Incident la joaca! - SPLIT (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Vikinga, nu e vorba de invidii materiale :).

Am retinut ideea ta cu joaca suplimentara supravegheata de un adult specializat si o sa o propun la scoala.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Am inteles denizel, de invidii materiale zicea cineva aseara parca.PS: cind o sa mai citesc de mame care se pling de copilasi care vor doar in brate o sa zic ca mint de ingheata apele:) fuge letizia mea toata casa ori dupa ciine ori ciinele dupa ea:)) nu vrea in brate decit ca sa aiba de unde cobori:) si cum am un mom liber cind doarme fac una alta si printre mai scriu si aici in fuga si cu picioarele, de ma si mir ca se mai intelege cite ceva:))Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

denizel Asa cum ti-am spus, e foarte posibil ca baietelul sa nu constientizeze frustrarea asta. Daca si-ar permite (emotional vorbind, adica daca ar putea suporta sa stie constient) furia si-ar gasi canalul direct de exprimare, nu ar mai rabufni pe chestiuni conexe.

Este foarte furios din pricina problemelor din familie, asta e evident. Furia asta adunata nu are legatura cu baiatul tau defapt. Si-o revarsa asupra lui uneori fiindca i-o agata. Baiatul tau cu familia lui cu tot reprezinta o amorsa, un trigger, pentru furia celuilalt.

Are nevoie de cineva care sa-i castife increderea si sa-l asculte. In compania caruia sa-si poate accesa furia reala, cauzele reale. Si cineva-ul respectiv sa fie de partea lui. Sa-i intareasca ideea ca nu e el vinovat, ca nu a gresit cu nimic si nu el a cauzat problemele din familie. Sa recunoasca alaturi de el ca dreptul lui de copil, dreptul la iubire, este incalcat abuziv de parinti (sau de situatie - nu am detalii). Sa recunoasca ca este lipsit de ceva pe care il merita din plic. Practic sa ii permita sa-si planga aceasta lipsa de iubire. Si, desigur, sa caute impreuna solutii. Copilul asta are mare nevoie sa i se faca dreptate, dupa ce reuseste sa constientizeze de ce sufera.
Cineva-ul, de preferat, de specialitate.

Mergi la inceput

Rox, am priceput!

E vorba despre o situatie care nu ii permite sa aiba ceea ce merita si ceea ce isi doreste :( (emotional vorbind).
Baietelul meu ar putea sa il ajute cu ceva? Adica, ar putea face ceva care sa ii mai diminueze furia si suferinta?
Sau, exista poate ceva ce ar trebui neaparat sa evite sa faca baietelul meu?

Eu as putea face ceva?
Poate ar fi mai bine pt. linistea baietelului sa nu ma mai intalnesc cu fiu-mio prin curtea scolii, adica sa-i dau intalnire in afara scolii? Ar ajuta asta?

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

denizel dar el se ia si de alti copii?nu am retinut daca ai zis asta.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Denizel , as fi bagat mana-n foc ca-i asa...
Tu daca n-ai nimic impotriva luptelor de genul asta, iti incurajezi copilul sa se puna si sa puna alti copii in pozitii riscante. Eu zic ca locul luptelor e doar in cadru sportiv organizat.

Olympia, ce spui tu aici e o tampenie uriasa combinata cu reavointa uriasa.
Eu cred ca ma exprim destul de limpede.
Daca ai putut concluziona ca imi incurajez copilul sa se puna in pozitii riscante si sa puna pe altii in pozitii riscante nu mai avem ce discuta.
Lumea in care traiesc eu e una reala, iar lumea reala nu e o lume de mimoze si mimozi.
Da, baietilor le place sa se harjoneasca. E o treapta in dezvoltarea lor. Intotdeauna a fost asa si sper ca asa va ramane.
Nu mi-ar placea deloc o lume cu baieti care prefera sa-si pileasca unghiile, sa ofteze uitandu-se in oglinda in timp ce comenteaza cu voce afectata cutele sacoului sau sa suspine zile in sir dupa vreo masinuta in loc sa se alerge prin curtea scolii si sa se joace baieteste.
Joaca baieteasca nu presupune violenta la adresa celorlalti baieti si dat cu capul de pereti si ajuns plin de sange la chirurgie, e o chestie asa... baieteasca si faina si nepericuloasa, pe care cei ce vor sa traiasca intr-o lume sterila nu o pot pricepe.
Da, baietii se mai iau si la cate o tavaleala prieteneasca.
Aia care isi spinteca gaturile nu se tavalesc prieteneste!!! In nici un caz!!

Ce s-a intamplat ieri la scoala nu a fost o harjoneala prieteneasca si tocmai de aceea m-am cam speriat si am cerut ajutorul!!!

Adieu, madame!

Marius, ai ocazia sa ma sanctionezi :)).

Denizel, daca n-ai vedea lumea doar in clisee, ai intelege ca nu toti cei ce au pareri diferite de a ta, "spun tampenii" si ai avea si maturitatea de a sustine o discutie civilizata cu argumente, in loc sa jignesti sarind in sus si fluturand batista. Nu te obosi cu scuzele.

Cand am spus ca "as fi bagat mana-n foc" simtisem din celelalte postari ale tale ca ai tendinta de a vedea harjonelile astea ca nevinovate (cand ai tot ironizat-o pe Ariel, de pilda) fara sa ai capacitatea de a prevedea unde duce o asemenea pozitie, adica exact acolo unde se afla acum fiul tau. Ca baietelul acela are sau a avut o problema in familie, e mai putin relevant, in lipsa lui putea sa fie un alt baiat la fel de "sportiv si de gasca" ca al tau care sa-l provoace zilnic exact in acelasi mod.
Nu toti baietii care nu se bat sunt asa cum i-ai descris tu (de-aia am zis ca nu poti vedea decat in clisee extreme) si nu-s mimoze. Io-s mama de baiat care face in curand 16 ani si e cat se poate de ferm si de tough, de sportiv si de activ si cu mare succes la fete, alearga in pauze, joaca baschet, a facut si judo, dar nu pocneste si nu raspunde la provocari prostesti pentru ca a invatat de mic ca doar zaluzii se pocnesc aiurea, fie ei adulti sau copii.

Gatul copilului a fost sfasiat fiindca a fost impins peste un scaun rasturnat si a cazut cu gatul in spatar. Iar copilul care a ramas fara ochi primise de la invatatoare un creion, (in timpul orei) si se intorcea in banca si nu nu alerga. Un coleg i-a pus o piedica "nevinovata".
Cam asta-i lumea reala , cred ca tu iti imaginezi ca traiesti intr-una
"sterila" in care toate se amortizeaza ca prin minune in puf!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Denizel cel mai important ar fi sa vorbesti cu cei responsabili de el si sa-i convingi sa ia masuri. Nu stiu daca este posibil.

La fel, teoretic vorbind, si psihologul scolii ar putea sa intervina. Sa aiba cateva intalniri cu el si sa il ajute. Practic nu stiu daca psihologul cu pricina are experienta si intelegerea necesara. Dar cred ca merita sa vorbesti cu el/ea despre asta.

Direct tu sau baitul tau nu puteti face foarte mult. Poate doar sa-l protejati putin, in felul in care ai spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

copii mei au avut un coleg, cand frecventau scoala din Romania. un baiatel (de 10 ani) cu zulufi, dragalas foc, dar spaima clasei. o clasa de doar 10 copii. pe fiimea o chinuia cu placere de cate ori avea ocazia.
dupa cateva discutii cu dirigintele si directoarea scolii, cautam inca solutii.
intr-o zi am sosit la scoala pe neanuntate si am cerut sa vb cu baiatul. am adus cu mine doua meniuri McD. si in cabinetul directoarei am petrecut o ora interesanta in compania caopilului. am discutat despre orice, discutii banale, despre masini, desene, blugi, adidasi, fotbal, jucatori de tenis etcetera. am aflat ca mama il parasise cand era f mic si fusese crescut de o bunica bolnava. si ura toate mamele de copii. si pe copii lor. de ec? pentruca ele isi mangaiau copii, ii luau de la scoala, le zambeau, le puneau centura cand se urcau in masina.
avea tot ce-si putea dori un copil pe lumea asta, tatal era un prosper om de afaceri.

neghioaba de mine a priceput in sfarsit de ce baiatul era agresiv si lovea/brusca sau vb urat colegilor. deodata se facuse lumina in mintea mea si-mi venea sa urlu ptr durerea acelui copil, pe care mi-o transmisese fara sa stie. la safrsit mi-a spus : "doamna, pot sa va imbratisez?"

nu stim ce se ascunde in sufletul unui copil, aparent agresiv. ce povara duce pe umeri. incearca sa se elibereze de ea lovind in ceilalti. comportamentul aparent agresiv este de fapt un strigat in gura mare dupa atentie. una constructiva si benefica ptr sufletul copilului.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Denizel,
Ar fi destul de complicat ca baietelul tau sa faca ceva.
Exista riscul sa fie gresit inteles. Ca celalalt sa inteleaga ca o face din mila si nu pentru ca ar vrea sa-l ajute. Si mai cred ca nu are rost sa pui pe umerii lui ceva greu de dus pentru varsta si intelegerea lui.
Nu ca nu ar intelege, dar nu va avea rezultatele scontate din primele incercari si s-ar putea simti frustrat si inutil in demersuri.

Tu de ce sa te retragi? El a vazut deja ce avea de vazut si a comparat ce avea de comparat.
Ar putea simti retragerea asta ca pe o dovada de lasitate din partea ta si baietelul tau ar putea auzi: "Nu te mai asteapta mamica in curtea scolii! Ce, nu mai vrea sa dea cu ochii de mine? E suparata ca i-am batut baietelu', ii e frica?"

Ba, eu chiar m-as duce, l-as privi in ochi si i-as da eu buna ziua lui si l-as intreba ce mai face.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Fetele, cei responsabili de el iau masuri. Psihologul scolii mi se pare foarte OK, are experienta si sper ca a identificat corect problema. Se cunosc mai de mult, baietelul a tot avut fel de fel de probleme si reclamatii.

Credeti ca ar fi periculos pt. baietelul meu ca ei doi sa fie impreuna intr-o tabara, de exemplu? Adica, e posibil ca baietelul sa-i faca o chestie nasoala fiului meu? Habar n-am ce. Pur si simplu o chestie nasoala.

Vikinga, cam numai pe fiu-mio i-a casunat.

Mergi la inceput