Balada intre pubertate precoce si inconstienta

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Grace, am simtit nevoia sa fiu rautacioasa si sa te atac personal . Esti foarte tare ca nu te-ai suparat, de-acum te simpatizez mult, desi m-au oripilat cateva din gandurile pe care le-ai scris, unele inexacte ( de ex. "asimilarea lor nu a reusit" - sociologic vorbind, romii sunt printre etniile cele mai asimilate, adica au preluat mai mult din culturile majoritare decat au pastrat din a lor proprie, cei mai multi nici nu stiu romani si chiar acolo unde se mai vorbeste romani, limba contine proportii majore din limba dominanta), altele de-a dreptul rasiste ("mana asta de oameni care pribegeste..."). Io sunt din aia care simpatizeaza cu minoritatile, asa de tare ca la viata mea m-am ocupat (adica studii si munca) de romi, gay, drogati, HIV pozitivi... Nefrecventabili de-astia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui raton

Grace, am simtit nevoia sa fiu rautacioasa si sa te atac personal . Esti foarte tare ca nu te-ai suparat, de-acum te simpatizez mult, desi m-au oripilat cateva din gandurile pe care le-ai scris, unele inexacte ( de ex. "asimilarea lor nu a reusit" - sociologic vorbind, romii sunt printre etniile cele mai asimilate, adica au preluat mai mult din culturile majoritare decat au pastrat din a lor proprie, cei mai multi nici nu stiu romani si chiar acolo unde se mai vorbeste romani, limba contine proportii majore din limba dominanta), altele de-a dreptul rasiste ("mana asta de oameni care pribegeste..."). Io sunt din aia care simpatizeaza cu minoritatile, asa de tare ca la viata mea m-am ocupat (adica studii si munca) de romi, gay, drogati, HIV pozitivi... Nefrecventabili de-astia...

Oi fi vrut tu sa ma ataci, dar iata ca ma las mai greu atacata.... nu-ti dau reteta cum sa reusesti...

In alta ordine de idei, recunosc ca sint rasista daca si voi recunoasteti ca absolut toti suferiti exact de aceeasi boala pe care o aplicati aproapelui vostru nefiind vorba de minoritati ci exact de ruda, colegul, sora, fratele, mama, tata, vecinul, cunostinta, prieten(a)/ul, seful etc... fiind scutiti in acest fel de "stigmatul" xenofobiei.

Mergi la inceput

Raton, n-am nimic cu etnia tiganeasca. Eu merg intotdeauna pe principiul ca avem loc toti "sub soare"... cu conditia ca fiecare sa isi cunoasca locul. Adica, nimeni nu are voie sa imi ia mie bucata mea de soare. Daca cineva o face totusi, ma prejudiciaza. Asta inseamna ca am dreptul sa ma revolt. Inseamna asadar "revolta" mea rasism?

Nota: i-a sau ia? cum o fi corect? ma lasa neuronii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ia.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Ia.

Multumesc mult, Nelia.

Sper sa nu uit iar..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Pana acum s-a disecat situatia tiganilor atat de bine, incat eu nu mai am ce sa spun in plus.
Vin insa cu o alte nedumerire: de ce spaniolii nu se vad pe ei si nu au grija de propriile fete? Spun asta pt ca in urma cu 2 ani, la pustoaica mea in clasa a venit o fetita de 11 ani ai carei parinti s-au repatriat din Spania. Motivul a fost, dupa spusele mamei, simplu: "Imi pierd fata acolo. Toate fetele din clasa ei ii spun "tonta", pt ca se mai joaca cu papusile si nu a avut inca relatii sexuale!"

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">Participam si noi la concurs - un vot va rugam - ant-1 si ant-2
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Andata , nu poti cunoaste o tara din spusele unei singure persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Au aparut poze cu tigancile respective:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1327151/Pictured-The-mother-aged-10-baby-13-year-old-cousin.html

PS: nu stiu femininul plural de la romi

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nici nu cred ca exista. Rom si romi este generalul, tigan si tiganci e particularul...

Prea tirziu! Consider lispa de profesionalism gazataresc si a faptului ca au publicat stirea cu titluri mari de-o schiopa cao fetita romanca a nascut la 10 ani si apoi mic, undeva sau deloc se specifica etnia. Dar o si mai mare lipsa de profesionalism si de etica faptul ca a publicat poza copiilor. Ce nevoie mai era de ea, nu-i stie deja toata lumea!?! Tigani sau netigani, sint doi copii de 10 si de 13 ani (desi numai de 10 nu arata fata aia!).

Si prea tirziu pentru ca raul a fost facut, si asupra copiilor, mai ales a fetei, si asupra romanilor in general, din neinformare si rea-vointa pe alocuri. Ieri, o colega de-a Agatei de la patinaj, de 14 ani, a intrebat-o pe Agata daca este adevarat ca fetele in Romania se marita si devin mame la 10 ani si daca si ea va face la fel!?! Nu m-a afectat neaparat, pe Agata nici atit pentru ca nici nu stia despre ce este vorba, i-am explicat pe scurt... dar asta nu ma face sa vad cu ochi buni o sursa de informare a publicului, indiferent ca e online, pe hirtie sau pe sticla... care ar scrie orice, numai sa se vinda. Asta le-am scris BBC-ului, daca ar fi scris fetita de tiganca din Romania a nascut la 10 ani s-ar fi vindut mult mai incet si poate deloc fata de titlul fetita romanca a nascut... si asa se intimpla in Romania... mai ales in Europa.

Trist, foarte trist. Si degradant... si pentru presa care se joaca de-a informarea si cu viata celor despre care scriu, si pentru autoritatile romanesti si spaniole care, in continuare, nu au nici o pozitie... si asa, in general.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Au aparut poze cu tigancile respective:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1327151/Pictured-The-mother-aged-10-baby-13-year-old-cousin.html

PS: nu stiu femininul plural de la romi

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Numai de 10 ani nu pare fata.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput