Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 10
anya spune:
Happiness, s-au vorbit doamnele noastre? Si noi avem maine sedinta.
Matei al meu e mare- fizic- mai exact cel mai inalt din clasa (are peste 1.40) si in primavara da examen de centura verde la karate. Marea majoritate a baietilor evita confruntari cand celalt e mai impozant. Altfel este ursul bland si fraier (nu se prinde la misto-uri). Evident ca are in clasa un baiat mic si afurisit. Ultima data mesteca corn si scuipa pe bancile colegilor. Nu e zi sa nu stea la colt, sa-l ameninte ca-l duce la directoare...Cred ca nici invatatoarea nu stie ce sa-i mai faca. Eu am o grija: sa nu-l enerveze pe al meu atat de rau incat sa dea. Ca daca ii da una ...o sa ajunga batausul la cabinetul medical, cel putin.
Lalya spune:
Noi la romana, la orice text studiat, facem povestirea textului.
Zilele trecute au avut ca tema alcatuirea unui text care sa contina si dialog/dialoguri, iar unul din personaje sa fie chiar ei.
Noi la ortograme ne descurcam bine, cam 95% din cazuri le sesizeaza.
La mate tot adunari si scaderi 0-100 cu trecere peste ordin.
Maine noi avem test la limba italiana sper sa ne descurcam bine.
Anya, nici piticul meu nu se prinde de misto-uri.
L-am invatat ca problemele nu se rezolva prin bataie, ca nu are voie sa loveasca, astfel incat de la gradinita si pana acum in clasa a 2a, el vine mereu batut. acum il invat sa nu stea sa incaseze mereu pumni si picioare si sa dea si el...macar sa se apere. Stiu ca nu este cea mai buna solutie, dar decat sa fie sacul de box al tuturor...
loryi1974 spune:
Si noi avem sedinta maine
cu subiectul principal:Regulamentul de ordine interioara.De cateva zile nu mai avem acces in curtea scolii ,doar pana la poarta.
Nici fetele nu sunt scutite de batai sau ,in cazul lor,de tras de par.
loryi1974 spune:
In continuare cu foarte putine teste atat la mate cat si la romana.Cred ca e o metoda buna si putin stresanta pentru copii,mai ales ca au avut concursuri dificile.
madyrizi spune:
doamna noastra s-a pus cu "bata" pe ei. devenisera neatenti si a inceput sa ia masuri: pedepse pentru neatentie si nu mai explica inca o data ce n-au inteles. vad ca functioneaza pana acum, parca si-au mai revenit.
alex al meu e cel mai mic din clasa si cel mai fraierut, dar se intelege foarte bine cu baietii mai "zdraveni" si astfel scapa de cei mai cu tupeu sau mai agresivi.
teme vad ca primesc foarte multe. de unde pana acum avea foarte putine, acum sta cateva ore bune la teme si nu mai are timp de suplimentar. are portofolii peste portofolii. la romana am muncit pe branci pentru Arghezi cu Mitu si Barutu lui
. foarte greu mi s-a parut mie... dar pentru el a fost groaznic. trebuia sa povesteasca din "Cartea cu jucarii" o povestire (la alegere)si sa scoata expresiile frumoase, care mie mi s-a parut greoaie.
la matematica nici macar nu l-a/i-a felicitat doamna pe cei care au obtinut rezultate foarte bune si cred ca ar fi fost frumos avand in vedere ca ei au fost primii copii pe scoala
.
in fine, noi muncim cu drag si spor...
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
Sabina spune:
fetelor, afost si fimea la 2 concursuri, smart la mate si roamana.
daca la mate a dat cu mucii-n fasole (85 de puncte si a declarat ca problemele alea la care a gresit erau aiurea, ca si doamna azis la fel...ax, eu nu le-am vazut, asa ca pana la proba contrarie a fost o fetita cu 100 de puncte, deci se pute a:P),, la roamana a luat 100 de puncte, ea cu inca doua colege si cica a topait de fericire toata ziua:)
mentionez ca ea e cea care cere la concursuri, iar inainte de ala de mate cica a stat toata ziua dinainte sa faca probleme si dimineata la 7 ea s-a sculat si a mai lucrat ceva 

Asta pt mine insa e de o mie de ori mai important decat punctajul :).
Sunt f mandra de ea cum a rezistat toata perioada asta fara mine, cunoscand toata tensiunea bolii samd, si cum s-a tinut asa de bine si si-a vazut de treaba.
maine ma intorc, plecam direct la Busteni si va chiuli vineri, dar are voie, ca vine mamaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Da,fara mama e tare greu,a fost un stres emotional pentru ea.Speram ca boala s-a ameliorat.
Pricum ,in acelasi timp cu mama,vine si iarna,e posibil ca la Busteni sa ninga :)
In alta ordine de idei,eu nu am vazut "Amintiri "in manualul copilului(nu ca mor dupa cartea asta:)),noi suntem in ton cu vremea :"Iarna"de Nicolae Labis.Astazi,in sfarsit o testare:autodictare poezie.
Dupa Arhimede,copilu a trait momente de glorie :)fiind in consecinta cu moralul ridicat si dornica sa mearga la scoala.Chiar daca dimineata e greu sa te trezesti si vrei sa revolutionezi programul claselor primare,adica sa inceapa si ele macar la 9...
anya spune:
Cred ca lucreaza dupa manuale diferite. Eu n-am vazut Arghezi
. In schimb avem de citit Povestea porcului si Ivan Turbica. Partea proasta e ca sunf foarte greoaie pt copii - sunt pline de arhaisme si expresii populare asa ca nu e propozitie pe care sa nu trebuiasca sa o traduc.
Sabina, felicitari si la mai mare! Atat pentru Sofia cat si pentru tine. Sfarsitul asta de saptamana o sa fie tare duce
. Cred ca abia astepti sa-ti tii puii in brate.
sorana spune:
Sabina bine ca revii. Sper ca esti foarte bine. Multa sanatate in continuare.
Am inceput si noi ortogramele la romana. Le fac in ritm accelear, adica saptamana asta au facut deja 2 (sa/s-a si ia/i-a). Ma felicit ca am facut un pic inainte cu ea si ca acum n-are probleme cu ele. Am fost aglomerata cu jobul saptamana asta si n-am avut deloc timp de lectii, dar si copilul a fost super asa ca am gasit-o cu toate lectiile in ordine cand am ajuns acasa.
La mate sunt la 0 - 100. Nu mi-e clar cat mai stau la capitolul asta cu 0 - 100.
Mi se pare foarte ciudat ca difera lecturile intre manuale. Noi nu avem "Amintiri din copilarie" in manual. Au terminat capitolul cu "familia" si probabil azi incep capitolul cu "iarna". Cred ca noi avem acelasi manual cu loryi - "iarna" de Labis e sigur si la noi in manual, daca nu chiar prima din capitol.
Trezitul de dimineata este si pentru noi o problema. Mai nou (adica de saptamana asta) nu am mai dus-o in uniforma. Asta si pentru ca ne-a zis la sedinta ca vor sa faca niste insigne (si la anul veste) si sa renunte la uniforme. Am dat banii de insigna si m-am considerat indreptatita sa renunt la uniforma
.
Fara uniforma e mult mai rapid si bine de dimineata. Uniforma aia era un chin pentru amandoua pentru ca nu se putea imbraca singura plus ca nu-i placea, asa cu tricou si blugi, e rapid si bine ![]()
happiness spune:
Ce bine ar fie si la noi fara uniforma! Urasc ideea in sine , dar na...ma conformez regulilor. La noi sunt teme din ce in ce mai lungi...dar ne descurcam , adica nu depasim inca o ora jumatate cu tot cu citit.Asta se intampla si pentru ca stie ca daca se lalaie mult nu are timp sa termine pana la dans...Sa vedem ce va fi la sedinta de azi...