Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***274***

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Tufete, o intrebare tehnica: nu stiu ce-am facut si-mi apare scrisul pe forum cu alt tip de caractere. Ma enerveaza si ma oboseste, ce sa fac sa repar boroboata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.elena spune:

Despre vorbire, Eva a mea spune cam 20 de cuvinte, destul de corect, dar nu propozitii ci separate, in rest vorbeste foarte bine turca si uneori coreeana.
nepotul meu care are 2 ani si 4 luni vorbeste foarte foarte bine, el a fost un copil precoce se pare si am avut de furca pt ca i-am comparat o perioada lunga pe el si Eva (acum n-o mai fac), a vorbint bine de la un an si ceva, asa ca nu ma mai ingrijorez pentru ca vad progrese semnificative de la o zi la alta. Cand o sa inceapa sa vorbeasca Eva mea cred ca nu se mai opreste! Mergem pe strada si vorbeste pe limba ei si dirijeaza, de se opresc oamenii si rad. in schimb canta bine si corect, deh, seamana cu mama ei cantareata de profesie

Mergi la inceput

Eseea, scuze, acum am vazut ca n-am raspuns la intrebarea ta. Iata ce zice al meu fiu: mama, tata, papa, apa, tai, pa, aide ( haide), gata, arde, tanti, Teta (cateaua noastra), caca, pisi, nani, na-na ( nu-nu), da, bebe, tiii (copiii), tzitzi, dai ( da-mi).

Mergi la inceput

O, si in rest gulieza la greu. Are niste propozitii in limba lui, zise cu aplomb si intonatie, de ne lasa cu gura cascata...si ce se mai enerveaza ca nu intelegem ce vrea el sa zica!

De poezii suntem departeeee, insa propozitii incepe sa croiasca, avandu-ma pe mine subiect de frunte: " Mama, papa!", "Mama, caca!"( imi zice dupa ce-a facut, dar macar stiu sa-l schimb, sa nu se irite), "Mama, apa" si "Tanti, aide!" ( ca tanti e responsabila cu plimbarile in ultimul timp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Eu nu imi fac probleme in legatura cu vorbitul. in multitudinea de dialecte incep sa descopar semnificatiile reale ale cuvintelor.
dada- asta sunt eu
dede- Robert
mama- il mai apuca din cand in cand
apa, haide, unu, da, nu, sus, pa, papa, ou, caca
deste- doi
oco-acolo
asta- sa ma asez unde imi arata el
ocov- morcov
pateeee-ptura
bate- baterii
tise- tzatzele lui
etzi-dinti
data-gata
arsh- ceva cald sau/si rece
beabe-boabe
bebe-buba
dete- sa ma dau la o parte
si mai sunt dar inca nu mi-am dat seama de traducere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

ce fac fetele?? eu am bucatarit putin sa mai fac niste mancarica pentru mami ca a inceput sa manance binisor asa ca-i tot duc meniuri variate sa nu se plictiseasca
mutzu face nanica, abia l-am culcat ca are mucisori nesuferiti care-l ineaca si-l zgandaresc rau; i-am scos dimineata o tura dar e jale mare... nu-i mai scot pana diseara inainte de culcare.
intrebare: ce concentratie ati luat voi la colargol/ protargol? 1% sau nu mai tin eu bine minte???

Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA in OCTOMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

dyana - pupacim mutzu somoros, mamica harnicuta si bunica mancacioasa
eu am cumparat colargol 1%(asa mi-a si dat reteta medicul ORL-ist)
mie colargolul mi-a spus sa-l folosesc pentru a nu se infecta mucisorii si strict pentru asta l-am folosit, nu ca sa scapam de ei
la noi ritualul era urmatorul: un fas cu apa de mare, curatam/aspiram dupa 15 minute puneam cate 1 pic de vibrocil sau 1 fas de olinth si dupa alte 15 minute cate 1 pic de colargol
insa eu am adaptat un pic:dimineata si seara foloseam doar vibrocil sau olinth iar la amiaza puneam colargol(asta nu usuca mucusorii si stau acolo si falfaie si nu respiram bine)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si sase luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

multumesc de raspunsuri.wow, pai ai vostri par evoluati tare fata de al meu.

Gianina, pai piciul tau e mai mic cu o luna decat al meu si tot zice cateva cuvinte si mai ales face ce ii spui. Al meu nimic, face numai ce vrea el, ii place sa ne alergam prin casa si sa strig dupa el ca "il prind" si atunci alearga de nu mai poate, se duce prin camere, se ascunde, radeeeeeeeee de se aude toata casa. In rest se catara peste tot, pe mese, scaune, canapele, se mai joaca cu diverse jucarii care canta, etc
Bine ca mi=ai zis cu Medlife, in caz ca va fi nevoie ( desi eu sper ca nu!!), desi eu nu am suspiciuni ca nu aude, chiar azi l-am testat cu mai multe chestii sa vad daca intoarce capul, etc

Anaan, tocmai asta ma injrijoreaza parca mai mult pe mine " lipsa capacitatii copilului de a intelege ceea ce i se spune ( normal, nu filozofia lui Kant, lucruri simple!) si de a-si face intelese dorintele si necesitatile", ca nu face ceea ce ii spun ( gen ridica manutele, adu apa etc )

Elena, Bianca si Anaan, pai mie mi se pare ca ai vostri zic detuleee cuvinte, al meu cam nimic, decat pe limba lui.

Mami de fetita si de baietel

participam la "Clipe de vara"

ess-1.jpg si ess-2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Haha...vorbirea stikes again
La noi e asa: chiar si cuvantul ei preferat, care i-a stat pe buze nonstop de la 14 luni- si anume "goool"-cu referire la minge, acum nu-l mai zice. "Pa" in sensul de "apa" spune cand ne facem ca nu intelegem ce vrea, ca de obicei se protzapeste in fatza dulapului si arata cu mana spre apa. Intr-o vreme zicea "am-am" la caini, acum nu prea le mai zice. Mama/tata- no way. Ca doar suntem mereu acolo, la ce bun sa ne strige? Deci practic inteligibil nu prea zice nimic in afara de "pa"(apa). Dar baga fraze pe limba ei la modul foarte serios si ne priveste intrebator sa vada daca am inteles.
Nu-mi fac nicio grija de IQ-ul ei, de exemplu, fiindca intelege absolut tot. V-am zis ca eu nu i-am repetat niciodata didactic:"asta-i papa/ asta-i caca/ asta-i behehe"(mai mult, noi nu facem ca niciun animal, decat ca pisica si cainele, cand ii vedem; in rest nu i-am zis niciodata de "muuuu" sau alte cele:))) insa a prins din zbor si intelege frazele pe care i le zic gen:
"pune-ti ochelarii pe cap si du-te uita-te in oglinda"- va jur ca asta face, orice altceva ar face in clipa aia;
"urca-te in scaunel ca-ti pun Tom si Jerry" etc. Si toate le face fara sa fac niciun gest, nu-i arat ochelarii de soare (ea stie pe unde si-i pune:)), nu-i arat scaunul de masa, intelege doar din vorbe.
Eu cred ca Sophiphi e perfectionista si va incepe sa vorbeasca direct in fraze pompoase. Ce caca, ce baba?! :)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Eseea, eu zic ca si al tau evolueaza in salturi. Eu nu cred ca are o problema, probabil acum e mai interesat de catarari decat de palavrageala -si Andrei a trecut prin faza asta. Incearca totusi sa-l antrenezi tu mai mult la vorbit: la mine un rol major l-a avut bona lui Andrei, care are o rabdare fantastica (eu nu am!) si ii repeta intruna cuvinte, il intreaba una alta, ii spune cum se numesc lucrurile din jur.

Mergi la inceput