12 ani- prima tigare

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

sa-nteleg ca-s off topic rau
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ca sa o imit pe denizel:) spun si eu cu voce tare ce mi-a ramas in minte din discutia asta.

La inceput am zis despre mesajeel lui Bird ca uite-l pe taica-meu cu fusta, parintii astia nu au evoluat de loc in ultima suta de ani. dupa aia m-am prins ca ea a atacat doua probleme importante in problema tigarilor cel putin:

1. Copiii nu ar tb sa aiba acces la tigari. nu ar tb sa aiba de unde sa le cumpere , nu ar tb sa existe parinti care sa le ofere copiilor tigari pana in 18 ani. E un abuz si ar tb pedepsit foarte strict de lege.

2. Controleaza anturajul copilului, nu iti place il schimbi chiar daca asta inseamna schimbari radicale gen scoala sau mutat. O tigara nu e poate o problema, urmatoarele pot fi.

PS: scuze Bird ca nu am prins din prima sensul mesajului tau dar cred ca in principiu e o filozofie extrem de sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo1970

sa-nteleg ca-s off topic rau
mersi

Nuuu, nu, Teo! Nu stiam ce vrei sa-ti raspund exact.

Hai ca dau un raspuns acoperitor.

Cerealele le mancam cu lapte vegetal sau cu suc de portocale (asta ni se pare ca merge cel mai bine cu cerealale).
Lapte vegetal cumparam sau fac eu.
Cel mai apropiat la gust de laptele de vaca (daca va place laptele de vaca la gust) este laptele de caju (nuci caju crude).
Se pun la inmuiat nucile astea si se pun in blender dupa cateva ore.
Se adauga si un mar curatat de coaja, apoi apa atat cat vrei sa aiba laptele consistenta.
Poti face si lapte de migdale si lapte de orez brun si lapte de soia.

Noi am eliminat de curand laptele (cateva luni), dar nu am renuntat complet la kefir (nu am studiat inca serios, am inteles ca fermentii aia din kefir fac foarte bine. Cand ma mai documentez, iti scriu si tie :).
De asemenea, mai pun in sufleuri si budinci cascaval sau telemea.

Dar de lapte dulce, nefermentat nu ne mai atingem.

Calciul si proteinele pe care le luai din lapte le poti lua din cereale, leguminoase, seminte (seminte de susan macinate + miere + zeama de lamaie = tratament pentru hipocalcemii).

Daca mai vrei, vorbim pe PM :).

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Iata aici aveti un portret al unei mame cool si al unei fete la fel de cool. 14 ani si mama ii permite sa aduca baieti in casa (cel putin stiu unde e), tatuaje, piercinguri si evident sa nu mearga la scoala...ca intr-o zi era prea obosita.
Alegeti tipul care vreti sa deveniti, mama-cool sau mama-clasica, gen Bird, cu control si alte "non-sensuri" care plictisesc.
Denizel, spuneai ce legatura are tigara cu sexul. Teoretic niciuna. Dar daca a intrat Accept curajoasa sa afirme ca nu e asa rau daca o fata de 12 (???) ani face sex, daca e dezvoltata, de ce sa nu vorbim si despre sex? Si discernamant cat cuprinde la 12 ani. Natural, toti care n-am stiut cum sa fumam si sa bem si sa experimentam felurite lucruri la 12 ani, suntem putin ratati asa.
Linkul:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1330689/Portrait-VERY-modern-14-year-old-Tattoos-piercings-drinking-alcohol.html

Caraghioslacul face ca l-am gasit dupa anuntul logodnei printului Wiliam.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid, asta era o discutie despre tigari.
Daca esti curios sa vezi cum e sa fumezi o tigara, o poti face.
Nu exista urmari, nu exista consecinte.
In plus, pentru a pufai o tigara, prima tigara din viata ra, nu trebuie sa fii deloc matur, nu trebuie sa stii la ce sa te astepti, nu trebuie sa te gandesti de o suta de ori inainte de a o face etc, etc.

A face sex e cu totul altceva .
Ai nevoie de mai mult decat curiozitate.
Exista urmari si consecinte mult mai consistente decat ca iti miros cateva ore gura si parul a fum.
Iar consecintele astea consistente sunt demne de luat in seama.

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Era o discutie despre tigari. Si despre permisivitatea parintilor. Dar o dscutie se lungeste, se transforma. Si cand citesc ineptii ca si cele spuse de Accept nu pot sa nu intervin. Pentru ca iata, se poate ajunge foarte rau ca in exemplul dat de mine. Nu cu sex (4 baieti in 6 luni) la 14 ani ca fata din UK, ci cu alcool, tigari, o viata haotica si fara sens. Cazurile fericite sunt putine. Cate fete au incercat sa fumeze si au sfarsit printr-o dependenta?
Nu e normal sa tratezi copilul ca pe un adult, a scris cineva. Intradevar, e un abuz.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Ingrid, inteleg ce spui.

Eu vad discutia asta putin altfel.
Ea imi arata cat de intoleranti pot deveni parintii din cauza unor asocieri nejustificate pe care le fac in legatura cu anumite gesturi inofensive.

Pentru ca, repet, a fuma o tigara e cel mult la fel de rau cu a manca o punga cu chips.

Iar ca parinte, a face un tam-tam nejustificat din cauza primei tigari este egal cu a condamna copilul la dependenta de tigari, nesupunere, razvratire.

Pentru ca, copilul, asa mic si imatur cum este, sesizeaza exact magnitudinea (miiiica, miiiica, imperceptibila) a fumarii primei tigari.

Daca un copil face o chestie naspa, accepta cumva sa fie boscorodit si sa i se tina teorii.

Daca insa face un caca-maca, adica fumeaza si el o tigara, se va revolta in urma a ditamai etalarile de forta din partea parintilor. Si se revolta pe buna dreptate.
iar cea mai buna cale de a se revolta e urmatoarea tigara.

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Statistic vorbind deci:

"Some of the contributing factors of teenage smoking are:
1. Low socioeconomic status
2. Use or approval of smoking by siblings/peers
3. Smoking by parents
4. Availability and price of tobacco
5. Lack of parent support / involvement
6. Lower self-image or self-esteem "

Daca este vorba de asocieri nejustificate in subiectul asta cred ca aici intra:

-asocieri de genul: urmarile fumatului la 12 ani -urmarile consumului de lapte sau
- asocieri de genul fumat (viciu, din orice punct de vedere privesti chiar si din punctul de vedere al fumatorului constient si matur ) -sex (benefic in anumite circumstante ) sau
- asocieri de genul fumat tigari normale ce dau dependenta dar nu iti ataca creierul -fumat droguri ce dau dependenta si iti ataca grav gandirea.

astea sunt asocieri nejustificate.

Mergi la inceput

Asociere justificata :

Urmatoarele afectiuni au fost legate de-a lungul timpului de consumul excesiv de produse lactate: astm, acnee, artrita, boli degenerative, boli inflamatorii, boli autoimune, retentie de apa, celulita, hiperglicemie, hipercolesterolemie, dislipidemii, sinuzita, balonari, obezitate, infertilitate, ciclu menstrual neregulat, depresie, iritabilitate, nivel energetic scazut, migrene, alergii diverse, eczeme, osteoporoza, cancer(ovar, prostata).

Tigari: infertilitate, impotenta, cancere, bronsite, imunitate scazuta, ateroscleroza, emfizem pulmonar, carii, cefalee, miros naspa al respiratiei si pielii.

E mai bine sa fumezi, fiindca stii la ce te expui si, poate, la un moment dat ai dorinta de a te opri.
Cand refuzi sa iei in considerare ca laptele te poate imbolnavi de cancer de san, te vei expune in continuare. Si vei face si caz si haz pe tema asta, asa cum am vazut .

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Numai ca noi aici nu vorbim de excese.
Nici de exces de tigari, de lapte, de chipsuri.
Nici de excesul mamelor in a fi cool, sau de excesul mamelor in a fi stricte.

Ca ne e frica de excese asta e alta poveste.

Poti sa fii o mama cool dar si stricta in acelasi timp - cum e Bird70

Mama din linkul lui Ingrid este pur si simplu inconstienta.

Aici e definitia pentru cool www.123urban.ro/showTerm.htm?term=cool" target="_blank">http://www.123urban.ro/showTerm.htm?term=cool

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput