Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (33)
Raspunsuri - Pagina 3
Dienutza spune:
Ioanainteresant site-ul ref. alimente diversificare. Pe la noi din ce am observat nu se recomanda la 6 luni prune si mazare. Nici cartof, dar vad ca este vorba de cartof dulce. Are alte proprietati decat cartoful normal? Sau care e treaba cu cartoful dulce? Eu nu am mancat niciodata. Si nici nu ma tenteaza. Dar daca as afla ca este mai OK pt. copii decat cartoful normal, poate as lua si as testa.
Eu am vb. astazi cu pediatra si mi-a spus sa incepem diversificarea cu 1 - 2 lingurite de suc de morcov / zi apoi mar, supa de morcov+ albitura etc. ..ma rog... metoda clasica. Cred ca mai stau o sapt. ca Eva are abia 5 sapt. si jumatate si nu vad motiv de graba. Oricum nu am luat inca scaun, lingurite speciale etc. In paralel o sa incerc si autodiversificarea sa vad la care reactioneaza mai bine. Eu am observat ca duce la gurita si lipaie chiar si lingurita cu sab simplex. Mai nou i-o dau ei in mana sa o duca in gura si sa o lipaie (o mai "ghidez" putin). Parca il ia mai bine decat daca ii indes eu pe gat.
arturicii spune:
Sweet Potatoes (1 medium baked) - Stage 1
VITAMINS:
Vitamin A - 24,877 mg
Vitamin C - 28.0 mg
Pantothenic Acid - .74 mg
Niacin - .69 mg
Folate - 26.2 mcg
Contains some other vitamins in small amounts.
MINERALS:
Potassium - 273 mg
Phosphorus - 29.5 mg
Magnesium - 13.5 mg
Calcium - 6.2 mg
Sodium - 11.0 mg
Iron - .55 mg
Selenium - .5 mg
Manganese - .6 mg
Zinc - .3 mg
White Potatoes (1 medium baked) 8-10 months
VITAMINS:
Vitamin A - 29.0 mg
Vitamin C - 37.0 mg
Pantothenic Acid - .74 mg
Niacin - 4.6 mg
Riboflavin - .1 mg
Thiamine - .1 mg
Folate - 1 mcg
Contains some other vitamins in small amounts
MINERALS:
Potassium - 1626 mg
Phosphorus - 29.5 mg
Magnesium - 80.7 mg
Calcium - 29.9 mg
Sodium - 20 mg
Iron - 1.9 mg
Zinc - 1 mg
Also contains small amount of copper, manganese and other
Cartoful alb are aport mare de vit A si C insa are si la carbohidrati gramada; 1 cartof alb mediu are cam 230 calorii.
Stiu ca Montignac spunea ca daca vrei sa "castigi" ceva mancand cartof alb il mananci crud sau mai bine deloc.
Diana, nu iti recomand sa incepi pe ambele variante; confuzezi copilul; incepe clasic si mai tarziu adaugi si cealalta varianta. Eu pruna ii dau insa mazare nu inca.
Roxy - in casa, vizite, drum scurt iau slingul iar la drum lung (mai nou facem 3 km zilnic pe jos) iau ergo; insa ii pun o paturica rulata sub fund cand nu doarme ptr ca altfel se pierde in el si nu vede nimic.
Ioana & Arturicii'S
Madamar spune:
Dragele mele dragi:
imi lipsiti mult, insa datoria ma cheama din ce in ce mai mult, si din ce in ce mai putin reusesc sa fiu aici, cu voi.
V-am citit in diagonala... mare:) si ma incinta discutiile voastre: imi place tot ce ati discutat azi, chestii importante.
Premergator: si eu sunt contra; jumperoo asta pe care il am nu ii permite copilului sa apese cu piciorusele in podea, de altfel asa e si configurat.
Fier: o sa intreb si eu pediatra daca e nevoie sa administram.
Corina; multumesc pentru ca ati detaliat aici - pentru ca am niste promisiuni in ceea ce priveste Bumbo, mai astept un pic - de asta nici nu te-am mai deranjat. Nu-si mai dau "rind" care sa ma ajute si sa imi trimita scaunul - niste prieteni din uk - dar parca vad ca ajung sa il cumpar tot eu:).
Vivela - ceea ce ne descrii tu se cheama "atachment" si sunt si eu foarte interesata sa aud parerea ta, DUBLU mamica:). La David spuneai ca nu ai practicat Ap-ul... in masura in care o faci cu Damian, in calitate de bebelus...
Dezvaluie-ne tot: poate nu vom ajunge sa gresim!
Mai spune-ne ceva: co-sleepingul l-ai practicat si la David?
Ce sa mai spun: ca sunt in fuga... si vedeti ce ora e:)!
A, Artu - esti o super mamica - am mai spus-o:)! Multumim pentru ca ne tii la curent cu tot ceea ce experimentezi, deschizatoareo de drumuri!:)
Carla - super mazarichile, si ele molfaicioase si fericite!:)
pupici de la noi, pe curind!
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
arturicii spune:
Legumele/fructele se aburesc pentru a scapa de nitriti - nu se foloseste apa lor tocmai pentru ca in ea se afla acesti nitriti
Nu se recomanda ca si cereale cele din comert; se prefera cele preparate in casa
Pentru autodiversificare, la legumele/fructele alunecoase (papaya, avocado) se recomanda tavalirea lor printr-un praf de cereale ca sa poata fi tinute mai usor in mana.
Multe chestii interesante www.wholesomebabyfood.com/stage1_homemade_baby_food_recipes.htm" target="_blank">aici.
am revizuit primele zile de autodiversificare "serioasa" si o sa arate cam asa:
3&4 Noiembrie
Morcov - abur
Dovleac copt - cuptor
Pruna
Pepene galben
Lapte de mami
5&6 Noiembrie
Avocado
Cartof dulce - abur
Mango
Para
Lapte de mami
7&8 Noiembrie
Radacina de patrunjel
Avocado
Banana
Nectarina
Lapte de mami
9&10 Noiembrie
Gulie - abur
Dovleac
Mar
Papaya
Lapte de mami
Voi aburi/baga la cuptor atat legumele (pana se coc bine) cat si fructele, cateva minute, ca sa scapam de nitriti si ca sa se inmoaie un pic ptr prima faza a autodiversificarii.
- cum nu am nimic din cele de mai sus o sa incep ziua cu o vizita la "cooperativa"
Ioana & Arturicii'S
veronicach spune:
vivela, arturicii multumesc
intre mesele de legume/fructe dau laptic la cerere?
si daca ii dau la cerere il mai intereseaza oare legumele? sau cum spunea Carla asta nu este foarte important caci laptele e baza...
si am nevoie de sugestie de ore...vad ca se da inclusiv seara legume..
uf..a vazut sotul ce dezastru se face la masa, da Carla le-a vazut pe mazarichi papand mere copt, si nu prea l-a incantat viitorul
cred ca ar trebui sa ma orientez si eu spre un bumbo caci sa spal scaunul de masa, imens de altfel, nu prea imi surade
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010
bebe
Dienutza spune:
Ioana - foarte interesant site-ul sugerat de tine. A incercat cineva sa faca cerealele in casa? Voi ce parere aveti despre cereale preparate in casa versus cereale cumparate imbogatite cu fier? Eu Noi pe aici dam oricum suplimente de fier copiilor.
O sa ma gandesc daca incep cu autodiversificarea in paralel cu metoda clasica sau nu. Eu sunt patita cu ideea de a nu confuza copilul. Am zis sa nu ii dau la biberon ca sa nu refuze sanul si acum nu mai reusesc sa o fac sa puna gura pe biberon. Baga orice in gura mai putin biberonul. Am vazut pe net un biberon de la Tomee Tippy "Closer to nature" care inteleg ca imita sanul. O sa ii iau si dinasta. A mai incercat cineva?
mommy_to_be spune:
Buna dimineata si de la noi!
Noi suntem in asteptare de una pereche bunici care vor ajunge diseara, asa ca eu trebuie sa ma apuc sa fac ceva mancare mai serioasa... ca in ultimul timp nu prea am avut vreme de gatit, si drept sa va spun, nici chef.
Artu, multumi de aprecieri. M-am uitat si eu la copiii tai ieri si sunt foarte frumosi toti 3. M-a distrat grozav s-o vad pe Sabina in costumasul acela de leu. Tare dulcica mai era. Multumim mult pentru indicatiile si informatiile pretioase referitoare la BLW. Pe zi ce trece ma conving din ce in ce mai mult sa ne autodiversificam si noi
Mary, chiar ma intrebam pe unde esti
Rosanne, citindu-te pe tine, mi-am dat si eu seama ca am uitat sa scriu cand i-a iesit Maiei cel de-l 4-lea dinte
Diana, de ce insisti sa-i introduci bibe daca tu ai laptic la san? Am inteles ca dupa 6 luni bebe poate foarte bine sa bea lichide din canita speciala. Cu Maia e aceeasi poveste, nu accepta absolut deloc bibe, da' eu chiar nu-mi fac probleme din cauza asta
Ma duc sa ma fac Cenusareasa. Ce bine ar fi daca ar veni si la mine o zana buna sa dea din bagheta si sa sclipeasca totul in jur... Dar revenind cu piciorele pe pamant... Got to go. Va pup! Sa aveti o zi grozava!
Vivela spune:
am pus carticica pe mailul comun. daca o vreti direct in mailul vostru, dati-mi adresele pe PM, n-am stiut decat adresa Soranei (am trimis-o).
e facuta zip, daca sunt pb la despachetare, anuntati-ma, sunt 6 sau 7 parti, ca asa a fost scanata.
revin mai tarziu.
Traiesc in Orasul Alandala
Reallaura spune:
Neata
Felicitari mamicilor care au curaj cu BLW, eu una nu sunt in stare...sunt prea stresata, asta mi-e felul. POate fata ar prefera sa pape singurica, dar eu inca nu-mi permit sa o las.
azi sunt incantata ca a mancat in sfarsit un borcanel de 200 gr. I-am facut dovleac copt cu mar si o lingurita de lapte praf. A fost mare hit. . Sper sa mai acceleram diversificarea sa pape la fiecare masa mai mult.
Inca tuseste, este deja a treia sapt, incepem a 4-a sapt, nu stiu ce sa-i fac, am inceput iar cu prospan. mi-e groaza sa nu o tinem toata iarna asa...
in rest, vad ca a inceput sa faca turul patului tinandu-se cu o mana de margine si aplauda si ea daca spunem "Bravo Ilinca".
Vivela ms de carte, tb sa-mi fac timp sa mai citesc si eu...ca nici eu nu stau grozav la unele capitole, nu stiu cum sa ma port in unele situatii in care ma pune Mirci
asa imi e f util sa va citesc, dar nu apuc mereu sa raspund. Oricum, sunt pe pozitii.
Reallaura spune:
Dienutza nici Ilinca nu vrea sa vada bibe, in asa masura ca nici apa nu bea. eu sper ca nu sufera de sete. nu am incercat bibe de care spui.