Strumfi de iulie-august 2007 (201)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Si mie imi pare tare rau pentru Paunescu. Si-a indeplinit menirea pe lumea asta si a plecat intr-o lume mai buna sper.

Vivela nu e usor la gradinita. Oricat ar fi de bine, copiii sunt supusi stresului. Sunt multi in grupa (la noi au fost 11-12 prezenti dar Iris tot se vaita ca sunt multi copii si nu-i place), e galagie, copiii mai sunt si rautaciosi, se mai altoiesc intre ei, la toaleta trebuie sa se descurce singuri, nu au intimitate la toaleta ca acasa, la masa nu prea ii ajuta (ca sa se deprinda cu mancatul singurei), la somn e atmosfera de garnizoana, dorm multi intr-un dormitor. Toate aceste lucruri chiar daca noua nu ni se par groaznice, lor, copiilor care vin de acasa, li se par obositoare. Ar mai vrea si ei putina liniste, putin respiro in timpul zilei dar nu il gasesc. Eu i-am studiat pe mai multi si ieri si azi si am surprins momente cand copiii chiar ar fi vrut sa fie lasati in pace si de ceilalti copii si de educatoare.
Cam astea sunt motivele pentru care la grupa mica chiar daca dorm, vin epuizati.

Noi tot cu dificultate in acomodare. din toate 3 eu sunt prima care m-am imbolnavit: ma doare gatul si parca as avea un smoc de paie in piept, ma doare capul si mi-e tare rau.

Ma consum foarte tare cand le aud cum plang ca vor la mine, credeti-ma ca e mai usor sa pleci si sa nu vezi si auzi copilul cum sufera. Dar ideal ar fi sa existe metode de linistire a acelor copii sensibili care nu vor sa se desparta de parinti.
Eu sunt cu gatul, Karina cu muci si Iris cu diaree. Dar din toate 3 eu sunt cel mai varza.
WE placut fetelor si sanatate copiilor bonaviori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Noi mergem maine la pneumolog sa vedem cum au trecut fetele peste viroze, cu Saby am fost ieri la orelist si a zis ca s-a inchis timpanul dar inca e congestionat si trebuie sa continuam tratamentul, eu am un nod in gat si o gheara in piept, nu stiu ce poate fi, doar banuiesc motivul.

Kariris, sanatate multa pentru toate trei! Sa va faceti bine repede.
Mada, felicitari pentru cetatenie! (eu n-am reusit sa mananc branza din aceea de nicio culoare).
Luna, multi ani fericiti inainte!

Mergi la inceput

multumim Carla! Eu nu prea am citit din urma dar vad ca si voi le trageti...chiar mai rau ca noi. Ce a patit Saby la timpan? Cred ca a durut-o tare, eu stiu cum e, ca de 2 ori l-am avut explodat Pupici si sanatate si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Buna strumfarie! Multumesc pentru urari si va invit la un pahar de suc/sampanie/vin/bere...dupa preferinte

Noi suntem bine, Deny e deja fata mare si ca si restul strumfilor, ii turuie gura non stop. Numai ca doar acasa cu noi, nu si in prezenta strainilor. Acomodarea la gradi a fost dezastru desi a mai fost si in primavara doua luni. In toamna a inceput cu alta doamna si alti copii si nu ii place deloc oricat a incercat doamna educatoare. A fost o perioada dificila pentru sufletelul ei pentru ca tot in septembrie a plecat si tati din tara (la munca in strainatate) si simtea ca atunci cand o mai lasam si la gradi o abandonam acolo. Sufera mult dupa el si nu am avut putere sa o mai las sa se mai chinuie si sa se adapteze la gradi...asa ca am renuntat. Am mai lasat-o acasa, am mai luat-o cu mine la gradi la mine. Nu stiu cum vom face in continuare.

Acum "danseaza pentru mine" prin casa

mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Kariris eu cred ca e un virus ceva in aer, ca si eu ma simt la fel, parca am gatul in pioneze, ma ia cu ameteala, vai de capul meu, stau cu masca la gura.
Daria si ea cu niste muci, insa cel mai nasol e ca are si Eric ceva mucozitati . Nici nu vreau sa ma gandesc ca va evolua in altele.

Despre gradinita mi s-a intarit convingerea ca educatoarea face totul, poate sa fie mama gradinitei la conditii, dc doamna e ...., nu mai conteaza nimic. Saptamana trecuta, de dimineata pana la 12 cat o las eu pe DAria a fost o doamna. Venea acasa si imi zicea mereu: stai pe scaunel, dc stai iti dau un tort, ...va rog nu va ridicati... Cand o intrebam dc ii place de doamna D. tacea din gura, nici da, nici ba. Saptamana asta de dimineta a fost cealalta doamna. In seara asta, Daria f entuziasmata imi spune ca maine vrea la gradinita sa-i faca un cadou doamnei, adica o pagina de caiet colorata de ea . Ne cadoriseste pe toti astfel, zilnic, imi umple casa de foi colorate aiurea Zilnic a venit tare incantata, povestindu-mi mereu cate o activitate care a distrat-o, cum au sarit intr-un picior, apoi pe altul, cum au colorat cu degetul, ....
Asa ca va urez ca toti strumfii sa aibe parte numa de super educatoare.

Eu una ma ocup de una alta pentru botez. Il facem saptamana viitoare, si, fiind ultimul mare eveniment din familie de gen cununie, nunta, botez, am vrut sa fac ceva mai special. Am tot cautat diferite accesorii, plus ca avem si mai multi copii si vreau sa le organizez ceva special si pentru ei.

De-ale Dariei
Saptama asta a stat mama la mine sa ma pot ocupa de botez, cand a plecat i-a zis: "nu vreau sa pleci, stai cu mine, aici e tara ta".

Mai devreme
D: mami, mai ai lapte in tate?
eu: da mami
D: cand nu mai ai sa mai pui, da mami?!

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

pai sa pui mami, sa nu lasi bidoanele goale!
Super haioasa Daria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

carla imi pare tare rau,of ce necaz...multa sanatate va doresc.
dana oauuu deja e botezul.tin minte ca eli a avut tot felul de muci cat am alaptat-o,dar niciodata nu a tusit sau altceva.dupa ce sa intarcat...stai linistit eric ia imunitate de la sursa.super haioasa daria.si eu zic de educatoare ca-i pilonul cel mai important.elisa e inebunita dupa a ei dar e fff speriata de cealalta.si de la anul va trebui sa ajunga la ea...
corina
luna un milion de ani in continuare alaturi de sotul si familia voastra frumoasa!

A mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

poze la concurs www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=27" target="_blank">xr-1,2 <=> exploratoare la tara...

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

X-ray hai ca m-ai mai incurajat cu mucii . Sincer m-am cam speriat. Oricum maine mergem la un pediatru drag mie/noua si sper sa-mi alunge toate temerile daca mucii cu mana (vorba ei) nu-i poate lua.

In zapaceala mea am uitat aseara sa-i urez si eu La multi ani lui Brazuca. Imi pare bine ca mai dai cate un semn din cand in cand sa mai stim si noi ca sunteti ok. Imi dau seama ce greu ii e Denisei fara tati.Off, banii astia. V-am zis cand a zburat Adi si ii zic eu Dariei ca tati e plecat la servici cu avionul, zboara pe sus, bla, bla. Seara cand a vorbit cu el prima intrebare a fost:" tati, da' te dai jos, da?"

Apropos de bani citeam intr-o revista ceva care mi-a placut:
" Banii pot reprezenta acel ceva care sa uneasca sau sa desparta doi oameni care se iubesc. Culmea, nu e vorba de numarul lor, cum spune celebra vorba, ci de ce facem cu ei. Sunt multe cupluri care dispun de foarte multi bani, insa nu se vede pe ce ii cheltuiesc (nu pun si deoparte...), si cupluri care nu au resurse financiare prea mari, dar sunt multumite de felul in care au investit banii, si e vizibil in casa si familiile lor ca au facut-o cu cap. De ce? pentru ca intre parteneri nu exista o competitie oarba de a cheltui cat mai mult si mai aiurea din banii celuilalt, nu e dorinta de a-si depasi conditia prin lucruri extrem de scumpe, ci doar dorinta de a le fi bine amandurora".

La multi ani si voua draga Luna, sa dea Domnul ca batranetile sa va prinda pe amandoi de mana. Tot 5 ani am facut si noi anul asta, si 6 de cand ne cunoastem.Am fost rapizi. Sincer nu-mi dau seama cand au trecut si mai ales simt ca parca sunt de-o viata langa sotul meu, am uitat complet relatia de 4 ani cu baiatul din facultate dupa care am bocit ca o fraiera muuult si bine. Acum mi se pare asa o prostie, nu ma mai vad cu nimeni altcineva.

Na ca acum m-a prins melancolia , e de la toamna asta. Ah, ce as merge la munte acum, e superb muntele toamna, cu soare, imbracat in toate culorile. dar avem o gramada de treaba si raceala asta ma moleseste complet.

Am editat ca imi arde de sfaturi psihologice , sa va mai zic inca unul din revista aia. M-am prostit. Imi place ca desi, cand le citesti, par atat de simple chestiile astea psihologice , tu insuti nu prea le constientizezi fara sa ti se insufle de catre cineva/ceva.

" Renunta la pretentia stupida ca partenerul sa te faca fericit/a - nu este de datoria lui asta, ci a fiecaruia dintre noi, catre sine. Cat timp tu esti fericit, si partenerul tau are sanse mari sa fie."

Gata cu prostiile, am plecat la curatenie.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Noi am debutat ziua bine: Karina temperatura 41 si Iris 40 la ora 7 dimineata. Au dormit ieri de la ora 17 pana azi dimineata la 7 cu doua treziri sa bea apa noaptea, iar eu buimaca de somn nu am sesizat febra. Toata ziua au fost tuflite si eu la fel, abia am putut sa fac o ciorba, un pilaf cu pui si legume si ceva la steamer pt sotul care e la regim. Si curatenie luna in living ca mi-a venit covorul de la curatatorie si am vrut sa-l pun pe jos sa se joace fetele. Ca tot vine menajerra luni la curatenie bine ca ii usurez eu munca.

Fug sa incerc sa dorm ca sunt ca de pe alta lume!
Bucurati-va de acest WE frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Kariris, sanatae multa fetelor! A scazut febra de dimineata incoace? Altceva au?

Danagh, eu cat am alaptat fetele, nici una nu a racit in nici un fel... Dar mai ales Ana Maria, care avea deja pe sora ei mai mare. Andreea mai racea, stateau amandoua in aceiasi casa, uneori chiar nas in nas, si Ana Maria nu a luat nimic cat timp am alaptat-o... Acuma, mari fiind, mai iau una de la alta
Haioasa Daria... Si Andreea are la idei si la replici uneori...

Brazuca, La multi ani iti doresc si eu1 Imbratisari lui Deny

Carla, totul ok la control?

Eu mi-am depus cererea de incetare la serviciu, urmeaza sa-mi faca lichidarea si sa-mi iau cartea de munca si de pe 15 incep la parintii mei pe firma!
Sunt foarte fericita ca s-a putut rezolva asa, ca mai pot petece timp langa copii dar pe de alta parte ca fac si ceva dpdv profesional. Nici acasa nu mi-ar fi placut sa stau, adica fara job.
De luni reincepem gradinita, dupa saptamana asta de vacanta. Imi pare bine ca am prins si cateva zile frumoase...

Weekend placut in continuare!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput