Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Pai nu vor mai face x clase de clasa I. Vor face 4 clase I si 4 pregatitoare sau cate le permite spatiul existent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai nu e in regula, restul de copii unde vor invata?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu nu am cum sa prind pregatitoarea la scoala.
In schimb legea oficializeaza intrarea la clasa a I-a la 7 ani impliniti ceea ce schimba gandirea multor parinti.
O fi bine, o fi rau, nu stiu ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Pai nu e in regula, restul de copii unde vor invata?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Tu ai dreptate, practic baga doua generatii in acelasi an la scoala.
Copii sunt mai multi decat intr-un an obisnuit si asta inseamna si spatiu si cadre didactice mai multe.
Scoala normala va dura 13 ani, nu 12 si 2012-2013 este anul cresterii numarului de scolari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

In schimb legea oficializeaza intrarea la clasa a I-a la 7 ani impliniti ceea ce schimba gandirea multor parinti.

Pai atunci cum fiica-mea va face pregatitoarea de doua ori,odata la gradinita si odata la scoala? Eu voiam sa o dau la scoala la 6 ani si 9 luni,in toamna lui 2012.Sa inteleg ca nu o vor primi in clasa intai fiindca nu va avea impliniti 7 ani ??? O mare porcarie.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Pai atunci cum fiica-mea va face pregatitoarea de doua ori,odata la gradinita si odata la scoala? Eu voiam sa o dau la scoala la 6 ani si 9 luni,in toamna lui 2012.Sa inteleg ca nu o vor primi in clasa intai fiindca nu va avea impliniti 7 ani ??? O mare porcarie.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Legea spune ca vor fi primiti la scoala in clasa pregatitoare copii care au implinit 6 ani pana la data inceperii scolii.
Eu am extrapolat, e clar ca acei copii vor avea 7 ani impliniti dupa un an, cand intra in a I-a.

Banuiesc ca nu vei avea probleme sa faci cum vrei (traim in Romania unde regulile nu se aplica strict, si mai e si primul an de aplicare...), dar va fi printre cei mici din clasa, de-o varsta cu cei din clasa pregatitoare. Este exact situatia baiatului meu nascut in 27 decembrie 2004 doar ca dupa un an. De aceea am si eu intrebari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Cine face grupa preagatitoare la gradinita nu o va mai face la scoala, e clar. Oricum la inscrierea la scoala trebuie sa duceti un dosar cu caracterizarea copilului si fisa medicala, facand in acest fel dovada ca a facut grupa pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Asta nu e mare bai ca oricum si la gradinita e printre cei mici si face fata cu brio. Cand a inceput grupa mica avea 2 ani si 9 luni si avea colegi si de aproape 4 ani.La 6 ani si 9 luni mi se pare ok sa inceapa scoala,dar nu mai tarziu.Eu am inceput-o la 6 ani si o luna,dar ce e drept pe vremea aia majoritatea o incepeau la 6 ani,foarte putini la 7 ani.Pe cand acum ... sa incepi scoala la 8 ani mi se pare chiar exagerat.Mai ales ca la nici 5 ani fetita mea stie mult mai multe ( litere,cifre,scris ) decat stiam eu la 6 ani.Si sunt alti copii care stiu mai multe decat ea la aceeasi varsta."Moda" e sa se invete d-astea cat mai devreme,dar sa inceapa scoala cat mai tarziu.Cam fara sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Of :((.
Eu am urmarit de asta primavara, mi-o amintesc si pe Lala_D cum scria frecvent la subiect. In comisii se hotarase sa ramana pregatitoarea la gradinita TOCMAI pentru ca primisera semnale de la scoli ca nu sunt spatii pentru 2 generatii in plus, ca sunt necesare modificari importante pentru clasele unde va invata grupa pregatitoare, ca nu se prea poate pe scurt.
Banuiesc ca din cauza obligatiilor fata de udmr si-au asumat raspunderea pe varianta initiala dar au trecut foarte multe aiureli care fusesera modificate in urma discutiilor cu parlamentarii :(
Deci eu ma astept sa fie un talmes-balmes incredibil. Cu atat mai trist cu cat aproape sigur Funeriu nici nu va mai fi ministru atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Monica, da, e absoluta ABSURDA legea asta. Cel putin daca ar fi lasat posibilitatea alegerii la cererea parintilor de a inscrie copilul atunci cand ar fi pregatit sa inceapa scoala. Fetele noastre vor avea aproape 8 ani in clasa I, peste 20 de ani cand vor termina liceul, 25 de ani cand vor termina facultatea (asta daca intra din prima), inca 5 ani de specializare sau cautare de posturi bune, asta inseamna independenta financiara la 30 de ani !!!! Sa fim seriosi !!! Ce idiotenie mai e si asta ? Eu la 20 de ani mi-am intemeiat o familie si eram in anul III la facultate. Ea la varsta aia ar da bacul !!!

Si, adevarul e ca as da-o mai devreme la scoala, si in acelasi timp, NU as da-o DELOC in conditiile in care sunt acum S-ar descurca la invatat de minune, si cu atentia si cu ascultarea sta foarte bine, dar scolile nu ofera conditii prielnice pentru un copil mic. Nu au mobilier, wc curat, etc.

Mergi la inceput