PEPENASI de 2008 - bine ai venit VICTOR! (200)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Marina, merci
Ce bine ca am aflat de aceste cofetarii, eu stiu una super in Constanta de care am profitat din plin asta-vara si chiar regretam ca nu am asa ceva si in Bucuresti.

Din pacate nici eu nu am cunostinte prin spitale

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bobita - eu m-am bucurat sa prind o reducere la pianul ala, in lei a rezultat cam 120, si m-a tentat ca e bun pentru amandoua fetele. Mai era un covoras de dans, mai mic insa, recomandat numai pana la 5 ani. Imi imaginez ca o avea legatura cu greutatea copilului... Am preferat pianul Si eu vroiam o bucatarie, insa aici sunt mult mai scumpe, am vazut si cu 70, 80 de dolari. Mai stau, prind eu o reducere...
a propos de cafele, i-am luat Erikai
www.toysrus.ca/product/largerImage.jsp?productId=10833277&largeImageURL=http%3a%2f%2fTRUSCA.imageg.net%2fgraphics%2fproduct_images%2fpTRUCA1-8900170dt.jpg&imageIndex=0" target="_blank">cuptor cu microundee de mare senzatie, am platit 10 dolari numai!

Ooka - bafta cu mobila, sa gasiti ce va doriti!
Cu Eliza am fost la GermanDentist de pe la 3 ani jumate pana pe la 5 ani jumate, si am mers acolo pentru ca venea dentistul la gradinita. Nu avea nici o problema, mergeam pentru controale, si era super. Cand am ramas cu Erika acasa, ne-am dus la un cabinet de langa bloc, i-am scos doi dintisori de lapte si luat mulaj pt gutiera noua. Asta a fost o experienta nasoala, n-a primit nimic la final, nu i-a placut decat ca anestezicul ala local avea gust de capsune. Aici, abia asteapta vizita urmatoare, deja s-a decis ca o sa ceara un inel drept cadou (au astia un sertar cu minuni pentru copii).

8 milioane un patut de bebe? Pfuu! Cand m-am uitat eu, un pat cocotat cu birou dedesubt si sertare, pentru Eliza la vreo 4 ani jumate, era numai vreo 6 milioane, atunci insemna cam 150 de euro parca... Si era lemn. Pana la urma i-am luat ceva de la Mobexpert, insa pal. Se cam bataiau...

Ooka - totusi un pat de lemn nu e deloc usor. Adica sa mai fie si solid. Ca sa fie realmente usor, ar trebui sa fie metalic. La ikea imi plac mult cele care se lungesc pe masura ce creste copilul.

ce trist, mesajul verde..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Anka, parca ai fi aici

deci, cu dintu mergem si noi sigur, am vb si cu sotul

iar cu patul, sa stii ca lemnul de brad e usor, sau ma rog mult mai usor decit patul mdf sau cum s'o numi. Si da, sunt f misto alea care se lungesc da sunt cele mai scumpe adica 450 ron e unul si 525 ron altul la care daca mai pun o saltea de 250 ron ajung la destul de mult si nu mai vreau sa investesc ca nu sunt sigura ca peste un an doi il mai gasesc agreabil. Plus ca mai vreau o purcilina si s-ar putea sa vreau alt fel de ansamblu pentru camera avind in vedere ca avem doar o camera disponibila pentru cupii.

Oricum, voiam sa iti multumesc pentru info sfaturi & co, esti foarte draguta, ca intotdeauna

sa fiti sanatosi si sa va mearga bine si din plin, pupici multi

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ooka draga mea, io ziceam de design. 450 de lei nene? Mi se pare ca toate s-au scumpit mult in ultimele luni, si nu doar din cauza TVA-ului modificat, ci mai mult, probabil tva-ul ala a fost numai o cortina care sa permita tot felul de rotunjiri peste diferenta aia de procente....

Mie imi placeau alea care se lungeau pentru ca Eliza avea o camera mica-mica, putin peste 9mp, si incercam sa scutesc maximum maximum spatiul din camera . Acum are un dormitor de vreo 16mp si deja il gasesc cam mic si pe asta, avand in vedere ca acum se desfasoara acolo 2 copii .

Cu lemnul de brad, e drept ca e mai usor, dar e si mai putin rezistent. Deci watch la structura de ansamblu, si mai ales la ce anume este sub saltea - preferabil sa nu fie stinghii de-alea fixe, ci mai degraba un somier de-ala cu stinghii curbate si elastice.

Sunt si io prezenta, ca am o gramada de citit si n-am chef, sunt de groaza de puturoasa, de groaza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

sunt prin preajma,dar cu multa treaba.ce sa fac daca nu te am ascultat,draga anka!chiar ma gandeam ca inainte de a lua decizii importante o sa scriu pe forum si de data asta o sa si ascult!
ca acum ma freaca directorul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si pt ca mi am luat imprimanta[ca tot ma pune directorul sa fac planuri de lectie in fiecare zi,drept razbunare],am scanat niste poze mai vechi...ghici ghicitoarea mea,cine e in poze?

http://family.webshots.com/photo/2588512740102088538UOHGsS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

oops, ce am vazut!
ooka mai vrea o purcelina
spor la treaba!

Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2

----------------------------------------
Marina12+ & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

multumesc frumos pt raspunsuri

-----

O poveste cu Minuni - o roza si un fluturas dragalas

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salut si de la noi!

PICA la multi ani, sa fii sanatoasa si fericita!

MONA, chiar ieri ma gandeam la tine, ce ai facut cu situatia aia... Ufff, imi pare rau ca e nasol. Ce slaba erai in poza! De cati ani e? Si mie mi se face rau de ciuda cand vad cum aratam pe la 20-25 ani, Luca mereu se uita prin albume de poze asa ca musai tre' sa invart cutitul in rana si sa ma vad cu 15 kg mai slaba...

OOKA, aha, vezi cum se razgandeste omul? Ca parca acu' ceva vreme ziceai ca tu clar ramai la una singura. Pai si daca va fi purcilin fara a la sfarsit? Spor la gasit mobila si pune poze cu Sofi!

Stiti cumva vreo reteta usoara de tort? Si na, sa nu fie nici tortul prea greu la stomac, ca sa-i pot da si lui Luca.

Noi suntem bine, eu sunt tare necajita si suparata pe mine, ca l-am certat ieri seara foarte rau pe Luca si n-am vrut sa dorm cu el, l-am lasat pe sot sa se descurce cu el (e prima data de cand s-a nascut cand nu l-am pregatit eu de culcare) si m-am dus si m-am culcat cand s-a culcat Alex. M-am enervat f. tare ca era sa-i scoata ochiul lui Alex, i-a infipt degetul in ochi, se tot dadea cap in cap cu el, ieri nicicum nu m-am putut intelege cu el, dar na, de aia tot ma urasc pentru cum am reactionat.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Anka, si camera sofiei e in jur de 15mp, da tot mi se pare micuta pnetur doi purcelusi dar nici nu prea concep treaba cu dormitul in sufragerie, eh, om vedea. Si da, la ikea is pe baza de somiere curbate. Sper sa'mi dea garantie la pat.

Marina, da, purcilin nou, felicitari si tie ca n'am intrat, am fost ca porcu. Ai vreo ideea de some handmade by you pentru Craciun, ca sa punem acolo la lada fetii

Moni, io stiu, io stiu, reteta

iti trebuie asa:
blatul
- varianta economica - vreo 20 biscuiti ovaz (din cei in care chiar se simte ovazul) + un plic de fitnesc de la nutline cea cu migdale si fructe uscate + niste ulei de cocos/unt/ulei de masline - cam 3-4 linguri + niste vanilie + portocala rasa daca iti place = le bagi pe toate la robot si trebuie sa iasa o chestie semivascoasa. Daca vrei mai dulce baga si niste curmale. Ce'ti rezulta baga intr'o tava rotunda de tort pe o hartie de copt rotunda si bagi la frigi, sau la rece citeva ore (2-3 ore).
- varianta elaborata - doua cani de fulgi ovaz inmuiat in apa cam o jumatate de cana, daca nu se leaga deloc mai pui + un plic de fitnesc de la nutline cea cu migdale si fructe uscate + niste ulei de cocos/unt/ulei de masline - cam 3-4 linguri + niste vanilie + portocala rasa daca iti place = le bagi pe toate la robot si trebuie sa iasa o chestie semivascoasa. Pe asta o bagi la cuptor la 70 grade sau la 180 grade depinde de chef. Adica si deshidratata iese super si coapta- creste un pic si iese bine. Tot in forma de tort o coci, daca e cu deshidratatul o pui pe o hartie de copt intr'o forma rotunda ca tava de tort. La deshidratat sta cam 16 ore (8 pe o parte 8 pe cealalta) la cuptor vreo 20 minute.

-> tava de tort e rotunda/patrata cu pereti detasabili

-> crema - 250g branza esquisa sau lacteea grasa (astea au textura mai fina) daca nu gasesti pui orice da' trebuie blenduit + 250g mascarpone + o limeta (coaja si zeama) + vreo 5 linguri miere/zahar/agave. Amesteci cu grija ca cica mascarpone se poate taia, mie nu mi s'a intimplat dar tot cu grija amestec.

-> Acum, fructe poti pune inauntru, ce place la cupil (eu am facut cu ananas) iar toata vara am facut cu capsuni/zmeura/afine. Fructele poti sa le pui blenduite si in crema sau poti sa le infigi in crema deasupra. Sau varianta cea mai rea, faci o gelatina fructata (da sincer nu'ti recomand).

-> se lasa la rece citeva ore pana se intareste, de regula se intareste repejor 2-3 ore si e delicioasa.

Nu e reteta mea, e o variatiune pe baza cremei la o reteta data de aldaesme de la mamici de mai iunie (e crema de baza pentru praji/tarte pentru cupii 250/250/1/4 = branza de vaci/mascarpone/limeta/zahar). Sper sa va placa daca alegeti sa faceti.

pupici

mami de Sofi

Mergi la inceput