Programa grupa mica 2010 si alte probleme
Raspunsuri - Pagina 2
iriss27 spune:
Mai am o intrebare, pt optionale se taie chitanta? Sau cum se procedeaza?
Daca ai cateva minute libere, as vrea sa vorbim pe messenger: irinabratu.
Androix spune:
| Citat: |
ce-i drept e "un grup", aceleasi mamici...zilnic la usa! |
Se pare ca astea sunt peste tot!La noi optionalele se platesc si in avans si la sfarsitul lunii. Adica la un copil in avans si la celalalt la sfarsit. Asa s-a hotarat al cel mare sa se plateasca in avans. Luna urmatoare se scad absentele. E o mama care se ocupa cu tinerea evidentei.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Anka74 spune:
Doar mancarea se plateste in avans. Iar in luna urmatoare ti se scad absentele....cel putin teoretic, ca daca nu spui tu a lipsit 2 zile, nu iti scade nimic pe motiv ca nu s-a primit prezenta..unul din putinele aspecte negative ale gradinitei. Ei zic ca tin minte luna viitoare, eu tin socoteala si nu e asa! Insa le spun ce si cum si imi scad zilele de absenta. Nu pre lipsim insa!
Optionalele le platim dupa, uneori la 2 luni, si aici nu prea mai pot tine socoteala, ca mai fac si in alte zile decat cele in care sunt ele programate...si uite asa m-am trezit la inceputul anului cu un rest de plata din anul trecut, in conditiile in care eu credeam ca platisem tot! Buna credinta se prezuma...
Primim chitante si pt mancare si pentru optionale!
anya spune:
Am trecut cu 2 copii prin gradinita. Acum unul e la scoala, celalalt la grupa mare.
Cred ca e putin cam mult sa ceri evaluare dupa 1 luna de gradinita la grupa mica. Grupa mica e importanta pentru socializare, adaptarea la colectivitate, invatarea deprinderilor (mers singur la toaleta, mancat singur...). Dupa 1 luna abia nu mai plang dimineata cand sunt lasati. O discutie serioasa cu educatoarea am avut abia la grupa mare, cand nu stiam ce decizie sa iau - sa dau copilul la scoala sau sa-l tin pana la 7 ani jumate in gradinita.
Nu am inteles daca educatoarea e tanara sau doar noua. Daca e tanara, s-ar putea sa fie un avantaj
. Copiii se ataseaza mai mult de cele tinere, rabdarea si puterea de munca e mai mare...
La noi la gradinita (tot sectorul 2) doar educatoarele tinere au avut voie sa faca cumul. Cele mai in varsta au salariile mai mari si la cumul ieseau cu prea multi bani - inspectoratul n-a fost de acord. Daca nu faceau cumul, probabil plecau si tare rau ne-ar fi parut, pt ca sunt ff bune.
Costurile sunt: 12 lei masa/zi, optionalele 4 lei (am refuzat sa platim in avans pe 3 luni, cum au cerut si platim la sfarsitul lunii). Fondul grupei 150 lei din care s-au cumparat si caietele speciale. Pentru serbare inca nu am dat, dar probabil vom strange 50 lei ca sa avrem de cadouri pt copii si tort/suc. Consumabilele se iau din fondul clasei, nu aducem hartie, servetele sau sapun.
roli25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui brazuca25 Referitor la optionale am o intrebare: cum platiti? in avans, sau in functie de cate prezente au copiii in luna respectiva? La noi anul acesta se platesc in avans si e cam derutant pentru parinti. Eram curioasa daca e numai la noi asa sau e o noua practica a firmelor de optionale (sau a directorilor) mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007) A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit |
La sfarsitul lunii, in functie de prezenta.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Anka74 spune:
Iriss, dar pe tine ce anume te deranjeaza la educatoare? Ca noi tot spunem aici, una ,alta, dar nu stim care e baiul cu dna educatoare! Ce daca e tanara? Evaluari dupa o luna...la grupa mica...cred ca e prea mult, vorba Anyei, abia numai plang dimineata. Programa nu are de ce sa o aduca la cunostinta parintilor, o publica o gasesti pe siteul Min Invatamantului, sau cum s-o mai numi acum! Ca e singura la o grupa intreaga? Eu nu stiu gradi de stat care sa aibe 2 educat. prezentein acelasi timp la aceeasi grupa...Face cumul, face pe timpul ei, cum s-ar spune...ai fi preferat sa stea doar jumatate de program la gradi?! Nu are experienta? O sa aibe, numai sa fie lasata!
Concret ce te supara la ea?
iriss27 spune:
Cred ca ar fi important sa detaliez nemultumirile mele legate de educatoare.
Nu vad sa faca multe activitati cu ei, dimineata ii pune la tv si se uita la scufita rosie (in fiecare dimineata...). De cand au inceput anul, au pictat o singura data cu degetele, in rest ii pune sa coloreze (cam o fructa pe zi), din caietele acelea de activitati de la minister.
Am senzatia ca nu stie ce sa faca cu ei si nu are o programa foarte clara.
Ni s-a dat o sala de clasa perfect goala si din prima clipa ni s-au cerut, de toate, de la flori, rechizite, (si un alt covor), dozator de apa, mp3 player ........ nici nu le mai stiu lista.
Eu consider ca am facut tot ce a posibil si am dat destul, dar cel mai important lucru este faptul ca nu veneau cu nimic invatat. Daca ii intrebam ce au facut imi ziceau ca s-au jucat cu jucariile si ca dra a stat de vorba cu doamna cealalta ...
Eu stiu ca ei nu spun si nu stiu sa se raporteze la trecut, dar bilantul facut dupa 2 luni era nesemnificativ. De aceea am inceput sa caut si sa vad daca situatiile sunt normale.
Eu am investit foarte mult in copilul meu, stie extrem de multe lucruri si vreau ca pe viitor sa continue acumularile.
M-am gandit ca poate sunt eu prea pretentioasa ...nu stiu ce sa zic.
monica70 spune:
IRISS iti dau copy paste cu ce contine dosarul cu desene de colorat,pictat,colaje,desene la liber - din grupa mica a fetitei mele (acum e in grupa mare)
Deci au inceput cu :
desene de colorat cu temele :
-gradinita (e desenata o cladire cu geamuri si usa)
-jucarii din gradinita (papusa,masina,barca cuburi)
-familia mea - parinti,bunici,copii
-papusa mea
-cum ne pastram sanatatea - e un baietel si diverse obiecte de igiena
- ursuletul vesel - asta e primul ceva ceva mai aproape colorat total de Diana (avea doar 2 ani si 9 luni ani atunci)
- evaluare initiala - anotimpul toamna - primul desen facut bicolor de Diana (norul rosu frunzele si casa verzi)
- buline pe minge - prima lucrare cu acuarele
- tot pictat frunze de toamna
- coloreaza marul (un mar rosu )
- coloreaza fructele un mar rosu si o para galbena )
- coloreaza fructele un (strugure mov si o para galbena)
- un strugure colorat in acuarele
- pe urma morcovi,vanata,ardei ... alte legume
- dupa care au inceput decupat + lipit diverse chestii si tot mai multe desene in acuarele
-alte teme: costumul popular romanesc,steagul,forme geometrice,flori de primavara, ba chiar si exercitii gen "traseaza cate o linie de la animal la hrana preferata
Astea le am la dosar, dar ei in grupa mica invata in principal si foarte multe alte lucruri pe care unii copii nu le stiu inca face singuri de-acasa: sa manance singuri,sa se imbrace/dezbrace,sa isi faca patul,sa isi impature pijamalele,sa mearga la wc + spalat pe maini,sa aseze masa (la noi era si sunt zilnic "de serviciu" doi copii care aduc de la bucatarie cosul cu painea,aseaza tacamurile,servetelele etc.),sa se spele corect pe dinti (a venit ceva asistenta sa le arate) sa imparta jucariile intre ei deci sa colaboreze,sa isi stranga jcuariile si sa le puna la loc ,sa salute,sa vorbeasca politicos si multe multe alte chestii care nu "se vad" negru pe alb ca cele din dosar
.De exemplu fetita mea le facea pe majoritatea deja la 2 ani si 9 luni cand a intrat in grupa mica,dar era printre putinii care se descurca singura de la inceput cu toate astea.Si lor le mai puneau desene dimineata,asta predominant la grupa mica,la grupa mijlocie mai putin iar acum la grupa mare,cam pauza ca au de lucru deja tot mai mult ...
Noi am avut noroc de o sala dotata cu de toate ramasa de la cei de dinainte,am mai contribuit doar pentru destul de putine - inca un rand de lenjerie de pat,fete de masa noi,covoare,un microfon pentru serbari ,au mai primit un TV de la ceva parinti ... Plus fondul pentru rechizite e de 150 lei pe an si fondul gradinitei de 50 lei pe an.Mai platim separat apa plata,teatrul de papusi ,engleza si sportul,plus excursiile ocazionale. Si ducem lunar si un pachet de servetele,o hartie igienica si un sapun.
La activitati pot mentiona si cele trei serbari anuale unde mereu au avut in program pe langa poezia fiecaruia,o multime de cantece dar mai ales o gramada de dansuri super dragute pe melodii beton si costumatie la fel de super - asigurata exclusiv de gradinita
(noi am mai contribuit doar cu ceva accesorii gen coronita/fundita/sapca de hartie etc.)
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
anya spune:
Iriss, referitor la actul educational, mie mi se pare ok ceea ce faceti. Exact cum ti-a zis si Monica, la grupa mica se merge mai mult pe socializare si pe achizitiile de baza (mancat, ordonat, bunele maniere tip "buna ziua", "multumesc", "pot sa", "va rog"..). Opere de arta nu vor face niciodata. Eu nu tin minte sa fi pictat cu degetele la gradinita - dar cum am multi ani de gradi la activ...poate am uitat eu. Inainte sa muti copilul la alta educatoare/gradinita e bine sa mergi sa vezi despre ce e vorba, sa vezi daca la grupa respectiva fac semnificativ mai multe decat la grupa copilului tau. O educatoare noua/tanara doreste sa se afirme, asa ca va face mai multe decat una plictisita, cu un an inainte de pensie (nu generalizez).
Din punct de vedere al dotarilor clasei, poate sunteti dintre fericitii care au o cladire noua si atunci, nu au de unde sa aranjeze totul din prima zi. Acum 2 ani copiii mei s-au mutat cu clasa din cladirea veche in cladirea nou data in folosinta. Evident ca peretii erau goi. Jucariile au fost impartite. Jumatate au ramas in cladirea veche (unde intrau grupe nou formate) jumatate le-am luat cu noi. Am invatat copiii ca la casa noua nu te duci cu mana goala, asa ca fiecare a venit de acasa cu cateva jucarii si cu un ghiveci cu flori. Pe jos era parchet. Parintii au vrut mocheta - au platit.
La noi dozatoarele de apa au fost aduse de gradinita. Probabil apa se plateste din taxa de mancare - nu stiu exact- dar nu ni se cer bani pt ea. Acum vre-o 2-3 ani s-au primit niste bani (sponsorizare) si a fost cumparat un dvd-player. La grupa mica li se pun desene dimineata ca sa uite sa planga dupa parinti. Dupa micul dejun fac activitati. Dupamiaza, uneori, le mai sunt puse desene. La grupa mare nu prea mai au timp de asa ceva.
Anka74 spune:
E grupa mica si au inceput de putin timp. Probabil vor strange toate cele enumerate de Monica in mapa pe care o veti primi la sfarsitul anului...acum sunt inca la inceput. "Inceputul" asta dureaza mai mult la ei, caci sunt micuti. Eu una nu m-as supara daca tot anul de grupa mica s-ar juca, ba as fi chiar fericita! Si stii de ce, pentru ca baiatul meu, grupa pregatitoare la gradi(tot de stat si tot sectorul 2) merge acum in vacanta sa recupereze, ca au ramas in urma cu materia. Si fac liniute, bastonase, zale, bucle...fac descompuneri si siruri, fac identificare de sunete in cuvinte...exact ca la scoala. Fac si "de-alea de gradinita" cum zice fiimiu, decupat, lipit, pictat, plastelina, jucat cu fructe si legume...Fac o multime de activitati. Eu l-as fi tinut acasa insa "doamna a zis sa mergem mami, daca a zi ca trebuie, trebuie"...si uite cum vacanta mult asteptata n-a mai venit.
Poezii si cantecele vor invata destule in gradi, activitati si fise vor face la greu...acum sunt mici si se joaca. Iar prin joaca asta ei invata foarte mult, pentru ca pana la urma, ei asa trebuie sa invete:prin joaca! Eu zic sa ai rabdare macar pana la serbarea de Craciun, sa vezi atunci ce si cum, sa vezi nu cat de reusita va fi serbarea ci cum relationeaza doamna cu copii, cum sunt ei, cum se comporta in preajma ei si atunci sa iei o hotarare.
Fetita ta ce zice, cum se comporta? Ii place sa mearga la gradi? Mai plange? O place pe doamna educatoare? Ar afecta-o in vreun fel schimbarea educatoarei/grupei/gradinitei?
Te pup si sper sa iei decizia cea mai buna in ceea ce priveste copila ta!

mamik fericita de
Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)