Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (178)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Am ajuns la concluzia ca prea mult am asteptat cu olita.Acum Julia e prea independenta, vrea sa faca doar ce vrea ea, ea se imbraca, ea mananca, aseara mi-a facut circ ca de ce nu am lasat-o pe ea sa dea cu aspiratorul adevarat, ca ea vroia sa faca curatenie.
Dupa ce ne-am chinuit 2 saptamani si o urmaream cand vrea sa faca kk, o puneam pe olita si cu povesti, staruinte, plansete din partea Juliei, facea pana la urma (nu va zic ca de multe ori dura 1-2 ore timp in care se mai ridica zicea nu mai face, se imbraca, apoi dupa 10 min isi repeta ca nu face, nu face, dar se vedea ca o spaca si iar reluam procesul).Dupa ce facea se bucura f tare, primea abtibild, pupici, o aplaudam, etc.Speram sa vada ca e mai usor si sa ceara din proprie initiativa, dar nu.Aseara tot repeta ca nu face si se vedea ca se abtine, apoi seara a facut in scutec in camera ei cand nu a vazut-o nimeni.Nici nu vreau sa ma gandesc inca la etapa cand va face pipi la olita, ca aia mi se pare de domeniul fantasticului.
Ce putem face? Oare daca i-as lua o papusa care face pipi la olita (ca tot vine mos niculae) si pana atunci as lasa-o fara sa o mai stresez cu olita? Sa o las in chiloti prin casa? O mai las, dar ii uda din 5 in 5 minute.Avem si reductor, dar acelasi "succes" si cu ala.Se aseza pe ala dar imi cerea sa-i spun povesti si imi zicea ca numai sta, nu face nimic.
Vreau sfaturi de la mamicile calme care-au trecut cu bine prin experienta asta ca eu simt ca-mi pierd rabdarea.
La bebe 2 il pun de la 1 an si 2-3 luni pe olita, macar sa se invete cu ea si sa nu o refuze cu atata vehementa.

doloress ce ma bucur ca ai primit concediu.Sper sa stea bebe cat mai mult in burta, si sa nu stai pe scaun sau in picioare da?

gabitza ce tare a fost raducu cu masina in punga

Ma duc sa mai lucrez cate ceva.

Lilly 10+ , mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Iubita, budinca aia suna bine! Si pe cuvant ca ar suna si mai bine daca as si stii sa o fac imi dai si mie reteta? Stii ce ma innebunesc astia? Amidon! Deci, as fi super-duper recunoscatoare ptr. retete pe care normal le ingrosi cu faina (ca ciulamaua, ca acolo o sa incerc) si inlocuiesc eu faina cu amidon.

A dar eu in general ingros chestiile cu amidon, ziceam faina ca poate lumea nu foloseste amidon. Mie orice sos cu amidon mis e pare mai fin ca textura si asta imi place mult sa nu zic ca e si mai usor. In blaturi pun jumate amidon jumate faina, toate cremele care se cer cu faina le fac cu amidon etc.

Deci budina asta e o chestie din aia super simpla. Fierbi paste de care vrei vreo 300g, bine (nu al dente, ca al dente nu lucreaza tocmia amidonul asa bine). 500g de branza de vaca amestecata cu vreo 4 oua, zahar, stafide (daca vrei si va place). Amesteci pastele cu branza si ouale si apoi pui pastele scurse intr-un vas termorezistent uns cu unt si pudrat cu pesmet, il bagi in cuptorul preincalzit la 170-200C vreo 20 de minute sau pana esti tu multumita ca s-au facut ouale. Daca iti place combinatia dulce sarat (eu nu sunt mare fan cand e vorba de chestii care principial sunt dulci) poti folosii telemea in loc de branza de vaca.

Supa crema de cartofi contine de la mama natura amidon la greu daca se cere ingrosata o poti ingrosa cu amidon. Defapt tot ce e din cartofi contine foarte mult amidon. Cauta soiul mai fainos si ai si mai mult amidon.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Lily - da, las-o in casa fara pempars pt inceput. Ce daca uda multi chilotezi si pantaloni ? Inarmeaza-te cu multe hainutze si rabdare :) O sa vezi ca se va obisnui, dar cateva saptamani tot asa o sa fie. Eu am pe jos linoleu, dar nu mi-a pasat nici daca a udat pernele de la scaun, canapeaua (am pus protectii), patul sau covorashe. De-aia de altfel am pus pe hold orice proiect de redecorat hihi.

Eu una nu as lasa-o atat de mult pe olitza/WC, ca tre sa inteleaga ca astea sunt de facut pipi, nu de jucat. Si in plus, daca nu ii vine, ce sa faca acolo, e aiurea sa treiasca sa faci ceva care nu vine, nu ? :D Tanti de la cresa lui Robert imi zicea ca nu trebuie lasati sa se joace, sa se uite la TV pe oala, ca altfel nu se mai concentreaza la ce tre sa faca. Recunosc ca eu una il las, adica ii pun masinile langa el si am remarcat ca nu il influenteaza. Dar probabil ca depinde de pitic.

Etapele la noi au fost cam asa:
1. facea pe el, nu il deranja, nu spunea, nu remarca
2. facea pe el - ne anunta victorios
3. ne anunta si facea pe el instant
4. ne anuntza si se tinea putin putin, pana il puneam pe olitza
5. ne anuntza si se tine mai mult

Evident ca intre etape sunt multe amestecaturi, accidentele. Noi acum trecem prin niste etape noi la scoala: nu spune nimik si face (asta pana pe ieri, sa vedem azi) + madama il intreaba, zice Da si se duce singur la XWC si face (trebuie efectiv insa sa ii zica careva, altfel nu face sau daca e prea grav, face pe el). Astea sunt insa din cauza de noutate etc.

Pentru etapele 1, 2 si chiar 3 pune-o des la oala, odata pe ora, daca esti acasa. Adica stati, va jucati, si zbang un pic pe oala 5 minute - nu te astepta sa ceara ea. Efectiv pune-o des, nu stati mult pe oala, chiar daca nu face, las-o. Julia, hai pe olitza. Stati. Nu vine. Bine,nu-i nimic, mai tarziu - hai lajoaca, te asteapta x si y. Cand vezi ca se mai tine oleaca rareste-i intervalul de pus la oala, repeta-i ca tre sa iti spuna (Jumlia, esti fetitza mare, nu uita ca pipi se face la olitza si sa ii spui lu' mama, da?? baga fraze din astea mai des, in mijlocul jocului, desi suna ca nuca-n perete :D), adu-i tu aminte din cand in cand: vine pipi?? vrei la oala? Daca zice nu - las-o. Daca face pe ea: vezi, altadata ar fi bine sa spui, ca e pacat de hainute. Daca stateai acum 5 minute nu mai udai pantalonul etc. Fara sa pari afectata. Schimbat copilul si gata, no stress. O sa vezi ca se va invata in timp sa ceara, uneori al meu cere fara sa faca, doar ca sa faca misto de mine (rade cu gura pana la urechi cand ma vede ca ma reped la oala :p)

Inca o chestie, incearca sa o obisnuiesti cu stilul de la gradi: daca ii pune la loitza, las-o si acasa cu oala, daca ii pune la WC, incearca sa o obisnuiesti cu WCul acasa, la noi asta a fost o problema.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Ah, si parca citisem pe undeva, dar nu stiu daca nu ma insel: cica fetele se obisnuiesc mai repede cu pipi si mai greu cu kk, iar la baieti e invers. La noi asa a fost: Robert cu kk a fost prieten la inceput Pe ala il facea la oala fara probleme, pe cand pipiul... a fost mai greu - ala vine tare si repede "cu viteza prea maaaie, mami" si nu sta in putza neam

Deci poate la pipi va fi mai usor ...

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Lily nici eu nu vad luminita...la noi Robert nu vrea sa stea pe olita deloc!! Nici la reductor. Daca e in fundul gol in casa se duce singur ori de cate ori ii vine pipi si face la olita asa, direct din picioare. Asta e tot! Daca eimbracat nu zice, nu accepta sa fie pus pe oli, s afie intrerupt, nimic! Si eu ma gandeam la papusa care face pipi, dar parca e cam scumpa jucarie pt un baiat... si da, am momente cand zic ca la bb2 voi incerca ce imi zicea o bunica in parc..pus pe la 6 luni, cand inca nu se poate ridica-adica refuza sezutul pe olita
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, eu stau asa si ma uit ca boul la poarta noua, pur si simplu tot ce am auzit si am citit pe net nu se aplica, nu seamana cu ce-i la noi.

Nadia of, trimitem pupici, dar spune-mi s-a aflat care e cauza hipoglicemiei? Tin pumnii sa reusiti, nu vreau sa aud de furtunel in burtica. Refuuuz.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Lily si eu cred cu convingere ca la wc nu se sta prea mult. Dupa 10 minute as ridica-o cu riscul unei crize. Si cum zice mai departe Simonix si Lorelei a facut mai intai pipi si apoi kk la wc/olita. Din momentul in care a facut pipi la wc/olita n-a mai facut kk decat daca avea scutec pe ea, adica in timpul somnului.

La pipi cand am decis am lasat-o fara pampers, fetei nu ii placea ca e uda...asa ca a invatat destul de repede ca in loc sa ajunga sa fie uda mai bine ajunge pe olita. Eu n-am aplicat nici strategia cu o pun de o suta de ori pe olita. Dimineata si inainte de somn o puneam eu in rest cand se cerea ea sau cand vedeam ca ii vine. Dupa cateva zile de fara pampers a inceput sa isi puna mana la fund inainte sa ii vina si ala era semnul.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Lily eu zic sa o mai lasi cu Pampers, sa incerci usor usor sa o ajuti sa faca la WC, daca olita nu-i place

Annika de ex. face la WC fara reductor, se tine singura de margine si se suie uneori chiar singura fara sa aiba vreun scaunel pe care sa se catere. Ea a vazut-o pe Lara ca face asa, asa trebuie sa faca si ea.
Insa cel mai mult ei ii place la olita ... deci, fetelor, Annika e in stare sa stea 30 min pe olita. Langa olita are cutia cu Lego Duplo, se joaca incontinuu.
E bucurie mare pe mine, cand o vad pe olita, stiu ca am timp berechet sa fac ceva. Si cand o intreb daca a terminat, ca toata sufrageria miroase a caca (ca la noi olita ocupa locul principal in sufragerie sa sa fim impreuna, nu sa fie izolata in baie, singura) zice nu, mai face ceva, da ma minte, ea a terminat de mult, insa ii place ei sa stea pe olita si sa se joaca.
Se ridica cu dungi rosii pe fund de la atata stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana ce amuzant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Adriana ce amuzant!

Mai Izabelle, ce faci tu acolo?

Si Mara are ligheanu cu jucarii alaturi de oala, si o mai ridic cu dunga roshie. UNeori se joaca si doar sta - daca vad ca nu face nik, o chem de la oala.

Este www.gaudeamus.ro . Si noi mergem - ca in fiecare an. Nu stim insa exact cand: sambata sau duminica.

Si daca tot e vorbareala aici, peste o sapt este babyexpo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Merci fetelor de raspunsuri

Nu o tin 1-2 ore fara intrerupere, cred ca s-a inteles gresit.Cand are funduletul cu dungi se ridica singura si ii pun hainutele, dar apoi dupa ceva vreme iar o scapa, dar cand o pun pe olita se inhiba si tot repeta "nu fac, nu fac" si dupa cateva etape de genul asta cand nu se mai poate tine, da drumul, dar inainte plange cand vede ca trebuie sa faca la olita si nu in scutec cum stie ea.
Da, am gresit ca am mai certat-o ca simt ca se opune desi intelege la ce e buna olita, am gresit pt ca nu am fost consecventa, am gresit pt ca am stresat-o prea tare cu olita.
Probabil simte ca astept dintr-odata prea multe de la ea, probabil ca nu intelege pe deplin de ce 2 ani jumate a fost bine in scutec si-acum nu mai e bine; cand vine vorba de olita ea e fetita mica pt ca stie ca doar copiii mari fac la olita; deci vrea sa ramana mica numai sa nu o pun pe olita, in rest e fetita mare, ea face tot.
Simt ca situatia ma depaseste pt ca nu credeam ca va fi atat de greu procesul.
Problema e ca ma si streseaza ideea ca are 2 ani jumate si nu face la olita si am mai auzit povesti de copii care faceau si la 4-5 ani in scutec si nu vreau sa ajungem acolo.Daca m-as relaxa si nu m-as mai gandi ca e prea mare pt scutece, poate ca ar fi altfel, s-ar simti si Julia mai linistita si-atunci ar accepta mai usor olita fara constrangere.

lorich am vazut pe dinoland papusa baietel si fetita care face pipi cu 80 lei.

simonix la gradi educatoarele nu-i pun pe copii fara sa se ceara.Cei marisori se duc singuri la wc obisnuit.Grupa Juliei desi e grupa mica e alcatuita din copii de peste 3 ani, pana la 4 si.Doar Julia si inca o fetita au 2 ani jumate si alta fetita are vreo 2 ani si 2 luni.

Lilly 10+ , mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput