Protest anti-abuz Mircea Badea - Victor Ciutacu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

E pusa gresit problema.
Nu conteaza cine pe ce bani o face. Conteaza ca o face.
Faptul ca vorbesti pe bani particulari si nu bugetari nu justifica mitocania si grobianismul.

Si in subiectu' asta e vorba de Badea si al lui protest prostesc nu de altceva.

Da, asa ne-am obisnuit noi... Sa mutam putin atentia si in curtea vecinului.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Daca doriti sa vedeti mitingul celor "2", se transmite live pe blogul lui Badea.

Alina

22 +

Mergi la inceput

Viviana, daca topicul era despre mitocanie, in general, punctul tau de vedere era (mai mult decat) ok.

Aici, in schimb, e un topic despre Badea si Ciutacu (2 cetateni) care au ales sa protesteze impotriva unor abuzuri (in opinia lor, cel putin) ale unei institutii a statului.

Deci nu e vorba numai de "curtea vecinului", ci de curtea noastra!

Alina

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

S-au adunat destul de multi omuleti pe langa cei 2. Pe mine nu ma intereseaza atat de tare motivele, daca sunt sau nu fundamentate, dar mi se pare un mod de exercitare a libertatii de exprimare foarte bun. Daca am invata ca avem libertatea de a lua atitudine, de a ne exprima liber gandurile si dorintele, poate am fi un pic mai in alta parte.

Ieri am vazut un protest al unor ONG-uri impotriva unei legi care permite schimbarea destinatiei spatiilor verzi. erau maxim 100 de persoane. Cu siguranta acea lege va afecta mii, sute de mii de oameni. De ce nu au fost cateva mii de persoane la protest? Pt ca romanii nu au "cultura" protestelor, dupa parerea mea. Nu stiu ca au voie sa isi manifeste nemultumirile, au voie sa strige in gura mare cand simt ca li se incalca niste drepturi.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu zic ca e normal sa ia amenda daca incalca niste reguli. Pana la urma si BigBrother a luat o super amenda, si alte posturi (ProTV, Prima, Antenele, etc.) au luat amenzi si tot felul de alte sanctiuni pentru injurii sau difuzari de imagini nepotrivite, fie ca aveau sau nu legatura cu politica.

E deasemenea normal ca cei doi sa protesteze LEGAL daca nu sunt de acord cu asta. E un drept constitutional. Este vorba de protestul individual. Poti sa protestezi in diverse feluri si de unul singur si in doi si in mai multi si s-a intamplat asta.

Amenda si protestul sunt normale intr-o societate normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

S-au adunat destul de multi omuleti pe langa cei 2. Pe mine nu ma intereseaza atat de tare motivele, daca sunt sau nu fundamentate, dar mi se pare un mod de exercitare a libertatii de exprimare foarte bun. Daca am invata ca avem libertatea de a lua atitudine, de a ne exprima liber gandurile si dorintele, poate am fi un pic mai in alta parte.

Ieri am vazut un protest al unor ONG-uri impotriva unei legi care permite schimbarea destinatiei spatiilor verzi. erau maxim 100 de persoane. Cu siguranta acea lege va afecta mii, sute de mii de oameni. De ce nu au fost cateva mii de persoane la protest? Pt ca romanii nu au "cultura" protestelor, dupa parerea mea. Nu stiu ca au voie sa isi manifeste nemultumirile, au voie sa strige in gura mare cand simt ca li se incalca niste drepturi.

iti dau dreptate, insa nu cred ca in cazul lui Badea se aplica. lui ce drepturi i s-au incalcat, ma rog? ca e pe sticla si spune ce vrea papagalul lui. daca i s-ar fi incalcat niste drepturi fundamentale si ar fi avut de suferit...mai era de inteles.
in Germania daca ti se incalca drepturile de la locul de munca te duci la judecatoria muncii. abia te asteapta aia de acolo. cu dovezi si tot tacamul. iar daca ai dreptate, abuzatorii platesc.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Problema nu e amenda in sine, ci faptul ca CNA a pierdut procese in ceea ce priveste amenzile astea!!! Ceea ce a dus ca CNA sa-si piarda din credibilitate!

Prin urmare, am tot dreptul ca la noua amenda a CNA sa ma intreb: n-o fi (iar) abuz?

Ps: Acu, in Piata Constitutiei, se striga: jos cenzura!

Alina

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

in Germania daca ti se incalca drepturile de la locul de munca te duci la judecatoria muncii. abia te asteapta aia de acolo. cu dovezi si tot tacamul. iar daca ai dreptate, abuzatorii platesc.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Din cate am inteles, au contestat amenda la forul in masura sa ia o decizie. Deci nu e doar gargara in strada, fara sa parcurga pasii legali. E un gest al unor oameni publici. Eu nu zic ca motivele amenzilor au fost sau nu ok, ca nu stiu despre ce a fost vorba de fapt. Dar gestul de a protesta pt ca te simti nedreptatit si ca forma de manifestare a libertatii de exprimare mie mi se pare foarte ok.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILoey spune:

... dar care Cenzura frate? ca Badea si Ciutacu arunca cu muci si rahat seara de seara si nu ii cenzureaza nimeni, poate doar daca o vor pe Oana Stancu goala, pusca ... la Ora de foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu zic ca adevarul e undeva la mijloc. Nu imi place de cei doi si nu le ascult/vizionez emisiunile. Pe Badea il stiu de cand era cu Teo la Tele7, pe Ciutacu il stiu de prin 2003 ca user foarte prolific al unui forum pe care il frecventam impreuna. Pe vreme aia nu era celebru deloc astfel isi permitea sa se exprime online si aproape anonim muuult mai colorat decat acum, dar sigur ca in mare avea aceleasi idei si principii.
Pe de alta parte CNA nu este intotdeauna impartial in ceea ce ii priveste pe cei doi. Unele amenzi sunt justificate, altele sunt pur si simplu exagerate si asta e un fapt, indiferent ca ne plac cei doi sau nu (repet, daca e cazul: mie NU imi plac, mai degraba imi repugna de cele mai multe ori).
Ultima amenda este pur si simplu exagerata si vadit partizana din partea CNA pentru ca ea se refera la urmatoarele afirmatii despre ministrul Udrea:

Victor Ciutacu:
“E traditia noastra milenara. Vine trimisul sultanului, toti se prosterneaza, in cazul asta trimisul e o ea si, in acceptiunea populara, cum ar zice ala cu perversa din Targu Ocna, si-i cam buna. Motiv pentru care se flescaie toti in fata ei si se comporta ca niste slugi.“
Mircea Badea
“Raporturile institutionale, cutare…De fapt, un gras, cand a venit duduia, care e preferata lui ala care ne baga in parnaie si care ne ia banul sau ne da banul in functie de cum raporteaza doamna, umflatul ala a zis: micii mei, ce fac frate fara ei? Nu mai avea gura sa pupe. Sigur, in cazul doamnei Udrea existau zone mult mai ofertante…”

Sunt absolut de acord ca exprimarile sunt mitocanesti si de prost gust, dar astfel de mitocanii se dau zilnic la TV pe tot felul de posturi la emisiunile de "monden", ba inca si mult mai rau si inca nu am auzit sa fie sanctionate prin amenzi teribile, de fapt nici nu trebuie sanctionate. Pentru ca daca ne apuca asa tare pudibonderia la astfel de exprimari s-ar putea sa nu mai stim unde sa tragem linia si limita asta de la care ni se ridica parul sa fie din ce in ce mai stricta. Si asta este intr-adevar limitarea libertatii de exprimare, indiferent de care parte a baricadei suntem.
Daca persoanele vizate de acestia se simt jignite, se pot adresa justitiei pentru daune civile, daca sunt calomniate sau insultate o pot face si penal. Dar ca un aparat de stat (CNA) sa cenzureze si sanctioneze CUM se spun anumite lucruri si daca pot fi spuse, mi se pare gresit si pervers.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput