copilul apropie sau indeparteaza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Dupa cum pui tu problema, inteleg ca te bate gandul sa renunti la anticonceptionale fara sa-l anunti si pe viitorul tata, ceea ce mi s-ar parea foarte urat. Tu iti doresti un copil, el voiajuri si camera lui. Este poate egoist si imatur (multi barbati sunt :)) dar asta nu ti-ar da dreptul sa-l pui in fata faptului implinit doar fiindca tu iti doresti altceva (ceva firesc de altfel la varsta ta si fiind intr-o relatie stabila de atatia ani).

In cazul tau, mi s-ar parea cinstit sa ii explici punctul tau de vedere si daca nu ajungeti la niciun consens sa iei o decizie: continui cu el si sper sa revina la sentimente mai bune sau ii spui la revedere si iti vezi de viata ta langa cineva care vrea un copil (sau singura si cu un copil al tau, cum o fi sa fie).

Dar, repet, nu e cinstit sa-l minti ca iei anticonceptionale cand de fapt n-o faci. Si nu cred ca un copil te va apropia de el atata vreme cat totul e cladit pe minciuna.

Sper sa iei decizia corecta pentru tine si pentru voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

ALLY82, aproape off-topic: sper ca in 6 ani, de cand iei anticonceptionale, ai facut si pauze de ele. Daca nu, te rog fa acum pauza, pentru sanatatea ta (si a ficatului tau)!
... pentru sanatatea ta psihica, ar trebui sa va faceti fiecare lista cu ce asteapta de la viata si de la relatie, in urmatorii 5 ani, si sa confruntati listele. Daca sunt foarte diferite, n-ar fi rau sa va cautati de drum fiecare in treaba lui.

Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank">elx-1, elx-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALLY82 spune:

va multumesc mult de opinii. eu simt ca si lui i-ar placea un copil.cu copii prietenilor se intelege de minune, le cumpara tot felul de chestii, se joaca, le canta, ii plimba. nu cred ca daca ar fi copilul lui ar da atat de mult inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

A face un copil este o decizie de cuplu!Daca el nu vrea acum,mi se pare normal sa-i fie respectata dorintza!Daca ar fi fost invers,adica daca tu nu tzi-ai fi dorit acum,ai fi facut tot posibilul sa nu se intimple!

A face un copil fara a te interesa parerea partenerului mi se pare nu numai egoism ,dar si desconsideratzie fatza de el!

La 28 de ani nici n-are cum sa-tzi ticaie ceasul biologic,bine a spus cineva,cred ca tu vrei sa faci asta sub presiunea mediului in care traiesti!

Si da este foarte greu sa cresti un copil singura!Maturizeaza-te!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Ally,fa cum iti spune tie inima!!! Nu exista garantii ca nu vor fi probleme niciodata!Toata lumea are probleme de un fel sau altul! Daca tie iti spune inima ca el iubeste copiii,go for it.A face un copil nu e o crima! daca e sa te lase...te va lasa si cu copil si fara! Si copilul il faci in primul rand pentru tine,asa am facut noi...toate mamele,ca sa avem pe cine iubi neconditionat..si pentru ca asa ne-a spus noua vocea interioara.A creste un copil nu e usor nici cu 20 de ajutoare in jur,nici singura,dar e singurul lucru extraordinar din viata fiecaruia care merita toate eforturile si noptile nedormite si grijile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

una e sa te joci cu copiii prietenilor, o ora, dupa care plei acasa la programul tau si la viata ta

altceva e sa ai copilul tau

sincer, un copil trebuie sa fie dorit de amandoi parintii.

daca ramai insarcinata fara sa ii spui ca intentionezi, in locul lui nu as mai sta niciodata de vorba cu tine. ma gandesc cum ar fi sa imi zica sotul ca isi pune prezervativ si sa nu o faca, in conditiile in care eu i-am spus ca nu vreau copil acum.

exista si parinti singuri, e posibil sa cresti un copil singur, dar e greu. e greu rau de tot. si cel mai important e ca nu e bine pentru copil, daca se poate evita.

ce faci in situatia in care el ti-ar zice ok ai vrut copil ti l-ai obtinut, eu il recunosc si platesc pensie alimentara, dar cu tine la revedere. si cand creste copilul si te intreaba el de ce il vede pe tata o data pe luna ce-i zici? ca stii, mama a vrut sa fie smechera si i s-a parut ca tati si-ar dori un copil si el, chiar daca zicea clar ca NU, si a facut cum a taiat-o capul

daca nu reusiti nicicum sa va intelegeti pe tema asta, mai bine va despartiti de acuma, fara un copil nevinovat la mijloc, si cauti un barbat care sa te vrea pe tine si sa vrea copii cu tine. in viitorul apropiat.

vrei un copil ca sa scapi de singuratate zici, si ca sa il apropii pe iubitul tau de tine. partea a doua, daca nu ii spui exact ce intentii ai, s-ar putea sa iasa fix pe dos. si singuratatea e muuuult mai mare cand te trezesti singura, cu un bebe in brate, si fara nici un ajutor de la nimeni. stii cum e sa trebuiasca sa stai cu copilul care are febra si nu poate fi scos din casa, dar sa ai nevoie si de medicamente de la farmacie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

In plus la ceea ce s-a spus, adaug ca un copil are nevoie de tata!Nu de unchi , bunici, cumnati, matusi in jurul lui, ci de TATA!Tatal poate fi obligat la pensie alimentara , dar nu si sa participe la cresterea si educarea sa! Daca te inseli si iubitul tau fuge..ce faci?Chiar daca il cresti singura...nu poti suplini si figura paterna si chiar daca ii gasesti apoi un alt tata...crezi ca e acelasi lucru?Mai bine cauta-ti un barbat care vrea o familie , de la inceput!
Intr-un cuplu deciziile se iau impreuna, de asta se cheama cuplu!
Daca vezi ca nu aveti ganduri si idealuri comune cauta pe cineva care sa-ti impartaseasca dorintele. Ceea ce te gandesti tu sa faci e cumplit de egoist si pentru iubitul tau si pentru copil. Nu te poti gandi numai la tine!
Si un copil se creste greu si in 2 , daramite de una singura! Ai cumva ideea ce implica? Ca sa nu mai vorbesc de aspectul financiar..mai ales ca esti bugetara, deci..
Implicatiile sunt multe si profunde...nu te lua dupa unele si altele, nu stii tu din afara problemei cat de greu este sa fii parinte singur.
Si maturizeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ally, eu in locul tau as mai astepta. De ce nu incerci sa faci si cum iti spune el, de ce nu plecati daca el isi doreste atat de mult sa plece?
Ce m-a frapat pe mine la primul tau post a fost ca dupa o introducere succinta a urmat o descriere scurta a relatiei voastre, apoi hodoronc tron "sunt bugetara". E ca si cum ai spune "nu am un picior"? Apoi legat de dorinta lui de a pleca: cum sa plec si cand ma intorc cine ma mai angajeaza pe mine in administratia publica? Nimic nu e sigur pe lumea asta. Nimeni nu-ti garanteaza ca si maine vei fi angajata unde lucrezi acum. Nimeni nu-ti garanteaza ca el va ramane cu tine daca vei avea copilul! Pur si simplu nu ai cum sa stii ce se va intampla. Dar pentru bine tau, al lui si a unui viitor copil incearca sa pui pe roate relatia ta. Vezi daca lucrurile sunt cum trebuie intre voi. Nu e corect pentru nimeni sa faci copilul numai fiindca simti ca trece timpul pe langa tine sau fiindca speri sa va uneasca. Daca el iti spune ca mai trebuie sa asteptati 10 ani si tu nu esti dispusa sa astepti, inseamna ca nu aveti ce cauta impreuna. Insa daca el iti spune ca trebuie sa asteptati 10 ani, fiindca el nu crede ca va permiteti asta inca, poate ar trebui sa incerci si varianta lui: sa plecati.
Ce am scris mai sus e pe marginea povestii tale. Insa ce cred eu e altceva: nu e pregatit de casatorie, copil, relatie, nimic.Tu te gandesti la lucruri/planuri serioase pentru voi, el nu. Vrea sa plece in lumea larga si ar trebui sa-l lasi. Daca e pentru tine, va reveni. Daca nu, o sa fiti amandoi mai fericiti separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Buna.
Am aceeasi varsta ca tine, 28 de ani (adica aproape 28). Si eu vreau un copil de aceea pot intelege extrem de bine cum e sa simti ceasul biologic ticaind.Colac peste pupaza eu am si probleme de fertilitate si prin urmare nu e o asa floare la ureche sa fac un copil.
M-am despartit de acum un an si jumatate de un barbat cu care am avut o relatie de 6 ani.
Am cunoscut apoi pe altcineva cu care m-am inteles si m-am potrivit mult mai bine. Anul viitor vom face nunta si apoi voi incepe tratamente pentru a face si un bebe.
Sincer... daca ceasul tau biologic iti spune deja sa nu mai astepti, 10 ani vor iti parea o eternitate. Eu una, in situatia ta, nu as mai sta nicidecum la discutii cu un barbat care vrea sa astepte atat de mult. Pur si simplu as cauta ceea ce imi doresc altundeva.
Tu decizi ce vrei pt viata ta. Daca el vrea altceva, lasa-l in pace.
Dorintele comune sunt cele care unesc sau despart un cuplu. Daca tu tragi intr-o directie si el in alta nu faceti altceva decat sa va pierdeti timpul.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Imi poate explica si mie cineva cum suna ceasul biologic la 28 de ani?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput