Laparoscopie 16

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor
lavi merci asa sa fie, din ianuarie incep investigatiile iarasica acum mi-a dat ac-uri sa imi mai domoleasca endometrioza.....
bobo nu e ceva de speriat laparo, eu m-am operat la euroclinic si lucrurile au decurs foarte bine consult inainte de operatie, cu o zi sau mai multe , cu anestezistul ....la consult trebuie sa ai si analizele, acolo iti explica tot ce ar trebui sa stii....apoi cu o zi inainte de operatie e bine sa nu mananci chestii grele, o supa , un suc natural si dupa ora 6 nimic....eu am scapat de clisma ca n-am mancat nimic cu o zi inainte.....apoi in ziua opertaiei ti se da o rezerva te schimbi in pijamale, apoi te duce la blocul operator acolo te schimba in camasa sterila si te pregateste intr-un fel de salon pre/post operator, iti pune cateterul si eventula o perfuzie, eu in salonul asta am vrut sa vb cu doc , a avenit si am vb.....si sa nu uit iti mai da de semnat niste declaratii.
apoi te duce in sala te aseaza pe masa ,te leaga de maini, apoi la capul tau va sta anestezistul si probabil ca va fi ultimul pecare il vei vedea inainte sa adormi
dupa te trezeste in sala de oparatii, la mine cu greu au reusit ca eu nu mai vroiam sa ma trezesc, ii auzem dar visam asa frumos....apoi te duc la terapie intensiva, unde trebuie sa stai pana cand te simti bine, iti baga glucoza, calmante si oxigen ....pe mine m-a enervat oxigenul ca de la anestezic ma mananca nasul i-am spus sa mi-l dea jos ca respir bine si asa si ca vreau sa dorm....eu de fiecare data am stat cam 4 ore la TI si apoi in salon...in salon iti mai pune o glucoza daca este nevoie de calmante, apoi seara iti face un anti-coagulant care doare si poti cere sa ti-l faca in mana, nu in burta asa cum se cam face....si la sfarsit iti pune somnifer si nani nani....la a doua operatie i-am zis asistentului sa nu-mi puna somnifer ca n-am prb cu somnul, dar aveam experienta unei alte operatiii.....a doua zi iti scoate sonda urinara, nu doare e doar un mic disconfort si dupa asta trebuie sa te ridici, dupa laparo m-am ridicat singura, ca mi-am trimis sotul sa-mi faca un ceai si cand s-a intors saracutul nu m-a gasit in pat....eram la toaleta , a fost super bine n-am avut nici o treaba, si dupa masa de pranz a venit doc mi-a zis tot ce a fost si am plecat acasa....acasica am mancat normal si pe la 10 seara manacam tarta cu capsuni, ca imi scazuse glicemia.....
dureri nu am avut , decat la TI cand m-au dus am simtit asa o durere mica ac atunci cand se pregateste sa-ti vine si am mai avut o zi de dureri la vreo 5 zile dupa operatie si cam aatat, si pe mine m-a durut si m-a deranjat doar in jurul buricului , restul inciziilor n-au avut treaba....
nu stiu ce sa mia zic , cam atat a fost....cred ca m-am lungit cam mult bafta si sanatate multa
va puuup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobo_mica spune:

Multumesc mult Didi ... Observ ca ai reusit si esti mami in devenire!!! Felicitarile mele si sper din suflet sa fiu si eu intr o zi ... povestea mea nu difera foarte mult de cele ale voastre... am 30 de ani s i incerc sa fac un bebe de cinci ani...acum doi ani jumatate am avut o sarcina pe care am pierdut o la doua luni si jumatate... dupa multe multe analize, HSG am descoperit ca am aderente pe trompa stanga si hidrosalpinx pe trompa dreapta...ovarele functioneaza corect si am ovulatia lunara (m am monitorizat cinci luni consecutive) mi s a recomandat laparoscopie si asa m am programat la Bucuresti...Eu sper din tot sufletul sa raman natural si imi pun toate sperantele in aceasta intereventie si mai ales in trompa aderenta ... sper sa se rezolve problema si sa raman macar cu ea si sanatoasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bobo, eu am povestit cu cateva pagini in urma experienta mea dela laparoscopie. Succes!

Mergi la inceput

bobo iubita nu sunt gravi, acum iau anticonceptionale, mi-ar placea mie sa fiu
povestea mea nu incepe ca a ta, dar cateva chestii sunt comune pe scurt: 2008 ma casatoresc la 3 luni dupa nunta descopar endometrioza, ma operez clasic imi curata tot, raman cu ovare mici, endo gr4 eliminata, urmeaza menopauza 5luni, apoi nu-mi mai vine naturel timp de 9 luni si primesc diagnostic de insuficienta ovariana si menopauza precoce.....ma calmez si in dec 2009 imi vine fara nici un tratament, urmeaza incercat natural in febr eco totul ok(un mic chist hemoragic probabil de la ovulatie), apoi eco la inceputul lui iunie, hidrosalpinx soc...urmeaza dr 2, dr3, dr4 si dr5, intre timp imi fac fsh-ul care stiam ca era marit in perioada cand nu-mi venea, adica sept 2009 aveam 13,37, iunie 2010 25,7....soc iarasi.....intre timp dr.5 imi zice ca el crede ca la una din trompe ar fi endometrioza si nu hidro si ca incearca sa ma curete si sa salveze ce mai poate salva, la sfarsitul lui iunie ma operez endo gr.4 si sindrom aderential pelvin...aderentele dadeau impresia de hidrosalpinx, trompe cu aspect normal si permeabile, dr mi-a mai zis ca fsh-ul era mare pt ca aveam ovarele strangulate de aderente si nu mai eliminau hormoni.....dupa operatie incerc natural 3 luni si apoi ascult de dr si incept anticonceptionalele.....acum astept sa le termin si din ianuarie incep cu monitorizari si cine stie poate stimulari.....cam atat....aaaa si am 25 ani...
te puuup si bafta si tie cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leopard13 spune:

Bobo mica, buna!
Eu sunt o fricoasa care a cautat un doctor bun timp de 2 luni de zile inainte de operatie!
Am fost si la Medlife, am fost si la dl dr ionut de la Giulesti, etc.
Nimeni nu m-a facut sa ma simt in siguranta...Si nici un doctor nu a fost asa sigur ca totul va fi OK ca dl dr STOIAN de la GYNECOLAND!
Nu vreau sa te influentez deloc!
Dar la alte clinici particulare, de exemplu Euroclinic, te leaga de masa inainte sa adormi, te trezesti cu tubul de oxigen si respiri greu, etc...
La Gynecoland nu e asa! Totul este diferit! Daca l-ai cunoaste pe dl dr STOIAN...ai intelege ca nu fac reclama, ci spun un ADEVAR GOL GOLUT!
Poti sa iti faci programare la el doar daca mentionezi ca doresti consultatia in vederea operatiei, altfel nu gasesti loc la dansul decat peste nu stiu cate luni pt ca e FULL...
Oricum, tu faci cum vrei, dar merita sa-l cunosti pe dl dr STOIAN...Si, apoi mai vorbim! O sa-mi spui ca nu se compara cu nici un alt doctor din Romania!!!!
Pupici la toate fetele!!!

Mergi la inceput

salutare fetelor,
leopard, te leaga de masa peste tot, poate nu mai tii tu minte este o procedura obligatorie, plus ca nu te trezesti intubata....daca tu asta ai inteles....iti pune un furtunas cu oxigent la nas, cu siguranta ai avut asa ceva ....pt ca dupa o anestezie generala creierul trebuie oxigenat, deci nu cred ca la gynecoland iti fac o altfel de operati sunt proceduri care se fac peste tot ... crede-ma ca stiu ce vb si ca totusi am trecut prin 2 operatii, si am umblat destul de mult prin spitale si am si citit carti in care se descriu proceduri medicale...ceea ce am povestit cu lux de amanunte nu am facut-o ca sa ma plang, ci ca sa-i explic lui bobo la ce sa se astepte...totusi faci o operatie si o anestezie totala, faptul ca tu te-ai simtit bine ca ai coborat ;la terasa, peste tot te lasa sa cobori la terasa, sa manaci ce vrei, sa faci ce vrei...
am scris mesajul ca sa nu fiu inteleasa gresit...
va puuup si spor la recuperare

Mergi la inceput

Inca ceva: intubarea e una, tuburile de oxigen de la nas sunt alta.

Intubarea e un tub care se baga pe gura pana in trahee si care ajuta la asistarea respiratiei in timpul anesteziei generale. (In timpul A.G. corpul nostru nu mai poate respira singure, respira prin aparate). Tubul asta se monteaza dupa ce ne pierdem constienta si se scoate inainte sau dupa ce ne trezim. La mine l-a scos imediat dupa ce m-am trezit.

Tubusoarele de oxigen la nas se pun daca pacienta pare un pic ametita sau daca saturatia de oxigen si alti parametri nu sunt chiar cum trebuie, pentru a ajuta pacienta sa respire. Eu m-am simtit super OK dupa operatie asa ca nu am avut nevoie, dar alte paciente din jurul meu da.

Legarea mainilor se face pt ca pe o mana e linia venoasa pe care se administreaza diverse substante iar la cealalta mana se monitorizeaza puls, tensiune, etc.

Acum sa nu intelegi ca mi le-au legat fedeles ca la tortura medievala , practic mi-au prins fiecare mana pe cate un suport.

Si la Giulesti asistentele si medicii s-au purtat frumos, nu am ce sa le reprosez.

Leopardito, felina neimblanzita, ma bucur ca ti-ai gasit dr care sa-ti insufle incredere. In privinta dr Ion, eu il frecventez de aproape 10 ani, asta e stilul lui, nu iti garanteaza nimic decat daca e absolut sigur. Iti spune raspicat si in fata toate variantele. Mie mi-a spus, despre chistul meu: nu cred ca e cancer, dar nu pot spune mai mult. (din ecografie). Daca examenul extemporaneu iese prost (cancer) scoatem mai mult/tot, cu acordul pacientei, adica al meu.

Pana la urma la operatie a scos doar chistul, intreg, iar ovarul l-a lasat si a zis ca sa stau linistita in privinta rezultatului biopsiei ca din ce a vazut el pare benign iar cand iau rezultatul sa merg la el la control cu rezultat cu tot.

Adica nu se arunca sa spuna: stai linistita, totul e OK, sigur n-ai cancer, daca el nu are dovada absolut sigura ca nu ai.

Eu m-am impacat foarte bine cu stilul asta de a se comporta si mi se pare corect. (la fel si cand am avut sangerari in sarcina, mi-a spus ca pot sa pierd sau sa nu, nu poate spune sigur, dar pare OK; nu am pierdut). M-am pregatit sufleteste pt ambele variante, si cea buna si cea proasta.

Mergi la inceput

xdidi, aoleu cate probleme la numai 25 de ani! Bafta multa in continuare, esti foarte tanara, spor la bebeu si sanatate!

Mergi la inceput

Fetelor multimesc mult pt raspunsuri...

Didi, Leopard, va multumesc din suflet pentru rabdare de a scrie pentru a mi raspunde... si eu ma tem...nu ma tem de operatia in sine cat ma tem de anestezie... :)

Didi ce tanara esti si prin cate ai trecut...Dumnezeule... ma rog tare tare pentru mine si ma rog sa va dea si voua Dumnezeu cat mai repede minunea pentru care luptati atat...

Mergi la inceput

Lavi02 multam de explicatii si tie... eu ajuns la Medlife la Dr Albu ... acolo voi face si interventia la inceputul lunii ianuarie...

Va pupik pe toate!!!

Mergi la inceput