Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (30)
Raspunsuri - Pagina 10
ochidut spune:
O zi emotionanta pentru noi, am citit ca s-a deschis si odiseea de iul-aug 2011 iar noi acum 1 an pe vremea asta am vazut cele 2 liniute. Am facut o poza tot 3 si cu testul de sarcina
.
Dragaica, ma bucur ca sunteti bine, pupici la baieitei.
Noi am fost la euroclinic azi sa ne vada dna doctor si de acolo. Am mers oarecum in paralel cu 2 pediatri, asta de cand a facut infectia aia Larisa. Ne-a placut si cea de la euroclinic si ne place si de cea pe care o aveam noi pentru ca e dispusa sa vina si acasa, evident contra cost. Ambele ii tin evidenta Larisei si au pareri pertinente, bine documentate si argumentate, dispuse sa imi raspunda la toate intrebarile si sa imi explice. Exista insa o diferenta, cea care vine acasa imbratiseaza pediatria clasica, de tip romanesc, stil Capraru, cea de la Euroclinic merge pe pediatria cu concepte americane mai moderne. M-am obisnuit cu ele si cam stiu ce urmeaza sa imi zica fiecare. Compar sfaturile lor si aleg ce cred eu ca ni se potriveste mai bine.
In concluzie suntem bine, greutate 6.150 -normal a zis ea si inaltime 64 cm- putin peste medie. Celeilalte doctorite i se paruse ca Larisa mananaca mult 180 la o masa si ca ar trebui sa manance 150.Incepusem sa imi fac griji serioase ca va deveni o grasuna umflata si ca ar trebui sa ii stavilesc cumva poftele, ma si gandeam cum sa limitez portiile![]()
Asta de la Euroclinic a zis ca 180 ml e ok, fara nici un fel de probleme, avand in vedere ca are 5 mese pe zi. Deci sa nu imi fac griji ca mananca copilul prea mult.
Legat de dintisori se pare ca prezentam ceva simpoteme dar la control gingii nu se vede nimic, deci probabil iritatia si agitatia ei nu era totusi de la asta.
Vom incepe si diversificarea de la 4+1/2 luni, cu cate o lingurita de suc de fructe care va creste treptat. Pentru inceput marul, morcov, apoi piersici, pere, mango. La inceput 10 ml, apoi 20, 30 si tot asa, asta la masa a doua, care la noi va fi undeva pe la 10. Se urmaresc regulile clasice: se incepe cu un singur aliment, se verifica toleranta, deabia dupa mai multe zile/chiar o sapt la inceput se poate incerca altul. Se pot combina doar dupa ce sunt verificate in prealabil individual. Dupa ce invatam sa acceptam mai mult suculet de fructe trecem la etapa 2 la supica d elegume, care se vor pasa si dilua cu apa in care au fiert.
Diferenta de concepte: cea care merge pe rom mi-a zis sa incep cu suc fructe si apoi supica, dupa aia piureu de fructe. Cea pe concepte moderne: sa incep cu supica si apoi cu piureuri de fructe. Cei care au copii mai slabuti pot incepe si cu cereale. Pentru ceilalti care au copii ok recomandabil sa nu se bazeze pe cereale, eventual doar daca acceptarea meselor de fructe/legume se face greu sa se adauge o masura cel mult doua intr-o zi. Pentru copii grasuni chiar nu trebuie adaugate cerealele.
de Larisa Ioana 24.06.2010
ochidut spune:
Cu regurgitarea, cea de la euroclinic mi-a zis ca e normal si sa nu imi fac griji atata vreme cat copilul ia in greutate, se situeaza in limite normale iar regurgitarea este in limte rezonabile, adica nu foarte mult, dupa fiecare masa sau sa dea in voma. Mi-a precizat ca sfincterul se inchide complet complet dupa 1 an, deci sunt unii copii care pana atunci mai pot da afara.
Atentie doar ca bebe sa nu manance prea mult sau sa stea la san prea mult, aceasta putand fi o cauza a regurgitarii, ceea ce nu este chiar bine.
Alina2005 spune:
Da, Cris, am reusit, m-a ajutat Ciprian si e ok. Dar cred ca singura nu reusesc. Si stai linistita, si Aida regurgiteaza dupa fiecare masa, nu mult, mai ales cand ragaie iese si laptic.
ochidut, deci dr mea merge pe principii moderne sa inteleg. Vei incepe si tu diversificarea?
crispro spune:
L-am pus in patut, ca de obicei - urlete... Pana acum 4 nopti il puneam, ii dadeam suzeta, si adormea la un moment dat... Acum il adorm in brate, si apoi il mut... Noroc ca nu dureaza mult adormitul in brate- 5 minute... SI apoi, asa atipit, il pun in patut, il mai tin de maini 2 minute si plec... Acum merg si io la culcare, ca la 12 parca vad ca se trezeste... Abia astept sa fie dimineata...
Noapte buna!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad
(17.07.2010)
Poze
carla_2008 spune:
buna fete,nu am citit nimik inca,dar vreau sa va zic ca am lasat balta stimulentele de 2 zile si am lapte mai mult(si asta si in contextul in care ma cert cu al meu sot si ma stresez!!).azi nu le-am dat completare si chiar au papat cate 180-190 LM!!!
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
tina_80 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui crispro
Si cum e? Reusesti? Mie mi s-a parut tare greu la inceput, atata l-am tot mosmondit... Ai vostri bebei mai regurgiteaza dupa papa? Ca al meu nu obisnuia sa mai regurgiteze, dar acum de cand mananca putin , mai mereu regurgiteaza... Nu l-am mai fortat, si nu l-am mai cantarit.. Dar tare putin mananca, nici un san nu termina.... Si e tare agitat la san, da din picioare de numa... Mananca bine doar cand ii e somn...si e aproape atipit.. Tina, te-am vazut in poze si chiar arati foarte bine!!! Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)Poze |
Crede-ma ca si mie mi se intampla ca sa-l pun pe Raducu la san si nici nu-l termina tot si incepe sa se uite pe pereti, sa=mi zambeasca, sa dea din maini din picioare
In dupa-amiza asta am fost la dr sa-mi fac vaccinul antigripal si am spus sa-i dau sa manance inainte sa plec, sa nu ii ule in cap lui tasu...si n-a vrut! La 1/2 ora cand am venit, l-am pus la san, nici atunci n-a vrut.
Oricum azi nu stiu cu ce a trait, ca n-a mancat mare lucru.
Si totusi cred ca in 5 min de supt acum ia o cantitate mult mai mare. Eu n-am cantar, ca tare sunt curioasa sa vad cat suge in 5 min.
Cris, de la bere am o burtaaa, si nu numai, ca mananc de toate si mult
Ciorba manac in castronul de salata
Imi place sa gatesc dar sa si mananc!
Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010
Roxana_Theo spune:
Buna seara. Am revenit si eu dupa ce o zi intreaga m-am simtit ca in perioada comunista. Si asta pentru ca toata ziua nu am avut curent si de aici nici apa si nici caldura. Norocul meu si al baietelului e faptul ca avem o casa destul de calduroasa.
Ochidut m-am bucurat sa citesc povestea voastra. Si noi avem doi pediatri si experienta este asemanatoare cu a ta. Unul spune ca "pana la urma copiii cresc si singuri"; in subtext eu trebuie sa inteleg ca ma stresez prea tare; de asemenea nu este adeptul nici unui medicament iar de diversificare nici nu vrea sa auda pana la 6 luni desi noi suntem pe LP iar copilul are o greutate asemanatoare cu a Larisei. Asa ca am mers pe schema de diversificare a celuilalt si pe tratamentul dat de el atunci cand am avut nevoie.
Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo
ooana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui michelle1981 Cine are wrap - ce fel de material e? Elastic pe latime? ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) |
nu e elastic
din ce stiu eu wrapul elastic este pentru copilasii foarte mici
Oana mamica lui Matei – luna a 4-a
08.07.2010Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
ochidut spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carla_2008 buna fete,nu am citit nimik inca,dar vreau sa va zic ca am lasat balta stimulentele de 2 zile si am lapte mai mult(si asta si in contextul in care ma cert cu al meu sot si ma stresez!!).azi nu le-am dat completare si chiar au papat cate 180-190 LM!!! Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori: Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010 http://community.webshots.com/user/denyssa_catana |
Bravo!!!!
Sper insa sa nu te mai certi cu sotul, nu ii mai lasati pe altii sa bage zazanie intre voi.

aelita spune:
RODICA-am luat dela farmacie Klorane,acum,ca s-a dus sotul in Carrefour dimineata dar am uitat saii pun pe lista.A fost 8€,dar e mai mic decat ala de-l luam eu .asta are 200ml.am luat si vitamine pilfood.si de 2 zile imi pun in par niste fiole de Kerastane,un tratament..
e bine ca deja vezi efectul,inseamna ca l-ai luat din timp.la mine,prima oara cand am folosit a durat ceva!

de