Fluturasi de martie-aprilie 2011 (65)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Madutza, multumesc si tie pentru urari!
Cu celulele chiar nu stiu ce sa fac, as face si nu...nu prea am incredere sincer va spun...Ne mai gindim pana la momentul respectiv.

Simona, mami de baieti David, Matei si 23+ Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

va multumesc frumos .

si eu am nascut super repede!! pe la 8.30-9 m-am internat, pana mi-a facut clisma/control/internare/mers in salon, etc. pe la 11 cred ca a inceput sa imi puna perfuzia pt provocarea contractiilor iar la 15.20 am nascut!!!

mami x2 , de fetita cu codite si s 25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

fetelor eu ies la o plimbare.

S-a intamplat minunea mult asteptata24+

Mergi la inceput

sunt atat de bucuroasa!!!! tocmai ce m a sunat mami meu sa imi spuna sa ma interesez de clinica particulara pt nastere ca ea suporta cheltuielile!!!!! yupiiiii!! super!!!!!
zilele astea o sa nasca prietena mea de pe Dc acolo si voi merge atunci sa ma interesez.
sunt happy!!!!!!mai ramane sa ma hotarasc eu sigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi
[brhappy tu ce mai "coci" bun??

Io m-am cantarit acum, ca tocmai ce azi am facut fix 25s si am 68kg. Deci am luat aproape 1kg. Asa ca, pica sa mai fac praji, o noapte la Venetzia, la care ma gandesc de ieri. Ma gandeam sa o fac in weekend.
Cautam acum in calculatorul pus de tine, si chiar vroiam sa te intreb, la saptamani trec sapt 25 nu? Ca abia azi am implinit.

Off ce nervi am. Mi-am facut o cafea cu lapte.
Si cand ma gandesc ca la sfarsitul lunii plecam la Boston-USA ptr 1 saptamana, si sunt o gramada de bunatati, plus donuts, plus, plus si sigur nu o sa rezist ca o sa zic acum si gata. Sper sa imi umplu timpul la magazine si la cumparaturi, ca preturile sunt excelente la americani, chiar daca Boston e centru universitar. Sper.

Ma apuc sa citesc din urma. Sunt necajita.

Mamica fluturasului Andrei si 25+ Maria

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

chiar ieri discutam pe facebook cu o viitoare mamica pro si contra recoltare de celule stem, daca este sau nu doar o campanie de marketing.
si am sa copiez si aici ce am spus ieri

Eu ma pregatesc sa recoltez si din cate stiu eu pana acum pe lista de contra ar fi:

1. costul ridicat
2 posibilitatea ca celulele stem sa nu ajute in unele afectiuni sau pur si simplu sa nu fie folosite, ptr ca, atat copilul cat si parintii, vor fi sanatosi in cei 18-20 de ani de stocare.
3 riscul alterarii celulelor in prelucrare si transport (din nou, din cate am inteles exista banci de stocare doar in TM si Bucuresti, multe firme care recolteaza isi transporta celulele la banci din UE. Riscul alterarii in timpul transportului e mai ridicat si daca e sa ai nevoie de ele, dureaza mai mult pana ajung.

pe lista de pro ar fi:

1 contra-argument la cost - multi platim asigurari de sanatate, poate chiar mai costisitoare decat cei +1000 euro costul recoltarii si stocarii pe 20 de ani, desi banii veniti din asigurare se pot dovedi absolut insufiucienti in cazul unei boli cronice grave. In schimb celule stem pot vindeca aceste boli.
2 numeroase boli si transplanturi care pot salva viata copilului si a parintilor (de obicei exista un 75% ca sunt combatibili) ptr ca nu mai exista timpul de asteptare pana se gaseste un donator compatibil si nu exista riscul ca organismul sa respinga transpalntul
3 stiinta avanseaza de la an la an foarte mult. de curand s-a facut un transplant de maxilar construit din celule. cu timpul tot mai multe boli se pot vindeca cu aceste celule.

Din punctul meu de vedere, daca mi se pare normal ca sa fac copilului meu o asigurare de viata/sanatate/studii, nuam nici un motiv sa nu ii asigur sanatatea si in acest mod. Este un efort fara indoiala.
Imi doresc, si doresc asta tuturor mamicilor care fac asta, sa nu fie nevoie de acele celule si sa fie bani "aruncati pe fereastra".
Si apropo de celulele stem si ce poate face un parinte cand are un copil bolnav, puteti sa va uitati si la acest film http://www.youtube.com/watch?v=17sIyLOm0Xc

:) scuze ca am copiat, dar imi era lene sa reformulez ideile de aseara :D

17+ Natalia

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

happy te-a cuprins febra kilogramelor si pe tine???? in calculator te uiti la sapt 25 sa vezi daca ai incheiat cu cat scrie acolo sau la sapt 26 sa vezi cu cat intri in aceasta sapt si cat trebuie sa ai pana la sfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

yasmi, asta da ca e o super veste ai o mama de nota 100 felicitari, cred ca esti super happy!!!!

s 19, in asteptarea baietelului nostru minunat

Mergi la inceput

asa e cris. e mami cel mai bun din lume pt mine doar o fata are....

nah happy ca m ai facut curioasa ma mai uit si eu in calculatorul respectiv, desi nu simteam nevoia
aaa sa nu mai spun ca eu il am printat si pus pe frigi :)))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki1979
[brla mine la sarcina asta e f diferita, e rotunda pe toate partile, parca nu mai am talie deloc.. si ma omoara retinerile de apa ca mi se umfla picioarele..si oboseala..seara abia ma mai misc..

mami de Vlad 09.04.2009 si s24 cu

Miki, si la mine e exact la fel, dar eu cred ca din cauza ca acum suntem altfel solicitate. Adica, ce descrii tu, parca ma descrii pe mine. Eu la prima sarcina nu am avut probleme cu umflat din cauza sarii, retinere de apa, oboseala, seara parca sta sa-mi explodeze marsupiul.
E adevarat ca la prima sarcina nici nu mancam sare mai deloc si nimic altceva ce citisem eu ca e interzis. Eram cu trila tare.
Acum am sarit calul, recunosc, dar in limitele bunului simt.

Mamica fluturasului Andrei si 25+ Maria

Am produse la bazar. Ajuta si tu!

Mergi la inceput