Fluturasi de martie-aprilie 2011 (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Alina06st, si eu iau supliment de fier, am luat si sarcina trecuta, si dr mi-a recomandat sa il iau cu un pahar de suc de portocale ( eu storc in fiecare dimineata 1 porto+1 gref roz ca si asta are fier) si cu sucul asta iau pastiluta de 100mg fier.
Pe urma, ca sa se fixeze, regula este ca minim jumatate de ora, sa nu mananci/bei nici un fel de lactat, ca asta diminueaza asimilarea fierului.

Mamica fluturasului Andrei si 25+ Maria

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

happiness, cum adik ai luat 1 kg? pana acum? ca nu inteleg Eu sunt cu 300 gr peste limita superioara
Vrem si noi poze de la Boston

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 25+ cu

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ama22

Buna dimineata :)

eu sunt un pic nauca de cap ca m-am culcat pe la 3 si tot vroiam sa va intreb: voi ati baut cafea? ca eu am cam renuntat de cand sunt gravida, am baut o singura data un deget de cafea si 5 de lapte :))
stiu ca e ok putina cafea dimineata, dar banuiesc ca deja acum in al doilea trimestru nu mai e asa problema cu un pic de cafea, nu? :)

pup toate burticile

17+ Natalia

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Chiar asta cautam si eu dimineata acum pe net, ca in ultimele zile, am baut cafea cu lapte, recunosc. Uite ce am gasit:

O gravida trebuie sa tina cont de urmatoarele reguli de alimentatie :
• Principalul aliment care trebuie suplimentat este laptele. Trei cani de lapte in plus pe zi asigura un aport suplimentar de 10-16 g proteine de calitate superioara, 900 miligrame de calciu si 300 de calorii (pentru laptele cu 1,5% grasime).
• Pentru a asigura un aport adecvat de minerale, vitamine si fibre, alimentatia zilnica a gravidelor trebuie sa contina paine integrala si cereale, legume de culoare galbena si verde, legume cu fructe verzi, fructe proaspete si uscate.
• Se beau zilnic 6-8 pahare de lichide pentru a se preveni constipatia.
• Alcoolul trebuie sa fie complet evitat in timpul sarcinii.
Cafeina, pe de alta parte, nu are risc asupra fatului sau a femeii gravide, de aceea consumul cu moderatie (200 mg/zi, adica 2 cesti de cafea) este permis.
• Nu exista nicio dovada conform careia zaharina ar provoca malformatii fatului; atat zaharina, cat si aspartamul, traverseaza bariera placentara si ajung in laptele matern fara a produce vreun efect.
• Pentru a diminua greturile de dimineata este recomandat consumul de hidrati de carbon in defavoarea grasimillor, care sunt greu de digerat. Lichidele trebuie baute intre mese.
• Arsurile gastrice se evita prin mese mici, dar dese, mestecat bine si stat in pozitie verticala minim 3 ore dupa masa. De asemenea, nu purtati haine stranse in talie.
• Cresterea consumului de lichide si de alimente bogate in fibre, alaturi de fructele uscate precum prunele sau smochinele, ajuta la inlaturarea constipatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

pot sa ma laud si eu??? merit la cat ma stradui eu sunt cu 300 grame sub limita inferioara

mami x2 , de fetita cu codite si s 25

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

cris, iti spun eu de ce....ii este mai simplu si mai usor dr sa iti programeze o cezariana decat sa il deranjezi pe el de acas (sau de unde o fi) noaptea sau in concediu, wk etc . asa te-a programat, te-a operat si a scapat de imprevizibil

Sau poate ca mai sunt si mamici care nu locuiesc in orasul unde vor naste, si atunci ca sa evite intrarea in travaliu si nasterea pe drum, desi la prima sarcina dureaza ceva travaliul , recurg la a programa cezariana/inducere nastere naturala.

Asta problema o am si eu, ca stau la 70km de Buc, si va treb sa vb cu Nuraltay. Ca eu nici in ruptul capului nu vreau cezariana nene. No way, mai ales ca am nascut natural prima data. Acum, Dumnezeu hotaraste, ca daca se pune problema sanatatii bb, atunci nu incape discutie. Sper sa nu.

Mergi la inceput

happy o fi si asa mami, dar mai rar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Happines multumesc mult oricum ce beau eu este mai degraba lapte cu cafea ;)) dar macar asa de pofta sa gust din cand in cand :))

17+ Natalia

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Am fugit sa ma apuc de treaba. mi-am pus si ceva colinde

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 25+ cu

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

mada spor la treaba....eu ma prega sa ma uit la un film apoi nani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

happy te-a cuprins febra kilogramelor si pe tine???? in calculator te uiti la sapt 25 sa vezi daca ai incheiat cu cat scrie acolo sau la sapt 26 sa vezi cu cat intri in aceasta sapt si cat trebuie sa ai pana la sfarsit.

Merci. Sunt in grafic. Adica la sapt 25 scrie ca trebe incheiata cu maxim 72.2kg si sapt 26 inceputa cu 69.7kg. Ufff. E grele tare!

Mergi la inceput