David-steluta mea de mare(3)LA MULTI ANI!
Raspunsuri - Pagina 6
Leditia spune:
Multumesc frumos tuturor.
Ada,azi plec..si plec cu inima stransa ca stau atat fara puiul meu,cu o mie de griji,mai ales ca el tuseste din ce in ce mai rau.Sapt viitoare cred ca mergem iar la dr,ca nu-mi place,nu e racit,e de la Fc,dar nu-mi place .
weekend placut tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
Leditia spune:
Buna seara tuturor.
M-am intors de la Bucuresti.A fost obositor si mi-a fost cam greu fara David,dar a fost ok.
De discutat ar fi multe,cu o zi inainte fusese oricum si ziua mondiala a FC,dar nu sarbatoreste nimeni,ca deh..si nici nu ne uram la multi ani.
M-am bucurat ca m-am intalnit cu fizioterapeutul din Tm,ca am aflat ca la Tm el a facut un proiect si in dec o sa vina aparatura de 20mii de euro.
In rest,domnul din Ungaria a vorbit mai mult pt cei mari,adolescenti si adulti.Personal mi-as fi dorit mai multe chestii practice,pt ca tehnicile sunt f greu de prins si pt tine ca parinte,daramite pt un copil.
Am aflat multe,chiar mi-am dat seama ca faceam mici erori si greseli in terapiile pe care le face David.
Cumva m-a terminat psihic vazand cate poate face aceasta boala,ce cumplita e,ce efecte devastatoare are,ce viata au acestii copii,cate au de luat si de facut,cum sunt tratati de restul societatii(unii),cat de mult ne lipseste sa le oferim o viata normala,cat trebuie sa luptam sa le oferim cat de cat o viata normala.
S-a vorbit mult si despre nebulizatoare,s-a spus clar ca cele din comert sunt bune pt muci si atat(asta de la dl dr pneumolog citire-ca au fost si doi domni dr pneumologi din Bucuresti),s-a vorbit despre tot felul de dispozitive folosite si necesare in fizioterapie,din pacate ele sunt f scumpe si cum oricum ai f multe cheltuieli in rest...
Am vazut pt prima data,desi eu credeam ca stiu cam tot ce e pe piata in materie de dispozitive-aparatura,o chestie care iti masoara nivelul de oxigen.
Ni s-a aratat o metoda franceza folosita la bebelusi care m-a oripilat de-a dreptul..era un filmulet care pe mine personal m-a cam ingrozit,nu as fi de acord sa-i faca cineva asa ceva lui David.
Ce sa zic,nu au voie sporturi de contact,dar e musai sa faca sport,atat cat pot,n-au voie cu animalute,trebuie feriti de infectii,trebuie feriti de tot felul de bacterii,cea mai nenorocita fiind pseudomonasul..ma rog,e bacil..Nu au voie curand in colectivitate,n-au voie la locuri de joaca,n-au voie la bazine,n-au voie nimic zau..
Am vazut k se foloseste intai bronhodilatator si uite asa terapia inhalatorie dureaza o ora..Ca dupa anumite medicamente,fizioterapia se face inainte, sau dupa un anumit timp.Fizioterapia se face si aia destul..si se fac mai multe sedinte din astea pe zi,de ma intreb cand mai dorm copii,cand mai mananca,cand se mai joaca si cand isi mai traiesc si ei viata,ca mi se pare groaznic sa-ti petreci viata doar in terapii fara o bucurie si timp pt tine.
De mine ce sa mai zic..imi tot fac planuri cum sa le impart pe toate,cand sa fac curatenia aia zilnica,mancare si ce mai e nevoie,cand sa fac toate aceste terapii lui David..si cum sa ma mai impart si eu ca-s una singura si eu trebuie sa fiu si mama si fizioterapeut si de toate.Inca n-am gasit o solutie..am tot impartit timpul,dar nu da bine..ba cu mesele,ba ca nu tre sa doarma dupa nush cata vreme de la pulmozyme,dar stai k atunci e ora lui de nani..ba nush ce Dzeu tre sa faca si se decaleaza sau nu e ok..
Nu stiu cat de coerenta am fost,ca tot trage David de mine sa ne jucam si sunt si extrem de obosita dupa ziua de azi,cu atatea de facut.
Va pupam si va dorim o seara placuta..
Eu fug,ca noi mai avem niste terapii de facut...ca e 8,deh.
POZE CU NOI
de David Christian
anna-mama spune:
Ledi, bine te-ai intors acasa! Cum mai e David, mai tuseste?
Am citit despre cumm a fost la Bucuresti, m-a bucurat ca o sa fie mai bine dotata clinica de la Timisoara. Cum te-ai descurcat cu discursul tau? Nu am apucat sa-ti spun, dar am plans cand l-am citit, cu toate ca stiam prin ce treceti, transmitea asa mult mesajul tau in cateva cunvinte !
Va imbratisez cu drag
Edit: M-am chinuit sa scriu mai mult, dar nu am reusit sa gasesc nicio fraza care sa transmita ce simt sau sa mi se para ca te-ar putea ajuta cu ceva Suntem alaturi de tine!
de steluta norocoasa (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
Leditia spune:
Neatza.
Ana,nu mi-am mai tinut discursul.Toata lumea era grabita,sa plece,sa prinda trenul cutare sau masina cutare..inclusiv eu.In plus nu mi s-a parut ca ar fi interesat pe cineva..stii cumva simti publicul si ii vezi sensibilitatea.Poate ma insel,dar asa am simtit eu atunci si am zis pas.Nu am vrut sa vorbesc nici cu presa,mi-a fost cumva aiurea,ma emotionez prea tare si mi-e aiurea cand ti se gatuie asa vocea si te pierzi..A fost un reportaj la prima tv si inca o televiziune,dar nu mai retin exact.
Legat de Tm..da,este bine ca macar intr-un colt al tarii se face ceva.Insa trebuie sa stii,ca acei oameni fac multa munca voluntara si au o daruire fantastica,in conditiile in care toata lumea alearga numai dupa bani si multi sunt in stare sa calce peste orice principiu pt acei bani.Deci,toata stima si tot respectul din partea mea.Problema este ca e prea departe de noi,iar Bogdan nu vrea sa se mute in Constanta
Am intalnit la acest curs,o doamna,din Cta,diagnosticata anul trecut..si trecuta de 30 ani..sa nu-i dau totusi varsta:)Am ramas masca.Insa are o forma extrem de usoara,din moment ce a ajuns la varsta asta fara medicatie.
Am mai aflat,ca multi copii cu FC si chiar si tipa de care vorbeam mai sus,se simt rau vara pe litoralul romanesc.Nu stiu explicatia deloc.Insa mi-au zis,ca pe alte meleaguri,tot la mare(ca vba aia se zice k aerosolii marini sunt exceptionali pt FC)s-au simtit excelent..si ca aerul de aici,vara,le face rau.Eu credeam ca doar David sufera asa mult vara si are atat de multe complicatii si probleme..(mai intrebasem si eu cativa parinti si au zis ca sunt ok vara,cu probleme,dar nu cine stie ce,numai ca nu sunt din Cta).
Se vrea sa se introduca un screening national pt depistarea precoce a FC.Din pacate,ministerul nu vrea sa auda de alti bani dati,in conditiile in care oricum aloca fonduri insuficiente pt aceasta boala.Dar poate asa,nu s-ar mai depista copii mari,adolescenti sau chiar adulti ,cu mari probleme incat bagi mai multi bani in tratarea lor,decat daca o iei usor de cand e bebelus.Dar,ei nu vor sa dea bani pt nimic,li se pare oricum suficient sau prea mult ceea ce fac..Adica mai nimic..Sunt multe medicamente,multe dispozitive de cumparat,mancarea care stiti si voi cat costa(iar ei trebuie sa manance,nu asa)vaccinuri,etc etc,care sunt suportate de catre parinti..Nu inteleg cum de afara se poate face mai mult si la noi nu.Nu inteleg,cum de cei din SUA,beneficiaza de o vesta de 17000$,acasa,iar noi nu avem nici macar in spitale.De ce exista un singur fizio-kinetoterapeut specializat in FC in tara?De ce nu exista implicare mai multa,pt a face cunoscuta aceasta boala..
Ar fi multe de spus,dar..au trecut 30 de min de la terapia inhalatorie si ma duc sa fac fizio cu David.
Va pupam si va dorim si zi frumoasa.
POZE CU NOI
de David Christian
georgipuia spune:
Ledi, tot respectul pentru cum gestionezi situatia... multi din cei enumerati de tine nu sunt poate interesati, sau poate atat pot sa sufere. Oricum David va fi mult mai castigat dintre ceilalti copii, pentru ca te are pe tine
Abia azi am intrat sa citesc acilea, si m-am limitat la ultimele 2 pagini, pentru ca stiu ca ma afecteaza si, sincer, azi nu am o stare psihica care sa suporte sa citesc mult pe teme emotionante. As fi vrut sa zic ca te invidiez pentru tarie, dar nu cred ca e cineva care sa doreasca sa fie in locul tau... insa daca as fi in locul tau mi-as dori sa am taria ta.
Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui georgipuia Ledi, tot respectul pentru cum gestionezi situatia... multi din cei enumerati de tine nu sunt poate interesati, sau poate atat pot sa sufere. Oricum David va fi mult mai castigat dintre ceilalti copii, pentru ca te are pe tine Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007) Ce am eu de oferit si/sau vandut? |
Idem
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
VOTATI Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
bazar umanitar
szivarvany spune:
asa e cum scriu fetele, David are noroc cu asa o mama cum esti tu.
Te rog eu sa nu te schimbi niciodata si nu uita sa fii optimista, sunt alaturi de voi
Multa, multa sanatate lui David
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Leditia spune:
Multumesc fetelor pt vorbele frumoase.
Nu stiu cat de puternica sunt eu..ca in weekend am cam plans,evident cand am ramas singura acasa(eu si motanul adica)..Si pe drum spre Cta am mai varsat niste lacrimi,chit k eram in autocar..ma uitam la bratara luata de acolo(pe care mi-a confiscat-o barbata-miu,asa ca am ramas fara)si citeam pe hartiile luate de acolo..mi-era si un dor nebun de David..
M-am bucurat enorm cand l-am vazut si l-am pupat intr-una.
la noi cred k vine toamna,ca ploua torential si mai si tuna si fulgera.
va pupam si va dorim o seara placuta.
POZE CU NOI
de David Christian
Leditia spune:
Acum am vazut ca suntem in 23..wow,deci tocmai m-a traznit ca eu azi trebuia sa sarbatoresc 2 ani de casnicie.Mi-a amortit se pare si ultimul neuron..
POZE CU NOI
de David Christian
Dodo-pui spune:
La cati mai multi ani fericiti si sanatosi impreuna Ledi!
Am citit acum ceea ce ai scris... in rest ma rog ca DD sa-ti dea putere sa faci fata la toate+ asa zisilor oameni normali
dod-participarea noastra in concurs
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!