Incident la joaca! - SPLIT (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Olympia, ce spui tu aici e o tampenie uriasa combinata cu reavointa uriasa.

Sper ca aceste insulte sa fie sanctionate de moderatori.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia
Ca baietelul acela are sau a avut o problema in familie, e mai putin relevant

Mie mi se pare foarte relevant.
Iar eu chiar vreau sa stiu ce sfaturi primeste denizel. Am incercat sa ma imaginez in situatia ei si habar n-as avea ce sa fac.

olympia, nu-ti fie cu suparare, 'am simtit eu din tonul...', 'as fi bagat mana-n foc...' si mi-a spus mie inima nu-s argumente si nici fire de discutie.

Edit: allinta, nu mai boldui atata cuvintele alea ca nu-i nimeni chior pe-aici. Chiar, tu ce parere ai despre situatia in care se afla cei doi baietei? Ce crezi tu ca ar trebuie sa faca sau sa nu faca denizel?

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

E posibil si asta Denizel.
Dar nici alternativa n-ar fi mai buna. Cum s-ar simti baiatul tau? Caci pana la urma va ghici motivul refuzului. Si va considera ca nu ai incredere in el. Degeaba ii vei spune ca de fapt tu nu ai incredere in celalalt copil. Ghimpele va ramane.

In eventualitatea unei tabere trebuie sa vorbesti in prealabil cu diriginta si eventual cu psihologul.

Sa va spun o poveste in care nu e vorba de abuz fizic ci de abuz emotional.
La fi-mea in clasa sunt 8 fete. Anul trecut pe la inceput nicio fata (cu o singura exceptie) nu o placea.
In primul rand nu fusese colega cu ele la I-IV si ele aveau deja o gasca.
Apoi fi-mea nu avea tzatze, ciclu, si nu facuse french kiss cu nici-un baiat + un soi de invidie ca ea are multi prieteni baieti.

Si pleaca intr-o excursie de 2 zile. A fost anuntata dinainte ca X da la ea in camera o petrecere in pijama si ca sunt invitate toate fetele mai putin ea. Ba, mai mult de atat i-au dat si telefon acasa sa-i aminteasca ca nu are ce cauta acolo, doar asa ca sa-i mai invarta putin cutitul in rana.

Am fost furioasa. Am vrut sa vorbesc cu diriginta. In schimb nu am facut nimic.
Ma gandeam sa nu o mai las. Dar, mi-a spus ca nu o sa lipseasca ea din excursie si de la distractie din cauza alora si pentru ca ma tem eu pentru ea.
Ei, bine si a venit seara cu pricina. Petrecerea cu pricina. Fi-mea a ramas singura in camera. A plans putintel (sau mai mult) si a chemat o parte din baieti la ea in camera sa joace carti.

Intr-un final diriginta a sesizat despre ce este vorba si le-a certat aspru pe acele fete.

Am vrut numai sa spun ca exista o mare probabilitate ca odraslele noastre sa-si gaseasca singure calea.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Fetele, cei responsabili de el iau masuri. Psihologul scolii mi se pare foarte OK, are experienta si sper ca a identificat corect problema. Se cunosc mai de mult, baietelul a tot avut fel de fel de probleme si reclamatii.

In cazul asta spune-le sa ia in discutie relatia dintre cei doi copii, in sensul in care sa se ajunga la concluzia ca defapt el nu pe baiatul tau e furios, ci pe familia lui (sau soarta - din nou, nu stiu despre ce e vorba si ce a generat lipsa de iubire). Ai nevoie sa nu-l mai identifice pe baiatul tau cu Vinovatul.

Dupa aceea nu cred ca vor mai fi probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

da, Rox, o sa vorbesc cu ei. Multumesc tare mult!

Viviana, s-ar putea ca ei sa-si rezolve singuri problemele, dar atata timp cat problema de fond nu are cum sa dispara, probabil ca e mai greu.

Ati vazut? Mi-am tras moderator personal . Numa' pe langa mine se invarte .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
Ca baietelul acela are sau a avut o problema in familie, e mai putin relevant

Mie mi se pare foarte relevant.
Iar eu chiar vreau sa stiu ce sfaturi primeste denizel. Am incercat sa ma imaginez in situatia ei si habar n-as avea ce sa fac.

olympia, nu-ti fie cu suparare, 'am simtit eu din tonul...', 'as fi bagat mana-n foc...' si mi-a spus mie inima nu-s argumente si nici fire de discutie.

Edit: allinta, nu mai boldui atata cuvintele alea ca nu-i nimeni chior pe-aici. Chiar, tu ce parere ai despre situatia in care se afla cei doi baietei? Ce crezi tu ca ar trebuie sa faca sau sa nu faca denizel?

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

"Denizel , as fi bagat mana-n foc ca-i asa...
Tu daca n-ai nimic impotriva luptelor de genul asta, iti incurajezi copilul sa se puna si sa puna alti copii in pozitii riscante. Eu zic ca locul luptelor e doar in cadru sportiv organizat."

.....
Cand am spus ca "as fi bagat mana-n foc" simtisem din celelalte postari ale tale ca ai tendinta de a vedea harjonelile astea ca nevinovate (cand ai tot ironizat-o pe Ariel, de pilda) fara sa ai capacitatea de a prevedea unde duce o asemenea pozitie, adica exact acolo unde se afla acum fiul tau."

Mihaelka, nu scoate din context, citeste si din urma.
Pentru orice bataie e nevoie macar de doi partcipanti. Cum eviti o bataie, cand te urmareste unul asa asiduu si nici n-ai chef sa te imprietenesti cu el? Pai daca esti "de gasca", ai gasca si ala nu se poate pune cu gasca, nici macar nu incearca. Sunt martori si nu tine nici figura cu "el a inceput", mai ales daca ala e deja in vizorul profesorilor. Dai copilul la judo si invata eschive si aparare nonviolenta. Dar, atat parintii ambilor copii cat si profesorii trebuie sa interzica harjoneala-bataie, ca limitele de la prieteneasca la dusmanoasa sunt tare subtiri, de obicei sunt percepute diferit in functie de cine castiga meciul. Cei doi copii trebuie sa inteleaga ca au dreptul sa nu se placa, sa nu fie prieteni, dar n-au voie sa se loveasca sub niciun pretext. Cine incalca avertismentul ar putea lua o pauza de meditatie de vreo trei zile acasa cu teme suplimentare eventual.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
Pai daca esti "de gasca", ai gasca si ala nu se poate pune cu gasca, nici macar nu incearca. Sunt martori si nu tine nici figura cu "el a inceput", mai ales daca ala e deja in vizorul profesorilor.

Olympia, linisteste-te, draga.
A fi de gashca nu inseamna a avea gashca , ci inseamna a fi simpatic, ne-mofturos, amabil, saritor etc.
Nu cunosti argoul lumii nesterile .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel, da de ce vorbesti mai cu mine, ca mi-ai facut cu batista? Ai strigat singura si moderatorul...nu poti sa te plangi de nimica.
Daca esti de gasca inseamna ca ai prieteni, macar unu-doi care stau pe langa tine si alaturi de care iti petreci pauzele.
Nu stiu ce intelegi tu prin steril-nesteril, eu vorbeam de cauze si efecte previzibile si evitabile in lumea asta reala.

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:

Daca esti de gasca inseamna ca ai prieteni, macar unu-doi care stau pe langa tine si alaturi de care iti petreci pauzele.

album
gradina

Asta intelegi tu prin 'a fi de gasca'.
Eu ti-am zis ce inteleg.
Sa sper acum intr-o modificare a discursului tau? :))

Mergi la inceput

A fi de gasca inseamna a fi popular, io asta inteleg. Si mai stiu ca ala popular la scoala nu prea o incaseaza, dar n-are relevanta in cazul de fata. Oricum eu nu cred ca baiatul acela il bate pe-al tau ca-i popular si el nu , ci pentru ca s-au mai harjonit in trecut, "nevinovat" cum zici tu si a reusit cel putin o data sa-l si invinga. S-a simtit puternic , i-a placut sentimentul (sentiment poate mai important acum pentru el datorita problemelor de care pomeneai) si acum repeta. Deci trebuie gasite alte cai prin care baiatul acela sa se simta bagat in seama, important, puternic si trebuie "infierata cu manie proletara" si dispretuita bataia, ca o chestie de doi lei, total uncool, cam asta tot spun si nu, n-o sa-mi schimb discursul.

album
gradina

Mergi la inceput