Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?
Raspunsuri - Pagina 4
claujro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lali In plus goana dupa invatatoare bune se va transforma in proba olimpica, pentru ca daca termina intr-o scoala 4 invatatoare clasa a IV-a, vor lua 2 clasa a I-a si 2 clasa pregatitoare. Ca posturile sunt blocate, nu ? |
Nu cred. Vor fi infiintate posturi, vor veni educatoarele cu dubla specializare sau invatatoare intrate in restrangere de activitate la alte scoli, cele debutante sau cele care vor sa se reintoarca in invatatmant. La educatoare a fost mereu criza de personal, la invatatoare nu...
cris-cris spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui claujro
Nu cred. Vor fi infiintate posturi, vor veni educatoarele cu dubla specializare sau invatatoare intrate in restrangere de activitate la alte scoli, cele debutante sau cele care vor sa se reintoarca in invatatmant. |
Daaaa, sa stii ca o sa infiinteze astia posturi noi, o sa le deblocheze pe cele actuale, o sa fie cadre didactice cata frunza si iarba, mai ales la ce salarii au...o sa fie bataie pe posturi in invatamant!! Stai linistita, n-ai s-o vezi! Nimic nu se indreapta spre mai bine in tara asta...totul e de mantuiala!Chiar ai senzatia ca astia si-au pus toate problemele astea, cum facem noi aici? Au aruncat legea, si abia dupa aia o sa se loveasca de toate aspectele.
claujro spune:
Daca introduc clasa pregatitoare ii vor asigura si invatatoare, implicit. Nu e o conditie necesara? Ca doar nu cloneaza invatatoarele existente...
Si pana acum s-a facut la fel. Se preconizau 3 clase I dar se formau 4...venea cineva trimis de inspectorat. Terminau 3 clase a IV-a dar nu se formau decat 2 clase I, cineva cu punctajul cel mai mic era mutat la o alta scoala unde era nevoie...
Androix spune:
Nu ma gandesc decat la faptul ca in 2012 va fi omor la inscriere la scoala. In conditiile in are oricum in Bucuresti este deja mare inghesuiala la scolile mai de Doamne-ajuta nu vreau sa ma gandesc cum va fi in 2012. In noile conditii mai ca imi vine sa sar pregatoarea de la gradinita si sa il inscriu direct in clasa I la anul, cand va avea 6 ani si 4 luni.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
claujro spune:
Oricum nu vor mai exista invataoare si educatoare, toti sunt profesori pentru invatamantul prescolar/primar cu aceeasi salarizare si incadrare, cu conditia ca unii care nu au studii superioare de specialitate sa le faca in decurs de 15 ani....parca....
claujro spune:
| citat din mesajul lui Androix Nu ma gandesc decat la faptul ca in 2012 va fi omor la inscriere la scoala. In conditiile in are oricum in Bucuresti este deja mare inghesuiala la scolile mai de Doamne-ajuta nu vreau sa ma gandesc cum va fi in 2012. In noile conditii mai ca imi vine sa sar pregatoarea de la gradinita si sa il inscriu direct in clasa I la anul, cand va avea 6 ani si 4 luni. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Da, dar asta va fi doar pentru 1 an, 2012 cand se suprapun. Apoi lucrurile vor intra in normal.
Edit: si fata mea tot atunci trebuie sa inceapa scoala, clasa I. Nu pot sa sper decat ca invatatoarea, cu care deja am vorbit, sa ia clasa I si nu cl pregatitoare...
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui Androix Nu ma gandesc decat la faptul ca in 2012 va fi omor la inscriere la scoala. In conditiile in are oricum in Bucuresti este deja mare inghesuiala la scolile mai de Doamne-ajuta nu vreau sa ma gandesc cum va fi in 2012. In noile conditii mai ca imi vine sa sar pregatoarea de la gradinita si sa il inscriu direct in clasa I la anul, cand va avea 6 ani si 4 luni. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Daca consideri ca e pregatit eu personal asa as face
Pe principiul ca as prefera sa nu fie al meu primul cobai
cris-cris spune:
citat din mesajul lui Lala_D
Daca consideri ca e pregatit eu personal asa as face Pe principiul ca as prefera sa nu fie al meu primul cobai |
De ce cobai? Clasa I va fi tot clasa I si la anul si peste 2 ani..cobai vor fi cei ce intra la pregatitoare in 2012, direct la scoala..
Androix spune:
citat din mesajul lui claujro
Da, dar asta va fi doar pentru 1 an, 2012 cand se suprapun. Apoi lucrurile vor intra in normal. Edit: si fata mea tot atunci trebuie sa inceapa scoala, clasa I. Nu pot sa sper decat ca invatatoarea, cu care deja am vorbit, sa ia clasa I si nu cl pregatitoare... |
Pai nu ma intereseaza pe mine ce e dupa anul respectiv ca nu l-oi da la scoala de 8 ani si 4 luni, nu?
Ai vorbit deja??? Frate, eu sunt depasita de evenimente, nici macar nu stiu la ce scoala urmeaza sa-l dau

Lala D, tu nu vezi ca pica varianta asta din start daca sunt mamici care deja s-au interesat pentru inscrierea in 2012 inseamna ca daca as vrea acum ar fi ceva pripit, ca sa nu zic ca ar insemna sa las total la voia destinului ce invatatoare mai "apucam" vorba aia comunista sa se dea cate una sa ajunga la toti
Si acum serios discutand, nu cred ca este pregatit, e cam mutulica, cam moale, daca era invers sa fi fost sor-sa in locul lui nici nu stateam pe ganduri.
Asta e doar inscrierea
Pana la douaj' de ani prevad mancarea ficatilor. Chiar ne vor o natie de indobitociti.www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
anya spune:
Pana la urma problema principala nu sunt invatatoarele/educatoarele - sa zicem ca deblochaza posturi si gasesc si cadre (aduc pensionari, specializeaza educatoare). Marea problema sunt spatiile. In Bucuresti, sectorul 2 acum 2 ani au fost date in folosinta 16 corpuri noi de gradinita. In schimb la scoli e mare inghesuiala. La scoala in care invata pustiul meu mai mare sunt 8 clase de 1-a, 8 de a 2-a si tot asa. Nu toate clasele au sala lor standard. Anul trecul au avut clasa intr-un atelier, anul asta am evoluat si suntem in laboratorul de biologie. Deja nu mai au sali de clasa. Unde ar putea baga in 2012, pe langa x clase de 1-a, y clase de pregatitoare. Plus ca pentru pregatitoare am inteles ca ar trebui sa asigure conditii diferite. Ei abia au reusit sa repare acoperisul salii de sport.