Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (178)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

LILI cred ca ai pus punctul pe i, cheia e sa te relaxezi tu. Eu nu prea ma bag sa dau sfaturi, nu sunt cel mai bun exemplu, sunt cea mai relaxata dintre mamicile de pe aici in privinta asta.
Am ororare sa-i impun ceva din cauza sechelelor din copilarie. Am fost probabil obligata sa fac la olita prea de devreme, cum erau vremurile, si din pacate am facut pe mine pana la 7 ani. Imi aduc aminte ca nu exista zi in clasa I in care sa nu fi venit uda de la scoala. Mai faceam si in clasa, in banca si toti copii radeau de mine, desi aveam o invatatoare surper care nu le permitea, si mereu ma ascundea de ei. Ma punea sa raman la sfarsit, sa nu ma vada ei ca sunt uda, cand ies, si cand pleca si ultimul ma lasa si pe mine sa plec.
Acasa in pat am facut tot asa, pana pe la vreo 7 ani, tin minte cum ma trezeam disperata de frica, sa vad ca patul e ud, urma bineinteles o chelfaneala zdravana si batut cu nasul in patul ud din partea bunicii. Mama era mai empatica insa o vedeam doar in week-end si nu prea se baga. Tin minte numai ca se certa cu bunica-mea, una voia sa ma duca la medic, una la preot. Pana la urma m-a tot dus bunica la biserica, zicea ca a intrat diavolul in mine .

In fine, din cauza asta subiectul a fost mereu tare sensibil pentru mine si nu pot efectiv sa-i impun nimic lui Patrick. Si vad ca la el din fericire – no reaction is the best action. Totul s-a petrecut usor fara nici un fel de presiuni, a venit el deodata de la gradi pe la 2 ani, hotarat sa faca la toaleta. I-am luat reductor si taburet, ca olita o plimba prin toata casa si mai si manca din ea . Asa ca – olita e banata la noi in casa, Pur si simplu i-am zis ca baia e locul de facut pipi-kaka, acolo mergem si facem, tragem apa si la revedere.
A urat chilotii o perioada, asa ca toata vara, desi anunta din cand in cand ca vrea la toaleta si mergeam si faceam, a stat cu pampers si normal ca nu anunta tot timpul. De vreo luna asa, vad ca accepta si chiloteii, la gradi sta numai cu chiloti si a inceput chiar sa mearga singurel. Acasa, cand vrea chiloti, cand pampers, cand fundul gol. Il las cum vrea el.
Nu cred ca o sa aiba pampers si la 4 ani, si daca o sa aiba atunci o sa ma ocup de problmea la vremea respectiva. Pana atunci- regula mea e- fara amenintari si fara culpabilizari. Imi vine sa-i inchid mamei messengerul in nas in week-end cand vorbim si cand incepe – prima intrebare cu Patrick ai pampers pe tine? Vai ce rusine!

Dar, nu stiu daca am facut bine, nu stiu daca sunt un exemplu bun. Sunt adepta in teorie a consecventei in educatia copiilor, insa in domeniul asta – nu pot si pace. Daunezi chiar ma simteam vinovata, am ascultat o emisiune la radio despre un nou current aici la noi, se cheama hygiene naturelle infantile sau diapers free movement – cand lasi bebelusul de la nastere fara scutec, la inceput ii pui ceva absorbant sub el si mai apoi, cum sta in fundulet il pui pe olita de cate ori stii ca vrea sa faca, NU il obligi, pur si simplu il pui si uite asa invata de mic, mic, fara sa recurgi la nici un scutec. Bine, cere multa daruire din partea pairntilor, e greu cand mergi undeva, mai ales iarna, cand are copilul 100 de haine pe el, insa cica nu e imposibil. Uite un link :
http://www.msnbc.msn.com/id/20464264/ns/health-kids_and_parenting
Si zicea in emisiunea asta, ca abuziva e reactia parintilor care-si lasa copii in pampersi pana la 4 ani si nu invers. Asa ca ma simteam cam prost. Dar nici nu pot sa-i impun. Iar discutiile despre asta la noi s-au redus la minimum minimorum. Si vad ca au dat rezultate.

DESIREE - ma bucur ca ati gasit inlocuitor la lapte, stiam eu ca trebuie sa fie altceva. Fibrele sunt excelente pentru sanatate, cred ca ii plac cerealele Victorei. Al meu manaca asa goale. Uite aici mai multe despre alimentele bogate in fibre : http://www.dietbites.com/article1125.html

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

De pe FB culese

A-nceput de ieri sa cada
Cate-un rrom, pe urma doi.
Franta pusa e pe sfada,
Si ni-i da pe toti gramada,
Inapoi.

Nu e kuser, dar e bine
Pentru Sarkozy, acum;
Taberele-s toate scrum,
Dar navalnic vuiet vine
De pe drum.

Sunt tigani si balabuste,
Vin la Otopeni, tipand,
Si se-mping si sar razand,
Si se-mpiedica de fuste,
Vrand-nevrand.

Cei mai mari, acum, din sfada,
Stau, pe-ncaierare pusi,
Cei mai mici, de foame-adusi,
Se scancesc si stau gramada
Langa usi.

Colo-n colt, acum rasare
Un tigan mai maruntel,
Chinuindu-se sa care
O sacosa mult mai mare
Decat el.

Opt cercei intr-ansa are,
Cinci bratari si-un portofel,
De la niste trecatoare,
Pe sub turnul ala mare,
Zis Eiffel.

Altul, zau, cu dansul, n-are
Nici bagaje, nici nimic,
Doar un lant, cu-o cruce mare,
Care salta in miscare
Pe buric.

Trei tiganci cu burta mare
Si cu rochii fistichii,
Nu au loc ca sa coboare,
C-alapteaza fiecare
Doi copii.

Un reporter vine-n graba
Sa le ia un interviu
Si se-nvartein pustiu
Pana cand raspunde-o baba,
Cam tarziu.

Se-otaraste rau batrana
Catre cel cu microfon,
Si-l injura francofon,
Fi’nca nu mai e romana
De bonton.

Zice: -„Merde, cam mare graba,
N-am facut nimica rau,
Uite-aici,iti spune baba,
Ne bagara pe degeaba
La bulau.

Si, degeaba ne-au dat banii
Ca, mai smecheri suntem noi.
Intr-un an sau maxim doi,
Neintoarcem, toti tiganii
Inapoi.

Nu e mare socoteala
Ca acasa ne-ati trimis,
Ne-adunam la repezeala
Si sa vezi atunci ciordeala
La Paris”!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Clar depinde de la copil la copil. Si eu ca multi altii pe vremea aia la11 luni faceam pipi la oala, la un an si cateva luni mergeam singura la oala care era in baie! N-am facut niciodata pe mine dupa aia...decat de cateva ori de ras si o data de la o palma primita si n-a dupa nastere pana si-au mai revenit muschii. La mine problema e efectiv inversa lui Lorelei ii place asa de mult nu stiu daca neaparat sa stea sau chestia cu datum jos al ciorapilor ca n-o pot oprii frate...ieri la party a fost de 6 ori intr-un interval de un ceas jumate la baie. I-am facut si poze si film . La Lorelei nu am putut avea pretentia sa fie asa rapida ca mine ca ea abia a inceput sa umble la un an si patru luni, doar nu era sa o trimit sa se tarasca pana la olita, dar am insistat sa incep mai devreme chiar decat si-au dorit cele de la cresa fiindca mi se pare mai normal fara scutec. Nu zic mai are accidente ba chiar face si intentionat. Saptamana trecuta s-a asezat pe wc cu ciorapii pe ea..;ca asa a vrut...ghici cine si-a udat chilotii si ciorapii...la cresa...

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor!
Noi nu prea bine... otita a recidivat. Nu stiu de ce... in fine, cert e ca m-a sunat de la gradi azi ca plange si are febra, am trimis sotul, in 5 minute a fost acolo, am plecat si eu spre ea, a luat-o sotul si a dus-o la el la birou. Cand am ajuns la birou la el era legumita (era si ora de nani) si cum m-a vazut mi-a aratat urekea. Ne-am dus la medicover la urgenta (nu aveau niciun orl-ist) a consultat-o, i-au dat si 5 ml de nurofen ca avea 38,6 si nu m-a lamurit cu nimic, mi-a recomandat sa o vada un orl-ist (abia maine gasisem o programare in pipera) bun, ideea e ca m-am dus la gr alexandrescu si a vazut-o dr Zanfir (a auzit cineva de ea? e ok?) o dr super mi s-a parut mie, ne-a dat niste pic de ureki, eurespal si ceva de imunitate nu stiu acum cum ii zice, in fine si de acum sa vedem... ne-a chemat miercuri la control. dar mi-a zis ca e din nou in faza acuta, ca acumuleaza secretii acolo si ca daca pana miercuri nu trece perforam timpanul nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva... nu inteleg de ce trec asa greu otitele, de ce nu a trecut, in conditiile in care am respectat intocmai tratamentul, aerosolii, picaturile, tot-tot-tot I-a scos si in parc la gradi luni si marti, de marti am vazut iar ca ii cam curgea nasul... in fine... si dupa 9 zile de antibiotic, a fost sanatoasa 2 zile !!!! Dar ce stiu eu... In fine... sunt foarte agitata acum, sunt nervoasa, nemancata, deshidratata, de la ora 1 alerg continuu... d-na doctor imi zicea ca e prea mica de gradinita si ca unde sunt bunicii, de ce n-au grija de ea???? Pai io stiu de ce, doamna? Au si ei treburile lor... na... of, iar mi-a pus degetu pe rana...
Va pup pe toate, imi pare rau de reticenta legata de olita... se fac ei mari... nu stiu cum sa va incurajez acum...

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

buna fetelor...m-am asezat si eu putin, ca dupa atatea ore de stat la calc sincer nu prea imi mai vine sa deschid il acasa.
multumesc pt calduroasa reprimire

cleo - mersi de incurajari ca nu m-ai lasat sa ma inec in pesimismul caracteristic mie nici nu stii cat ajtor moral mi-ai dat

lilly - nu draga mea, a picat cj-ul, era muuult prea departe, cu toate ca mi-a placut f mult si acolo. acum sunt in Bucuresti si mi-e f bine aici,atat doar ca mi-e dor de fatuca. pana ne punem pe picioare, va sta acasa cu mami. e cam suparata pe mine, nu prea vrea sa vb la tel, a inceput sa-i zica lui ma-sa mare "mami" chestie care ma deranjeaza, mai ales ca mama nu rateaza nici o ocazie sa-mi puna asta in fatza. chiar azi a fost o faza cand am cerut-o pe ari la telefon mama i-a zis ceva de genul:"vrei sa vb cu iuli?" m-a cam enervat faza asta. trebuie sa o iau cat mai repede aici, dar n-o sa reusesc sa ma tin cu chirie si gradi particulara, asa ca incerc s-o dau la stat, si suntem la jumatatea anului, deci sansele sunt cam nule.

desiree imi pare asa de rau sa aud de piticuta ca e bolnavioara...nu stiu ce sfat sa-ti dau cu lapticul...nu poate fi inlocuit cu altceva? iaurt ceva? eu nu stiu exact despre ce e vb si de ce e musai sa-i dai laptic in ce are ea. totusi, nu poate fi inlocuit? ai incercat cu nesquick? arata-i reclama cu iepurasul, da-i sa bea cu pai colorat cu maimutoi in cap..ea poate face asa si din cauza ca a vazut ca tot insistati si ati mai si fortat-o...mult curaj si rabdare

revin...

edit:

cu olica...cat m-am chinuit si eu, vai mama mea..degeaba o tineam acasa in chilotei daca la gradi ii puneau alea pampers ca facea pe ea. mi s-a pisat de nenumarate ori pe perne -o prefera pe a mea, a lui tac-so al naiba daca a facut odata pe ea- pe pilota, covor, etc numai la oala nu. i-am dat si la fund,am certat-o..nimic. pana am stabilit cu doamnele ca nu-i mai duc pampersi, i-am dus 10 perechi de chiloti si cateva perechi de pantaloni de schimb...fetelor, nu stiu ce i-au facut, dar nu s-a scapat odata pe ea!! acu veau sa spun ca daca o trece noaptea pisu, se trezeste si-mi spune si o pun la oala, o are acolo in dormitor. mai nou vrea cu "cococelu'" ei pe wc, nu mai vrea oala. dar, nu mai am treaba cu ea,am scapat definitiv de pampers. asa ca, vb la camin sa a ajute in etapa asta ca doar oameni suntem, trebuie sa inteleaga educatoarele.

gata, va las, ca imi ajunge cat am stat cu farurile in calc azi. va pup, nb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Iulia deci esti in Bucuresti? Wow, sper sa rezolvati cat mai repede s aluati Mufitza cu voi, intre timp cum faci? naveta saptamanal sau cum? Te pup si bafta mare, las ca se aranjeaza ele toate. sa stii ca primesc la greu gradi de stta si in mijlocul anului, din pacate cu pile, cadouri etc. Incearca!

Ylari mami, stiu cum e, noi cam la fel, o sapt gradi, o saptamana acasa, noroc ca pana acum ne-am salvat fara antibiotic, doar cu aerosoli, asa mi-a zis si pediatra, ca e sinucidere cu Robert la gradi si bebe mic...saptamana asta, dupa 3 zile de cosmar am hotarat ca vom fi singurii parinti din lume care-si retrag copilul de la gradi cand se naste cel mic. Mi-am dat seama ca n-as face fata cu nervii valtorii de virusi si sa-i am pe amandoi bolnavi, mai ale sca pana la 3 luni nu respira pe gura, nu poate lua siropuri...etc. Eu am zis ca mai bine cu 2 nazdravani pe cap, dar sanatosi...decat 2 bolnavi (ca si asa Robert sta acasa 2 sapt/luna)

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela 31+

Mergi la inceput

Ylari doctorii de aici spun ca otita e recurenta mai ales in mediu umed motiv pentur care Belgia ar fi una dintre tarile cu otita in mare floare, voi cum stati cu umiditatea in casa?

Noi avem prieteni care au ajuns pana la tubulet in ureche si li s-a spus ca singurul remediu pentru ei ar fi sa se mute intr-o tara mai uscata altfel nu pot decat sa astepte sa treaca perioada de sensibilitate.

Sanatate Maxima!!!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Ylari doctorii de aici spun ca otita e recurenta mai ales in mediu umed motiv pentur care Belgia ar fi una dintre tarile cu otita in mare floare, voi cum stati cu umiditatea in casa?

Noi avem prieteni care au ajuns pana la tubulet in ureche si li s-a spus ca singurul remediu pentru ei ar fi sa se mute intr-o tara mai uscata altfel nu pot decat sa astepte sa treaca perioada de sensibilitate.

Sanatate Maxima!!!

Esme

Merci de pont!
Pai... daahh, ce pot sa spun, eu bag umidificatorul in fiecare seara credeam ca fac bine ptr nas (aici mi-au recomandat cand e cu muci sa fie umed in camera - aseara chiar m-am dat jos din pat sa dau drumul la umidificator) Am sa-l pun in stand by.
Eva e bine. Luam cum am zis, nurofen, picaturi de ureki, un imunostimulator (isoprinosine parca) si eurespal. Pot sa spun ca am inceput sa-i scot niste muci din nara dreapta (urechea dreapta e cea cu otita) de m-am speriat. Sa dea Dumnezeu sa fie aia care ies din ureche, sa nu ajungem la perforarea timpanului ca inebunesc, cand ii aud pe doctori ca imi zic de anestezie generala ma apuca alea rele... ce naiba chiar nu sunt in stare sa o fac bine??? Si nu inteleg, am respectat tot, atata ca am dus-o la gradi, ce sa fac, n-am incotro, n-am... Plus ca n-as retrage-o oricum, e asa de atasata de copii si de doamnele de acolo, azi am facut eu lectii cu ea si am constatat ca stie o gramada de chestii, forme geometrice... am lipit, am decupat, etc, am dansat muzica populara, ce sa mai, foarte frumos, ea e intr-o mare forma, ceea ce ma bucura! doar atat ca imi doresc pana miercuri cand mergem la control sa fie bine. Doamne ajuta! Va pup, fug sa-i gatesc pranzul!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Ylari - are dreptate Esme, si eu stiu aici multi copii cu otite recurente, cu tubuletze etc. Al meu o singura data a avut pana acum, ma si mir ca am scapat Succesuri si sanatate!!! Nu cred ca retragerea de la gradi e o solutie pe termen lung, asa ca e bine ca merge acolo, mai ales ca ii place.

Fetelor, sunt tare mandra de flacaul meu, face pipi si kk numai la WC, mi-l lauda madamele de seara :) Mi-au zis ca sunut uimite de viteza cu care se adapteaza, ca nu plange (decat cand nu are chef sa faca diverse :D), cica face chestii la doi ani juma pe care din aia mari nu le fac inca :) Ieri, desi e inca nou, l-am vazut cum se duce langa un dulap si incerca sa scormoneasca dupa ceva, nu stiam ce face, voiam sa il atentionez ca nu e voie, dar o madama a venit si mi-a zis ca stie el ce e acolo, cauta domnul cheia de la usa care dadea pe holul cu WCurile, voia sa se duca singurel Mi-a zis tanti ca nu multi copii si-au dat seama unde e cheia aia si ce se face cu ea Asta e smecher rau al meu :) Daca ar si vorbi in FR le-ar da pe spate Nah, sa ma laud.

In schimb am primit "reclamatie" (sunt cam singuremle chestii pe care le primesc de la educatoare) ca e foarte agresiv si ii bate pe copii si ca de azi urmeaza sa il pedepseasca. I-am zis ca mi-l stiu si am atentionat-o din prima zi si ca nu are decat sa il pedepseasca/ Madama asta principala nu prea imi place, tonul cu care imi vorbeste, faptul ca nu discuta cu mine, tre sa alerg eu dupa ea, si cand o intreb ceva zice "da, e mai bine cu pipi dar sa stiti ca are un caracter urat, ca e foarte agresiv bla bla". Nu mi-a zis si mie ce fac ei acolo, daca participa, ce activitati au, habar nu am. Noroc ca tantile de seara sunt mai mamoase si alea imi mai povestesc.

Nici Robert nu o place pe educatoare, ea ii zice Bonjour si el nici nu o baga in seama, sau daca ea incearca sa il pupe (pupa toti copii) el o respinge, ii zice ca Nu si daca insista ii trage una Foarte bine :D In fine, nu prea e love at first sight dar cred ca asa este el, si in plus ii dau nitel dreptate, desi eu o tot laud pe Madama acasa. Asta este, vedem noi mai incolo.

Pupici

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui YLARI
Dar ce stiu eu... In fine... sunt foarte agitata acum, sunt nervoasa, nemancata, deshidratata, de la ora 1 alerg continuu... d-na doctor imi zicea ca e prea mica de gradinita si ca unde sunt bunicii, de ce n-au grija de ea???? Pai io stiu de ce, doamna? Au si ei treburile lor... na... of, iar mi-a pus degetu pe rana...
Va pup pe toate, imi pare rau de reticenta legata de olita... se fac ei mari... nu stiu cum sa va incurajez acum...

Scuze ca abia acu' vad asta. In ce epoca traieste doamna ta doctor? Mi se pare destul de impertinent sa ceara bunicilor sa aiba grija de copil. Sau is io sarita rau. Dupa parerea mea (doar a mea si respect oricare alta parere) copilul e responsabilitatea primordiala a parintilor, buncii au dreptul dupa atatia ani de ingrijit proprii copii sa vrea sau sa nu vrea sa aiba grija de nepoti. Sistemul din Romania ar face bine sa se imbunatateasca din punctul asta de vedere fiindca bunicii vor lucra din ce in ce mai mult si nu vor mai avea oricum vreme de nepoti. Ai mei spre exemplu ambii lucreaza nici n-as putea (oricum nu vreau) sa le cer sa renunte la job ca sa imi creasca mie copilul.

Esme

Mergi la inceput