Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (412)
Raspunsuri - Pagina 11
Erina spune:
Valentina, asa m-am intristat cind am citit!

Multa putere draga mea! Doamne ajuta sa ii dea de capat doctorii de aici.
Ia legatura cu Sabina, sigur te poate ajuta macar cu un sfat pertinent.
Daca ai nevoie de ceva ce putem noi ajuta te rog sa spui.
Fii puternica, cu ajutorul lui Dumnezeu o sa te intorci repede la puii tai.
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.
Erina spune:
Sabina, am lasat mesaj dincolo.
Gabriela, Luiza multumesc mult! Luiza petrecerea a fost organizata la clubul unde a fost Daria toata vara si unde si-a serbat ziua. 35 de roni de copil cu masa si cadou incluse. Au fost in jur de 20 de copii.
Yaia- David nu e mincacios, o sa incerc si eu din mina cum a spus Cristina. Astazi a mincat asa:
MD-1 mar (pe razatoare nu la blender ca e prea fin si nu ii place)+ trei biscuiti din orez.
P-supa crema de legume cu curcan-vreo 60 de g
S-1/2 iaurt cu fructe
+ trei mese de lapte de 160-180 ml fiecare.
Sa va spun de noi: eu am inceput sa imi pun in practica planul cu organizarea.
Cum sunt obsedata de curatenie mi-am impus ca saptamina aceata sa fac doar masa copiilor (stiu ca s-a discutat, eu gatesc prinzul si cina zilnic-portii doar pentru acea zi), sa ma joc cu ei, sa rezolv celelelate errands si sa ma tin cit mai departe de aspirator, mop, cirpa de praf, fier de calcat...
Am reusit pina azi cind am facut un mega smotru.
Oricum in trei zile am citit "Barbati care urasc femeile"- 680 de pagini si am reusit sa organizez o parte din albumele Dariei.
Copiii sunt binisor. Ii fac aerosoli cu Clenil lui David. Inca nu a scapat de mucisori (azi am luat al doilea exudat nazal sa vedem daca nu exista ceva care ii intretine).
Daria a facut doua afte pe amigdale. Dr. a spus Nurofen. Izoprinosene si Albastru de metilen (asa de mult i-am turnat pe git-cica sa nu badijonez-ca a facut pipi verde saracuta
) si Tantum verde. Din cite am vazut pustulele acelea s-au micsorat si nu au mai parut altele.
Cam asta de la noi, va doresc tuturor mari si mici sanatate, e cea mai de pret doar daca o avem ne putem bucura de toate celelate lucruri.
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara quando ne ho piu bisogno.
valentina_22 spune:
Buna seara.
Sabina, multumesc pentru mesaj , cat si pentru incurajari. Iti doresc din toata inima sa revii acasa mai infloritoare decat ai fost vreodata. Multi pupici tie si celorlalte fete. Gandurile voastre frumoase, m-au incurajat.
In present sunt intrenata la Sp. Universitar, clinica de hematologie, iar de mine se ocupa sefa sectiei Prof. Dr. Ana-Maria Vladareanu. Este o tipa super de treaba si cu care poti comunuca usor.
La intrenare aveam hg.5, leucocitele 3700 si trombocitele mult sub valoarea normala. Devenisem incoerenta si nu eram in stare sa termin o fraza.
Dupa recolatrea primului set de analize mi s-a facut imediat o transfuzie, dupa care a urmat punctia. Urata experienta despre care nu vreau sa-mi mai amintesc. Dupa recoltare, medicul spunea ca este cam saraca maduva.Incepand de a doua zi, am inceput sa fac Venofer, la prima vedere fiind o anemie foarte severa cu un deficit foarte mate de fier, undeva sub valoarea 9 (val normale intre 50-170). Dupa trei perfuzii cu Venofer deja ma simt mult mai bine, sa simt stapana pe gandurile mele si mi-a revenit pofta de mancare. Printre alte analize, mi-au repetat anticorpii pentru boala celiaca si astazi am facut endoscopia pentru prevelarea probei in vederea biopsiei. De maine voi face internare ambulatorie si voi veni zilnic la spital pentru perfuzie si asteptam rezultatul celorlalte analize.
Inca nu si-au dat seamana de ce nu se asimileaza fierul si de ce a fost caderea asa de brusca atat a hemoglobinei, cat si a leucocitelor si trombocitelor. Rezultatul punctiei nu au vrut sa mi-l spuna. Au spun doar ca mai investigheaza problema si ca nu este cazul sa facem supozitii.
Astazi aveam Hg. 5.9 si leucocite 5200. Binisor spun ei, se pare ca raspund la tratament. Dupa ce termin toate fiolele de fier mi se va face o evaluare completa. Sper ca pana atunci sa vina si rezultatul celorlalte analize si sa aflu intr-un final tratamentul corespunzator.
Pana atunci insa, vreau sa ma odihnesc cat mai mult, desi cu un copil bolnav atarnat de gatul meu este cam greu.Andrei are un inceput de laringita si facem tratament cu multe siropele si aerosoli.
Stiu, imi veti spune ca ar trebui sa ma gandesc intai la mine, dar pana isi rezolva soata toate problemele la job si isi va lua concediu, am ales varianta asta. Cum va spuneam mai demult, sunt singura, fara nici un ajutor si desi era o situatie de forta majora, abia am reusit sa las copii la socrela mea doua zile. Toti se scuza ca au diverse probleme si nu ma pot ajuta, iar de angajat pe cineva nici nu se pune problema. Tratamentul a fost foarte scump, analizele mi le-am platit si am preferat sa ma intorc acasa. Ma va ajuta sora la treburile casnice si va mai sta ea cu cei mici atat cat ii va permite programul.
Sa speram ca sanatatea imi va permite sa fiu mai activa pe forum. Cu voi pot discuta orice si ma simt mult mai relaxata dupa fiecare conversatie purtata aici.
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de
ALEXANDRA si
ANDREIcum creste Alexuta
cat de mare este Andu
BAZAR DC
Comentati-ne si apoi votati-ne! val-1 & val-2
mihailescu teodora spune:
Valentina

!!!
De ce?De ce ,Doamne o mamica trebuie sa se chinuie atat???
Mi-e asa de mila de tine ,draga mea!!!!

Cu orice crezi tu ca te putem ajuta,SPUNE doar!!!!!
Sa dea Dumnezeu sa se rezolve toate problemele si tu sa zambesti cu ochii tai frumosi,verzi ca iarba!

DA?
Spune rugaciuni multe,Dumnezeu e mare!!!

Annisia

Iti recomand cu caldura o clinica oftalmologica pediatrica cu specializare principala in ,,strabism''!
Este vorba despre clinica INFOSAN:
http://www.infosan.com.ro/
Doctorita pe care ti-o recomand este AndreeaCiubotaru,un medic de exceptie!
Vin copii din toata tara la ea.E supranumita ,,doctorul care dezleaga privirea''
Eu am fost in noiembrie anul trecut pentru o evaluare completa,ca sunt okelarista,stiti doar!
Bafta Yannisucului precoce 
Sabina spune:
Valentina, pai cum 5.9 valoare buna, vaaai de mine, mi se face rau.
Sunt foarte furioasa ca nu primesti ajutor. Sunt extrem de revoltata si as da orice sa pot sa te ajut. Pai tu nu poti nici sa mergi bine acuma, daramite sa ai grija de copii.
Deci deficitul de fier e la tine cel mai nasol, inteleg acuma.
Cand ai sa poti, scaneaza toate analizele si trimite-la pe mail la mine, il ai parca, poate cine stie, reusesc sa intreb ceva aici. Desi nu promit, pentru ca am vazut cum e de ocupat medicul meu in spital...il vad cate 5 minute, e f amabil etc etc, toata lumea se ocupa de mine exemplar, dar nu are timp de small talk. Iar eu acum sunt in pozitia de "stai cuminte si vezi de perfuzia ta". Insa cine stie. Poate poate.
Dar macar la Mirjam tot le pot trimite.
Nu cred ca a iesit rezultatul la maduva complet, de aia nu-ti spune. Si pe mine m-au amanat cu rezultatul ala.
Ce e dubios e ca si pe linia alba si pe cea rosie ai valori scazute. Asta nu prea inteleg eu.
F f complexa hematologia asta, si nu numai ca e complexa, dar e si complicata si incurcata.
Eu una m-am dat batuta, desi am citit tone. Nu pot suplini 6 ani de medicina si 20 de ani de practica cu articole de pe net , oricat ar fi ele din jurnale stiintifice....sau din carti de medicina.
Valentina, bea suc de sfecla,cruda sau coapta, mananca linte rosie , fa-ti cate o cacao cu miere dar fara lapte!!!, mananca si naut ffiert sau in forma de humus, a aparut din nou spanac, bea neaparat cceai de urzica, sau mai bine, ia tinctura, e fantastica urzica.Eu ssunt vegetariana de jumatate de an, si cu aceste alimente imi asigur uun nivel f bun de fier in organism. DR de aici au strambat din nas la regimurile mele, dar proful de la Viena a zis ca e perfect, si mmi-a aratat ce valoare buna am la fier.
Eu nu zic sa nu mai mananci carne, zic sa bagi astea din plin.
Si oua de prepelita, 4, 5 pe zil, crude, evident, le spargi in salata.
pentru tine ar fi ideal sa te muti undeva mai la munte.
Dar pana una alta, trebuie sa iesi din criza (de ce doar o sg tranfuzie? eu cand am avut Hg 5 mi-au facut 4 transfuzii) si sa iti gasesti un medic competent si curajos.
Dr Colita sa stii ca totusi e f buna. Ea mi-a zis de Rituximab demult, doar ca nu mi-l putea da, decat cu 2000 de euro perfuzia....si cu aprobari...etc.
La mine nu creierul medicilor a fost problema, a zis si profu asta ca sunt ok, ci sistemul cretin care te indoapa cu cortizon pana ti se rup oasele pe strada.
Insa la ce ai tu, probabil ca talasemia de care zicea dr Colita, cred ca tratamentul e mai accesibil decat atat.
Te imbrartisez si iertare celorlalti ca am acaparat subiectul despre copilasii nostri, treceti peste, ca e doar pt Valentina.
Teo, si eu o sa merg cu Gh acolo unde zici tu. Se obtine greu programare? Poate il duce sotul cu mama. As vrea sa mearga cat de repede.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
adimercedes spune:
Revin.
Mii de scuze tuturor sarbatoritilor si sarbatoritelor pe care nu i-am felicitat. Sa aveti o viata frumoasa, senina si imbelsugata!
Am vazut ca vorbiti de economii. Noi, idiferent de cat de mult castigam, nu reuseam sa punem deoparte nimic-nimic! Pana cand sotul a zis, gata, ne luam casa si vom fi obligati sa platim ratele si sa facem in asa fel ca sa ne ajunga banii. Asa a fost. Dar tot aveam 3 credit carduri (fiecare)
... Apoi s-a nascut Lisa si a trebuit sa ne reorganizam, cheltuieli multe, 1 salariu etc. Am ramas cu un singur CC platit lunar! Ca si alte fete, facem si noi lisate de cumparaturi, ca aruncam si noi fff multa mancare
. Asa ca acum ma duc la cumparaturi seara ff tarziu, cand nu e aglomeratie si ma duc in magazinele unde stiu exact unde sa gasesc ce imi trebuie. Ma uit in cataloagele de oferte acasa si iau doar ce imi trebuie. Ma duc satula, ca altfel cumpar toate prostiile pe care le vad!
. Fructe si legume iau de 2 x sapt, de cele mai multe ori cu copiii, ca le place sa aleaga ei produsele, Lisa trage cosul dupa ea, mai cere ardei, portocale. La macelar mergem 1 data pe sapt si congelez carnea, la fel si la brutarie si pun painea la congelator. Planific asa, in general, vreo 2 mese in avans, dar nu e musai sa ma tin de plan, ca variaza din cauza de timp si uneori planul se schimba. In fucntie si de vremea de afara gatesc la cuptor sau pe aragaz. Fructe avem de 2 ori pe zi, la ore clar stabilite, e un obicei pe care l-am prins si ne tinem de el cu sfintenie! Asa ca la 10am si la 3-4pm avem morning/afternoon tea: 2-3 fructe taiate bucati, grisine sau biscuiti, lapte sau suc natural.
Vroiam sa va zic de pungile minune: incercati sa limitati folosirea lor si, mai ales, nu gatiti pt copii in ele! La temperaturi ridicate elimina ftalati si alte chimicale nocive care s-au demonstrat ca se aduna in organism si sunt cancerigene si/sau produc in timp boli autoimune. Incercati sa puneti mancarea intr-o tava de sticla termorezistenta sau tava de metal si apoi doar in punga magica. Sau acoperiti tava cu folie de aluminiu (dar sa nu ajunga folia pe mancare!) sau cu hartie gresata, daca nu vreti sa se inabuseasca.
De prafuri Knorr, Vegeta si altele imi cunoasteti parerea (90% sare, restul ceva ierburi uscate tocate si o gramada de chimicale). Nu cred ca o mancare se poate condimenta mai bine cu ele decat cu legume si ierburi din abundenta. Noi punem patrunjel pe orice leguma, carne, la fel si ardeiul, il taiem marunt, marunt, tocat si il adaugam la orice intra in cuptor. Si frunzele de telina sunt bestiale in orice, de la supa, ciorba la caserole etc. Lisa si Adam nu mananca tocanite, cartofi, ciuperci, mamaliga, asa ca nu am prea multe optiuni "clasice" si a trebuit sa fiu inventiva. Daca vreti pot da detalii despre meniul lor. Cele mai multe sunt extrem de usor de facut si rapide. Sotul le mananca fara nici o problema si portiile noastre nu le condimentam in plus cu nimic (uneori imi mai pun eu sare
, asta daca nu uit si am timp sa imi aduc aminte
).
Dupa cum stiti, duciurile la noi nu sunt. Lisa mai cere ciocolata, acadele sau prajituri cand mergem la cumparaturi, dar ii explic ca nu ii cumpar pt ca nu le consider sanatoase si ii ofer alternative. 100% din cazuri nu am scandal si e ff happy sa aleaga altceva care ii face placere. A fost si asa ca i-am cumparat prajitura pe care a cerut-o, a luat o inghititura minuscula si a zis ca nu ii place ca e prea dulce. E obisnuita cu gustul natural de dulce, asa ca zaharisirile rafinate sunt nenaturale pt ea. Zilele astea, cand se mai incalzeste, ca avem iar 15-17*, o sa cumparam fructe de padure si conuri de inghetata si o sa ne facem inghetata noastra (sorbet) cu bete de grisile. Rasplata la noi e abtibild pe "reward chart" si cand completeaza o linie primeste o carte sau ceva similar. Cand completeaza toata foaia, primeste ceva memorabil - acum urmeaza sa mergem la Zoo. Urmatoarea e impodobirea bradului de Craciun, asa ca ramane cu amintirea unei experiente faine si poate sa reviziteze amintirile pt confort, mandrie, placere etc.
Stiu, o sa imi ziceti: "da, pt tine e simplu, dar ce te faci cand toata lumea, toti copiii din jur fac/primesc/cer etc. Ei bine, am avut si noi asa ceva: "But X's mummy..., but y does/is allowed..." I-am spus frumos ca x si y au proprii lor parinti care decid si ca regulile lor poate sunt diferite, ca fiecare familie are propriile reguli si e ok daca nu coincid cu ale noastre. Noi consideram ca asa e corect si asta e regula la noi in casa!" A inteles, vede ca diverse familii au reguli clare, unele sunt ca la noi, altele sunt diferite, ma intreaba de ce, ii explic si gata. Uneori am scandal, dar e pe fond de oboseala si foame, nu pe fond principal de nemultumire. De un an de zile imi tot aminteste de "holiday house", asa ca acum economisim sa mergem iar acolo
si, bineinteles, participa si ea prin faptul ca nu se joaca cu mancarea, ca nu o risipeste, ca nu cumparam si flori si mergem si la restaurant in aceeasi zi
, etc. Nu ii lipseste nimic, Lisa stie asta, dar vreau sa invete cumpatarea zilnica, nu doar la ocazii de cheltuieli majore - as fi vrut sa fi invatat si eu asta de mica...
adimercedes spune:
Alinush, imi pare tare rau de reactia lui Doris la vaccin
. Sper sa va reveniti repede si fara probleme. Cat despre celelalte griji, ti-am scris tura trecuta un mesaj mai lung cu idei, nu stiu daca ai avut timp/chef sa aplici ceva si daca a dat rezultate. Ca sa isi revina mai repede dupa vaccin, incearca sa ii dai ulei de "cod liver", ia ceva finlandez, islandez, din zona respectiva, unde nu a asa de mare poluare si sa te asiguri ca scrie pe cutie ca a fost testat pt metale grele. Adauga fructe bogate in vit C si nuci macinate, pt Magneziu. Va doresc sa intrati cat de curand pe un fagas normal si fara stresuri. Daca vrei mai multe detalii, da PM.
adimercedes spune:
Annisia, Valentina, Sabina, va doresc din tot sufletul multa sanatate ca sa va puteti bucura in liniste de minunile voastre, de viata si de tot ce e mai bun in jurul vostru!!!
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Yaia Intrebare - nevoie de sfat: Alexia are mai mult de 7 luni si nu vrea sa deschida gura la mancare solida. Mananca singura deja pufuleti si bucatele de banana, roade si rascheteaza si bucati de mar, dar nu vrea mancare cu lingurita, nu vrea sa deschida gura la lingurita si trebuie sa o pacalesc (gadilat, facuta sa rada si hop cu lingurita) ca sa o pot hrani. Experiente anterioare? Ceva sfaturi? =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Yaia, ridic eu 2 degete
. Mda, Adam e cam asa si acum, dupa atatea luni! Mananca 4-5 lingurite si gata, se rupe filmul, se intinde, se trage de par, se freaca la nas, ochi etc, de ma dispera. Sta numai in scaunul lui de masa si ii aduc tavita si ii pun pe ea cartile preferate, jucarii interesante etc si mananca TOT, de cele mai multe ori! Insa ia timp, de la 20' in sus! Povestim despre ce e in carti, ii arat diverse, ii fac legatura cu cantece etc. Insa e ok, pt ca intre timp o hranesc si pe Lisa, de cele mai multe ori. Desi la gradi mananca singura fara probleme, acasa refuza cu desavarsire, imi zice, "mami, help, you feed me". Daca ii spun ca trebuie sa manance singura, ca e mare, ma roaga sa o hranesc ca pe Adam. Si o fac, desi uneori imi vine sa o iau la vale!!! Ffff rar isi ia singura bolul si mananca de capul ei. Probabil ca mai trece ceva vreme pana se va hotara sa manance singura. Insa e mai interesant sa se joace in timpul mesei. Dar e ok, mananca ok, stie cand s-a saturat, iar daca mancam afara la restaurant, de ex, vrea sa manance singura. Deci e clar o chestie legata de Adam si nu vreau sa o fortez si sa se simta diferita de el.Tu probabil ai noroc ca Tudor e la gradi si poti sa te ocupi de Alexia 100% la masa. Sper sa gasiti o solutie salvatoare. Desi poate fi o perioada cand nu are chef de mancare, mai ales daca papa bine lapte. A avut si Adam o etapa cand de la 175-200g a scazut la 70-80g si eram fericita ca nu e cu burta goala
. Acum e mai bine, deci trece Tin pumnii sa fie ok.
adimercedes spune:
Sabina, acum am vazut mesajul tau catre Vale. Draga de tine, cum te gandesti tu la era si vrei sa o ajuti si de la distanta, cu orice poti
. D-zeu sa iti dea sanatate si sa decurga bine toate perfuziile si interventiile pe care le vei avea acolo. Te imbratisez cu drag, esti o persoana deosebita!