Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***274***
Raspunsuri - Pagina 16
simonapro spune:
La multi ani fericiti
Gige&Gabi 
Olga: ce bine ca s-a acomodat David la gradi, cred ca acum te-ai mai linistit si tu 
Mababei:e un dragalas Calin, cum vorbeste el de toate,
si multa sanatate.
Magdy: seamana puiutii intre ei, vreau sa zic, ca Gabriel m-a dat gata, are niste ochi superbi 
Anaan: eu sunt sigura ca la tine nu tine mult melancolia, eu cred ca esti o fire tare optimista si vesela 
Si copilul meu zice cum il cheama: Adu Uc(Radu Luc) si repeta ca un papagal dupa noi o gramada de cuvinte, cel mai tare e cand il intreaba Sebi toate minunatiile si el raspunde foarte hotarat la toate: da ![]()
Fug la
, noapte buna!
Mami de
Lucian(16.03.2009) si de
Sebastian(05.08.2003)
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Eseea deja sunt f panicata Chatonel ...Mami de fetita si de baietel ![]() participam la "Clipe de vara" ess-1.jpg si ess-2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
lasa panica, fa-i horoscopul, poate e in vreo zodie ascendenta cu capu-n nori
acu, serios, tu ai pretentii de la el sa faca ce facea sora lui la aceeasi virsta? eu cred ca precocitatea fetitelor fata de baieti e de la inceput... ei sint mai aeriani, axati pe ce ii intereseaza si nu pot face mai multe lucruri simultan (cum fetele fac fara probleme).
Uite, zici de publicitati ca il intereseaza: tu stii ca publicitatile sint facute dupa studii pe segmente de populatie, ca sa atinga scopul mercantil? si ca imaginile, muzica, totul e studiat ca sa atraga atentia? ai incercat sa ii arati ceva din publicitate dupa ce ea a fost vizualizata, sa vezi daca si ce a retinut el? zic si eu, desi nu stiu daca este chiar testul ideal
simplyana_m spune:
Salut!
MABABEI, multa sanatate! Sper sa iasa bune analizele in final. Ce mai patzanie si la voi! Foarte simpatic Calinutzul guraliv!

MAGDY, ce frumosi sunt puiutii tai!
Pupam "copilu'" dragastos si surioara cumintica!
La tema data de ESEEA, noi raspundem cu o noua achizitie zilele astea (ca vocabularul lui Luca e foaaarte sarac), achizitie care de fapt e a mea: m-am prins si eu de ce nu zice copilul mama sau tata (tata n-a zis niciodata cu catre tac-su): ne zice pe nume! Pe mine ma striga "A!" demult, dar n-am realizat ca e de la Ana pana nu am priceput ieri ca lui tac-su ii zice "dede" (zice de ceva timp, iar noi habar n-aveam...), foarte probabil de la Mimi! L-a strigat pe "dede" ieri de a ragusit, iar noi n-am stiut ce zice pana nu s-a enervat si s-a dus la tac-su si l-a tras de pantaloni: "dede! de-de! DE-DE!"
Ele cuvinte ar fi multicele, dar le repeta 2-3 zile, dupa care le abandoneaza. Asa ca, pana nu are vechime de 1 sapt, nu ma laud cu "vorba goala"
E perfectionist omu', ca si Sophiphi!
De inteles, intelege sigur muuulte, de "ziua lui" (de 18 luni, pe 6) a primit o masinuta cu radiocomanda si a priceput cum sta treaba in 2 zile (in prima i-am aratat eu cum se face, iar el m-a ignorat ostentativ, dupa cum ii e obiceiul, iar in urmatoarea l-am prins la butoane pe ascuns). Acum o manevreaza fara probleme, ba chiar s-a prins ca nu trebuie sa repozitioneze masina, cum facea la inceput, atunci cand nu "prindea" comanda, ci apropie/repozitioneaza telecomanda!

Cu mouseul stie sa umble de muuulta vreme, nu se uita la el cand i se termina clipul/desenele si incearca sa puna altele, ci se uita pe monitor.
Intre noi ne intelegem fara probleme, daca vreau ceva de la el, ii spun, si face ce ii spun (sau nu, dupa cum are chef, insa cand n-are chef imi arata asta, n-am niciun dubiu ca a inteles ce vreau de la el)...dar NICIODATA nu mi-a raspuns la "teste"! Nu stiu cum se prinde el de faza, dupa intonatie, dupa context, n-am idee! Cert e ca refuza sa repete/execute, fix atunci cand vreau eu asta! Nici cand ii arat ceva gestual, pentru prima data, nu repeta dupa mine, mecanic! Ma studiaza, isi "insuseste" notiunea, si cel devreme a doua zi ma trezesc cu el ca: face gestul (cu semnificatia corespunzatoare), sau imi cere sa il repet eu atunci cand regaseste contextul (imi cere schitand el gestul, si apoi tragandu-ma pe mine de mana, si "pozitionanadu-ma" pentru "actiune"). Iar semnificatia cuvintelor o stie clar, chiar daca face pe niznaiul, ca l-am prins cu mata-n sac! Acum vreo 3 luni, eram la socrella, cand il vede incaltat, in timp ce-si facea de lucru cu niste bile prin casa, si imi zice: "da' cum de sta Luca cu sandalele in picioare?", stiind ca nu le suporta, si primul lucru cand intra in casa era sa le dea jos. In secunda 2 Luca s-a oprit in loc, s-a aruncat in fund, si le-a si azvarlit cat colo! Uitase de ele, iar soacra-mea i-a amintit!
M-a pus si pe mine pe ganduri faptul ca nu suporta joaca "monkey see, monkey do", iar daca nu vede finalitatea la vreo "cerinta" de-a mea, imi da "ignore" fara mustrari de constiinta. Dar cum l-am prins ca ma imita pe furis sau ma studiaza pana pricepe, fara sa repete mecanic, ca apoi sa aplice la fix "invatatura", cu cel mai firesc aer din lume, am conchis ca asa e firea lui, si gata! Ma astept sa-mi spuna direct Scrisoarea a III-a, cat de curand!
Pana atunci ne cataram peste tot, alergam de ne sar capacele, mai ales la vale pe panta (zicand AaAaAaAa, de la trepidatii), facem sport, la modul general. Dar nu la performantele la care a ajuns IANIS! Traseu de 1km jumate?! WoW!!!!

http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
GIGELICA, LA MULTI ANI! in continuare!

ANAAN, caciulita cu urechi e de la C&A, cred ca se gaseste si in Bucuresti, ca parca are si Vladimir! Si nu stiu daca e catel...imediat dupa ce am cumparat-o, Luca o purta cand au venit doi pustani in fuga din spate sa se uite mai bine. Si dintre urs, caine si iepure, au concluzionat ca e urs! Apoi eu am cazut de acord cu mama lor ca e iepure! Acuma pe forum vad ca e catel! Nu mai stiu ce sa mai zic...
Si ca sa iesiti din butoi, si tu si GIGE, sa va zic ce a facut Mimi ieri? Va zic! A oprit liftul cu...copilul! Era sa plece liftul inainte sa intram noi, si el a proptit copilul intre usi, ca aia a avut la indemana (il avea in brate)! 

chatonel spune:
daca incerc sa fac si eu un tabel cunostintele dragoanei, as spune asa:
- romana: mama, tata, mami, tati, catze (catel, io asa alint cateii :D), apa, gata, pa (asta a fost printre primele cuvinte), pis (o pisica oarecare), pish, caca, alo, bebi (mama mea), anca (eu), bebe (ea), zia (tot ea), mītzi (pisica noastra), da, nu, nani, cucu, bau, bum (cind cade ceva, inclusiv ea
)
- franceza: maman, papa, chaud, aurevoir, merci, dodo, susu (suzi), nounou, encore, chaussure, chaussette, Sasha (copilul care e cu ea la nanny), Simba (pisica de la nanny)
novus spune:
Oooo Symplianna pai vad ca si Luca isi arata personalitatea de mic 
imi place stilul lui ![]()
Nici Alexandra nu e ''rata pe varza'' adica sa faca tot ce zicem noi sa faca sau sa spuna, nuuuu, imi place ca daca spune ceva distractiv are un zambet smecheresc pe fata se prinde ea ca e distractiva ![]()
De exemplu aseara se apucase ea sa insire lista cu persoanele pe care le iubeste : mami, tati, omi, buni si apoi zice cu fata aia smechera ... Oatiu ( adica H al nostru, prietenul lui Pisi), ne-am prapadit de ras si ea apoi serioasa, Oatiu nu !
Ela, am uitat sa-l felicit pe Ianis pt debutul sau montan
!!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Monnvas spune:
Apropo de maimute: azi am ramas 10 min cu inca un copil in afara de C., urcase maica-sa pana in casa si eu am ramas cu ei in fata blocului. C., daca a vazut ca il bag si pe celalalt in seama, a inceput sa ma provoace cum stie el - gaseste un loc jegos si se apuca sa-l linga. Cum am sarit eu sa il iau (lingea usa de la intrarea in bloc) si am zis nu, s-a prins celalalt care e treaba si si-a scos tacticos suzeta si jap o limba pe usa. Ma duc dupa el, jap Cristi limba pe usa
si degeaba am 2 maini, daca astia 2 pici stateau la distanta unul de altul si pana sa il iau pe unul se apuca celalalt de limbutit usa.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
novus spune:
Chatonel pupam frantuzoaicele frumoase si vorbarete !!
Vad ca multi copilasi stiu numele parintilor, la noi e invers, daca o intrebi cine-i Moni nu cred ca stie, la Pisi stie ca e tati in schimb
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
simplyana_m spune:
NOVUS, foarte tare Ada cu "Oatiu"!
E o smecheraaaaa...![]()
![]()
![]()
chatonel spune:
si eu sint in melancolii pregnante: am si niste lecturi foaaarte vesele (dupa doo mii de ani a lui sebastian) si ma ia iara cu inec cind ma gindesc in ce lume (lumi) traim. Viata e frumoasa cind nu te gindesti la ea, dar daca ai timp sa o analizezi, e vai de ea, vai de tine, cel care nu ai de lucru ![]()

Si sint addict la asaf avidan, cel pe care il vazui in concert acu 10 zile (ca mi se pare ca e o eternitate si, mai rau, e ca un vis, nu realitate!!!) si vreau sa il mai vad... unde sa ma mai duc? in israel? la new york? e inimaginabil 

...
si de