Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 5
racusor2010 spune:
asta am gasit ref imbracaminte iarna
Iarna se apropie si este timpul sa te pregatesti de cumparaturile necesare celui mic - ce il vor ajuta pe copil sa treaca iarna sanatos, dar si pe tine.
Esentiale
• Hainuta de iarna
Nu te baza pe o paturica groasa sa-ti protejeze copilul iarna. Un material gros ce ii vine bine peste hainele obisnuite este o idee foarte buna. Insa aceasta hainuta de iarna nu trebuie folosita in nici un caz ca unica vestimentatie! Imbraca-l in mai multe straturi de haine si verifica-i temperatura corpului regulat.
Copilul tau ii poate fi foarte cald in cazul in care :
• este tranpirat
• are parul gras
• are o alergie provocata de caldura
• respira alert
• este agitate
Caciula, manusi si incaltaminte
Caciula si manusile il vor apara pe copilul tau de vant si temperaturi scazute. Odata ajuns in casa, acestea trebuie date jos pentru a preveni supraincalzirea. Incalta-l cu ceva moale, calduros si care sa permita mentinerea unei temperaturi normale pentru extremitatile copilului.
Pulovere ( 2-3 )
O piesa foarte importanta din dulapul copilului pe timpul iernii este puloverul, acesta fiind ideal deoarece este o piesa de vestimentatie cu mai multe straturi ce mentine temperatura corpului. Cauta un pulover moale cu nasturi sau capse cu maneci lungi.
Paturica
Patura pentru copii nu ofera neaparat caldura necesara copilului pe perioada iernii. Insa este necesara in cazul in care ninge si bate vantul deoarece aceasta mentine temperatura de sub ea.
Saci de dormit
Invelirea copilului in fasa pe timpul noptii poate fi periculos, deoarece acesta se poate supraincalzi. Un sac de dormit special pentru copii il va ajuta sa stea incalzit si confortabil pe timpul noptii atunci cand temperatura de afara este scazuta. Un avantaj al sacilor de dormit este faptul ca nu trebuie sa stai sa-l dezbraci de straturi pentru a-i schimba scutecul la 3 de dimineata.
Pentru inceput, este bine sa iti faci o lista de cumparaturi care sa acopere toate necesitatile copilului tau.
Costumele de iarna - fie ca sunt din lana sau din cele speciale pentru zapada cu straturi calduroase care pastreaza temperatura corpului constanta, este bine sa cumperi minim doua pentru a fi sigura ca nu iti va lipsi cand ai mai mare nevoie de el. De asemenea, aceste costume sunt de preferat in locul paturilor grele pe care unii parinti le folosesc pentru a acoperi copilul in carut, pentru faptul ca ofera mai multa libertate de miscare copilului, pastreaza mai bine temperatura corpului si sunt, pur si simplu, mai comode!
Caciulite, manusi si botosei - aici nu exista limitare la cantitatea cumparata - totul depinde de preferinte - insa, nu uita de calitate! O singura caciulita de calitate il apara mai bine pe copilul tau decat 10 caciulite frumoase, dar cu o calitate indoilnica. E de preferat ca manusile sa fie din lana si sa ii fie potrivite ca marime copilului pentru a avea utilitate maxima.
Nu uitati, ca imediat ce ajungeti in incaperi incalzite sa dati jos caciula si manusile, fularul si toate celelalte piese necesare pentru a nu supraincalzi micutul.
Botoseii, fie ca sunt din lana, fie ca sunt din plus, trebuie sa isi mentina eficacitatea in mentinerea in parametrii normali a temperaturii copilului.
Pulovere - din acestea e bine sa ai 2 - 3. Alege pulovere care sa fie usoare, si sa ii vina bine micutului peste body-ul cu maneci lungi.
Paturica - spre deosebire de paturile mari si grele, paturicile din lana subtire se aseaza mai bine pe corpul copilului si mentin astfel temperatura la un nivel confortabil si apara de vant si zapada. Nu este insa o solutie pe termen lung, cand copilul incepe sa se miste paturica il va incomoda si o va da jos sau se va dezveli pe unele locuri.
Saci de dormit - pentru a fi sigura ca puiul tau nu doarme dezvelit sau ca nu trebuie sa te trezesti de 10 ori pe noapte sa il invelesi, este bine sa folosesti sacii de dormit. Alege unii care sa fie usor de utilizat si de spalat, ofera multa atentie modului de inchidere - fermoarele sa fie sigure si sa nu prezinte un pericol de zgarieturi pentru bebelus, evita panglicile care pot fi desfacute usor, pot fi bagate in gura sau sunt prea lungi si se pot infasura, odata desfacute, in jurul gatului copilului.
De asemenea, e bine sa cumperi saci de dormit care sa lase totusi loc copilului sa isi miste picioarele si sa se potriveasca ca marime pentru a evita disconfortul sau incalzirea deficitara.
Din "bagajul" pentru iarna nu trebuie sa lipseasca lotiunile si uleurile de corp care sa previna uscarea pielii, trusa de prim ajutor, haine de schimb pentru copil, patura, ceai cald.
Nu plecati pe distante lungi cu copilul pe timpul zilelor geroase si nu stati mult timp afara daca bebelusul e mic si nu uitati ca supraincalzirea este la fel de grava ca si o imbracaminte sumara.
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
rodyka spune:
am uitat sa va mai spun ceva, in tot haosul asta: aseara isa tot striga maa, maaa . acuma zice si däää si agâmmm...
mai fetelor, eu am luat ibuprofenul asta minune, pe prospect nu scrie ca e interzis, doar a se consulta dr in caz de alaptare... eu ce sa fac?! sa sar peste o masa sa mai incerc cu bibe sau cu lingurita? ca din congelator nu apuc sa-l dezghet...
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
sorina_goga spune:
Oana patutul vine cu tot cu nivelul intermediar plus suport pt infasat, patutul
mami fericita de mamutzica Bogdan-Andrei
13 iulie 2010
eladea2005 spune:
am apucat sa ma uit si eu putin la pozici...
Katalina, sunteti tare faini, f dragute pozele cu fratiorii, seamana bine intre ei si ei cu tine...
ochidut, am vazut si pozicile voastre...tare faine, mai ales botezul, frumos, elegant, la fe si protagonista...
am vazut si pe Matei de creatza, cum sta el cu caputul ridicat...
pe Vladut al lui crispro, ce frumos zambeste din bouncer...
pe Raul de paula, cu caciulita lui smechera...
cine mai are poze noi????????????
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
sorina_goga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui btz_ovi Hello gagici!!! Uraaaa am scapat de endoscopie Am ajuns la spital pe la 8.30,iarasi frecus intens ca du-te colo,ba colo,asteapta in picioare iarasi (de data asta am avut noroc ca l-a tinut sotu),de ce aia,ba nu,ca de ce aialalta si tot asa. I-am dus probe de urina si kk,dupa care jos la radiografie.Eii,acolo trebuia sa-i dea niste lichid de contrast,da credeti ca Paul a vrut sa bea?NUUUUUUU,nu tu cu bibe,nu tu cu seringa,nu tu cu lingurita,nimic.Urlete,scandal si tot tacamul.Pana la urma dupa incercari eroice,a inghitit si el un pic de lichid.Stiti ce facea hotu?Accepta,il tinea sub limba si apoi il scuipa.Smecher de mic. Bunn,rezultatul:reflux. Urcat sus la etaj pt luat analizele la sange care au iesit extrem de PROASTE.Ca de obicei.Si aici ni s-a confirmat refluxu,o problema la stomac aparuta de la antibioticele de la maternitate si mai nu stiu ce. Tratamentul:niste prafuletele luate cu 30 min inainte de masa si se rezolva.Luni repetam rezultatele la sange si le luam si pe cele de la urina si kk. Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
13 iulie 2010
sorina_goga spune:
citat din mesajul lui btz_ovi Sorina decii vii la Iasi in CUG Si noi mergem peste strada,adica la soacra,ca vezi dom'le vrea sa-si cunoasca nepotu.Maine e pranzul de reconciliere (spera ea) Pupici Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
Yeap, in CUG! Bafta la pranzul cu a ta soacra!!!!
13 iulie 2010
sorina_goga spune:
citat din mesajul lui michelle1981 Voi cum ii imbracati la 6 grade? Le acoperiti gurita/ nasucul? ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) |
Eu am incercat sa-i pun ieri un fularas dar nu-l suporta, il da deoparte. Eu il imbrac intr-un costumas grosut si caciulitza. Are si cosmonaut, primit de la nasa lui, dar ii este cam mare, o sa-l imbracam prin decembrie. In carut ii pun o paturica subtirica si il invelesc cu o paturica un pic mai grosuta.
13 iulie 2010
Victo spune:
da, racusorule , la 5 jumate mergem la party..asa ca ma chinui sa il pun bine in program si pe pitic cu masa.
de-abia astept!
am comandat un tort cam mare, ca pana la urma nu vor veni vreo 5 copii care initial confirmasera-racelile, mama lor..dar vedem noi ce facem cu el :):)
oana, eu m-am enervat ieri si mi-am luat o geaca de la decathlon :):)
sa vedeti faza..dim am facut o gargara cu apa cu sare, ca am tot doare gatu, dar nu chiar grav, dar nici nu trece cu vit. c..asa, si fac eu gargara cu asta mic in brate, ca nu mai tace nicicum, decat daca ne plimbam sau iesim afara..si cum gargaiam eu acolo..incepe si el..gggg..iiigggg..
imi venea sa rad, da nu puteam..:)
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
sorina_goga spune:
Sebastian Petru, Stefan Andrei
Sa traiti sanatosi si voiosi si sa va bucurati parintii!
13 iulie 2010
rodyka spune:
citat din mesajul lui sorina_goga Sebastian Petru, Stefan Andrei Sa traiti sanatosi si voiosi si sa va bucurati parintii! |
si din partea noastra
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)