iti doresc sa iei decizia cea mai buna pentru tine, Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09) |
Gabi mersi de incurajare.Tu stii bine situatia noastra materiala si familiala si este exclus bb3 chiar daca eu si Victor mai dorim un baietel pe care sa-l cheme Bogdan
Anticonceptionale-nu am voie
Prezervative-m-am saturat de ele; desi le voi mai folosi o perioada ca protectie impotriva bolilor
Sterilet -dr e circumspect;a zis ca exista riscuri
Legarea trompelor- nu ingrasa!!! dar ma tem de complicatii postoperatorii;de repermeabilizarea lor; trebuie sa mai vorbesc cu dr marti dimineata inainte de operatie.
O zi frumoasa.
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
ralualexandrei spune:
La mine alegerea a fost cam asa:daca la Edy faceam cezariana urma legarea trompelor,daca nu - sterilet Mirena.
Pt ca slava cerului nu s-a impus cezariana sunt posesoarea unui sterilet de 3 ani si 8 luni,pana acum n-am avut probleme,e adevarat ca fac control (eco transvaginala) de 2 ori pe an . Eu nu am avut nici un fel de probleme ginecologice inainte ,uter fibromatos chisturi ovariene sau ceva de genul.
Martutza daca as fi in locul tau as opta pt legarea trompelor,parerea mea.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
Carmena spune:
Marutza, leaga-ti linistita trompele, daca stii ca e exlusa varianta unul alt bebe. E l-am nascut pe Bogdan la 33 ani, cu cezariana, si mi-am legat trompele, era deja a doua cezariana. Sunt sigura ca daca nu le-as fi legat, as fi cochetat cu gandul unei fetite, dar avand in vedere complicatiile unei alte cezariene, am preferat sa-mi iau gandul.
Acum sunt f ok, am greutatea pe care o aveam in facultate, desi am luat la ambele sarcini cate 25 kg. Am ciclul normal, fara dureri, la fix 28 zile. Viata sexuala nu a avut de suferit, ba as spune ca din contra nu mai am stresul metodelor de contraceptie...ce as putea sa iti mai spun... nu exista riscuri, decat, ca, nu ai sa mai poti sa ai copii, si intr-adevar e o decizie radicala si oarecum definitiva. S-au intalnit cazuri de repermeabilizare a trompelor, dar eu zic ca un profesionist, le va lega profesionist
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui l_carmen2003 de ce spuneti ca Mirena ar cauza cancer? "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
Eu am ramas in minte cu cateva poze nasoale de la anatomia patologica cand eram in facultate, erau leziuni maligne cauzate de sterilet si tin minte si acum cum dl. prof. ne-a atras atentia de cateva ori ca noi fetele sa evitam steriletul ; de atunci fug de el cum aud. Intr-adevar, nu a precizat daca femeile respective au fost la controale sau nu dar mie una mi-a fost suficient pentru evitarea lor ; din nefericire si la noi "traiasca prezervativul" !
martutza :
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
l_carmen2003 spune:
Pai steriletul clasic e de cupru si se tine 8 ani... Mirena e din palstic, si se tine max 5 ani. Schimba ceva asta?
RHYANNA spune:
FETELOR AM LEGAT TROMPELE ACUM 3 ANI
nu m-am gandit niciodata ca ingrasarea mea poate fi o cauza a acestei operatiuni dar cred ca aveti dreptate
sunt mai grasa decat atunci cand am nascut,am facut fibrom etc
nu stiu daca a fost o alegere buna
am 2 copii si 33 de ani si nu mai vroiam sa fac pe al 3 -lea(am cezariana la amandoi)
martutza spune:
citat din mesajul lui RHYANNA FETELOR AM LEGAT TROMPELE ACUM 3 ANI nu m-am gandit niciodata ca ingrasarea mea poate fi o cauza a acestei operatiuni dar cred ca aveti dreptate sunt mai grasa decat atunci cand am nascut,am facut fibrom etc nu stiu daca a fost o alegere buna am 2 copii si 33 de ani si nu mai vroiam sa fac pe al 3 -lea(am cezariana la amandoi) |
Esti absolut sigura ca te-ai ingrasat pentru ca ai sterilet? Nu s-a schimbat nimic care sa fi declansat asta? Una din surorile mele nu si-a mai revenit la greutatea dinaintea sarcinii si nu are sterilet, ba mai mult a mai pus vreo 4 kg si dr a zis ca numai face miscare suficienta .
Nu de alta dar eu am aceeasi greutate de 21 de ani (adica de la terminarea liceului) ba mai mult in perioada in care il scoteam pe Victor in parc si apoi in primele luni de munca nu saream de 50 desi greutatea mea e 52-53.
Nu stiu ce sa zic
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor