Pufi iubiti de ian-feb 2010 (158)
Raspunsuri - Pagina 11
Lillo spune:
Si piticul papa banana zilinc. Cate 1/2 de banana mica, dar altfel nu il conving sa pape masa de fructe. Oricum s-ar aduna cam 3 banane mici pe saptamana deci nu f. mult. Sincer eu ii dau cu portia din cauza continutului ridicat de zaharuri. Stiu din 2 surse diferite ca banana este medicament pentru inima si ajuta la rehidratare.
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui micki_mica O banana e cam mult, asa e . Stiu ca banana constipa. Si cum zicea Miri, poti inlocui cu para. Nu face asa mult kk, crede-ma! Eu ii dau lui Kiti banana, cel mult 1/4 si mai mult de 2 zile la rand. Ca altfel se chinuie cand e de facut kk. Ca idee, ii poti da gutui (coapte un pic sa se inmoaie) sunt ff bune in aceasta perioada cu viroze si raceli. De asemenea avocado, care se potriveste fff bine in combinatie cu banana(putina), para, mar, cam cu orice pt ca ia din gustul fructului cu care il combini si e f hranitor si sanatos (usor de digerat de bb). Ii poti face putin must, 2-3 lingurite acolo daca e constipat. Eu combin diverse chestii. De ex. para+mar, suc de la struguri+gutuie coapta, gutuie+mar coapte, banana+para, dovleac galben-portocaliu cu mar, cam ce am prin frigider ce-i drept. Dar sa fie cat de cat diferit de ziua anterioara. Si iti dau un link pt orientare retete, tabele cu ce si cand se introduce, grupate pe categorii...aici. Cred ca a mai fost dat. Kiti de Miki |
Multumesc pt link, il stiam, dar nu sunt de acord cu el.
Conform acelui site si para se introduce tot de la 12 luni pt ca e laxativa , iar kiwi tot de la 12 luni pt ca e alergen. Ori si pediatra si doc de familie mi-au recomandat sa incep cu kiwi primul fruct, ca e f bogat in de toate.
No, acum sunt multe pareri la orice....eu i-am dat kiwi, Dani nu are alergii, nici noi nu avem, nu stiu ce e aia alergie.
Mai mult, acest site recomanda portocala de la 4 luni. Pai daca ii dadeam portocala de la 4 luni ii faceam vraiste sucurile gastrice. Si de ce lamaia ei o recomanda de la 1 an cand aproape toate mamicile pun lamaie in mancare si, lasand obiceiul la o parte, pediatra mi-a recomandat de la 5 luni, o data cu introducerea diversificarii, sa ii acresc cu cateva picaturi de lamaie, daca ii place.
Eu cred ca 1 banana pe zi nu e mult. Poate 7 banane pe sapt e mult, si voi incerca sa fie si zile in care sa nu ii dau banana, dar nici dovleacul nu mi se pare mai satios/bogat in vitamine. Eu nu mananc dovleac si poate de aia sunt impotriva lui si nu vreau sa imi miroase in casa a dovleac.
Am cautat pe google despre excesul de potasiu din banane, da, exista asa ceva, dar nu cred ca o banana medie pe zi este exces.
Uite ce am gasit:
The recommended daily intakes of dietary potassium are listed below:
Pediatric
Infants birth to 6 months: 500 mg or 13 mEq
Infants 7 months to 12 months: 700 mg or 18 mEq
Children 1 year: 1000 mg or 26 mEq
Children 2 to 5 years: 1400 mg or 36 mEq
Children 6 to 9 years: 1600 mg or 41 mEq
Children over 10 years: 2000 mg or 51 mEq
Adult
2000 mg or 51 Meq, including for pregnant and nursing women.
sursa http://www.umm.edu/altmed/articles/potassium-000320.htm
Si:
http://www.ehow.com/how_4529727_much-potassium-banana_.html
602 mg of potassium are in the average banana.
http://www.answerbag.com/q_view/15559
Concluzia mea este ca o banana pe zi nu e mult.
Ca o completare, Dani are zilnic 4 scaune. Deci banana nu il constipa.
ale1212xa spune:
De cati forumisti este nevoie pentru a se schimba/inlocui un bec?
-1 pentru a schimba becul
-1 pentru a posta si anunta ca becul a fost schimbat
-14 pentru a impartasi experiente similare si a arata noi modalitati de schimbare a becului
-7 pentru a avertiza asupra pericolelor ce apar la schimbarea becurilor
-27 pentru a corecta greseli gramaticale aparute in posturile despre schimbarea becurilor
-53 pentru a lua la misto pe cei ce au corectat greselile gramaticale
-2 profesionisti in domeniu care sa atraga atentia ca termenul corect este "lampa"
-15 care sa pretinda ca au lucrat in domeniu si termenul "bec" este la fel de corect
-109 care spun ca forumul nu este despre becuri si discutia trebuie mutata pe un forum despre becuri
-111 care sustin ca atata timp cat toti folosim becuri, discutia este utila pe forum
-306 pentru a discuta care sunt cele mai bune metode de a schimba becuri, care sunt cele mai bune, de unde se pot cumpara si cat costa
-27 pentru a posta linkuri catre siteuri unde pot fi vazute diverse modele de becuri
-14 pentru a spune ca linkurile nu sunt corecte si a posta pe cele corecte
-33 pentru a cita tot ce s-a postat pana in momentul respectiv si a raspunde "si eu"
-6 pentru a atrage atentia sa se foloseasca functia "cautare"
-12 pentru a posta ca ei renunta definitiv la forum din cauza divergentelor aparute pe marginea subiectului
-143 pentru a spune "cauta intai pe google si daca nu gasesti nimic despre becuri atunci intreaba pe forum"
-16 posturi unde doi membri poarta o discutie total paralela cu subiectul
-24 posturi in care li se atrage atentia sa foloseasca mesajele private sau e-mailul
-1 moderator care sa avertizeze ca daca nu se inceteaza cu mesajele aiurea va inchide topicul
-1 membru nou al forumului care raspunde la 6 luni dupa ultimul post si totul o ia de la inceput...
-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric
xela_07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Multumesc pt link, il stiam, dar nu sunt de acord cu el. Conform acelui site si para se introduce tot de la 12 luni pt ca e laxativa , iar kiwi tot de la 12 luni pt ca e alergen. Ori si pediatra si doc de familie mi-au recomandat sa incep cu kiwi primul fruct, ca e f bogat in de toate. No, acum sunt multe pareri la orice....eu i-am dat kiwi, Dani nu are alergii, nici noi nu avem, nu stiu ce e aia alergie. Mai mult, acest site recomanda portocala de la 4 luni. Pai daca ii dadeam portocala de la 4 luni ii faceam vraiste sucurile gastrice. Si de ce lamaia ei o recomanda de la 1 an cand aproape toate mamicile pun lamaie in mancare si, lasand obiceiul la o parte, pediatra mi-a recomandat de la 5 luni, o data cu introducerea diversificarii, sa ii acresc cu cateva picaturi de lamaie, daca ii place. Eu cred ca 1 banana pe zi nu e mult. Poate 7 banane pe sapt e mult, si voi incerca sa fie si zile in care sa nu ii dau banana, dar nici dovleacul nu mi se pare mai satios/bogat in vitamine. Eu nu mananc dovleac si poate de aia sunt impotriva lui si nu vreau sa imi miroase in casa a dovleac. Am cautat pe google despre excesul de potasiu din banane, da, exista asa ceva, dar nu cred ca o banana medie pe zi este exces. Uite ce am gasit: The recommended daily intakes of dietary potassium are listed below: Pediatric Infants birth to 6 months: 500 mg or 13 mEq Infants 7 months to 12 months: 700 mg or 18 mEq Children 1 year: 1000 mg or 26 mEq Children 2 to 5 years: 1400 mg or 36 mEq Children 6 to 9 years: 1600 mg or 41 mEq Children over 10 years: 2000 mg or 51 mEq Adult 2000 mg or 51 Meq, including for pregnant and nursing women. sursa http://www.umm.edu/altmed/articles/potassium-000320.htm Si: http://www.ehow.com/how_4529727_much-potassium-banana_.html 602 mg of potassium are in the average banana. http://www.answerbag.com/q_view/15559 Concluzia mea este ca o banana pe zi nu e mult. Ca o completare, Dani are zilnic 4 scaune. Deci banana nu il constipa. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
moama se vede ca te pregatesti de intalnirea cu sefii
Glumesc desigur, f bine ti-ai expus punctul de vedere .
In alta ordine de idei la al meu nu-i place banana asa ca aia e ...
Lillo spune:
BF .
Ca o paranteza apropo de banane, nu e o idee rea sa mancam si noi cate o banana zilnic. Ajuta in ameliorarea depresiei, calmeaza nervii, creste capacitatea de concentrare, mentine echilibrul electrolitic al corpului si previne infarctul.
simplicity spune:
am gasit pe net o reteta de vegeta facuta in casa(multumesc Lillo pt idee)reteta vegeta
eu am sa o incerc
Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Nu exista cunoastere innascuta,pentru motivul ca nu exista copac care sa iasa din pamant cu frunze si fructe. "
Stiati ca:
...Lacrimile au actiune bactericida?Microbii aflati intr-un tub de cultura,in contact cu cateva lacrimi,sunt omorati sau anihilati
micki_mica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Multumesc pt link, il stiam, dar nu sunt de acord cu el. Conform acelui site si para se introduce tot de la 12 luni pt ca e laxativa , iar kiwi tot de la 12 luni pt ca e alergen. Ori si pediatra si doc de familie mi-au recomandat sa incep cu kiwi primul fruct, ca e f bogat in de toate. No, acum sunt multe pareri la orice....eu i-am dat kiwi, Dani nu are alergii, nici noi nu avem, nu stiu ce e aia alergie. Mai mult, acest site recomanda portocala de la 4 luni. Pai daca ii dadeam portocala de la 4 luni ii faceam vraiste sucurile gastrice. Si de ce lamaia ei o recomanda de la 1 an cand aproape toate mamicile pun lamaie in mancare si, lasand obiceiul la o parte, pediatra mi-a recomandat de la 5 luni, o data cu introducerea diversificarii, sa ii acresc cu cateva picaturi de lamaie, daca ii place. Eu cred ca 1 banana pe zi nu e mult. Poate 7 banane pe sapt e mult, si voi incerca sa fie si zile in care sa nu ii dau banana, dar nici dovleacul nu mi se pare mai satios/bogat in vitamine. Eu nu mananc dovleac si poate de aia sunt impotriva lui si nu vreau sa imi miroase in casa a dovleac. Am cautat pe google despre excesul de potasiu din banane, da, exista asa ceva, dar nu cred ca o banana medie pe zi este exces. Uite ce am gasit: The recommended daily intakes of dietary potassium are listed below: Pediatric Infants birth to 6 months: 500 mg or 13 mEq Infants 7 months to 12 months: 700 mg or 18 mEq Children 1 year: 1000 mg or 26 mEq Children 2 to 5 years: 1400 mg or 36 mEq Children 6 to 9 years: 1600 mg or 41 mEq Children over 10 years: 2000 mg or 51 mEq Adult 2000 mg or 51 Meq, including for pregnant and nursing women. sursa http://www.umm.edu/altmed/articles/potassium-000320.htm Si: http://www.ehow.com/how_4529727_much-potassium-banana_.html 602 mg of potassium are in the average banana. http://www.answerbag.com/q_view/15559 Concluzia mea este ca o banana pe zi nu e mult. Ca o completare, Dani are zilnic 4 scaune. Deci banana nu il constipa. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Iooooi! Mama-mama!
Stai linistita ca tabelele sunt orientative. Dar retele de acolo sunt chiar faine
Sotului meu i-a introdus mama-soacra portocala ca prim fruct si nici acum nu e ok cu stomacul (are 30 ani). Depinde de fiecare organism in pare, de metabolism si nevoi.
Pe mine personal, banana ma constipa.
Despre kiwi, am fost atentionata cand la 3 sapt Kiti a facut o dermatita (imi mosteneste tenul sensibil ), ca sa evit eu kiwi (fiind alaptat exclusiv) si sa am grija cu kiwi la el. Eu inca nu i-am dat.
Tu stii ce e mai bine pentru piticul tau. Asa cum eu ii dau ficat de 2 ori pe saptamana, desi sunt pareri pro si contra, tu ii dai ce crezi ca e bine.
Mama mea e alergica la tot ce exista cu potential alergen. Io-s alergica la clor . Cam atat. Desi am fost a 3-a sarcina, din mama cu rh negativ si tata cu rh pozitiv. Deci sanse sa preiau din chestiile nashpa erau. Si pe vremea cand m-a hranit ea, cred nu se uita pe tabele sau net.
Mamica beton documentata!
Kiti de Miki
dastefa spune:
citat din mesajul lui lorex am fost la control pediatric: 8 luni 8 kg 70 cm 43 circumf capului adica perfecta _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
pupam bobitza care a trecut asa cu felicitari peste evaluare
Miruna a luat in ultima luna 700gr
cred ca e un pic cam mult dar nu-i bai
chiar nu am chef sa ma mai stresez
are 9.200 gr la 9,5 luni
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui lorex am fost la control pediatric: 8 luni 8 kg 70 cm 43 circumf capului adica perfecta i-am povestit ce si cum ii dau sa pape si mi-a zis ca e f bine! ce-am aflat nou: 10 ml de calciu pe zi, o cura la doua luni (asta stiam) cu cat il dai mai fragmentat intr-o zi , cu atat se absoarbe mai bine! am intrebat de galbenush..a zis 2 pe saptamana, intregi, fiert 10 minute vigantoletten: e acelasi lucru ca si vigantol, nu e mai bun. vigantolul sa nu i-l mai dau pe firmit de paine ci in lichid, la inceputul mesei. am intrebat de asocierea lui cu alte alimente...nu are contraindicatii voi de unde stiti despre asocierea avantajoasa sau neavantaj? nikole? parca tu ziceai ceva.. _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
de Yannis
dastefa spune:
banane- eu ii dau un sfert-o jumatate in fiecare zi
ii place si ii dau la 10 si/sau la 17,cu iaurt,branzica ,alte fructe
si pe mine daca m-ar fi intrebat cineva as fi spus ca e cam mult 1/zi zilnic
dar drept sa va zic am ramas cu ideea asta de la Daria care,cand era mica,ar fi mancat si 2 banane/zi
si avea tendinte sa se dolofaneasca mai mult decat trebuia( nu neaparat de la banane)
asa ca eu am ramas cu portia asta redusa in minte