Pufi iubiti de ian-feb 2010 (158)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

'neatza...sau buna ziua...deja trecut de 12

se intampla acum sa am cateva minute libere, fi-miu doarme, treburi f urgente nu am....ca in ultima saptamana am fost...diverse, nu intru in detalii.....

si acum sunt cam pe fuga, abia astept sa ma asez si eu, sa ma linistesc.....dar nu m-am putut abtine sa va spun o treaba, m-am inarmat deja cu vesta anti-oo...apropo de banane.....eu ii dau zilnic aproape lu fi-miu, deh, ii place, una intreaga....din aia mai mica putin....daca era sa manifeste vreo reactie alergica, o vedeam pana acum, nuu? nu e chestie din aia de ma trezesc peste un an ca are kupilu nu stiu ce....

lorex, si eu ma gandisem asta vara in fumul gratarului ca in carbunii aia sunt tot felu de treburi nocive care intra si in carne, dar prea bun totusi gratarul...

mama unui pui...Stefan

ana, deja nu se mai pune problema de alergie la banane, ci de cantitatea prea mare de potasiu! poate mai vin fetele cu lamuriri!
e totusi prea mult una intreaga in fiecare zi! mult prea mult!

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Si eu ii dau lui Dani aproape o banana intrega pe zi si nu are nimic. O mananca f bine. Pai si e mai bine sa ii dau 2-3 mere in loc de banana? Ce alte fructe sa ii mai dau? Ca aproape in fiece zi e banana cu mar. Sau para uneori. Dar para e laxativa si maica-mea zice ca face mai mult kk de la ea.
Si de ce ar fi mult prea mult o banana pe zi? Eu ii dau de la 6-7luni, nu mai stiu exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

O blonda comanda pizza.
- Sa o tai īn 6 sau īn 12 felii?
- Īn 6, ca nu pot sa manānc 12!

Doua blonde:
- Aseara am facut un test de sarcina.
- Vai! si au fost grele intrebarile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

'neatza...sau buna ziua...deja trecut de 12

se intampla acum sa am cateva minute libere, fi-miu doarme, treburi f urgente nu am....ca in ultima saptamana am fost...diverse, nu intru in detalii.....

si acum sunt cam pe fuga, abia astept sa ma asez si eu, sa ma linistesc.....dar nu m-am putut abtine sa va spun o treaba, m-am inarmat deja cu vesta anti-oo...apropo de banane.....eu ii dau zilnic aproape lu fi-miu, deh, ii place, una intreaga....din aia mai mica putin....daca era sa manifeste vreo reactie alergica, o vedeam pana acum, nuu? nu e chestie din aia de ma trezesc peste un an ca are kupilu nu stiu ce....

lorex, si eu ma gandisem asta vara in fumul gratarului ca in carbunii aia sunt tot felu de treburi nocive care intra si in carne, dar prea bun totusi gratarul...

mama unui pui...Stefan

ana, deja nu se mai pune problema de alergie la banane, ci de cantitatea prea mare de potasiu! poate mai vin fetele cu lamuriri!
e totusi prea mult una intreaga in fiecare zi! mult prea mult!

_

_

Si eu ii dau lui Dani aproape o banana intrega pe zi si nu are nimic. O mananca f bine. Pai si e mai bine sa ii dau 2-3 mere in loc de banana? Ce alte fructe sa ii mai dau? Ca aproape in fiece zi e banana cu mar. Sau para uneori. Dar para e laxativa si maica-mea zice ca face mai mult kk de la ea.
Si de ce ar fi mult prea mult o banana pe zi? Eu ii dau de la 6-7luni, nu mai stiu exact.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

O banana e cam mult, asa e . Stiu ca banana constipa. Si cum zicea Miri, poti inlocui cu para. Nu face asa mult kk, crede-ma! Eu ii dau lui Kiti banana, cel mult 1/4 si mai mult de 2 zile la rand. Ca altfel se chinuie cand e de facut kk.

Ca idee, ii poti da gutui (coapte un pic sa se inmoaie) sunt ff bune in aceasta perioada cu viroze si raceli. De asemenea avocado, care se potriveste fff bine in combinatie cu banana(putina), para, mar, cam cu orice pt ca ia din gustul fructului cu care il combini si e f hranitor si sanatos (usor de digerat de bb). Ii poti face putin must, 2-3 lingurite acolo daca e constipat.
Eu combin diverse chestii. De ex. para+mar, suc de la struguri+gutuie coapta, gutuie+mar coapte, banana+para, dovleac galben-portocaliu cu mar, cam ce am prin frigider ce-i drept. Dar sa fie cat de cat diferit de ziua anterioara.

Si iti dau un link pt orientare retete, tabele cu ce si cand se introduce, grupate pe categorii...aici. Cred ca a mai fost dat.

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:

am fost la control pediatric:

8 luni
8 kg
70 cm
43 circumf capului
adica perfecta
i-am povestit ce si cum ii dau sa pape si mi-a zis ca e f bine!
ce-am aflat nou: 10 ml de calciu pe zi, o cura la doua luni (asta stiam) cu cat il dai mai fragmentat intr-o zi , cu atat se absoarbe mai bine!

am intrebat de galbenush..a zis 2 pe saptamana, intregi, fiert 10 minute

vigantoletten: e acelasi lucru ca si vigantol, nu e mai bun.
vigantolul sa nu i-l mai dau pe firmit de paine ci in lichid, la inceputul mesei.
am intrebat de asocierea lui cu alte alimente...nu are contraindicatii
voi de unde stiti despre asocierea avantajoasa sau neavantaj?
nikole? parca tu ziceai ceva..

_

_

Felicitari Bobitzei pentru evolutie!

Dap, 2 galbenusuri pe sapt ni s-a recomandat si noua. Calciu nu, probabil pt ca inca alaptez. Iau eu calciu. Dar eu ii dau si ficat de 2 ori/sapt. Tot la recomandare. Nu dati cu ouo. Eu ii dau. D'ala bio .

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Hello Ladies,

Micki,multumesc vis-a-vis de poze....

despre banana...eu am citit intr-o revista de bebe....ca la varsta asta micuta a lor nu e recomandat sa le dai mai mult de 2 banane(medii) pe saptamana,ca ar fi toxice pt organisme....nu stiu daca e adevarat sau nu ....dar mie mi-a ramas in cap chestia asta

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Nu exista cunoastere innascuta,pentru motivul ca nu exista copac care sa iasa din pamant cu frunze si fructe. "

Stiati ca:
...Lacrimile au actiune bactericida?Microbii aflati intr-un tub de cultura,in contact cu cateva lacrimi,sunt omorati sau anihilati

Mergi la inceput

Citat:

am fost la control pediatric:

8 luni
8 kg
70 cm
43 circumf capului
adica perfecta
i-am povestit ce si cum ii dau sa pape si mi-a zis ca e f bine!
ce-am aflat nou: 10 ml de calciu pe zi, o cura la doua luni (asta stiam) cu cat il dai mai fragmentat intr-o zi , cu atat se absoarbe mai bine!

am intrebat de galbenush..a zis 2 pe saptamana, intregi, fiert 10 minute

vigantoletten: e acelasi lucru ca si vigantol, nu e mai bun.
vigantolul sa nu i-l mai dau pe firmit de paine ci in lichid, la inceputul mesei.
am intrebat de asocierea lui cu alte alimente...nu are contraindicatii
voi de unde stiti despre asocierea avantajoasa sau neavantaj?
nikole? parca tu ziceai ceva..

_

_

frumos bilant...felicitari

Motto-ul de azi:
"Nu exista cunoastere innascuta,pentru motivul ca nu exista copac care sa iasa din pamant cu frunze si fructe. "

Stiati ca:
...Lacrimile au actiune bactericida?Microbii aflati intr-un tub de cultura,in contact cu cateva lacrimi,sunt omorati sau anihilati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

i-am dat copilului sa manance si cand am vazut ca se freaca la ochi am zis sa il iau din scaunul de masa si sa incerc sa il adorm..ce frate..nici nu l-am luat bine in brate ca a adormit..asa instat

cred ca e alergatura de azi de vina
am fost pe afara si l-am pus la mers pe jos, tinut de o mana..juma de ora a smotocit gardul viu, a batut bancile, a adunat toooate frunzele ce i-au iesit in cale, s-a dat in leagan...e clar..era frant de oboseala

sa vedem cat il tine somnul

ma duc sa pap

ps: si Dragos manaca aproape zilnic o banana mica...ii place cel mai mult dintre fructe..
-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Hello, hello!

Felicitari bobitzei pt bilantul bun!

Ana si mie mi se pare mult o banana pe zi, poate o poti sa o inlocuiesti cu altceva. De ex Marei ii plac foarte mult si perele dulci.

Este atat de frumos afara, astept sa se trezeasca delfi si o iau la plimabre, sa ne cumparam ingrediente pt ciorbita. M-am gandit sa-i dau si ei sa guste cu bors (fara sare) si sper sa ii placa.

M-am apucat si eu de cautat cadouri pt mos (cris.d ) doar ca nu imi vin idei pt toti....voi ce aveti de gand sa luati?

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 3.5 kg
eu nu trebuie sa iau cadouri ca sunt in alta tara(trimit doar pupici virtuali)....am scapat...mie imi placea sa merg la cumparaturi de Craciun,cui nu?!noi(adica eu si sotul) nu ne luam nimic,adunam banuti sa mergem intr-o tara calda de ziua pufulinei si de aniversare de 6 ani de coexistenta impreuna(cade in aceeasi saptamana)....pana acum mereu am adunat bani,ba pt electrocasnice in casa,ba mobila,ba scoli,ba renovare(si acum le-am lasat acasa ca sa o luam de la capat in alta parte)....si nu am mers nicaieri in 6 ani,asa ca acum am spus ca e cazul(acum ca dupa aia iar vin scoli si etc) ....deja am deviat de la intrebarea ta....tu ce iei frumos? sa ai idei stralucite....

Motto-ul de azi:

Stiati ca:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Citat:

ce-i ala irigator bucal?

_

_

si eu astept raspuns la asta

de Yannis

e www.oralfarm.ro/m-150-DusuriBucale-262-IRIGATOR_BUCAL_WATERPIKWP100.html" target="_blank">asta. cica e bun pt cei cu gingii sensibile, ca sotul meu are, sangereaza mereu

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

ha! ma gandeam io ca e ceva de genul asta (n-am mai apucat sa gugalesc)!
e cam scump, dar...ma bate un gand ...ca si eu am probleme cu gingiile..o sa-l caut pe amazon poate-l gasesc mai ieftin!

YASMINE, ce spui de el?

_

_

De gingii spun in felul urmator:
sangerarea gingivala e INTOTDEAUNA un semn ca placa dentara nu este indepartata corect. Daca periajul se face corect gingia nu are voie sa sangereze. Sau exista posibilitatea de sangerare atunci cind se aduna mai mult tartru pe dinti. Daca detartrajul se face cel putin odata la 6 luni, si placa este indepartata prin periaj corect sangerarea se va opri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

lorex - da, reteta de somon cu sparanghel

haircut - merci de sfaturi si spor la facut bagaje. Ai grija sa nu uiti nimic .
Cum ii dai siropelul acum?

cris.d - irigator zici ... si al meu are probleme cu gingiile dar ala mi se pare SF. Caut sa vad un video ca ma depaseste

Daca aveti idei de cadouri spuneti si aici ce, de unde, cat ca poate mai scap si eu de-o grija.
Uite spre exemplu eu i-am luat la al meu de ziua lui un shaker ptr cocktailuri. Asa mai de criza na ... A fost f incantat.

Mergi la inceput