subiect delicat...

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Nelia, esti in Canada, ar trebui sa stii foarte bine ca si in Canada, si in US s-a legalizat consumul de marijuana in scopuri medicale. De catre medici e dat pe reteta!

Nu, deloc. Doar 14 state + DC au legalizat consumul dpdv medical. [14 state din 50]. Cantitatile sunt intre 1-24 oz (1oz=28.343 grams). In 12 din cele 14 state se cere dovada rezidentei pt eliberarea marijuanei.Se elibereaza pt conditii cronice (cancer, HIV/AIDS, MS, epilepsie, glaucoma, etc).

Alte doua state (AZ si MD) au legi favorabile consumului (medicii au dreptul sa prescrie, si se accepta dovada medicala la proces), dar nu au legalizat.

Un alt aspect care trebuie subliniat: desi exista legi la nivel de stat, legea federala nu s-a modificat. La nivel federal marijuana nu este legalizata, ceea ce inseamna ca orice angajator are dreptul sa te concedieze daca testele de rutina ies pozitive, ori sa nu te angajeze daca declari ca ai folosit vreodata drogul. Justificarea medicala nu este luata in consideratie. Din punct de vedere federal, consumul de marijuana (in scop medical sau nu) este ilegal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

J.D., te explici te rog?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Controlul consumului de droguri in scopul monitorizarii si legalizarea acestuia in speranta reducerii apetitului este o arma cu 2 taisuri.

Cu atat mai mult cu cat pacientilor terminali de cancer si SIDA li se prescrie marijuana in scopul cresterii poftei de mancare.
Desigur, efectele secundare ca tahicardia si hipotensiunea nu sunt nici ele de neglijat, si tocmai de aceea marijuana ramane destul de controversata chiar si in scop medical.
Mai exista si faptul ca atunci cand se fumeaza marijuana, riscul de cancer pulmonar creste, intrucat expunerea la anumiti carcinogeni este mai mare decat in cazul tigarilor obisnuite. Insa asta presupun ca i-ar preocupa mai putin pe bolnavii terminali. La fel si faptul ca scade capacitatea de a invata si memora. Sau ca riscul de schizofrenie este dublu la fumatorii de marijuana.

Pana la urma, argumentul asta, ca marijuana e disponibila cu prescriptie medicala in unele tari e pueril. Si morfina e disponibila pe reteta, asta inseamna ca o putem consuma in siguranta, oricat si oricand? Sau macar ocazional?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

De fapt, nu e nevoie sa explici, eu stiu studiile si pro si contra, va rugam pe voi, sustinatorii sau consumatorii, sa le aduceti, ca sa vad pe ce va bazati. Si nu articole de wikipedia sau de ziar, ci studii adevarate, rapoartele lor.

Da, alcoolul este drogul cel mai periculos. Si, ce e cu asta? Scrie cumva ca da, alcoolul este mult mai periculos si drogurile slabe nu sint. Eu nici macar in studiile in care am citit despre beneficii nu am gasit asa ceva, peste tot atrage atentie, da, dar totusi...

Cind spui ca ceva este mult mai periculos decit altceva, nu inseamna automat ca cel cu pericole mai mici este inofensiv.

Ati consumat, v-a fost bine, treaba voastra. Dar dupa un fum nu poti sa vii si sa sustii, neargumentat, ca nu face rau.

Ma retrag, observ ca am ramas singura... Dar asta nu inseamna ca m-ati convins sau ca mi-ati luat dreptul de a va spune ca nu e bine. Si apoi, si eu si Donia si alte fete de pe aici am fost si noi tinere, am avut si noi momente grele, am avut si noi curiozitati... Si multi oameni au fost si multi oameni au momente grele... multi oameni vor sa incerce ceva nou. Si cu toate acestea, nu toti oameni beau alcool pina pica sub masa sau ajung in coma la reanimare si nu toti se drogheaza. Mai sint oameni care trec pe acest pamint si ei insisi, fara substante adaugate si fumuri inselatoare. Si daca ajung totusi la asa ceva, nu cauta neaparat justificari, ci mai incearca si sa inteleaga de ce au nevoie de asa ceva, unde este totusi problema?

Mie mi se pare important sa afli de ce ai nevoie sa consumi, indiferent de ce drog vorbim, de ce unii ajung la exces, de ce organismul unora actioneaza rau fata de al altuia, de ce unii devin dependenti, de ce unii mor din asta... si apoi sa incerci sa cauti studii care demonstreaza care drog e mai periculos decit altul.

Bineinteles ca atunci cind ai inceput consumul, sint si pentru a face orice pentru a-l diminua sau pentru a diminua efectele consumului si preveni dependenta. Si atunci pot spune ca da, ala e mai putin periculos decit alalalt, dar asta nu inseamna ca sint de acord cu consumul, ci ca sint alaturi de omul care a alunecat pe panta asta, nu-l judec, incerc sa-l inteleg.

Tocmai in aceasta idee incerc sa previn inca din fasa, ai consumat o data, de doua ori, o faci ocazional, ai grija! Ca nu e chiar asa cum pare si nu deti o cunoastere completa a organismului si psihicului tau si nici ce-ti poate aduce viata... ca sa stii cu exactitate cit de tare esti intr-o eventuala lupta cu drogul. Si zic eu, ca prefer sa nici nu stii vreodata, sa nu incerci sa afli in care parte a statisticilor te afli, in cea care n-a patit nimic si s-a rezumat la consumul din placere si ocazional sau in cea care a mers mai departe, pina i-a devenit fatal.

Fiecare ia ce poate din ceea ce citeste si afla, mai mult de atit nu am ce sa adaug.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

E groaznic. Sinistru mi se pare sa vorbesti despre droguri ca despre gume de mestecat...Cu atat usurinta afirmati ca a-ti fumat si v-ati oprit.
Ei bine, eu nu va cred.
Nu va cred deloc si sper sa nu va creada nici altii ce inca nu au inceput.
De fapt, avand senzatia cunoscuta in creier undeva ascunsa este deja o dependenta chiar daca nu trupeasca , este deja o senzatie pe care v-o doriti dar reusiti inca sa o reprimati pana in momentul in care gasiti un motiv destul de bun sa spuneti: acum o fac pentru ca vreau.
De fapt a-ti vrut tot timpul.Dar nu a-ti gasit pana atunci acoperirea in constientul propriu.
Chiar daca distantele intre prize sunt la inceput de ani, este acelasi lucru.
Tot dorinta de a simti iar, tot dependenta

foarte realist spus!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

cred ca s-a facut ghiveci discutia asta. se amesteca consumul de droguri liber consimtit asa de placere/plictiseala/miercurea gri/curiozitate etc, cu consumul recomandat de medici, in situatii exceptionale. sunt doua aspecte diferite.

autoarea subiectului cerea pareri, citez :"ati incercat?va placut?cat e de buna?cat e de rea?cum v a influentat?"

xio, te-ai lansat in explicatii si ai alunecat pe o panta periculoasa. nu toti sunt construiti dupa tiparul tau. nu toti au taria ta (daca intradevar o ai) . nu poti spune nimanui: "du-te si incearca cutare lucru ca stiu eu ca nu-i periculos si mai cunosc niste cazuri in care consumatorii n-au patit nimik." tu te cunosti pe tine si iti stii limitele, dar pe ale altuia nu le stii.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Daca tot vreti sa cititi un punct de vedere real medical, iata un link
http://www.medicultau.com/tulburari-psihiatrice/alcoolismul-si-dependenta-de-droguri/index.php

Apoi va pot spune ca in Bucuresti clinicile de dezintoxicare sunt full (alea de stat) si se bat bietii parinti sa gaseasca un loc acolo pentru odrasle care-au inceput cu un amarat de joint.

Iar la privat tratamentul costa 17000 (17 mii) euro lunar, iar clinicile sunt bine ascunse prin tara.

Propunerile de legalizare s-au facut intr-o incercare disperata de a combate convertirea dependentilor din consumatori de hasis sau marijuana in consumatori de cocaina, metadona, etc. pe principiul ca daca poate sa-si cumpere legal un joint, nu va cere unul dealer o 'doza' si chiar acolo unde e legal, e legal numai pentru consum propriu si in cantitati mici.

In centrele de dezintoxicare de fapt se incearca dezobisnuirea unui dependent de heroina prin inlocuirea heroinei cu un drog mai usor. Oamenii aia nu ies niciodata "reparati" de acolo, ei vor fi niste drogati controlat toata viata, de aceea ei au retete si exista medici care le prescriu retete. Drogurile inlocuiesc neurotransmitatori (cel mai adesea musculari) in organismul persoanei care le consuma, in consecinta cand nu mai ai in corp "substanta" incepi sa ai greturi, dureri musculare, crampe, dificultati respiratorii, bun motiv sa mai vrei o doza. Aceasta inlocuire este ireversibila la heroina de exemplu cel mai adesea dupa primele 2 doze. La marijuana iti trebuie mai multe jointuri, dar studiile sustin ca deja de la rata de "un joint zilnic" nu te mai poti lasa.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si toti cainii vagabonzi sunt mielusei vesnic jucausi si inofensivi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

te rog nu strica subiectul, din pacate treaba este prea serioasa.

Andries

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

era o metafora?

din pacate drogurile sunt o realitate cruda, cruda.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput