Programa grupa mica 2010 si alte probleme
Buna ziua,
Am rugamintea, la fetele care sunt educatoare sau cele care au intrat in posesia unei astfel de programe pt anul 2010 sa o impartaseasca si cu noi.
Fiica mea a inceput acum grupa mica la o gradnita de stat din sectorul 2 si o data cu ea au aparut diverse probleme.
Educatoarea nu este titulara si este singura la grupa (face cumul de functii) si mie mi se pare destul de nepregatita. Directoarea o sustine destul de mult, deci nu pot sa intervin la directoare.
Nu ni s-au prezentat pana acum evaluarile copiilor (am inteles ca sunt obligate sa faca asa ceva) si nici o programa pe care si-o propune pe anul scolar in curs.
As vrea sa stiu cam care este curicumul pe care trebuie sa-l urmeze, cum se fac evaluarile acestea ...
Alte probleme sunt cele legate de buget, ni se cer bani pt:
- fondul clasei 50 lei/luna
- apa 5 lei/luna
- portar 10 lei/luna
- infirmiera 5 lei/luna
- materiale sanitare pt gradinita 5 lei/luna
- articole de igiena pt copii 10 lei/luna
- platim ratia de hrana 12 lei/zi
- optionalele sunt: muzica, dans, pictura, engleza, calculator fiecare ora costa 3.5 lei
Cum vi se pare aceasta lista? Voi ce platiti, cei care sunteti la stat?
Raspunsuri
SuperMami_1 spune:
noi am platit fondul grupei si fondul de rechizite - o singura data pe an 355 ron.
taxa de masa 12ron/zi , iar optionalul de engleza pt care am optat noi e de 5 ron*2ori/sapt, dar incepe in semestrul 2.
noi am fost invitati sa ne programam o zi in care sa mergem sa discutam cu educatoarele despre evolutia copilului.
mi se pare rezonabil, ceea ce ma deranjeaja este ca sunt si 2 copii prescolari in grupa pe care s-a ambitionat una din educatoare sa-i tina in grupa mica si cu care lucreaza, pe astia mici ii lasa sa se joace...deci nu stiu cata educatie fac, dar voi afla in curand![]()
Albumele noastre
szivarvany spune:
Grupa pregatitoare, la stat (program scurt):
5 caiete speciale+rechizite de reumplut penarele 80 lei(daca bine tin minte)
fond gradinita - 15 lei
fond clasa - la alegere - probabil vom da 10 lei
optionalele - cine cum cand vrea - sport/engleza 2,5 lei / ora, sah 3,5 lei / ora
pt igiena - listuta - cca.40 de lei toate pt tot anul
Mi se pare aberant sa platiti voi infirmiera 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
brazuca25 spune:
iriss27 daca educatoarea nu este titulara din cate stiu eu nu are voie sa faca cumul. Cumulul se face doar de catre titulare, in ordinea vechimii. Eu sunt educatoare titulara si la mine la gradi, tot in sectorul 2, cu mare greutate s-a aprobat cumul pt titulare...pentru suplinitoare nici nu exista. Dar daca spui ca are sprijinul directoarei, poate ca s-a gasit vreo portita.
Fondul clasei este hotarat la sedinta cu parintii pentru ca ei se ocupa de stransul banilor, nu educatoarea. Noi le-am prezentat necesarul de rechizite si restul de lucruri necesare in clasa, si s-au hotarat sa strangem ca si anul trecut, 150 ron. Suntem grupa mijlocie. Aceasta suma se aduce in rate si acopera tot anul scolar, plus cadouri pt Craciun si 1 iunie.
In plus se mai cere pt fiecare copil 1 sapun lichid, 2 role hartie bucatarie, 2 role hartie igienica, servetele de masa.
In principiu evaluarea initiala nu este facuta neaparat in scopul prezentarii in fata parintilor ci pentru ca educatoarea sa stie nivelul copiilor si de unde incepe cu ei. Evident ca parintele daca vrea sa stie, (si sunt destul de multi total dezinteresati), poate intreba cum se descurca copilul, cum s-a prezentat dupa evaluare, ce concluzii s-au tras. Oricum...nu e ceva strict, ca la scoala Admis-Respins...e mai mult ceva orientativ.
La sedinta cu parintii trebuia sa fiti informati ce anume se urmareste in acest an scolar. In principiu la grupa mica se merge pe formarea deprinderilor personale si pe socializare.
Aici puteti gasi tot ce vreti sa stiti despre ce invata si ce trebuie sa stie copilul la gradi. http://www.edu.ro/index.php/articles/c899/
mamik fericita de
Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
Androix spune:
Ce inseamna cumul?
Referitor la cheltuielile lunare de care spui: si noi platim aceleasi lucruri mai putin portarul, infirmiera si materialele sanitare pentru gradinita, iar optionalele sunt aceleasi dar costa 4 ron sedinta.
Barzuca, uite ca sunt cateodata picata din luna. Eu mai mult decat sa intreb daca sunt cuminti nu ma pricep cand dau ochii cu educatoarele. ![]()
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
brazuca25 spune:
Androix cumul inseamna ca sta ambele ture deci acopera 2 posturi...desi nu ia 2 salarii ci mai putin.
Nu este obligatoriu sa intrebi zi de zi educatoarea ce face copilul. Cand am spus de parintii dezinteresati ma refeream la cei care apar in usa fara sa salute, inhata copilul si pleaca...deci nici vorba sa intrebe ce face copilul, cum se comporta, etc. Nu vreau sa starnesc cine stie ce polemici. Fetita mea este si ea grupa mica la alta gradinita decat a mea, si intr-adevar nici eu nu intreb mai mult decat daca a mancat sau daca a mai plans.
mamik fericita de
Anka74 spune:
Noi suntem tot la gradi de stat, tot in sectorul 2...grupa pregatitoare, dar asta nu schimba mult lucrurile.
Am platit 250 leifondul clasei si rechizitele,inclusiv manualele/caietele pe care lucreaza, la inceputul anului, platim 12 lei/zi mancarea, 4 sau 5 lei optionalul - fac engleza de doua ori/sapt si muzica - 1 data /sapt., aducem noi, lunar - un sapun lichid, o hartie igienica si un pachet de servetele, o data pe an scolar ducem produse de curatenie...avem o lista , del a pungi pt gustari, saci gunoi, la spirt, cif, Domestos....
Nu platim asistenta medicala si mi se pare corect, doar are salariu...mic mare, ala e, asa mai degraba as plati educatoarea! Parintii cu copii mai bolnaviori mai cotizeaza cu medicamente...eu mi-am luat teapa in primul an de gradi, mi-a ajuns! Nici nu duc copilul bolnav! Portarul cred ca se plateste din fondul clasei...ma tot tin sa intreb si mereu uit...noroc ca suntem ultimul an!
Evaluari scrise nu am primit, doar desenele/fisele facute sunt afisate zilnic la panou...serbari si lectii deschise au fost. De discutat putem discuta in limita bunului simt cu educatoarele dimineata...ce-i drept e "un grup", aceleasi mamici...zilnic la usa! Daca au ceva deosebit doamnele ne spun ele! Al meu nu prea povestea ce se intampla la gradi nici la gr mijlocie, asa ca un dialog cu dna era normal.
Ce mi se pare exagerat - numarul de optionale...nici nu cred ca au voie cu atatea la grupa mica!
A,la noi, mai vin cu poze, brelocuri, Piticlic...tot felul de concursuri, cinema, circ...Anul asta parca au lasat-o mai moale, probabil criza e de vina...Din pacate aud tot mai multi parinti ca isi tin copilul o zi acasa sa mai scuteasca din bani...tare greu!
roli25 spune:
La noi (sectorul 2) se cotizeaza:
13 lei/luna mancarea
1 bidon de apa, 1 sapun, 1 pc servetel, 1 hartie igienica/luna
100 ron /an fondul clasei platibil in rate
40 ron/an fondul gradinitei
50 ron cadoul de Craciun
o lista de rechizite pe care am dus-o la inceputul anului
optionalele costa 3.5 ron (engleza, muzica, dans, calculator).
Pe cel mare l-am inscris la engleza si muzica. Pe cel mic la nimic, ca nu cred ca la 2,9 ani are nevoie de optionale.
Nu fac parte dintre parintii care stau cate 20 de min de vorba cu educatoarea, dar nici nu plec val vartej. La fiecare copil pun cateva intrebari adapatate varstei si nu neaparat zi de zi. Incerc sa aflu ce a facut cel mare la engleza, ca sa repetam. Si ii pun pe ei sa povesteasca, chiar daca nu aflu exact ce fac, ca sa constientizeze ca e important ce invata, si mai repetam (de ex: "am invatat despre legumele de toamna", " si care sunt", iar ei spun ce au retinut, eu mai completez si tot asa.
Ai mei sunt la mica si mijlocie.
La grupa pregatitoare cred ca e mai importanta programa si evaluarea.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
brazuca25 spune:
iris eu am inteles ca optionalele mentionate de tine erau doar variantele oferite de gradinita. Sa le faca pe toate la grupa mica este enorm.
Referitor la optionale am o intrebare: cum platiti? in avans, sau in functie de cate prezente au copiii in luna respectiva? La noi anul acesta se platesc in avans si e cam derutant pentru parinti. Eram curioasa daca e numai la noi asa sau e o noua practica a firmelor de optionale (sau a directorilor)
mamik fericita de
iriss27 spune:
Va multumesc din suflet pentru mesajele voastre, nu stiti cat de mult ma bucur pentru ele.
brazuca25, la noi optionalele se platesc la sfarsitul lunii, in functie de ce prezenta am avut.
Acum citesc pe indelete si vreau sa merg sa discut problemele mele, care in general sunt cele legate de activitatea didactica. Educatoarea are doar 1 an de experienta si i s-a dat grupa mica si cumul de functii, mie nu mi se pare normal. Se vede lipsa de experienta si ma doare foarte tare.
Sincer, de cand am inceput gradinita am trecut prin toate starile: dezamagire, furie, revolta, indiferenta ... dar acum vreau sa schimb ceva, ori schimb educatoarea, ori schimb gradinita ...
brazuca25 spune:
iris imi pare rau ca nu esti multumita de gradinita fetitei. Nu as vrea sa te dezamagesc, dar educatoarea nu ai cum sa o schimbi. Doar sa muti fetita la alta grupa mica la alta educatoare, sau sa schimbi gradinita.
Ai putea incerca o discutie lamuritoare cu educatoarea poate rezolvi asa.
mamik fericita de