Balada intre pubertate precoce si inconstienta

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ar fi culmea sa tin cont si sa ma afecteze parerea unora care confunda (sau doar se prefac ) romanii cu tiganii... Confunde-i pana nu mai pot...

Desigur ca, atunci cand vremurile devin "prielnice", cei care au cel mai greu cuvant de spus sunt rasistii si extremistii si xenofobii si nici o pledoarie din lume de genul "romanii nu sunt tigani" nu-i va face sa-si schimbe parerea. Daca jocurile vor dicta la un moment dat "nu romani", "nu romani" va iesi castigator.

Mai degraba am lupta impotriva indiferentei crase a semenilor (cu sprijinul indiferentei oamenilor se plamadesc toate mizeriile din lume) decat ca sa schimbam parerile stupide despre romani.
Probabil ca toti imigrantii din tarile europene provin din tari cu maaaari probleme , probleme la care cetatenii delicati din tarile de adoptie sunt extreeem de sensibili .

www.google.ro/imgres?imgurl=http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/prominent2k7&usg=Fi4RZ8IXMPCJNI6wZEISUK7izqo=&h=520&w=721&sz=180&hl=ro&start=31&sig2=Ex9ZVx452y43itliZsDtrw&zoom=1&tbnid=FB7QqFp8yxtU0M:&tbnh=153&tbnw=202&ei=UEzSTLnIOZHQjAfbt7SMDg&prev=/images%3Fq%3Dlittle%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C809&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=340&vpy=202&dur=200&hovh=160&hovw=221&tx=141&ty=114&oei=SEzSTPf-IJKGswa5jd3_Cw&esq=4&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:31&biw=1264&bih=657" target="_blank">Before.www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/groups/yellowrubberduck/pool/interesting/&usg=l2KINXiGisIERaER_MF-MuPdWAE=&h=500&w=265&sz=52&hl=ro&start=64&sig2=Pvtu3eh_XIeK7E7rZOYJVg&zoom=1&tbnid=KeRrPp1F_XAj7M:&tbnh=170&tbnw=107&ei=rVbSTL6KIoXDswaW8vWGDQ&prev=/images%3Fq%3Ddead%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1627&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=234&dur=106&hovh=309&hovw=163&tx=86&ty=115&oei=KlbSTO7dCYXLswb_4uT_Cw&esq=2&page=4&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:64&biw=1264&bih=657" target="_blank">After.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Prin prisma jobului meu, intalnesc zi de zi romi carora le facilitez comunicarea in limba engleza la programari la spitale si dr de familie. Aproape ca nu e saptamana in care sa nu fiu pusa in situatia de a explica faptul ca nu, nu toti romanii canta la acordeon, nu toti romanii fac copii la 10-12-14 ani (la o programare chiar vorbeam cu dumneavoastra unei gravide care parea de-o seama cu mine, ca sa aflu dupa ce am iesit ca avea 14 ani jumate, daca faceam ca ea imi putea fi fiica ), nu toti romanii merg pe A406 la spalat de parbrize si nu toti romanii vin in tara asta fara sa stie o boaba engleza dar aplica in secunda 2 pt toate beneficiile posibile.

Probabil ca daca locuiam in Romania, nu ma atingeau nicicum chestiile astea, dar locuind aici si lovindu-ma atat de des de ele, ei uite ca ma afecteaza confuzia asta. Ce crezi Denizel, in locul meu tineai cu dintii de opinia ta si nu tineai deloc ccc cont de ce am scris mai sus? E greu, sa stii.

Cat despre fetita in cauza, chiar m-am gandit aseara, la ce varsta le vine ciclul fetitelor azi? Pe vremea mea mai toate incepeam pe la 13-14-15 ani. Acum la 9 ani fetita asta deja e fertila.

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

denizel, e o lozinca ce spui tu: Mai degraba am lupta impotriva indiferentei crase a semenilor (cu sprijinul indiferentei oamenilor se plamadesc toate mizeriile din lume) decat ca sa schimbam parerile stupide despre romani.

Sa luptam impotriva a ce adica? Cum anume sa luptam impotriva faptului ca tiganii isi casatoresc copiii? Cum sa luptam impotriva faptului ca tiganii fura si cersesc in Europa. Cum sa lupt cu indiferenta celor care isi lasa portofelul la vedere in Paris???? Sa ne batem cu ei in tramvai? Cine cu cine, ca nu mi-e clar.
Pana nu ne trmiti poze cu tine in casa la niste tigani, vorbindu-le de educatie sexuala si civica, nu te cred pe cuvant.

Eu sunt anti-rasism dar nu putem sa negam lucruri care se imtampla si sa ne punem capul sub pres. Rssismul inseamna sanse egale pentru toti, indiferent de culoare, dar asta nu inseamna iertare pentru cei care calca stramb.
Sa luptam cu lozinci tot nu e o lupta ci o famfara inutila. Pnetru ca nu se schimba nimic cu lozinca ci, mai degraba confruntand adevarul in fata.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Motanik, eu am fata de 9 ani si nu are inca ciclu.Si de aceea ma supara ideea asta a tiganilor de a nu lasa fetitele sa copilareasca deloc pentru ca o vad pe a mea, doarme inca cu ursuletii in pat si se joaca cu papusi.Citeste preponderent carti pntru copii,usurele, o sperie cartile adevarate inca, pentru ca nu intelege problemele reale ale vietii.
Insa, am o familie de prieteni care au infiat o fetita de varsta fetitei mele (au luat-o de bebe) de la o familie de rromi si inca de anul trecut are ciclu.Nu inseamna ca toti sunt mai precoce dar daca este adevarat ca este si genetica problema inseamna ca se poate ca la ei sa fie mai multe fetite care isi incep pubertatea la 9 ani decat la noi.
Prietena mea s-a speriat atunci si a dus fetita la medic, a trimis-o la endocrinologie si medicul i-a spus ca da, avea deja varsta biologica pentru a se intampla asta.Nu i-a dat nici un medicament ci doar i-a explicat copilului mai pe intelesul varstei ce inseamna asta.Problema lor a fost ca nici o alta fetita din clasa de la ea sau dintre prietenii lor nu este in situatia asta, prietenii mai traind acum afara din tara , in Europa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Motanik, inteleg foarte bine ce spui si imi imaginez ca nu iti este usor .
Numai ca, zic io, oamenii sunt programati parca sa se mire si sa se socheze :)).
Daca nu s-ar mira ca nu toti romanii sunt tigani , s-ar mira ca iti tii copilul fara caciula la 10 grade.
Daca nu s-ar mira ca iti tii copilul fara caciula, s-ar mira ca iti place sa bei kefir.
Si tot asa :). Vesnic mirabili .

Si eu ma confrunt cu mirati dintr-astia.
Cand era copilul mai mic, o bunica a unui coleg a aflat ca nu-s ortodoxa. A venit la mine si a zis ca i-am infipt un cutit in inima .
Daca mi-as atarna un carton la gat pe care sa scrie "am o religie proprie" , in mod sigur s-ar gasi in fiecare zi cate unu' care sa comneteze in fel si chip . Si sa se mire, fireste :)).

Pot numara pe degetele de la o mana pe cei care ma plac pe DC :)).
E nedrept, fiindca-s o tipa faina, mult mai faina decat isi imagineaza unii :)).
Cum propui sa le schimb parerea despre mine? Faptul ca nu ma plac ma afecteaza direct cumva, as zice ;).

Mirela, putem lupta impotriva faptului ca exista tigani care isi casatoresc copilele la asemenea varste.
Numai ca nu luptam.
Ca sa vorbesc iarasi in lozinci, nu luptam fiindca suntem indiferenti, de fapt.
Suntem afectati de casatoriile lor doar atunci cand vreo copila de 10 ani naste intr-un spital din Occident .

www.google.ro/imgres?imgurl=http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/prominent2k7&usg=Fi4RZ8IXMPCJNI6wZEISUK7izqo=&h=520&w=721&sz=180&hl=ro&start=31&sig2=Ex9ZVx452y43itliZsDtrw&zoom=1&tbnid=FB7QqFp8yxtU0M:&tbnh=153&tbnw=202&ei=UEzSTLnIOZHQjAfbt7SMDg&prev=/images%3Fq%3Dlittle%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C809&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=340&vpy=202&dur=200&hovh=160&hovw=221&tx=141&ty=114&oei=SEzSTPf-IJKGswa5jd3_Cw&esq=4&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:31&biw=1264&bih=657" target="_blank">Before.www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/groups/yellowrubberduck/pool/interesting/&usg=l2KINXiGisIERaER_MF-MuPdWAE=&h=500&w=265&sz=52&hl=ro&start=64&sig2=Pvtu3eh_XIeK7E7rZOYJVg&zoom=1&tbnid=KeRrPp1F_XAj7M:&tbnh=170&tbnw=107&ei=rVbSTL6KIoXDswaW8vWGDQ&prev=/images%3Fq%3Ddead%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1627&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=234&dur=106&hovh=309&hovw=163&tx=86&ty=115&oei=KlbSTO7dCYXLswb_4uT_Cw&esq=2&page=4&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:64&biw=1264&bih=657" target="_blank">After.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

In ultimii ani s-a observat intalarea pubertatii precoce, nu numai la etnicii rromi, ci si la alte popoare.

www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2010/oct/19/worried-about-early-puberty" target="_blank">Aici cate ceva despre asta (e in engleza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Eu cred ca multi romani fac greseala de a se identifica cu tiganii. Arata democratic si sint in trendul europenesc. Ce nu se intelege este ca tiganii nu se identifica cu nimeni decit cu ei insisi. Limba lor unica materna precede temporal spatiul geografic in care se afla la un moment dat, la fel ca si traditiile, obiceiurile si legile lor proprii. De aceea, asimilarea lor nu a reusit. Insa au reusit ei asimiliarea noastra. Mina asta de oameni care pribegeste peste tot, popularinzandu-si renumele, nu abdica de la obiceiurile lor decit daca nu trebuie sa faca nimic in schimb. Asa se face ca noi romanii, am ajuns sa fim confundati cu etnia tiganeasca, pt. ca nimeni (cine trebuie) nu se oboseste sa clarifice statutul nostru de romani si statutul de tigan. La cite degradari au venit peste romani de-a lungul istoriei si pina in prezent, inca una pe lista, reprezinta doar picatura intr-un pahar cu apa, gindesc poate unii. Spiritul revolutionar si de dreptate la un popor se naste din pacate ciclic. La noi, se pare ca inca nu a venit timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Denizel eu chiar cred ca tu crezi ce spui si imi place idealismul tau.
Dar hai spune, concret, cum am putea lupta a ceea ce spui:
Mirela, putem lupta impotriva faptului ca exista tigani care isi casatoresc copilele la asemenea varste.

Concret, fa un plan de lupta cu puncte de actiune ca sa il vedem si noi.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ba nu suntem deloc indiferenti.Doar ca de cate ori am sustinut macar ideea ca trebuie facut ceva au aparut destui care sa demonstreze ca este rasism sa sustii ca tiganii isi marita fetele minore in procent mult mai mare decat o fac romanii si au demonstrat in n chipuri ca le punem saltea desi poate nu uda patul.
In conditiile astea, din moment ce nu se recunoaste realitatea , nu poate fi combatuta practic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu poti schimba ceea ce nu se lasa din proprie vointa schimbat.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput