subiect delicat...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Mie imi place ca aici cine a fumat 1 data/2 ori e pus la zid si chipurile, e dependent indiferent de ce spune respectivul(asta conform userului ioanadara) dar cei care nu au fumat niciodata sunt experti in ale efectelor marijuanei si drogurilor in general :))) bataie in linkuri nu alta, dar de fapt nu stim despre ce vb ca nimeni nu a incercat lol

Adriana mami de Isabelle Marie - 1 luna si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Mie imi place ca aici cine a fumat 1 data/2 ori e pus la zid si chipurile, e dependent indiferent de ce spune respectivul(asta conform userului ioanadara) dar cei care nu au fumat niciodata sunt experti in ale efectelor marijuanei si drogurilor in general :))) bataie in linkuri nu alta, dar de fapt nu stim despre ce vb ca nimeni nu a incercat lol

si ca sa dau un contraexemplu, medicii ginecologi BARBATI care n-au nascut in viata lor evident, habar nu au ce-i aia o sarcina? LOL

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

si ca sa dau un contraexemplu, medicii ginecologi BARBATI care n-au nascut in viata lor evident, habar nu au ce-i aia o sarcina? LOL

Andries

Exact, pot ei sa stie toata teoria ca nu vor simti in viata lor o lovitura de bebe in burta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Controlul consumului de droguri in scopul monitorizarii si legalizarea acestuia in speranta reducerii apetitului este o arma cu 2 taisuri.

Cu atat mai mult cu cat pacientilor terminali de cancer si SIDA li se prescrie marijuana in scopul cresterii poftei de mancare.
Desigur, efectele secundare ca tahicardia si hipotensiunea nu sunt nici ele de neglijat, si tocmai de aceea marijuana ramane destul de controversata chiar si in scop medical.
Mai exista si faptul ca atunci cand se fumeaza marijuana, riscul de cancer pulmonar creste, intrucat expunerea la anumiti carcinogeni este mai mare decat in cazul tigarilor obisnuite. Insa asta presupun ca i-ar preocupa mai putin pe bolnavii terminali. La fel si faptul ca scade capacitatea de a invata si memora. Sau ca riscul de schizofrenie este dublu la fumatorii de marijuana.

Pana la urma, argumentul asta, ca marijuana e disponibila cu prescriptie medicala in unele tari e pueril. Si morfina e disponibila pe reteta, asta inseamna ca o putem consuma in siguranta, oricat si oricand? Sau macar ocazional?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Din cate stiu Morfina nu o poti cumpara de la cafenea...sau ma insel?

"Potrivit ultimelor cercetari in domeniu, consumul de marijuana nu creste riscul de aparitie a cancerului la plamani, informeaza CNN. Rezultatele acestor studii au constituit o surpriza pana si pentru expertii care se asteptau ca un consum indelung de marijuana sa creasca riscul de dezvoltare a cancerului pulmonary

Experimentele efectuate de un grup de cercetatori de la Universitatea din California au incercat sa compare stilul de viata a 611 pacienti cu cancer pulmonar si 601 persoane cu cancer cerebral si la gat cu cea a 1040 de persoane sanatoase. Rezultatele au aratat ca nu exista nici un risc pentru consumatorii de marijuana, insa in cazul celor care fumeaza mai mult de 1-2 pachete de tigari pe zi riscul este crescut de a face cancer pulmonar. Cateva studii anterioare au demostrat ca marijuana contine mai mult de 50 dintre substantele chimice asoociate cu cancerul pulmonar, in comparatie cu tutunul."

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/25/AR2006052501729.html

Kari, nu am alunecat pe nici o panta. Eu tot spun acelasi lucru, tocmai ca sa nu mai insistati si voi cu aceeasi idee dar spusa invers: nu toata lumea fumeaza pt ca vrea sa treaca peste ceva sau pt. ca totul e gri. In momentul in care ai nevoie de "ceva" ca sa treci printr-o faza atunci ai toate sansele sa devii dependent de ceva-ul ala, indifernt daca e mancare, marijuana, ciocolata, tigara sau sex.
Eu vorbesc de oamenii care fumeaza de placere, vorbesc de INCERCATUL tigarii, nu de consum a la long.
La medicina am invatat ca marijuana nu da dependenta de la primele incercari, asa cum o fac drogurile puternice.
Si spre deosebire de tigari nici nu poate fi fumata a la long, e cam greu sa fumezi 1-2 pachete de marijuana pe zi.

Si ca sa inchei, parerea mea despre marijuana e ca este ca o betie/ameteala cu alcool: incerci ca sa te simti mai "liber", iar incercarea nu te face dependent asa cum tot povesteste Ioanadara.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Si ca sa inchei, parerea mea despre marijuana e ca este ca o betie/ameteala cu alcool: incerci ca sa te simti mai "liber", iar incercarea nu te face dependent asa cum tot povesteste Ioanadara.

***Fur is for petting**

Dar esti de acord ca "incercari repetate" conduc la dependenta?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Eu am un an de cand m-am lasat de fumat.

Nu as incerca nimic altceva.

Undeva pe aici pe DC am citit scris de o mamica ceva de genul " Orice dependenta te face prizonier" Mi-a placut tare mult, si de cate ori imi vine vreo dambla de genul asta imi amintesc ca nu vreau sa fiu prizoniera nimanui

blog
proud

Clipe de vara 2010: ana-1 si ana-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

"Potrivit ultimelor cercetari in domeniu, consumul de marijuana nu creste riscul de aparitie a cancerului la plamani, informeaza CNN. Rezultatele acestor studii au constituit o surpriza pana si pentru expertii care se asteptau ca un consum indelung de marijuana sa creasca riscul de dezvoltare a cancerului pulmonary

Experimentele efectuate de un grup de cercetatori de la Universitatea din California au incercat sa compare stilul de viata a 611 pacienti cu cancer pulmonar si 601 persoane cu cancer cerebral si la gat cu cea a 1040 de persoane sanatoase. Rezultatele au aratat ca nu exista nici un risc pentru consumatorii de marijuana, insa in cazul celor care fumeaza mai mult de 1-2 pachete de tigari pe zi riscul este crescut de a face cancer pulmonar. Cateva studii anterioare au demostrat ca marijuana contine mai mult de 50 dintre substantele chimice asoociate cu cancerul pulmonar, in comparatie cu tutunul."

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/25/AR2006052501729.html

Articolul pe care l-ai pus e din 2006.
Dar poate vrei sa arunci o privire si unui studiu publicat in 2008 in European Respiratory Journal. Studiul face referire si la studiul californian citat in articolul dat de tine.

The major finding from the present study was that for each joint-yr of cannabis exposure, the risk of lung cancer increased by 8%, after adjustment for confounding variables including tobacco smoking. A major differential risk between cannabis and cigarette smoking was observed, with one joint of cannabis being similar to #8764;20 cigarettes for risk of lung cancer.
This is consistent with the observation that smoking “a few” cannabis joints a day causes similar histological changes in the tracheobronchial epithelium as smoking 20–30 tobacco cigarettes a day. It has also been reported that smoking two joints per day results in cytomorphological abnormalities in the sputum, similar to #8764;30 cigarettes per day.

Descoperirea majora din studiul actual a fost ca pentru fiecare an de expunere la canabis, riscul de cancer pulmonar creste cu 8%.
In plus, atunci cand se calculeaza riscul de aparitie a cancerului pulmonar, 1 joint echivaleaza cu aprox. 20 de tigari.
Date anterioare au demonstrat ca doar "cateva" joints fumate zilnic cauzeaza modificari celulare in epiteliumul traheobronsic echivalente cu cele cauzate de 20-30 de tigari/zi. Sau ca 2 joints zilnice rezulta in modificari ale sputei, observate si la cei care fumeaza 30 tigari/zi.

(scuze pentru traducerea aproximativa, e pe fuga)

Mai multe aici:

http://erj.ersjournals.com/content/31/2/280.full

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Donia, ce bine ca fumatorii de care vorbim noi aici fumeaza o tigara pe saptamana in cel mai rau caz.
Mai asteptam 2 ani si iarasi marijuana nu are vreo legatura cu neoplasmul pulmonar si tot asa.

Andries, orice abuz creeaza dependenta.
Ce iti spun eu din studiile de pana acum este ca fumatul ocazional nu duce la asa ceva. La fel cum prima oara cand incerci marijuana sau ecstasy nu te face sa te intorci dupa a doua doza, cum e in cazul heroinei.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

am o mare curiozitate,in cazul in care prin absurd de maine alchoolul ar deveni ilegal si sa r cumpara"de la dealeri"cati dintre cei care au afirmat aici ar mai declara sus si tare ca un pahar de vin pe zi nu strica nimanui ci te relaxaza dupa o zi obositoare de munca?
cine nu a incercat nici macar un joint in viata nu cred ca r trebui sa se lanseze in speculatii si sa arunce la zid un consumator ocazional pe principiul""o sa sfarsesti intr un centru de dezintoxicare""pt ca nu o sa ti mai ajunga starea aceea si ai sa vrei mai mult?este ca si cum ai zice nu o sa ti ajunga un pahar cu vin si ai sa vrei sa bei spirt ca sa te ametesti mai bine
nu bag nimanui jointul in gura.nu promovez consumul de marijuana,nu vand asa ceva de ci nu imi fac reclama,dar vorbim despre un fapt real care se intampla zi de zi si pe care il dicutam ca niste oamnei maturi ce suntem,e absurd sa venim cu linkuri despre asa ceva in incercarea de a ne sprijini pun ctul de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol24

am o mare curiozitate,in cazul in care prin absurd de maine alchoolul ar deveni ilegal si sa r cumpara"de la dealeri"cati dintre cei care au afirmat aici ar mai declara sus si tare ca un pahar de vin pe zi nu strica nimanui ci te relaxaza dupa o zi obositoare de munca?
cine nu a incercat nici macar un joint in viata nu cred ca r trebui sa se lanseze in speculatii si sa arunce la zid un consumator ocazional pe principiul""o sa sfarsesti intr un centru de dezintoxicare""pt ca nu o sa ti mai ajunga starea aceea si ai sa vrei mai mult?este ca si cum ai zice nu o sa ti ajunga un pahar cu vin si ai sa vrei sa bei spirt ca sa te ametesti mai bine
nu bag nimanui jointul in gura.nu promovez consumul de marijuana,nu vand asa ceva de ci nu imi fac reclama,dar vorbim despre un fapt real care se intampla zi de zi si pe care il dicutam ca niste oamnei maturi ce suntem,e absurd sa venim cu linkuri despre asa ceva in incercarea de a ne sprijini pun ctul de vedere.

Eu nu inteleg de ce ai nevoie de un drog ca sa te relaxezi, de bungee jumping ce, n-ai auzit?

Mergi la inceput