Incident la joaca! - SPLIT (2)

Incident la joaca! - SPLIT (2) | Autor: accept92

Link direct la acest mesaj

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Hellooooo!!! Imi permit sa re-re-re-subliniez: este vorba despre niste copii !!!!!!!
Am ajuns, desigur, la emisiunile despre criminali de la Discovery .

Pai si eu tot asa subliniez. Cu atat mai mult cu cat este vorba despre copii, e bine sa ii protejam mai mult decat pe noi insine. Deci revin cu intrebarea...si tu te amesteci cu tiganii? Asa cum pentru tine un viol ar fi traumatizant cu atat mai mult pentru un copil este traumatizant sa fie imobilizat si tuns, dezbracat in fata colegilor, etc.

Orice criminal a fost copil si este ca si adult copilul unei mame care il iubeste.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Si daca tot nu s-a inteles...Nu as reactiona disproportionat daca as fi agresata de un copil tigan. Pentru ca da, in situatia asta eu sunt adultul, ala e copilul, respectam proportiile. Insa eu am datoria sa fiu alaturi de copilul meu, nici nu vreau sa imi pun problema cum as reactiona sa fie agresat de un alt copil, prefer sa previn decat sa ajung sa tratez. Piedica nu e o agresiune, e cel mult o gluma proasta, dar nu cred ca a traumatizat pe nimeni. Ca si de la o piedica se poate ajunge la o tragedie, sunt deacord, asa cum si de la mersul pe bicicleta, si de la leapsa, si de la o bataie cu perne. Dar exemplele astea de dragul exemplului nu conving pe nimeni, se intelege foarte clar ca de altceva vorbim aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

Hellooooo!!! Imi permit sa re-re-re-subliniez: este vorba despre niste copii !!!!!!!
Am ajuns, desigur, la emisiunile despre criminali de la Discovery .

Pai si eu tot asa subliniez. Cu atat mai mult cu cat este vorba despre copii, e bine sa ii protejam mai mult decat pe noi insine. Deci revin cu intrebarea...si tu te amesteci cu tiganii? Asa cum pentru tine un viol ar fi traumatizant cu atat mai mult pentru un copil este traumatizant sa fie imobilizat si tuns, dezbracat in fata colegilor, etc.

Orice criminal a fost copil si este ca si adult copilul unei mame care il iubeste.

mai, eu inteleg cam ce vrei tu sa spui :).
Numai ca vrei sa omori mustele cu tunul.
Pastreaza tunul pentru aia care lasa 30 de copii de capul lor in pauza si pune pe o farfuriuta ceva miere pentru muste.

Atata timp cat tatal copilului l-a batut rau pentru ce a facut, imagineaza-ti ca nu-l invata acasa sa tunda copiii de la scoala.
Copilul nu e un infractor periculos, e un copil care are nevoie de ceva consiliere si intelegere din partea unor adulti care se presupune ca sunt mai intelepti si mai invatati decat el.
Dar, na, adultii au altele mai importante pe cap: sa-l dea afara din scoala, sa-l bata cu cureaua, sa urle la el, sa-l puna cu spatele la zid si, la sfarsit, sa te cheme pe tine sa-l executi .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Pastreaza tunul pentru aia care lasa 30 de copii de capul lor in pauza si pune pe o farfuriuta ceva miere pentru muste.

Slava domnului ca suntem liberi fiecare sa facem cum credem. Nu incerca sa ma convingi pe mine ca e mai cool sa fiu pe trendul tolerantei prost intelese decat sa pun pe primul loc securitatea copilului meu. Nu am ce pierde daca o fac. Nici copilul nu are ce pierde. Tu faci cum crezi tu. Insa tot nu mi-ai raspuns la intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Discutia asta e fara cap si fara coada... si, referitor la tigani... cea mai mare parte imi par a fi un soi de pseudo-tigani... l-am vazut pe tvr pe Nelu Ploiesteanu, pai ala-i tigan adevarat, frate!!! Si mai sunt multi ca el!! Probabil, daca s-ar vrea, s-ar incerca muuult mai mult decat acum sa se faca ceva in privinta lor, rezultatele ar fi pe masura! Adevarat ca nu exista padure fara uscaturi dar nici macar cei care ii reprezinta (cei de prin Partidul Rromilor) nu fac mare branza pentru cei saraci... ca sunt si tigani cu palate si turnulete care fura curent si cand le taie aia cablul incep pirandele sa urle si sa tipe ca n-au ce da la copchilasi de mancare e o alta poveste... si ca sunt tigani cu ceafa lata si burta mare si carora le atarna kg de aur pe ei si asta e alta poveste... astia din urma mi se par mie pseudo-tigani

Mergi la inceput

Citat:

Slava domnului ca suntem liberi fiecare sa facem cum credem. Nu incerca sa ma convingi pe mine ca e mai cool sa fiu pe trendul tolerantei prost intelese decat sa pun pe primul loc securitatea copilului meu. Nu am ce pierde daca o fac. Nici copilul nu are ce pierde. Tu faci cum crezi tu. Insa tot nu mi-ai raspuns la intrebare.

Dar ce crezi tu ca fac eu in numele tolerantei prost intelese?
Ca sa stiu ce sa-ti raspund.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Pai vad ca ti discursuri sterile pe forum. Poate mai faci si altceva, dar sincer...nu ma intereseaza. Atata timp cat atat atitudinea ta, cat si a mea, se incadreaza in limitele legalitatii, vorbim doar despre diversitate, nu despre gresit sau corect. Daca 'joaca' cu tiganii va deveni obligatorie vei fi absolut indreptatita sa ma arati cu degetul iar eu voi vedea pe unde am sa scot camasa...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Pai vad ca ti discursuri sterile pe forum. Poate mai faci si altceva, dar sincer...nu ma intereseaza. Atata timp cat atat atitudinea ta, cat si a mea, se incadreaza in limitele legalitatii, vorbim doar despre diversitate, nu despre gresit sau corect. Daca 'joaca' cu tiganii va deveni obligatorie vei fi absolut indreptatita sa ma arati cu degetul iar eu voi vedea pe unde am sa scot camasa...

Accept, aici nu e vorba despre obligativitatea relationarii cu tiganii.
Este vorba despre cum aleg niste adulti in toata firea sa reactioneze in fata unor copii.

Hai sa te iau pe tine de exemplu .
Zici ca l-ai omori pe ala care s-ar atinge de copiii tai.
Bun.
Sa presupunem ca ai avea o zi ingrozitor de grozava si nu l-ai omori.
Ce ai face in loc de crima?
Probabil ca ai face scandal si ai cere eliminarea copilului din scoala, pentru protectia copiilor tai.
Dar unde crezi tu ca merge copilul ala care e eliminat din scoala?
Crezi cumva ca il adopta o famile de psihologi si il dau la scoala Mark Twain?
Nu!
Il bate taica-so de il snopeste si il duce la o scoala unde se va sti exact care sunt "problemele" lui.
Urmarea: cadrele didactice il vor trata probabil ca pe un rahat si ca pe un infractor.
Crezi cumva ca asta il va "vindeca" si il va face sa nu mai vrea in viata lui sa tunda copii in pauza?
Nicidecum!
Va creste traumatizat de toti adultii care ar trebui sa il ajute si, cand va fi mare, va ajunge pe strada unde, constient de gestul lui, va pune foarfeca in parul cuiva (asta in cazul bun).
Sunt aparati copiii tai in felul asta?
Raspunde tu!

Ce ar fi trebuit facut?
Pai, in primul rand ca, invatatoarea aia, in loc sa faca scandal, trebuia sa vorbeasca cu psihologul scolii, cu parintii copilului si cu copilul. Pe rand. Si sa ajute copilul. Si sa invete parintii cum sa se poarte cu copilul ala.
Comportamnetul si atutudinea copilului se pot remedia cu usurinta. E un copil, mai!!!!
Din pacate, s-a ales solutia cea mai usoara pentru toti si cea mai rea pentru copil.
Si asta vad ca va place teribil de mult si considerati ca s-a facut dreptate si s-au aparat interesele copiilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

hai sa ne intelegem...nu am de gand sa cer mutarea la scoala de corectie sau exmatricularea sau cine stie ce alte metode "de corectare". am de gand doar sa cer sa se previna acest comportament. acel copil i-a agresat pe toti din clasa! nu numai pe alexutza mea. unii au reactionat, eu mi-am invatat copilul sa nu se bata, sa nu injure, sa nu jigneasca. sunt si alti copii rromi in clasa si nimeni nu are nimic cu ei, din contra. alexutza este buna prietena cu una din fetite, care, este cea mai buna din clasa!
invatatoarei nu am cum sa-i reprosez ca si-a permis "luxul" de a se duce la wc 5 minute in pauza! sa fim seriosi! este o invatatoare foarte buna, draguta, blanda si amabila. dar, mai face si ea un pipi din cand in cand!
ce nu inteleg eu. platim paza...dam cate 5 lei pe luna, de parinte...nu inteleg de ce, cei de la paza nu pot supraveghea in alea 5 minute cat invatatoarea lipseste...
iar nu am tolerat ideea ca tatal acelui baiat l-a batut! din punctul meu de vedere violenta naste violenta si nu se face educatie cu parul! insa e evident, ca acel parinte asa stie el sa faca "educatie", iar asta se regaseste si in comportamentul copilului lui.
ce vreau eu? vreau sa stiu ca fiica-mea e in siguranta, ca merge cu drag la scoala, nu cu teama. nu vreau sa o mut la alta scoala, caci stiu ca aici ii este locul. vreau doar sa nu mai fie agresata. atat!
nu sunt deloc rasista, nu am nimic cu nimeni, de nicio culoare, am langa bloc copilasi rromi care cersesc si le iau aproape zilnic covrigi si fiica-mea le da jucarii de la ea. nu ma ascund de ei, nu fug de ei, vorbim, ma saluta si ii salut.
eu am de obiectat numai impotriva gesturilor violente facute de acel copil, nu am ceva impotriva lui!
nu am tendinta de a-l strange de gat...nici pe el, nici pe adultii ca el. cand eram gravida cu teo, am fost atacata pe strada de 2 (semi)adulti (aveau cam 17-18 ani). indiferent de ce culoare aveau, as fi simtit acelasi lucru. ca nu sunt in siguranta si ca mi-a fost frica! in acea noapte am ajuns la spital, aveam contractii si sangerari si am fost in pericol de a pierde sarcina...o clipa nu m-am gandit ca i-as fi strans de gat ca erau tigani! in schimb, da, m-am gandit ca mi-e frica si de cate ori trec prin acea zona mi se strange inima si intru in garda...am ajuns sa ma feresc...da...

eu am intrebat doar ce se poate face in aceasta situatie, pe care am abordat-o cu tot calmul de care am fost in stare. evident, nu-mi pot face singura dreptate, asa ca eu m-am gandit sa apelez la cine poate, anume la directoare. unde am gresit, denizel?
cu ce difera situatia cu fata mea si colegii ei agresati de un pui de "culoare", fata de cea discutata cu tine in urma cu un an, in care era implicat baiatul unei membre dc, agresat de un pustan japonez? atunci o sprijineai pe mama lui, care a zis ca acel copil e un monstru si ca ii venea sa-l sugrume...recunosc, pe mine m-ai pierdut cu argumentele tale contradictorii. sau suntem intoleranti numai cand e vorba de elementele negative autohtone?
la fel si atunci, am zis ca trebuie discutat cu directorul, inspectoratul...alte persoane competente sa rezolve problema, nici vorba de "dinte pentru dinte".

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Citat:

Sa presupunem ca ai avea o zi ingrozitor de grozava si nu l-ai omori.
Ce ai face in loc de crima?
Probabil ca ai face scandal si ai cere eliminarea copilului din scoala, pentru protectia copiilor tai.

Greseti. Nu sunt genul care sa ma bazez pe altii. Nu as cere nimanui nimic. Mi-as muta copilul intr-un loc sigur, si asta urgent. Nu ar mai frecventa acel mediu nici macar o zi, chit ca ar pierde o saptamana, doua, o luna de scoala. Asa aiurea si ipotetic vorbind, pentru ca de fapt as ocoli orice scoala frecventata de tigani inca de la inscriere. Asa cum as ocoli un cartier locuit de tigani, un loc de munca patronat de tigani, un bar in care vin tigani, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

M-am abtinut sa mai intervin in discutia asta, sunt prea multe energii negative care vor cu tot dinadinsul sa erupa aici... si-au gasit locul... Asa ca nimeni nu asculta pe nimeni, doar se vorbeste in acelasi loc.

Dar remarca pe care o comentez nu are legatura cu tiganii, asa ca intervin.

Accept nu e deloc asa. Nu ma refer la oameni care ajung criminali fara intentie, dar altfel nu e deloc adevarat ce spui tu.

Eu as formula exact pe dos: orice criminal a fost copil si NU a avut o mama care sa-l fi iubit si NU este, ca adult, copilul unei mame care sa-l iubeasca.

Mergi la inceput