Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
happiness spune:
Tot eu...A trecut si sedinta...Nimic deosebit, dar am primit o fisa de evaluare a copilului, cu ce stapaneste foarte bine si ce nu, foarte corecta din punctul meu de vedere, si am aflat ca va fi o serbare candva in ultima saptamana de scoala. Ieri au participat la Winners fara sa stim noi, i-a inscris doamna, asa ca habar nu am cate puncte va lua, nelucrand subiecte de acel gen niciodata...Sper ca la cel de mate din decembrie sa fie mai pregatita.Oricum, m-am uitat pe site si nu au inca afisate subiectele de ieri, si de la fiica-mea nu am aflat mare lucru.Ai vostri au fost?
sorana spune:
Happi winnersul la romana e azi. Macar atata lucru scrie si pe siteul lor. Fisa cu subiecte o sa o aiba copilul, vine cu ea acasa.
Adica asa a fost la cultura generala :)
N-am vazut sa afiseze subiectele pe site, nici rezultatele. Inca sunt cele de anul trecut si a trecut o luna de la concursul de cultura generala.
Si eu sunt curioasa ce subiecte au fost la romana si ce a facut.
Matematica e peste 2 saptamani (10 decembrie).
Iar n-a avut fi-ea chef ieri sa-si faca tema la romana (nu are azi) asa ca iar avem teme in weekend.
Of, nu-mi place chestia asta. Dar ieri chiar n-am vrut sa insiste, era clar ca n-are chef.
sorana spune:
A venit fi-mea cu subiectele de la winners si e unul la care nu stiu raspunsul corect ![]()
Care cuvant nu are acelasi inteles cu "scolar"?
a discipol, b elev, c invatacel, d ucenic, e student
Fi-mea a bifat a pentru ca nu stia ce-i aia discipol ![]()
Mie mi se pare ca raspunsul corect ar fi ... a, c, d, e. Adica doar elev = scolar, restul sunt diferite.
Din ce stiu e un singur raspuns corect.
Voi ce credeti?
O fi o greseala in subiecte si au vrut sa intrebe care are acelasi inteles, adica este un "nu" in plus in propozitia aia?
Lala_D spune:
ucenic ![]()
Acesta invata o meserie, restul au o legatura cu scolar in sensul de invatare a unor principii educative
sorana spune:
Asa o fi Lala, cum zici tu ![]()
Uite, dictionarul de sinonime zice ca ar fi "student":
Definitie :
SINONIM
Sinonim pentru scolar
#536;COLÁR s. v. discipol, elev, înv#259;#539;#259;cel, ucenic.
Ce-i drept student nu-i sinonim cu scolar. Dar, dupa cum ati vazut, dupa mintea mea nici celelalte nu erau ![]()
Lala_D spune:
Posibil Sorana , dupa mine intrebarea oricum nu are cine stie ce sens, mai ales la clasa a doua. Dar dupa 4 ani de Winners, Eurojunior nu ma mai mira nimic , am vazut destule aberatii.
Sabina spune:
ce intrebare idioata, pe cuvant :)
mie mi se pare ca toate sau niciuna!
pt ca si ucenicul invata ceva, nu e denumirea "scoala de meserii" in curricula?
Si Sofia tot discipol a zis, si dupa aia: ce inseamna discipol? ![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Nu, inseamna ca ai nostri au dat mai inainte cu o zi...Nu a adus nicio revista acasa.La cea cu sinonimul ce nu se potrivea cica a ales ucenic, nu stia exact ce si cum.
Si noi avem teme multicele pe weekend, asta insemnand romana si mate pe luni, religie pe marti, stiinte pe luni....Plus o pictura de facut tot pe luni...Si a venit iarna!!!![]()
sorana spune:
Lala sa inteleg ca Winners si Eurojunior sunt cele mai "bune" concursuri?
Nu de alta, dar sa stiu la anul ce sa aleg.
Happi e cam ciudat sa se dea in zile diferite. Puteai sa-mi trimiti subiectele pe mail ![]()
Poate si la mate dati mai devreme - pe site-ul lor scrie 10 decembrie dar nah... poate la voi e pe 9 ...
La noi preocuparea acum e petrecerea de Craciun. Chiar sunt curioasa care va fi finalul
.
Ce bine ca miercuri stam acasa ... face saptamana mult mai usoara ziua asta pauza.
Sabina spune:
m-am uitat si eu pe smart-ul de mate, am identificat (ca era obosita fimea si n-a avut chef de mai mult) 2 din cele 3 gresite...hm...la una dintre ele n-avea nicio scuza :P
(ceva de genu: bunica, mama si nepoata sunt nascuta la 23 de ani diferenta. daca bunia are acum 48 de ani, cat are nepoata? Sof a zis 25 :), a uitat o generatie :P )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo