Adrian Paunescu - controverse

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Robotica, am sa-i transmit Despinei ce ecou frumos au avut emisiunile ei.
Sigur se va bucura.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Voi ati inteles de ce a fost inmormintat cu onoruri militare? Eu sint absolut convinsa ca daca Ceausescu scapa neimpuscat, facea citiva ani de puscarie si apoi era eliberat, cind murea se gaseau mii de oameni sa se duca sa-l plinga si se trageau salve in cinstea lui! Memoria omenirii e chiar asa de scurta, uitam si iertam nenorocirile trecutului fara sa clipim???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa
Voi ati inteles de ce a fost inmormintat cu onoruri militare?

pai, din cate-am inteles, pentru ca primise in 2003 ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Nu am prins Cenaclul F. pentru ca eram prea mica insa nu regret deloc. Era o adunare de latraturi patriotice si comunistoide care umplea stadioane de curiosi.
Iar acum, nu inteleg de ce asa de multa tevatura si energie consumata la teveu. Intr-o tara normala, nu s-ar fi intamplat asa de multa dramatizare. La noi, intr-o tara cu susu-n jos, totul e posibil.
Viviana, da cred ca erau multi chiloti pierduti pe la Cenaclurile astea

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri. Tragic motiv! Un comunist convins l-a decorat pe un alt comunist convins si intr-o bataie de joc fara margini nimeni nu spune stop circului asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Nu am prins Cenaclul F. pentru ca eram prea mica insa nu regret deloc. Era o adunare de latraturi patriotice si comunistoide care umplea stadioane de curiosi.
Iar acum, nu inteleg de ce asa de multa tevatura si energie consumata la teveu. Intr-o tara normala, nu s-ar fi intamplat asa de multa dramatizare. La noi, intr-o tara cu susu-n jos, totul e posibil.

si tinand cont ca nu ai fost la nici unul stii tu sigur cat de curiosi erau oamenii , ce latraturi se cantau si pe unde isi lasau lenjeria ....ca sa vezi, ce chestie.
Foarte urat mesaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

Este foarte trist ca unii care nici macar nu au trait vremurile judeca sutele de mii de OAMENI OBISNUITI ca latrand sau cascand gura.

Mergi la inceput

Citat:

Ti-a povestit cineva din familie ca si-a lasat chilotii pe acolo de-ti permiti sa judeci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm
Si inainte de anii 70, mai bine zis incepind cu terminarea razboiului, toate miscarile anilor 50 si sfirsitului anilor 40 ce au fost? Miscari mari, ca cifrele celor inchisi sunt hat, peste 800000. A mortilor, 300000+. De s-or sti exact vreodata.

Iulia, tu cazi in pacatul exagerarii. De la 60000 de morti la revolutie s-a ajuns la o mie si un pic, din care majoritatea impuscati sub regimul Iliescu, NU sub regimul Ceausescu. Vor trece ani si ani pana vom putea sa-i judecam mai realist pe ambii.

N-au fost 800000 inchisi si nici 300000+ morti. Poate doar daca contabilizam si infractorii de drept comun si mortii si ranitii pe frontul de est, dar asta n-are legatura cu subiectul.

Sunt adversarul atat al minimalizarii cat si al exacerbarii ororilor comunismului.

Revolutia din '89 a fost in termeni stiintifici o basculare a unui sistem dintr-o stare de echilibru ajuns precar catre o noua stare de echilibru. Insa orice proces de basculare este insotit de cateva supracresteri care se estompeaza in timp, pe masura ce sistemul se relaxeaza catre noua stare de echilibru. Hiperbolizarea ororilor urmata apoi de revenirea nostalgiei se repeta ciclic, cu amplitudine din ce in ce mai mica, pana cand peste ani si ani nivelul de zgomot (subiectiv) va fi suficient de mic pentru ca adevarul (obiectiv) sa-si faca loc in cartile de istorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Iuliamn, tu poti sa spui ce vrei. Cunosc foarte bine exemplele date de tine, sint departe de a nu le fi citit. Nu rezonez cu multi dintre ei, cu Paul Goma de exemplu. Dar nu ma acuza ca nu stiu sa le caut... e nedrept. Am lucrat totusi 11 ani la Humanitas... am citit insetata tot ce s-a publicat inca din faza de manuscris. Tocmai pentru ca nu ajunsesera la mine, a fost un soc, ca atunci cind afli ca esti adoptat...

Nelia
, eu nu te acuz, nici pe tine, nici pe altii. Departe de mine asa ceva. Nici nu gasesc scuze la nivelul anului 2010. Si inteleg foarte bine ca trezirea la realitate, iesirea de sub un glob de sticla, poate fi un soc. E ca si cum ai trait si nu ai trait, lumea care iti era familiara devine brusc necunoscuta.
...dar daca totusi ai lucrat atita timp la Humanitas, de ce intrebarea legata de exemple?

Miscarile colective au existat mai ales pina la nivelul anilor 60. Dupa aceea de abia se poate vorbi de individual. Dupa anii 60, intr-adevar, actele de revolta sunt putine raportate la numarul de locuitori.

Meritele ramin individuale, dar nu si sacrificiile. Si repet, nu toti care au stiut, i-au turnat. Au fost destui sustinatori. Dovada toate grupurile organizate in munti, care s-au luptat si au rezistat ani. Cum ar fi facut-o, fara sprijinul multora din satele zonelor respective?

Iar referitor la informatiile pierdute si cine a contribuit la pierdere, mai simplu e sa te intrebi cine si citi au avut interesul ca informatiile respective sa se piarda? Ca generatiile noi sa aiba stiinta de partea asta de istorie.

Citat:

E trist ce spui tu, pentru mine e tare trist. Nu mai astept exemple, pe astea le cunosc si eu. Dar e trist ca intr-o Romanie cu atitia dizidenti si miscari de opozitie colective,cum le vedeti voi, eforturi individuale cum le vad eu, s-a ajuns totusi unde s-a ajuns. Si inca se mai sta acolo...

Da, e trist. E ca o a doua ingropare. Insa explica multe din peisajul contemporan.

Citat:

Si daca vorbim de prioritati, totusi, si la mine si la tine flutura alt steag... asa ca, hai sa nu vorbim in numele altora.

Faptul ca alt steag flutura sub nickul meu nu inseamna ca identitatea mea e anulata. Eu nu m-am format ca individ in partea asta de lume, am venit aici destul de formata. Nu-mi anuleaza nici modul in care am fost crescuta, nu-mi redefineste principiile si prioritatile in viata, nici orientarea. Si nici nu imi ia dreptul de a vorbi pentru si de apara o anumita categorie, minoritara dupa cum se vede, din Romania. In special cind majoritatea celor incadrati in aceasta categorie nu mai sunt.

Capcaunule, atunci care sunt cifrele conform ultimilor documente si cercetari? Pt anii 45-64, nu m-am referit la dec 89. Eu chiar vreau sa stiu. E foarte posibil ca documentele citite de mine sa aibe cifre off, au trecut citiva ani buni de atunci. Uite, eu sunt in vacanta, de gasesc timp, am sa cercetez.

Ari, eu nu am scris nimic de Paunescu, si nici de participantii la cenaclu. La parte cu talentele, eu l-am ascultat si il mai ascult pe Hruscaa, de ex. Dar nu fac legatura cu P. Imi place vocea, parte din melodii, parte din colinzi. Atit.

Mergi la inceput