12 ani- prima tigare
Raspunsuri - Pagina 14
kariguld spune:
am uitat sa spun, la noi in casa e 80% democratie.
eu si sotul am facut copii, in deplina cunostinta de cauza si perfect responsabili. constienti fiind ca va trebui sa ne ocupam de ei, sa le oferim tot ce este necesar pentru dezvoltare sanatoasa.
banii mei, munca mea, casa mea, regulile mele...cam multe ale mele dar si copii sunt ai mei. ba chiar sunt ai mei mai inainte de toate celelalte materiale.
suntem perfecti constienti ca ne pot dezamagi si ca incalca regulile cand vor.
cand se intinde coarda mult prea mult, mai facem un schimb de roluri. pe bune! copii trec in locul nostru si noi in locul lor. acum un an si ceva sotul ia trimis pe amandoi la servici in locul lui. ptr o zi intreaga. interviuri cu clienti, acte de redactat, contracte de semnat.....si noi am stat acasa si i-am sunat sa ne plangem ca mancarea nu-i incalzita, ca frate'mio nu vrea sa-si faca lectile, ca sora'mea ma face tampit. la ora 5 au venit "de la servici", spasiti si de la usa au spus:" foarte greu sa fii parinte. de acum incolo o sa fim atenti, n-o sa va mai suparam cu prostii si nebunii, vrem sa ramanem copii toata viata!!!!" a durat cateva zile promisiunea.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld a durat cateva zile promisiunea. |
Asta mi-a placut mult de tot si m-a induiosat!! :)
Ilia, Corina, & !!!
Maru, grataru' nu e bun. Prea mult fum, domle :)).
Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Asta mi-a placut mult de tot si m-a induiosat!! :) Ilia, Corina, & !!! Maru, grataru' nu e bun. Prea mult fum, domle :)). |
era "de rau" daca dura mai mult!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
rrox3 spune:
citat din mesajul lui anca74 Fiecare face ce vrea cu propriul copil. |
Nu zau?!
Tu gandesti ce scrii?
szivarvany spune:
si mama mea a facut o faza de acest gen; ii tot spuneam ca eu cand implinesc 18 ani ma mut in chirie si de la o zi la alta a sistat sa mi spele haine, sa mi faca mancarea preferata in ideea sa ma obisnuiesc cu viata mea minunata singura Nu vreti sa stiti ce m-am linistit in cateva zile
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
denizel spune:
Uite, eu cred ca Giulia nu o sa fumeze. Asa, din ce tot povesteste Daria despre ea, ma face sa cred ca ea nu o sa fie curioasa sa incerce sa fumeze :). Nu stiu sa spun exact de ce, nu ma intrebati :D.
Before
After
szivarvany spune:
citat din mesajul lui denizel Uite, eu cred ca Giulia nu o sa fumeze. Asa, din ce tot povesteste Daria despre ea, ma face sa cred ca ea nu o sa fie curioasa sa incerce sa fumeze :). Nu stiu sa spun exact de ce, nu ma intrebati :D. |
Io nu bag mana n foc. Dar fac propaganda anti-fumat de cate ori pot.
Insa mai mult de atat nu am ce face si si asta imi este foarte clar
Dar io incerc oricum
Si ma gandesc ca decat altceva mult mai rau ...
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
rrox3 spune:
Cum o fi sa te uiti in oglinda stiind ca tu nu te poti lasa de fumat si apoi sa te uiti in ochii propriului copil si sa-i pretinzi ferm sa nu mai fumeze...
Cam cu ce aplomb ii poti cere copilului ceea ce tu nu poti?
Oare n-ar fi mai eficient sa practici tu mai intai ce ai vrea sa practice copilul? Sa-ti ceri tie mai intai sa faci ceva si abia apoi copilului? Oare, tu - ca adult - nu ai mai multe resurse si puncte de sprijin ca sa reusesti sa schimbi ceva?
Copiii stiu ca le este permis tot ce isi permit parintii sa faca. Stiu asta, pur si simplu, indiferent ce vorbe le vantura parintii pe la urechi.
Ce putem face sa nu ne se apuce copilul de fumat?
Mai intai sa ne asiguram ca are o cat mai solida incredere in el insusi - fiindca asta il va proteja de efectul de turma. Stiind bine cine e si simtindu-se bine cu asta, nu va fi prea vulnerabil, nu va avea atata nevoie sa se alinieze gastii, sa fie cool. Isi va permite sa ramana el insusi.
Si ar fi minunat daca am renunta sa provocam copilul la lupta, sa-i interzicem inflexibil, sa-l obligam, sa-l controlam, fiindca atunci nu ar mai fi nevoit sa ni se opuna. Am putea pastra o relatie deschisa, autentica, o relatie in care adolecentul stie ca poate veni oricand sa primeasca sprijin, fiindca se simte iubit si respectat ca persoana distincta. Am ramane in contact.
Si daca se intampla sa fumeze, cel mai important ramane tot sa pastram relatia asta in forma cat mai buna. Fiindca numai asa mai il mai puteam ajuta sa-si regaseasca echilibrul, sa-si implineasca altfel nevoile care l-au impins spre fumat.
Vorbe mari, nu-i asa?
denizel spune:
Acuma mi-am dat seama de ceva: lipseste Accept .
Mi-ar placea sa citesc parerea ei . Nu stiu de ce am impresia ca a fumat inainte de a se casatori :)).
Before
After
denizel spune:
citat din mesajul lui rrox3 Cum o fi sa te uiti in oglinda stiind ca tu nu te poti lasa de fumat si apoi sa te uiti in ochii propriului copil si sa-i pretinzi ferm sa nu mai fumeze... Cam cu ce aplomb ii poti cere copilului ceea ce tu nu poti? Oare n-ar fi mai eficient sa practici tu mai intai ce ai vrea sa practice copilul? Sa-ti ceri tie mai intai sa faci ceva si abia apoi copilului? Oare, tu - ca adult - nu ai mai multe resurse si puncte de sprijin ca sa reusesti sa schimbi ceva? Copiii stiu ca le este permis tot ce isi permit parintii sa faca. Stiu asta, pur si simplu, indiferent ce vorbe le vantura parintii pe la urechi. Ce putem face sa nu ne se apuce copilul de fumat? Mai intai sa ne asiguram ca are o cat mai solida incredere in el insusi - fiindca asta il va proteja de efectul de turma. Stiind bine cine e si simtindu-se bine cu asta, nu va fi prea vulnerabil, nu va avea atata nevoie sa se alinieze gastii, sa fie cool. Isi va permite sa ramana el insusi. Si ar fi minunat daca am renunta sa provocam copilul la lupta, sa-i interzicem inflexibil, sa-l obligam, sa-l controlam, fiindca atunci nu ar mai fi nevoit sa ni se opuna. Am putea pastra o relatie deschisa, autentica, o relatie in care adolecentul stie ca poate veni oricand sa primeasca sprijin, fiindca se simte iubit si respectat ca persoana distincta. Am ramane in contact. Si daca se intampla sa fumeze, cel mai important ramane tot sa pastram relatia asta in forma cat mai buna. Fiindca numai asa mai il mai puteam ajuta sa-si regaseasca echilibrul, sa-si implineasca altfel nevoile care l-au impins spre fumat. Vorbe mari, nu-i asa? Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Mi-a placut mult ce ai scris, Roxana!!
Totul e atat de simplu pana la urma... .
Before
After