Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***274***

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Salutare!

Anaan, Calin e bine, e acelasi ca-n fiecare zi: sprinten si neobosit! El si-a revenit repede dupa episodul vomicios, dar deshidratarea si-a spus cuvantul iar valorile analizelor nici la externare nu erau cele mai bune. Doar probele hepatice refuza (inca!) sa scada. Dar va fi bine!

Multumesc de incurajari!

Azi am fost sa-i facem pasaport. Speram totusi sa plecam impreuna in Germania, dar dupa ce ma linistesc cu analizele!

Noi la capitolul vorbit stam bine. Prea bine as zice eu. Mi-ar prinde bine sa mai apuc sa zic si eu vreo doua vorbe, inainte sa monopolizeze puiul conversatia ! Nu-i tace gurita nici o clipa! Si are energie suficienta, caci imbina cu succes "discursul" cu diferite activitati dinamice: se joaca cu masinutele, mingile, deseneaza, impinge diverse prin casa, se ascunde, se catara, escaladeaza, exploreaza (sertare, dulapuri)...

Mai nou, repeta tot de aude prin preajma, spuse de noi sau prinse in treacat la joaca. Tre' sa fiu atenta la vocabular de-acum! In spital, facea "curse" cu vreo doua masinute la marginea patului iar cand a ajuns la capat il incurca o carticica. A incercat sa o dea la o parte, eu am crezut ca o sa cada si am incercat sa o prind dar am rasturnat-o eu. Si-mi zic in barba: ei, uite ca n-ai dat-o tu jos, a dat-o ma-ta! Iar el imediat:mata! Alta faza, acasa: ii zic sa lase "sconcsii" (tenisii) sotului in pace (incerca sa se incalte cu ei), el repeta "consii", a doua zi il vede pe sot incaltat cu ei (cu sconcsii), ii arata si repeta intr-una "consii, consii". M-a intrebat sotul daca am subtitrare, i-am zis ca nu am, zice si el asa.

Spune cum il cheama, in stilul agentului 007: Babi, Babi Tin Acan (ababei calin cristian). Si este din "asi".
Numara pana la 5.
Zice corect unele cuvinte: ou, apa, pat, cana, baie, unu, una, altu', alta.
Altele, usor stalcit, dar usor de ghicit: cani (carne), pini (paine), ati (lapte ), nati (noapte), mina (lumina), pita (pizza), osu (rosu), bani (galben), batu (albastru), data (gata), mucu (muci), ota (hota), nuna (luna), tea (steaua), piti (pisica), tun (turn), buza (buburuza), pititii (piticii), Abadata (Alba ca Zapada).
Altele sunt frumos botezate: adidu (avion), pican (capac), bican (borcan ), badon (balon), achi (acru), aba (soarele ), pitun (picaturi), bitun (bisciti).
Spune mama/mami, tata/tati, buna si bunu, bunicilor.
Stie cum le cheama pe bunici, nu le incurca.
Stie pe nume pe unchii si matusile lui. Unora le zice numele corect:Emi, Adi, altii sunt botezati adorabil. Verisoarele sunt Eba (Rebeca) si Ana (Stefana).
A pus nume unor plusuri: Bobo, un catel, Mimba o oita si Pipa, o albinuta.
A invatat cateva cuvinte in limba engleza si le repeta frecvent in conversatie: car (cel mai des, pentru ca in romaneste masina se cheama brrrmm iar car are o rezonanta placuta pentru urechiusele lui), bus, sun, moon, star, bye-bye.

Si e un izvor nesecat de amuzament.
Incaleca pe matura si spune "dii, dii".
Il intreb daca vrea sa faca la olita, imi spune "nu, nu, nu", eu:sigur?, el: "da, da, da".
Se duce la diverse la care stie ca nu e voie (prize, WC...), se intoarce spre mine si face din degetel "nu, nu", apoi zambeste larg si ghidus si-mi zice "ba da"!
Intr-o zi, stateam la semafor si i-a ridicat fusta unei doamne mai in etate. Nu stiam cum sa-i iau mai repede "drapelul" din mana. Doamna s-a amuzat, i-a reprosat doar precocitatea, dar nu a putut sa nu-l felicite pentru alegerea lui.
La biserica, in fata noastra era o doamna imbracata cu o haina de blana. I-a pus mana pe guler si a inceput sa strige "piti, piti" (pisica).

Aolica, dar ce mi-a mers si mie gura, pardon mana!

Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

LA MULTI ANI! Anaan
Sa fii vesela si fericita, sanatoasa si implinita

Ianis si-a mai dat drumul la vorbit, foloseste foarte multe cuvinte si imediat ce aude unul nou, il si repeta, insa mai are pana la propozitii Pe mine ce ma oftica e ca nu vrea sa manance singur, cateodata insfaca furculita si ia cateva gurite, cateodata cand ii este fff foame, se enerveaza ca nu-l hranesc eu

Dar hai sa-l si laud putin In week-end am fost la munte cu ai mei, a facut Ianis un traseu de 1,5 Km urcat (pe alocuri abrupt) singur pe piciorusele lui, alpinist il facem, n-a marait deloc, abia la intoarcere cand am ajuns jos deja a inceput sa dea semne de oboseala si in masina a adormit tun. Deci, am notat: primul traseu al lui Ianis la 19 luni.

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Salutam gasca!
Va era dor de noi? Suntem bine si crestem cu lapte de mami...
Azi mi-a cantarit-o si avea 3,650kg si 52,5cm,si-a dublat practic greutatea de la nastere. si apropo de nastere, rog fetele care se ocupa de prima pagina sa modofice daa de nastere a Mariei si anume in loc de 18 este 17 sept.
Maria este o cuminte, doarme aproape toata ziua, iar seara se culca de la 10.30 si prima trezire e la 3.30, apoi la 7.
Timp de forumit nu prea mai am caci trebuie sa mai fac cate ceva prin casa cat doarme fata, sau uneori trag si eu pe dreapta pt o ora de somn.
Gabriel merge in continuare la bona cateva zile pe sapt, imi este tare greu cand este si el acasa caci nu prea stiu cum sa le fac fata amandorura, in sensul ca atunci cand o alaptez pe Maria, trebuie sa fiu si cu ochii pe el sa nu faca cine stie ce boroboata, sau sa se catere pe nu stiu unde, sau baga in gura cine stie ce porcarie... In cazul in care se intampla ceva trebuie sa-i scot tzatza din gura Mariei si sa fug dupa el. Din partea lu barbate-miu nu am nici un fel de ajutor, asa ca fetele, fara ajutoare, lasa-ti sa treaca macar 3 ani intre copii...

Banuiesc ca asteptati cu nerabdare niste POZE de la noi...
Le gasiti la semnatura, iar eu fug ca plange pitica.

Va pup.

Edit ca nu stiu ce s-a intamplat cu semnatura mea.

Mergi la inceput

Ma duc la profil sa vad ce-i pe acolo

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Theodora ingeras si Maria (17.09.2010)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Mergi la inceput

Acu se vede...
Am fugit

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Theodora ingeras si Maria (17.09.2010)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Buna fetelor,

Intru sa va salut si sa va fac cinste cu niste mini-tortulete pentru ca ... azi eu si printul consort sarbatorim 8 ani de la nunta. Fetele ce ma au pe feisbuc pot vedea si 2 poze de pe atunci...din pacate nu erau aparate digitale atunci, asa ca nu sunt cine stie ce poze...

In plus, ieri a fost ziua de nume a printului consort, am avut musafiri...ne-am culcat fff tarziu. Sunt cam obosita. Si in seara asta vin finii la noi(cei din Galati), ca maine sa ii ducem la aeroport. Emigreaza in UK for good...

Eu am o mica depresie, dar o sa-mi treaca. La serviciu e fain, imi place, am inceput sa fiu destul de incarcata cu taskurile, trebuie sa imi intru in ritm si sa le pun la punct.

Si...mor de dorul lui Victor...mai mult nu pot spune ca ma pun pe bocit...L-am vazut mai devreme de webcam si....m-a sfasiat dorul in 14.000 de bucati...si au trecut abia 2 zile de la despartire, dar weekendul asta nu il voi vedea, ca plec in teambuilding...ma duc abia pe 20 noiembrie la el

_

Gigelica ,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

Mi-am pus un pahar de vin in cinstea sarbatoritilor de ieri Mihaelelor si Garbrielilor

Mababei, ce de-a cuvinte spune Calin Multi ghiocelului vorbaret sa nu fie adevarat nici un "diagnostic", eu sincer cred ca a trecut definitiv acea enterocolita si e baietelul sanatos, mai ales daca zici ca e vioi si jucaus

Eu daca-l surpind pe Ianis facand o chestie interzisa, incepe el -inainte sa vad eu ce face el acolo- sa ma certe si sa faca cu degetul "Nu, nu!"

Magdyi, am vizionat pozele cu palmierii, Gabriel cel protector cu minunea mica Maria

Maica-mea spunea "badea Ianis" si pe mine ma pufnea rasul, dar cand am mers in vizita la frate-miu sa-l vedem pe bebe mic, am vazut ca Ianis intr-adevar e deja "badea"

Mergi la inceput

Lucia, la multi fericiti de casnicie sa va iubiti mereu ca-n prima zi Si LA MULTI ANI! sotului Gabi

Offf, dorul asta, multi ca sa mai treaca dorul de Victoras

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ela78

Lucia, la multi fericiti de casnicie sa va iubiti mereu ca-n prima zi Si LA MULTI ANI! sotului Gabi

Offf, dorul asta, multi ca sa mai treaca dorul de Victoras

Saru mana, Ela

_

30 martie 2009

Mergi la inceput

Super vorbaretz mai e Calin! Poate pentru ca e moldovean?

_

30 martie 2009

Mergi la inceput