Pufuleti mergacioshi ian-feb 2010 (157)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

alexutzza doua iaurturi nu cred ca ii pot face rau, cum a zis si decenuela doar sa iasa mai moale afara. bn ca Yannis e cuminte si mananca bine. poate acasa tu singura cu el te maistersai ca nai timp de nimic, el poate putin maarit zic sie u de aceea trea simtit si nu voia sa mance tot. acolo e fericit. bn ca ii prieste

cris d si cata al meu tot asa sal tii de mainei si sa et plimbi princasa. eu il mai pun in 4 labe sa invete sa mearga singur sa exploreze dar pica pe burta bolovanul.

noi in seara asta am fost la urgente, mia facut iar 38 5, tusea asa a behaiala si se gemea. si am zis clar nui de la dinti. si vine iar noapteea si noaptea e cel mai naspa cu temp. si are un rosu in gat urat si viroza
sapt trecuta am terminat un antibio acum altul nu mai zic nimic. acum ne adat augmentin. am vazut ca mai sunt pufi cu temp. naspa

dulcineea imi pare rau. daca te putem ajuta cu o vorba buna o facem. eu nu stiu dc e mama ta asa, mama mea e cea mai buna mama de pe pamant si eu ca mama vreau sa fiu la fel ca ea. multa bafta.

gata va las sper sa am o noapte relativ fara febra ca de somn sigur nu va fi ca nu prea doarme d ela dinti.

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

ALEXUTZZA, cred ca sunteti singurii romani care mai vor sa stea acolo, k astia zic sa nu ne aventuram in grecia, ca nush' ce atentate pe la ambasade, etc. bravo, sa va fie bine

am pus si io ceva poze, cu invitatzie pe maill comun, ca sa nu ocupam tot spatiul pe contul pufilor.

ema nu vrea sa mai stea niciunde, nici bratze, doar s-o tii de maini si sa plecam la cercetat casa. i-am explicat ca ar fi mai simplu in 4 labe, dar..... si a inceput sa se invarta pe loc din stat in fund, de aceea ii pun jucarii in cerc si se tot intoarce de mai multe ori. o amtezesc

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Noi suntem ok, unde stam noi e...sa zic...departe de lumea dezlantuita . Un fel de unde stati voi fata de Bucuresti . E safe ptr plimbat Yannisul la carucior. Asa era yannis pe la 7 luni jumate si la 8 juma' a luat-o din loc. Dar de cand a descoperit mersu asta tinut demaini nu am avut stare, ma cauta de maini cum ajungeam la el. inca e asa, desi merge de-a busilea ...un fel de-a spune, mai mult aluneca pe parchet tras pe coate asa...
Acum noua activitate e mersu sprijinit de masa si da ture de masa....ii pun diverse jucarii si telecomenzi pe masa sau carti...diverse, deocamdata arunca tot pe jos, dar avand chestii de aruncat ramane ocupat.

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Oricum din toata faza asta io am retinut ceva de la matusa. cum ca: Nurofen face parte dintr-o grupa de medicamente. Panadol si paracetamol si toate pe baza de paracetamol face parte din alta grupa. Si Novocalmin dintr-o a 3a grupa. Si in caz de febra f mare pot sa ii dau odata (ma rog la distante mici de timp) cate o doza din fiecare din ele (cate 1 din grupa) cu mentiunea in 24 de ore sa nu depasesc cantitatea de kg/corp permisa pe fiecare grupa in parte....

Sper ca m-am facut intelesa.

ca eu de ex aveam aceeasi problema ca a mihaelei..bagat paracetamol, paracetamol cacat...acum ce fac? de unde stiu cat a absorbit? ce altceva ii pot da, etc? E bine de stiut ca poti ataca cu alt medicament imediat.

de Yannis

Eu, de cand am fost cu Kiti la camera de garda, cu o viroza, am retinut ca la 8 ore se pot la antitermice slabe diferite intre ele. Adica la 8 un supozitor cu paracetamol, apoi nurofen, apoi novocalmin la febra 39. Nu am folosit novocalmin si nici nu as vrea (nu am nici in casa). Dar am scapat cu alternare paracetamol si nurofen. Daca zici ca panadolul e alta grupa, deja s-au acoperit 24 ore.

Kiti de Miki

Panadolul e din aceeasi grupa cu paracetamolul

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Dece, Alexutza.
Si eu gandesc la fel. Eu fac parte din categoria copiilor crescuti doar de mama, ptr ca tata "a vrut sa isi traiasca viatza" si un copil ii incurca planurile. Partea f. buna e ca am invatat sa ma descurc si fara un barbat prin preajma, stiu ca nu e usor sa cresti 2 copii singura dar nu e nici imposibil. Nu m-as supune voluntar nici pe mine nici copiii mei la umilinte doar de dragul de a avea o familie. A riscat totul pentru o fusta, duca-se. Nu consider ca il eliberez pe el, ci ma eliberez pe mine. Cat timp am 2 maini, 2 picioare si un cap pe umeri inseamna ca pot munci sa ma intretin pe mine si copiii. Am nevoie de respect, dragoste, armonie, liniste, iar daca a ajuns sa ma insele e clar ca astea s-au dus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Oricum din toata faza asta io am retinut ceva de la matusa. cum ca: Nurofen face parte dintr-o grupa de medicamente. Panadol si paracetamol si toate pe baza de paracetamol face parte din alta grupa. Si Novocalmin dintr-o a 3a grupa. Si in caz de febra f mare pot sa ii dau odata (ma rog la distante mici de timp) cate o doza din fiecare din ele (cate 1 din grupa) cu mentiunea in 24 de ore sa nu depasesc cantitatea de kg/corp permisa pe fiecare grupa in parte....

Sper ca m-am facut intelesa.

ca eu de ex aveam aceeasi problema ca a mihaelei..bagat paracetamol, paracetamol cacat...acum ce fac? de unde stiu cat a absorbit? ce altceva ii pot da, etc? E bine de stiut ca poti ataca cu alt medicament imediat.

de Yannis

Eu, de cand am fost cu Kiti la camera de garda, cu o viroza, am retinut ca la 8 ore se pot la antitermice slabe diferite intre ele. Adica la 8 un supozitor cu paracetamol, apoi nurofen, apoi novocalmin la febra 39. Nu am folosit novocalmin si nici nu as vrea (nu am nici in casa). Dar am scapat cu alternare paracetamol si nurofen. Daca zici ca panadolul e alta grupa, deja s-au acoperit 24 ore.

Kiti de Miki

Panadolul e din aceeasi grupa cu paracetamolul

de Yannis

mersi de atentionare! io...acum mi-am dat seama ca ai mai spus si mai devreme....

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Kiti s-a culcat. Fericit dupa baia lunga
Si alti bebei urla si chiraie pana raman fara glas? Ca dl meu, tipa si chiraie de vrea sa ia cele mai inalte note. Imi vibreaza creierii cand il apuca!

Cum eu m-am gandit sa ma impartasesc ideile de gatit pt bb si mai iau si de la voi, sa va povestesc de azi si maine.

Azi a papat iar must in piureul de fructe. Ii place tare mult . Apoi in piureul de spanac si legume, am pus si niste dovleac(din ala portocaliu, fiert). Pasat cu lngurita, a papat f bine. Si lui ii place tare mult iaurtul. Il papa foarte bine.

Maine avem in meniu la 11 avocado+para+branzica (si asta ii place mult), la 14 supa (mai mult o zeama chioara) si piure de legume cu ficatel. Supa cam 30-40 ml si 100-150 ml de piure. Un biscuitel ca desert. La 17 iaurtel simplu.

Sper sa ii placa.

Nu am mai facut galuste, dar voi incerca data viitoare cand fac supa. In mod normal, cele pt noi ies f bune. O sa incerc cum a zis Simplicity.

Miri, noapte usoara!

Eu va pup si va doresc NB!

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Azi i-am facut bobitzei piftele de curcan la cuptor, i-am pasat doua si le-am amestecat in piureul de legume...nu prea i-a fost foame..

Am gasit prune in kaufland...scria ca-s din Grecia si mi-am adus aminte de Alexutzza care spunea ca sotul ei cumpara orice kkt daca-i din grecia, asa ca am cumparat cu incredere
Sunt bunutze, dar nu se compara la gust cu prunele noastre!

multzam de incredere, da sunt bune dar mie mi se par cu totul alta specie, nu au nici o legatura cu ale noastre, la ei se numesc "vanilles"...ceva de genu. Nu au nici o asemanare la gust, ai luat din alea rotunde si mari nu?

de Yannis

DA

Ma bucur ca lui Yannis ii prieste acolo!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

glumesc...hai bine ca e ok....ca papa bine...ii prieste acolo....si tu? ca acolo e super papa.

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

pai deh...io ce sa fac...cand ma intorc pun draperii la geamuri ca ma fac de ras

i-am zis sotului ca daca-mi schimba biletele si ma lasa cu o sapt in plus aici sa-mi aduca si pantalonii de gravida de acasa ca altceva nu o sa ma mai incapa! Doamne e asa buna mancarea aici! pana si o amarata de rosie sau o ceapa au alt gust! Sa nu mai zic de inghetzata si placinte

de Yannis

off...nu ne mai povesti , te rog, ca mi se umfla dupa o rosie cu gust..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui myky791

alexutzza doua iaurturi nu cred ca ii pot face rau, cum a zis si decenuela doar sa iasa mai moale afara. bn ca Yannis e cuminte si mananca bine. poate acasa tu singura cu el te maistersai ca nai timp de nimic, el poate putin maarit zic sie u de aceea trea simtit si nu voia sa mance tot. acolo e fericit. bn ca ii prieste

cris d si cata al meu tot asa sal tii de mainei si sa et plimbi princasa. eu il mai pun in 4 labe sa invete sa mearga singur sa exploreze dar pica pe burta bolovanul.

noi in seara asta am fost la urgente, mia facut iar 38 5, tusea asa a behaiala si se gemea. si am zis clar nui de la dinti. si vine iar noapteea si noaptea e cel mai naspa cu temp. si are un rosu in gat urat si viroza
sapt trecuta am terminat un antibio acum altul nu mai zic nimic. acum ne adat augmentin. am vazut ca mai sunt pufi cu temp. naspa

dulcineea imi pare rau. daca te putem ajuta cu o vorba buna o facem. eu nu stiu dc e mama ta asa, mama mea e cea mai buna mama de pe pamant si eu ca mama vreau sa fiu la fel ca ea. multa bafta.

gata va las sper sa am o noapte relativ fara febra ca de somn sigur nu va fi ca nu prea doarme d ela dinti.

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

off..sanatate lui cata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:

Kiti s-a culcat. Fericit dupa baia lunga
Si alti bebei urla si chiraie pana raman fara glas? Ca dl meu, tipa si chiraie de vrea sa ia cele mai inalte note. Imi vibreaza creierii cand il apuca!

Cum eu m-am gandit sa ma impartasesc ideile de gatit pt bb si mai iau si de la voi, sa va povestesc de azi si maine.

Azi a papat iar must in piureul de fructe. Ii place tare mult . Apoi in piureul de spanac si legume, am pus si niste dovleac(din ala portocaliu, fiert). Pasat cu lngurita, a papat f bine. Si lui ii place tare mult iaurtul. Il papa foarte bine.

Maine avem in meniu la 11 avocado+para+branzica (si asta ii place mult), la 14 supa (mai mult o zeama chioara) si piure de legume cu ficatel. Supa cam 30-40 ml si 100-150 ml de piure. Un biscuitel ca desert. La 17 iaurtel simplu.

Sper sa ii placa.

Nu am mai facut galuste, dar voi incerca data viitoare cand fac supa. In mod normal, cele pt noi ies f bune. O sa incerc cum a zis Simplicity.

Miri, noapte usoara!

Eu va pup si va doresc NB!

Kiti de Miki

Ce bine papa kiti!
Semnatura ta e belea
N-am mutat delfitza pe motiv ca nu s-a uscat lenjeria pe care vreau sa i-o pun. N-am avut balsam de rufe pt ea si am bagat tarziu la spalat.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 3.5 kg

Mergi la inceput