subiect delicat...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Xio, arata tu un Studiu in care marijuana si mancarea sunt pe acelasi loc.

Chiar si a sustine ca da, medicii dau tratament cu marijuana pur si simplu fara a specifica foarte clar faptul ca se da doar pe reteta si doar in anumite cazuri nu asa cum se cumpara paracetamol (tocmai pentru ca drogul are foarte multe efecte adverse) este tot ceva ce iti adoarme tie constiinta.
Nu iti trebuie studii de psihologie aici. Nu are sens sa tot pui psihologia in fata.

Mergi tu la farmacie sa ceri sirop de plante dupa care cere iarba si intreab-o pe farmacista de ce la primul nu ti-a cerut reteta (desi tot plante sunt) pe cand la al doilea s-a uitat la gardian mai intai dupa care ti-a spus frumos si bland ca nu se da fara prescriptie medicala.
Poate ea te va lamuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Intimplator imi este foarte cunoscuta Olanda. In Olanda consumul de cannabis este scos de sub incidenta legii. Cu toate astea, olandezii fumeaza foarte rar si majoritatea dintre ei deloc, ba chiar au o parere foarte proasta despre cei care o fac.

Interesant, nu? O poti cumpara ca la alimentara si cu toate astea cei care dau fuga sa o cumpere sunt in majoritate straini veniti de prin tari cu prohibitie, nu olandezi-.

Pai au facut o miscare inteligenta, ca cei care fumeaza oricum fumeaza ocazional, iar cei care viziteaza si vin din tari unde e interzisa oricum isi iau o tigara macar sa vada cum e (daca nu au incercat pana atunci).

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nelia, din nou, asa profesia mea la o parte, e un forum unde dicutam despre orice, nu conteaza ce suntem.
Eu nu incurajez si nu pun tigara in gura cuiva spun doar ca exagerarile astea nu-si au locul, poti incerca pt. ca marijuana, spre deosebire de alte droguri puternice, nu da dependenta de la prima sau primele doze. Ca dovada sunt tari unde e legala si tari unde e prescrisa de medici. Daca ar fi aa cum spun unii, ca ai tras doua fumuri si dupa aia tremuri dupa o alta tigara aceasta legalizare nu ar mai fi avut loc. Pe langa asta mai sunt si cei care fumeaza din cercul cunoscutilor care au avut curiozitatea, au satisfacut-o si asta a fost tot.
Daca vrei sa incerci Marijuana mi se pare inofensiva, daca vrei sa fumezi ca sa uiti de toti si de toate atunci e cam grava situatia.

Xio, io zic sa te reorientezi profesional ca nu esti compatibila cu medicina. Daca nu te identifici cu profesia ta, in cazul tau - medicina si incurajezi consumul de droguri principial, parca este ceva ce nu pusca, nu crezi? Ce-ar fi daca un avocat si-ar propune sa killereasca ocazional pe cineva (i-ar fi si f. la indemana ) asaaaaa ca relaxare... sau daca un profi de formula 1 ar renunta brusc la asta si ar trece la bicicleta cu o singura roata (Einradfahren/Torker)... nu ar fi cam ciudat?
Nu orice curiozitate trebuie satisfacuta si nu mai incuraja incercarea, incurajeaza descurajarea pt. ca nu stii cui te adresezi.
Aia cu fumatul, consumul de alcool si de mincare in exces asezate frumos linga marijuana imi aduce aminte de capra vecinului. Daca cineva sare peste o balta care nu exista in realitate, tu ce faci, sari si tu dupa el sau stai pe loc si te minunezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Intimplator imi este foarte cunoscuta Olanda. In Olanda consumul de cannabis este scos de sub incidenta legii. Cu toate astea, olandezii fumeaza foarte rar si majoritatea dintre ei deloc, ba chiar au o parere foarte proasta despre cei care o fac.

Interesant, nu? O poti cumpara ca la alimentara si cu toate astea cei care dau fuga sa o cumpere sunt in majoritate straini veniti de prin tari cu prohibitie, nu olandezi-.

Exact!!
Legalizarea consumului de droguri ar duce la scaderea semnificativa a consumului si la eliminarea accidentelor grave provocate de dealerii care aduc pe piata substante extrem de periculoase.
De asemenea dependentii ar putea fi monitorizati eficient, asta crescand sansele ca ei sa se recupereze.
Deocamdata, noi suntem la stadiul in care ne pica greu la lingurica o discutie relaxata despre marijuana. Deh, tabu-uri de sec. 21 :)).

www.google.ro/imgres?imgurl=http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/prominent2k7&usg=Fi4RZ8IXMPCJNI6wZEISUK7izqo=&h=520&w=721&sz=180&hl=ro&start=31&sig2=Ex9ZVx452y43itliZsDtrw&zoom=1&tbnid=FB7QqFp8yxtU0M:&tbnh=153&tbnw=202&ei=UEzSTLnIOZHQjAfbt7SMDg&prev=/images%3Fq%3Dlittle%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C809&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=340&vpy=202&dur=200&hovh=160&hovw=221&tx=141&ty=114&oei=SEzSTPf-IJKGswa5jd3_Cw&esq=4&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:31&biw=1264&bih=657" target="_blank">Before.www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/groups/yellowrubberduck/pool/interesting/&usg=l2KINXiGisIERaER_MF-MuPdWAE=&h=500&w=265&sz=52&hl=ro&start=64&sig2=Pvtu3eh_XIeK7E7rZOYJVg&zoom=1&tbnid=KeRrPp1F_XAj7M:&tbnh=170&tbnw=107&ei=rVbSTL6KIoXDswaW8vWGDQ&prev=/images%3Fq%3Ddead%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1627&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=234&dur=106&hovh=309&hovw=163&tx=86&ty=115&oei=KlbSTO7dCYXLswb_4uT_Cw&esq=2&page=4&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:64&biw=1264&bih=657" target="_blank">After.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:

Olanda este unde este, Romania nu. Nu-i destul sa vrei sa traiesti ca in Olanda trebuie sa mai fi si olandez....
Controlul consumului de droguri in scopul monitorizarii si legalizarea acestuia in speranta reducerii apetitului este o arma cu 2 taisuri. De remarcat aici sint taisurile si nu cite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Controlul consumului de droguri in scopul monitorizarii si legalizarea acestuia in speranta reducerii apetitului este o arma cu 2 taisuri. De remarcat aici sint taisurile si nu cite.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

De unde stii?
Spui ce crezi tu sau ai citit vreo parere a cuiva care a studiat acest aspect?

www.google.ro/imgres?imgurl=http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/prominent2k7&usg=Fi4RZ8IXMPCJNI6wZEISUK7izqo=&h=520&w=721&sz=180&hl=ro&start=31&sig2=Ex9ZVx452y43itliZsDtrw&zoom=1&tbnid=FB7QqFp8yxtU0M:&tbnh=153&tbnw=202&ei=UEzSTLnIOZHQjAfbt7SMDg&prev=/images%3Fq%3Dlittle%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C809&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=340&vpy=202&dur=200&hovh=160&hovw=221&tx=141&ty=114&oei=SEzSTPf-IJKGswa5jd3_Cw&esq=4&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:31&biw=1264&bih=657" target="_blank">Before.www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/groups/yellowrubberduck/pool/interesting/&usg=l2KINXiGisIERaER_MF-MuPdWAE=&h=500&w=265&sz=52&hl=ro&start=64&sig2=Pvtu3eh_XIeK7E7rZOYJVg&zoom=1&tbnid=KeRrPp1F_XAj7M:&tbnh=170&tbnw=107&ei=rVbSTL6KIoXDswaW8vWGDQ&prev=/images%3Fq%3Ddead%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1627&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=234&dur=106&hovh=309&hovw=163&tx=86&ty=115&oei=KlbSTO7dCYXLswb_4uT_Cw&esq=2&page=4&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:64&biw=1264&bih=657" target="_blank">After.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Probabil sunt eu prea obosita si nu reusesc sa inteleg mesajele voastre, Grace si Ioanadara.
Grace, mersi de pont, e cam tarziu acum si-mi place prea mult medicina. mai este si partea ciudata de terapie cu marijuana care in opinia ta ii face pe medicii si oamenii de stiinta care studiaza astfel de substante si altele care dau dependenta, niste... nu stiu ce anume, dar clar medicina nu e de ei
Mi-a placut si comparatia dintre a incerca marijuana si a omori pe cineva, e clar ca discutia asta poate fi purtata doar de unele persoane. Si repet, spre mirarea ta, medicii fumeaza, beau, fumeaza si marijuana, mai au si alte dependente, ca suntem si noi oameni, nu zei sau semizei.

Ioanadara, cu psihologia ti-am pu tie sa te opresti pt. ca desi suna bine si interesant, esti departe de adevar si de ratiune.
Crede-ma ca nu unt batuta in cap, prin urmare nu trebuie sa-mi explici cum e cu retetele, inteleg lucrul asta si sincera sa fiu nu vad ce anume doresti sa spui prin explicatiile acelea.
Referitor la mancare, repet : sunt persoane care atunci cand se simt frustrate/suparate/depresive/anxioase , mananca. Asa cum altii fumeaza o tigara, altii beau alcool, altii prizeaza cocaina si altii fumeaza marijuana, aceste persoane mananca, compusiv, e tot o dependenta.
A patra oara nu mai repet!

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

XIO, dar ce nevoie ai tu de acel drog!?! Cum iti justifici tu nevoia de a-l consuma? Sa nu-mi spui ca pentru placere. Iar profesional vorbind, etic si deontologic, asa procedeaza un medic, aduce dovezi in favoarea consumului de droguri, usoare sau grele? Cind vei avea copii, asa vei proceda, ii vei aduce dovezi ca nu e periculos? Sau poate vei fi si tu una din mamele moderne, care ii arata ea insasi cum se fumeaza, ca sa nu invete de la altii...

Nelia, esti in Canada, ar trebui sa stii foarte bine ca si in Canada, si in US s-a legalizat consumul de marijuana in scopuri medicale. De catre medici e dat pe reteta!

Alcoolul si tigarile sunt pe acelasi loc cu iarba. Nu pe acelasi loc cu mincarea, e adevarat, aici Xio e chiar prima care pune mincarea pe acelasi loc. In rest insa, nu e singura.

Da, si? Stiu asta, dar nu cred ca are vreo legatura cu ceea ce discutam aici pentru ca nu vorbim despre pacienti, nu vorbi despre bolnavi in faza terminala, ci despre oameni aparent normali, ca mine, ca tine, ca XIO, care pot duce o viata frumoasa si fara 'fumuri' si 'prize', care au suficienta capacitate si psihica si fizica (inca) de a trece prin perioadele gri... A fost legalizat pentru a usura suferinta si nu cea psihica neaparat, si nu pentru placere.

Iar mie nu mi s-a parut deloc ca XIO il promoveaza pe cel utilizat in scopuri medicale... nici macar in Timisoara.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Bun, XIO trebuia sa nu faca medicina pentru ca nu vede in marijuana cel mai mare rau de pe lume. Ce ne facem insa cu cea mai mare parte a medicilor de specialitate, aia de sunt psihiatri de meserie si cu zeci de ani la activ in tratarea dependentilor si care (repet: in majoritate) sustin legalizarea cannabisului cu tot felul de argumente de la stiintifice pana la politici sociale? Or fi si aia toti prosti gramada si nestiutori intr-ale drogurilor? Sau poate drogatii i-au spalat pe creier intre timp?
Nu stiu, intreb.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Voua va place sa va jucati cu focul, in general, nu? De fapt, rinjesc eu, dar nu e de rinjit, e de plins. Am zis ca nu intru, dar nu cred ca pot lasa sa curga linistit un subiect pe un forum desprecopii despre cum ne-a fost cind am consumat marijuana... oi fi io moderna, dar nici chiar asa...

nikol24, banuiesc ca esti tinara, ca si XIO. Parerea mea este ca daca nevoia ta e atit de mare incit ai ajuns sa alegi intre de 3 sticle de vin care iti dau durere de cap dimineata si marijuana si asta ca sa treci peste perioadele gri din viata ta... nu stai foarte bine in fata vietii.

Nu esti mama, dar ai venit pe un forum de mame, de tati si de aspirante la acest statut daca esti aici. Ce ai vrea sa auzi? Da, nikol, fumeaza acum cit esti tinara, ca mai tirziu nu vei mai putea sau iti va veni mintea suficient la cap si vei avea lucruri mai serioase de facut decit sa pierzi timpul cu experiente de genul acesta. Cred ca ai gresit forumul, sint altele pe care poti sa schimbi impresii despre genul acesta de experiente.

Daca veneai sa ceri ajutor, in sensul ca da, s-a intimplat sa o fac, simt nevoia sa o fac din nou, nu prea sint de acord, mi se pare periculos, nu stiu unde pot sa ajung... ajutati-ma sa ma lamuresc, ce e cu mine de am nevoie de toate acestea ca sa traiesc... poate ca am fi putut discuta.

Dar i-as sfatui pe cei care sustin cu atita usurinta lipsa pericolului consumului de marijuana, sa o ia mai usor cu sfaturile ca nu se intimpla nimic. Cei care au experiente izolate cu drogurile si au avut taria sa se opreasca la timp sint niste fericiti, dar sa nu-i uitam pe cei care nu au avut aceasta tarie si pe care ii pling parintii pe la cimitir. Adevarul este ca nimeni nu stie, nu-si cunoaste suficient organismmul si psihicul ca sa stie exact cit de tare este in fata unei dependente, reala sau probabila. Sint studii care spun clar acest lucru, care arata clar de ce e bine sa te tii deoparte chiar si de iarba... restul sint doar justificari.

Si, din informatiile mele, sint putin cei care au fumat iarba dimineata, la prinz si seara si s-au oprit la asta... viata are multe perioade de gri si nuantele pot deveni din ce in ce mai negre... nu ai de unde sa fii sigura ca daca la gri deschis ai nevoie de vin sau de marijuana, la gri spre negru nu ai nevoie de ceva mult mai tare. Si nu vei mai putea pune doar pe seama experientei, atunci va fi vital sa ai obiectul consumatiei pentru care ai dezvoltat dependenta.

Asa ca, eu las ocolisurile la o parte si iti direct si sincer: las-o balta acum cit poti! Traieste-ti viata, daca nu ai una, consumat-i energia sa o contruiesti, daca nu poti apeleaza la ajutor, dar nu te amagi cu locori, iarba si alte prafuri ca viata e frumoasa si merita traita. Ea este frumoasa si chiar merita traita, dar frumusetea si meritul ei consta tocmai in faptul ca o traiesti, ca depui eforturi sa-i descoperi frumusetea chiar si in momentele ei gri. Asta te formeaza, nu fumul, ala e inselator, se duce, si poate lasa ravagii, unele iremediabile in urma lui.

XIO, ma asteptam de la tine ca si de la cei care sustin ca nu e nimic rau in asta, sa veniti cu studii, cu link-uri concrete de uite de ce nu e bine sa... pentru ca nu e bine sa... acceptam si faptul ca ati fi fost corecti si ati fi adus si un studiu care spune ca contrariul.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Daca ai fi citit cu atentie ce am scirs in loc sa te oripilezi ai fi vazut un link interesant.

Mergi la inceput