Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Deea,

(2) în clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului
scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa
pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani, pana la sfarsitul anului calendaristic, daca
dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

Daca intra in clasa pregatitoare la 6 ani, la 7 va fi in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Conform legii aflata acum in vigoare teoretic poti sa dai in clasa 1-a un copil de 6 ani neimpliniti la 15 sept daca ii implineste pana la 31 dec.
Practic cred ca se poate si daca e in ianuarie sau februarie pentru ca am vazut ca fetita mamicii de 67 de ani merge la scoala desi va implini 6 ani abia in 2011.
Dar probabil va fi bataie de cap mai mare pentru parinti, cereri, evaluari ale copilului etc. Oricum ai da-o se adauga minim 1 an in plus in procesul de invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Clau, imi cer scuze ca nu am precizat data nasterii fetitei mele. Este nascuta in primele zile ale anului, deci cu cateva zile mai mult decat perioada specificata in lege, deci eu as fi obligata sa o inscriu la pregatitoare la varsta de 6 ani si 9 luni si la cl I la 7 ani si 9 luni (adica aproape 8 ani in cl I).

Camelia, multumesc pentru informatie. O sa incerc sa o inscriu si la 5 ani si 9 luni la cl I, poate scapa de Legea asta noua, desi, nu stiu zau daca as gasi o scoala care sa o ia la aceasta varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Te inteleg. Al meu e nascut pe 15 decembrie si la 6 ani si 9 luni a intrat in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Clau, daca e nascut la 15 decembrie, se incadreaza, pentru ca a implinit 7 ani pana la sfarsitul anului. Dar eu nu ma voi putea incadra, pentru ca fetita mea nu va implini 7 ani pana la sfarsitul anului, ci doar la inceputul anului urmator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

La a mea e mai fain fiind nascuta pe 1 ianuarie.Dar din moment ce va avea deja facuta pregatitoarea la gradinita,nu cred ca vor fi atat de batuti in cap incat sa ma oblige sa o mai inscriu odata la pregatitoarea de la scoala in loc de clasa intai,mai ales ca va avea 6 ani si 9 luni deja.N-as da-o nici prea devreme adica la 5 ani si 9 luni cum zicea Deea ca ar face ca sa evite legea asta tampita,nu de alta dar nu le-ar ajunge colegilor - majoritatea de 7-8 ani - nici pana la umeri .

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA_MIRUNA spune:

Nu cred ca trebuie sa ne impacientam foarte tare.
Daca se va vota aceasta lege ( sigur se va vota!) ca sa se puna in aplicare tot ceea ce scrie acolo... va mai dura cel putin 2-3 ani.
Ganditi-va ca nu sunt bani pentru salariile oamenilor care sunt acum in invatamant. Este clar ca pentru a avea grupa pregatitoare la scoala trebuie sa li se asigure si conditii- deoarece la aceasta varsta ei nu pot sta in banci... Baza materiala nu exista la scoli. Nici clase specifice...ca la gradinita. Si nici personalsuficient.
Poate in 2-3 ani, se va pune in aplicare. Daca nu se va schimba intre timp.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu m-am lamurit acum, am vazut aseara la Realitatea cum s-au certat toti politicienii pe legea asta, dar numai pe modul de votare. Doua ore au vorbit numai de comisii, asumari, reforme initiate de-a lungul anilor. Despre lege, despre copii, despre deficitul de spatii/invatatoare despre programe si mod de abordare nimic, nimic, nimic.
Deci e clar ca ori nu se va aplica de la anul, ori va fi o bulibaseala maxima.

Pe de alta parte e un lucru interesant: pe forum curentul este de a da copii la 6 ani si ceva la scoala, in rest (cunostintele si prietenii) isi dau copii la 7 ani la scoala. De aceea eram si eu putin nelinistita de varsta de 6,7 ani. Inca nu sunt decisa... si e cam tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Monica, a mea este nascuta pe 2 ianuarie! Sunt si eu varza cu capul! Oare om reusi sa le inscriem in clasa 1 direct, sa trecem peste pregatitoarea aia !
Offf ... daca as putea sa-mi conving sotul ... maine as pleca din Romania!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Legea a fost declarata neconstitutionala azi, deci banuiesc ca se va merge mai departe la discutarea pe articole in senat. Din cate imi amintesc parlamentarii decisesera ca grupa pregatitoare sa ramana la gradinita.

Mergi la inceput