copilul apropie sau indeparteaza

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

andacos mie la 27 mi-a sunat, m-am trezit brusc ca vreau un copil acuuuum

partea buna e ca vroia si el, mai erau doar cateva zile pana la nunta, si acuma imediat face 2 ani

dar si cu cel mai bun si intelegator sot, care sa te ajute cat poate, tot nu e usor sa cresti un copil.

singura nu as fi avut curaj, poate dupa 35.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Imi poate explica si mie cineva cum suna ceasul biologic la 28 de ani?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Pai... eu pot. Mie imi suna de pe la 23 de ani in continuu.
Mereu am vrut ca relatiile mele de lunga durata sa ajunga sa se oficializeze, mereu am vrut o familie si mereu am simtit ca e ceva in neregula si ca nu o sa pot face copil asa, cat as bate din palme. Si am avut dreptate. Sufar de prima cauza de infertilitate la nivel mondial: PCOS sau SOP. Si am fost diagnosticata abia acum un an.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mey eu nu am intentzionat s afac misto sau mai stiu eu ce,insa mi s poare aiurea sa afirmi ca la 28 de ani itzi suna ceasul biologic!

Pentru mine expresia "itzi suna ceasul biologic"are o alta conotatzie,nu stiu cum sa explic,ceva de genul "acum ...ca e cam ultimul tren"!

Ceea ce voi asociatzi expresiei pentru mine e dorintza de a deveni mama ca urmare fireasca a unor evenimente de viatza!

editez sa spun ca mesajul emiliei mi se pare in favoarea argumentatziei mele!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

delia, tu cand ai facut copilul erai casatorita. Tatal a fost obligat sa te asiste macar financiar.

Ally, eu zic ca ai avea sanse mari la un job bun afara, daca skillurile tale de "bugetara" sunt pe bune si daca stii limba tarii in care vreti sa mergeti.
Eu am plecat dupa 18 ani de invatamant si mi-am gasit job destul de repede, iar job bine platit in 2 ani.

Eu zic ca voi nu aveti o relatie care sa duca la facut copii, natural.
Pe de alta parte, cum e cu bugetar cu masina noua? Ca noi sofaram masina socrilor si in ultimul drum spre aeroport

Mergi la inceput

Da, andacos, asta inteleg si eu prin "ceas biologic". Dar mie nu mi se pare deplasat sa zici ca iti suna ceasul biologic la 28 de ani fiindca este cunoscut faptul ca fertilitatea femeilor e in scadere dupa 30 de ani, mai ales din cauza factorilor de mediu (poluare, alimentatie nesanatoasa). Ajunge sa fie normal sa ne avertizeze ceasul biologic putin mai repede ca in trecut. Plus ca tatal meu are 70 de ani, mama e cu 7 ani mai tanara si e o diferenta de mentalitate intre noi de la cer la pamant. Nu vreau sa resimta asta si copilul meu, the generation gap, ca sa zic asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Da, andacos, asta inteleg si eu prin "ceas biologic". Dar mie nu mi se pare deplasat sa zici ca iti suna ceasul biologic la 28 de ani fiindca este cunoscut faptul ca fertilitatea femeilor e in scadere dupa 30 de ani, mai ales din cauza factorilor de mediu (poluare, alimentatie nesanatoasa). Ajunge sa fie normal sa ne avertizeze ceasul biologic putin mai repede ca in trecut. Plus ca tatal meu are 70 de ani, mama e cu 7 ani mai tanara si e o diferenta de mentalitate intre noi de la cer la pamant. Nu vreau sa resimta asta si copilul meu, the generation gap, ca sa zic asa.

Pai eu nu am spus ca e deplasat ci aiurea!

Si din contra ,eu spun ca astazi ceasul biologic are posibilitatea sa sune mai tirziu!

oricum,lasind lka o parte divagatziile cu ceasul biologic,eu mi-am spus punctul de vedere!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Un copil nu apropie, daca relatia/casnicia nu e deja consolidata bine un copil mai rau departeaza.

Am doi copii, unul facut tinerica rau (23 ani) in ideea ca ne va apropia mai mult pe mine si pe tatal lui (asa am crezut amandoi) iar la 2 luni de la nasterea lui eram despartiti. Tatal lui biologic a considerat ca trebuie sa-si traisca viata (cluburi, discoteci,etc).

Al doilea facut la 28 ani intr-o casnicie deja solida, avand deja un copil, stiam cu ce se mananca atat eu cat si sotul meu (care i-a fost tata si fiului meu). Copilul acesta intradevar ne-a apropiat intr-un mod in care nu credeam posibil, insa ni l-am dorit din tot sufletul amandoi, stiam ce urmeaza, nu l-am facut dorind sa reparam ceva ci sa completam relatia noastra cu o minune.

Din cate scrii... ce sa zic, eu la 28 ani eram ceva mai matura, nu mai imi trebuiau copii "sa ne apropie" de fapt, nu imi mai doream neaparat copii cu un scop anume ci doar ca o completare. Cred ca mai trebuie totusi sa mai "cresti" putin, sper sa nu te superi pe mine.

Ai doua solutii: ori ramai langa omul asta si ii accepti dorinta (fara copii momentan) si daca zici ca il iubesti enorm respecta-i dorinta, ori te desparti si cauti un barbat matur si pregatit pentru a intemeia o familie. A treia solutie sugerata de tine, a face un copil oricum, nu mi se pare valabila. Nu mi se pare corect pentru un copil sa-i negi din start dreptul la a avea un tata. Ca se intampla, ca v-ati despartit din N motive e altceva, insa tu esti constienta ca il pierzi pe omul de langa tine daca nu-i respecti dorinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

ding dong...ding dong

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALLY82

va multumesc mult de opinii. eu simt ca si lui i-ar placea un copil.cu copii prietenilor se intelege de minune, le cumpara tot felul de chestii, se joaca, le canta, ii plimba. nu cred ca daca ar fi copilul lui ar da atat de mult inapoi.

Tu crezi ca un copil presupune cantat, plimbat, joaca, cateva ori pe zi cand ai chef? Un copil te trezeste noaptea din 3 in 3 ore (daca ai noroc, daca nu poate fi din 30 min in 30 min), trebuie schimbat, spalat, urla cand tu vrei sa dormi, vrea mancare, are tantrumuri ca e noapte afara si nu zi, iti taie cheful de sex, de aranjat, de plecari etc.

Sa nu intelegi ca eu vad copilul ca pe o corvoada, copiii sunt minunati insa atunci cand sunt doriti. Atunci cand ti-i doresti te trezesti noaptea si zambesti cand alaptezi, te plimbi cu el in brate o noapte intreaga cand plange, nu mai vrei sa mergi in cluburi ca nu mai vrei tu, sexul devine uneori mai rar sau mai pe fuga cu acordul amandoura, si toate astea se fac cu iubire, si din dorinta de a fi alaturi de puiul de om. Presupunand ca tu ai fi matura indeajuns sa faci toate cele de mai sus (desi din postarile tale nu razbeste maturitatea) cum crezi ca iubitul tau va reactiona la ore interminabile de plans, la lipsa ta de apetit sexual, la lipsa ta de chef de plimbari prin cluburi, etc?

Pentru ca sincer, si eu mi-as pune bocceluta pe spinare daca diseara, pe nepregatite, mi-ar aduce al meu sot un bebe urlator la domiciliu, asa pe negandite, ne-discutate, uite asa ca vrea el.

Mergi la inceput

Ia uite ce-am gasit http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157883.

Mergi la inceput