Balada intre pubertate precoce si inconstienta
Raspunsuri - Pagina 7
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui desprecopii Denizel eu chiar cred ca tu crezi ce spui si imi place idealismul tau. Dar hai spune, concret, cum am putea lupta a ceea ce spui: Mirela, putem lupta impotriva faptului ca exista tigani care isi casatoresc copilele la asemenea varste. Concret, fa un plan de lupta cu puncte de actiune ca sa il vedem si noi. ![]() ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |

hihi, pun planul daca imi suspenzi avertismentul rosu nemeritat (tu esti sefa aicea, domle, nu Marius :) si il aduci pe Marius coleasa sa-si ceara scuze :)))))) (eu nu i le voi accepta, desigur :)), da' nu-i strica sa experimenteze cerutul scuzelor, imi da senzatia ca nu prea practica sportul asta
).Serios acum, cam prin ce an fetele europene au inceput sa nu se mai marite la 14-15-16 ani si cum de a fost posibila abandonarea acestor obiceiuri, foarte raspandite obiceiuri?
Pe atunci, menarha aparea in jur de 14 ani :).
www.google.ro/imgres?imgurl=http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/prominent2k7&usg=Fi4RZ8IXMPCJNI6wZEISUK7izqo=&h=520&w=721&sz=180&hl=ro&start=31&sig2=Ex9ZVx452y43itliZsDtrw&zoom=1&tbnid=FB7QqFp8yxtU0M:&tbnh=153&tbnw=202&ei=UEzSTLnIOZHQjAfbt7SMDg&prev=/images%3Fq%3Dlittle%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C809&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=340&vpy=202&dur=200&hovh=160&hovw=221&tx=141&ty=114&oei=SEzSTPf-IJKGswa5jd3_Cw&esq=4&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:31&biw=1264&bih=657" target="_blank">Before.www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/groups/yellowrubberduck/pool/interesting/&usg=l2KINXiGisIERaER_MF-MuPdWAE=&h=500&w=265&sz=52&hl=ro&start=64&sig2=Pvtu3eh_XIeK7E7rZOYJVg&zoom=1&tbnid=KeRrPp1F_XAj7M:&tbnh=170&tbnw=107&ei=rVbSTL6KIoXDswaW8vWGDQ&prev=/images%3Fq%3Ddead%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1627&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=234&dur=106&hovh=309&hovw=163&tx=86&ty=115&oei=KlbSTO7dCYXLswb_4uT_Cw&esq=2&page=4&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:64&biw=1264&bih=657" target="_blank">After.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
ioanadara spune:
Nici cu legea Viviana? Daca inchizi cate un adult de fiecare data cand exista cate un asemenea caz cu minori implicati poate in doua trei generatii le-o scoti din cap. Poate le ramane doar nostalgia("ce bine era pe vremea cand se putea....").
Zic si eu, nu or fi de fier ...
desprecopii spune:
denizel, pe forum, moderatorii sunt sefii. Eu le respect opiniile si deciziile pentru ca, fiecare, in ansamblu si cate unul, mozii sunt niste oameni care imi sunt dragi si am incredere in ei.
- scuze de offtopic -
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Luna1 spune:
| citat din mesajul lui ioanadara Ba nu suntem deloc indiferenti.Doar ca de cate ori am sustinut macar ideea ca trebuie facut ceva au aparut destui care sa demonstreze ca este rasism sa sustii ca tiganii isi marita fetele minore in procent mult mai mare decat o fac romanii si au demonstrat in n chipuri ca le punem saltea desi poate nu uda patul. In conditiile astea, din moment ce nu se recunoaste realitatea , nu poate fi combatuta practic. |
Pai practic mie mi se pare la mintea cocosului: aplicam legea. Faci copii devreme-luam copiii si ii dam in plasament (stiu, nu sunt bani la buget) si punem parintii (adicatelea bunicii de 30 ani
) sub urmarire penala, furi- intri la mititica, dai in cap- la fel, indiferent de culoarea pielii si traditii stramosesti. Adicatelea vrei sa locuiesti in Romania si sa fii cetatean roman, atunci te supui legii. Nu, atunci esti liber sa fii nomad al Europei. Paralel continui si initiezi noi programe (cu bani de la EU) de "integrare", informare, asistenti sociali care merg in familii si explica efectele pubertatii precoce, beneficiul educatiei etc.Insa pentru asta trebuie sa fie interesati Guvernantii sa ia masuri. Si cum zicea Laura, ministrii sunt mai degraba nasi de cununie decat reprezentanti ai legilor romanesti.
Laura25 spune:
Si eu cred ca numai prin legi clare, cu pedepse serioase si puse in aplicare la sange se poate schimba ceva. Nu o sa mai vedem gunoaie pe strazi cand o sa fie amenda 100€-200€ si o sa se aplice la modul cel mai serios. (daca nu ai sa platesti, mergi si muncesti la salubrizarea orasului de banii astia). Nu o sa mai vedem fete maritate de parinti si facand copii la 11-12 ani decat atunci cand justitia, politia si cine e in drept va actiona conform legii (luati copii aia de la parinti si pusi sub protectia autoritatilor, parintii amendati/bagati in inchisoare). Nu vom vedea copii lasand scoala ca sa se marite daca se pune in aplicare legea care da amenzi parintilor pt absente si abandon scolar.
Pana atunci se pot face 'tz' programe de educare, de integrare. O sa fie poate 1% care o sa isi schimbe in timp mentalitatea si obiceiurile datorita acelor programe. Dar la marea majoritate doar cu forta (= aplicarea stricta a legilor) se poate face ceva.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ioanadara spune:
Doar cu legea poti lucra cu ei dar pentru a aplica legea trebuie sa vezi unde exista contraventia nu sa inchizi ochii si sa sustii ca nu e nici o problema.In Romania nu se va intampla prea curand asa ceva insa.
Edit: ce inseamna "mozul"-"mozii"?
denizel spune:
| denizel, pe forum, moderatorii sunt sefii. Eu le respect opiniile si deciziile pentru ca, fiecare, in ansamblu si cate unul, mozii sunt niste oameni care imi sunt dragi si am incredere in ei. |
Mirela, mai degraba mozu' e seful :)). Ca nu-mi inchipui ca daca se supune la vot, toti mozii or sa fie de acord cu mozu' :)). Nu prea l-au sustinutara in ultima vreme [yes!! :))]
Oricum, pot trai bine-mersi cu asta. E chiar o provocare interesanta :)).
hai sa vorbim despre ce voiai
De ce fetele europene ne-tiganci nu se mai marita la 15 ani?
Before.After.
denizel spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Si eu cred ca numai prin legi clare, cu pedepse serioase si puse in aplicare la sange se poate schimba ceva. Nu o sa mai vedem gunoaie pe strazi cand o sa fie amenda 100€-200€ si o sa se aplice la modul cel mai serios. (daca nu ai sa platesti, mergi si muncesti la salubrizarea orasului de banii astia). Nu o sa mai vedem fete maritate de parinti si facand copii la 11-12 ani decat atunci cand justitia, politia si cine e in drept va actiona conform legii (luati copii aia de la parinti si pusi sub protectia autoritatilor, parintii amendati/bagati in inchisoare). Nu vom vedea copii lasand scoala ca sa se marite daca se pune in aplicare legea care da amenzi parintilor pt absente si abandon scolar. Pana atunci se pot face 'tz' programe de educare, de integrare. O sa fie poate 1% care o sa isi schimbe in timp mentalitatea si obiceiurile datorita acelor programe. Dar la marea majoritate doar cu forta (= aplicarea stricta a legilor) se poate face ceva. Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, noi nu ne mai maritam la varsta la care o faceau bunicile noastre fiindca ne e teama de politie si fiindca politia a dat in plasament copiii bunicilor noastre?
Before.After.
Luna1 spune:
Foarte interesant
Si cazul unei fetite de 10 ani care a divortat de sotul ei de 30. AICI
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui denizel Laura, noi nu ne mai maritam la varsta la care o faceau bunicile noastre fiindca ne e teama de politie si fiindca politia a dat in plasament copiii bunicilor noastre? Before.After. ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Bunica mea s-a maritat la 20 ani, eu la 22 abia impliniti. Nu e o diferenta prea mare, cred. Nici str-stra bunicile noastre nu se maritau inainte de 16 ani.
Familiile baietilor de tigani dau bani familiilor fetelor de tigani pt a le lua in casatorie. Daca casatoria este de mult timp o afacere pt familiile minorilor, punand bunastrarea mai presus de interesele propiilor copii, cred ca e datoria institutiilor statului sa intervina in apararea minorilor.
Nu prea inteleg eu de ce nu esti tu prea revoltata ca acei minori sunt de fapt abuzati. Ca la o palma data unui copil sari tare, dar la povestea unei fetite supusa abuzurilor sexuale (ma indoiesc ca la 9-10 ani un copil stie 100% ce presupune o relatie sexuala) cu complicitatea parintilor nu te vad asa revoltata. Sau poate esti f, revoltata, dar nu reiese din ce scrii.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me