Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (178)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Citat:
citat din mesajul lui YLARI
Dar ce stiu eu... In fine... sunt foarte agitata acum, sunt nervoasa, nemancata, deshidratata, de la ora 1 alerg continuu... d-na doctor imi zicea ca e prea mica de gradinita si ca unde sunt bunicii, de ce n-au grija de ea???? Pai io stiu de ce, doamna? Au si ei treburile lor... na... of, iar mi-a pus degetu pe rana...
Va pup pe toate, imi pare rau de reticenta legata de olita... se fac ei mari... nu stiu cum sa va incurajez acum...

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

Scuze ca abia acu' vad asta. In ce epoca traieste doamna ta doctor? Mi se pare destul de impertinent sa ceara bunicilor sa aiba grija de copil. Sau is io sarita rau. Dupa parerea mea (doar a mea si respect oricare alta parere) copilul e responsabilitatea primordiala a parintilor, buncii au dreptul dupa atatia ani de ingrijit proprii copii sa vrea sau sa nu vrea sa aiba grija de nepoti. Sistemul din Romania ar face bine sa se imbunatateasca din punctul asta de vedere fiindca bunicii vor lucra din ce in ce mai mult si nu vor mai avea oricum vreme de nepoti. Ai mei spre exemplu ambii lucreaza nici n-as putea (oricum nu vreau) sa le cer sa renunte la job ca sa imi creasca mie copilul.

Esme

Sincer iti impartasesc parerea, sunt tare mandra de Eva ca s-a adaptat grozav la gradi, ca se simte bine, ca invata acolo multe lucruri, etc. Ce ma doare pe mine e ca uite eu am un post destul de important si desi am un program foarte flexibil, nu ma simt ok sa lipsesc asa des (ca luna asta) si ma doare ca nu pot conta pe nimeni ptr ca eu sa merg la servici daca e nevoie, daca e perioada de raportari sau sedinta de board... in fine... asta ma doare. In rest noi oricum am crescut-o singuri si sunt foarte multumita de educatia ei, am luat-o cu noi peste tot sau am stat acasa daca ne-a fost prea greu sau daca era ea in perioada de tantrumuri
Doctorii din pacate TOTI mi-au aratat obrazul ca e prea mica de gradinita dar absolut TOTI. In fine, asa e mentalitatea la noi, sa-i lasi cu bona la tv sau cu bunicii prin parc ca si singuri, dar vezi-Doamne sanatosi. Eu simt ca n-am gresit si nu gresesc cu nimic cu gradinita, oricum n-am avut de ales, repet sunt foarte mandra de ea si o iubesc enorm, si sper sa o pot face si eu fericita macar atat cat ma face ea pe mine.
Va pup!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Ylari, sanatate multa Evei! Cred ca esti necajita, e aiurea ca dupa atatea zile de antibiotic sa ia iar o infectie. Sper sa ii treaca urecea, fara complicatii.
Si daca ei ii place la gradi. sa o retragi nu cred ca e o idee buna, mai ales ca nu ai pe cineva de incredere sa se ocupe de ea. O sa se intareasca sist. imunitar pana la urma.

Lorich, eu iti zic sincer, ca nu am putut sta cu doua nazdravane acasa, desi Annika era cuminte. da tocmai, ca dormea mult si eu aveam nevoie de timp pt.mine nu as fi vrut sa stea copilul mare acasa, ca at. trebuie sa te ocupi non-stop cand de unul cand de altul.
Annika s-a imbolnavit destul de des de la Lara, cred ca daca nu venea Lara cu fel de fel de virusi nu era asa des racita, insa nu a avut raceli puternice (o singura data a fost nevoie de antibiotic in ac. 2 ani jumatate) si cred ca pana la urma racelile astea au intarit-o

Iulia, esti in Buc? Wow! Chiar am ramas fara cuvinte.
Am mai auzit de copilasi lasati cu bunici, care au inceput sa le spuna acestora mama.
E normal, nu crezi? Nu ii poti invinovati.
Va doresc sa va aranjati cat mai repede si sa fiti toti impreuna.

Doloress, ce pov. triste ne spui tu acolo. Nasol cu pipi si scoala. Si acum copiii cred ca s-au facut si mai rautaciosi
E bine ca tu ai trecut peste toate si il cresti pe Patrick frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana eu am cantarit pe absolut toate partile problema..mor de ciuda sa-l intrerup cand e adaptat, doarme aoclo, vine mereu cu chestii noi... insa e mic si fff necooperant cand raceste, si ma gandesc ca daca va fi asa si dupa ce nasc... adica juma d eluna acasa, cu palnsete, muci, febra, greva foamei totala, nopti cu plans...nu as putea rezista cu el si cu unul si mai mic de asemenea bolnav.
Ghinionul e si luna in care se naste, ca daca se nastea ca Robert-vara- nu era problema, o raceala, un muc, cand si cand...dar acum e sezon de sezon...
O sa va tin la curent cu mersul "ostilitatilor", chestiunea e decisa, 3-4 luni cu amnadoi nu cred ca voi muri, mai ales ca prima luna o voi avea pe mama aici.
Doamne ajuta, ce sa mai zic!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Fetelor va multumesc si va pup pentru sustinere.

Ylari: Imi pare rau, si pup pentru micuta blonda. I-ati facut exudate? Sa nu fie vreun pneumococ care se dezvolta in mediu umed si da exact otite recurente. Eu din propria experienta imi dau seama ca noi(nu stiu altii cum sunt) nu functionam corespunzator in mediu foarte umed. Mie mi-a fost tot timpul frica de pneumococi pentru ca au ajuns tare rezistenti la antibiotice.
Stai sa vezi problem cand va fi la scoala si termina programul la 11,45 sau cand au vacanta de vara de 3 luni.

Mergi la inceput

Lorich: este foarte posibil ca in primele luni Ana sa fie sub protectia anticorpilor tai si sa nu ai nici o problema, si apoi vine vara si o sa fie mai putini virusi si poate intre timp se mai intareste si sistemul imunitar, mai creste si Robert. Poti sa-l duci pana la pranz si sa doarma acasa. Asa poti sa-ti mai faci si tu treburile dimineata si apoi cand se trezeste va puteti juca impreuna. Si poti controla si daca papa la pranz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

F ciudata chestia asta cu medicii care recomanda bunicii cresei. Inseamna ca eu am fost norocoasa sa intalnesc oameni, medici care tocmai, sa-mi recomande sa mearga la cresa. Si, in ciuda unor raceli, consider ca am facut cel mai bun lucru pt Vlad. Pana la urma, vb lui Simonix, tot tre sa treaca prin procesul de imunizare, indiferent ca are loc la 2 sau la 5 ani.

Oricum, inapoiati mai suntem nene, nu cred ca exista asemenea specimene de medici prin alte tari.....sa se mire ca nu sta cu bunicii, hmm, dar pana la urma asta era treaba ei? Of.

In alta ordine de idei, Adriana, am vazut ca ai scris Iuliei. Eu de ex, nu as fi de acord ca bunicii sa fie apelati "mama" si "tata" indiferent cat de mult stau cu nepotii. Si mama are tendinta asta , cand striga VLad "MAMI", desi eu sunt acolo, raspunde ea....nu mai spun de fraze gen, "hai cu mama", "sa-ti dea mama sa papi", cum adica???????????/ MAMA E UNICA! Nu sunt deloc geloasa, chiar ma bucur ca Vlad o iubeste atat de mult si stiu ca dragostea e reciproca dar consider ca "MAMA" e un cuvant sfant si nu poate fi folosit decat pt mine. Cum nici eu nu pot spune "mama", soacrei mele, care e o femeie de milioane, care m-a ajutat, care ne-a luat zeci de cadorui, ne-a facut de mancare, a mai avut grija de copiii mei, deci as avea toate motivele sa-i spun asa dar efectiv nu pot, nu vreau si nu, nu mi se pare ca e normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

mai fetelor, care mediu umed? ca in buc. e uscat rau aerul si nu tu pic de ploaie de cateva sapt ca ma omoara prafu asta ....
Cat despre medici care sa recomande statul cu bunicii, am gasit si pro gradi, si contra. Dr de familie mi-=a zis ca sunt cu capul ca duc copilu la gradi, ca de ce nu duc la maica mea la Dorohoi (aici i-am zis ca ea e cu capul sa duc copilu la wc in fundu curtii si la primul radiolog - la 50 km), si ca daca acceptam pe soacra mea in casa in lauzie, eram divortata si in depresie.

edit: in occident, unde duc cupiii de la 3 luni, ce sa mai zicem??

Lorich, si io zic ca Belleane. Primele 5-6 luni, dupa nastere, copiii is protejati de anticorpii de la mami. Daca mai si alaptezi - o sa fie muult mai solida.

Alysh, voiam sa te intreb, pt Iulia: tu ai dus copilu la cresa de stat. Ia zi, ce shanse are sa gaseasca loc la cresha unde merge puiul tau? Ce program are gradinita? Ce program are directoare? o poti 'sfatui' cu ce sa mearga la directoare/educatoare pt un loc etc?

SI cine mai are copil la stat, va rog oferiti informatii ca pt o pers. mutata de 2 sapt in Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ylari sanatate multa printesei! Din pacate asa e cu imunizarea, trebuie asteptat si inarmat cu rabdare. Speram sa nu fie timpanul perforat!
Cat despre medicii care recomanda sa lasi copilul cu bunicii... zic si eu ca Esme oare in ce secol traiesc?

Iulia acomodare usoara, sper sa va aranjati cumva si sa aduceti Mufita aproape de voi!

Adriana asa e, poveste trista la mine cu olita ... poate eram bolnava, nici nu stiu, desi niciodata n-am avut probleme cu rinichiul. Pur si simplu nu ma puteam tine. Si intra-devar, cum zicea Esme depinde de copil, sora-mea a fost educata exact la fel si n-a avut nici un fel de problema.

Lorich sa stii ca poate astea au fost valurile de imbolnavire si poate se regleaza situatia mai apoi. Insa n-ai de unde sa stii exact, e adevarat. Eu asa presimt, ca numai la inceput acum a fost greu, dupa aceea isi da drumul Robertel.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Alysh, m-ai inteles gresit.
NU sunt pro spus bunicii "mama". Mama e unica, cum ai zis si de mama are nevoie cel mai mult un copil. Insa copilul se ataseaza pana la urma de pers.cea mai apropiata, in lipsa mamei. Ii poti interzice sa se ataseze mult de pers. cu care isi petrece 24 din 24? probabil ca el (copilul) isi doreste sa fie mama acolo cu el si de aceea o apeleaza cu mama si daca pers.resp. secomplace in sit. asta si incurajeaza, at. va fi numita "mama" indif. ca e bunica, matusa, vecina de pe strada.
Nici mie nu mi-ar placea ca , copilul meu sa numeasca pe altcineva "mama" - dar mi-ar da totusi de gandit (de ce a ajuns ca faca asta?)

Mergi la inceput

Pe mine nu ma deranjeaza ca fetele spun bunicilor mama Anda sau mama x. Mie imi spun mami. Apoi eu i-am spus maica-mi intotdeauna mamica si bunicii mele mama. Asa ca o ierarhie in functie de varsta. Daca as fi avut o strabunica i-as fi spus mamaia.

Mergi la inceput