Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?
Raspunsuri - Pagina 3
anya spune:
Chiar daca scoala poate asigura spatii pt afterschool si masa calda, un somnic de dupamiaza unde vor trage? Si eu prefer gradinita pt pregatitoare. La scoala, grupurile sanitare si culoarele vor fi comune, asa ca sa vedeti impinsaturi, porcarii scrise pe pereti sau banci, cuvinte "frumoase". La gradinita sunt supravegheati permanent, la scoala nu. In pauze doamnele dispar in cancelarii, parintii nu au voie sa intre in scoala, asa ca copiii pot merge in clasa lor sau...aiurea.
In plus, cine se va ocupa de copiii acestia? In vatatoarea ii va prelua de la pregatitoare si ii va duce pana intr-a 4-a? Va avea rabdare sa se joace cu ei, ca la gradinita? Cine va face sport si dans cu ei? Sau vor angaja educatoare la scoala? Scolile sunt deja supra aglomerate - unde vor face clase pt acesti copii?
La scoala la care e pustiul meu cel mare sunt cate 8 clase in fiecare an de studii. Nu taote clasele au clasa lor. La clasa 1 am stat intr-un fost atelier iar la clasa a 2-a am avansat in laboratorul de biologie. Unde se vor crea spatii pt aceasta grupa pregatitoare?
Laura25 spune:
Probabil ca scolile care nu lucreaza acum dupa-amiaza, vor muta o parte din clase cu program de la 12-13 incolo, ca sa aiba spatiu. Dar in cazul asta, nu stiu unde pun afterschool-ul. Oricum, o sa fie o mare brambureala cativa ani, pana se definitiveaza schimbarile.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Lali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Ai dreptate. Personal cred ca vor lasa drupa pregatitoare obligatorie si facand parte din ciclul primar dar cu locatia in gradinite deoarece , in Bucuresti, cel putin, nu vor avea loc fizic sa inghesuie 6-7 grupe de pregatitoare + 6-7 clase de a noua in aceiasi scoala. La scoala noastra e imposibil. Noi avem generatii de 6-7 clase a 25-30 de elevi pe fiecare an scolar in momentul acesta. |
In plus goana dupa invatatoare bune se va transforma in proba olimpica, pentru ca daca termina intr-o scoala 4 invatatoare clasa a IV-a, vor lua 2 clasa a I-a si 2 clasa pregatitoare. Ca posturile sunt blocate, nu ?
claujro spune:
Grupa pregatitoare si acum este obligatorie. Eu ma bucur ca trece in sarcina invatatoarei, macar vor invata corect sa scrie cifrele si semnele grafice, nu de jos in sus cum fac ai mei.
In 2012 intr-o scoala, probabil vor exista si clasa I si grupa pregatitoare simultan, in functie de varsta.
cris-cris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Chiar daca scoala poate asigura spatii pt afterschool si masa calda, un somnic de dupamiaza unde vor trage? Si eu prefer gradinita pt pregatitoare. La scoala, grupurile sanitare si culoarele vor fi comune, asa ca sa vedeti impinsaturi, porcarii scrise pe pereti sau banci, cuvinte "frumoase". La gradinita sunt supravegheati permanent, la scoala nu. In pauze doamnele dispar in cancelarii, parintii nu au voie sa intre in scoala, asa ca copiii pot merge in clasa lor sau...aiurea. Anya |
Nici nu vreau sa ma gandesc cum s-ar intalni un pustan de 15-16 ani dintr-a IX-a cu un pitic de 6 ani de la pregatitoare pe holuri sau la toaleta....Cam cate suturi in fund cred ca si-ar mai lua piticii...Eu una cred ca ar fi jale in scoli....
Lali spune:
Claujro asta este intr-un fel adevarat, ca eu cand am intrebat educatoarea daca invata literele de mana mi-a spus ca e putin complicat si pentru ea, ca la scoala e posibil sa nu aiba toate invatatoarele aceeasi metoda si ii bulverseaza pe copii.
Lali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cris-cris
Nici nu vreau sa ma gandesc cum s-ar intalni un pustan de 15-16 ani dintr-a IX-a cu un pitic de 6 ani de la pregatitoare pe holuri sau la toaleta....Cam cate suturi in fund cred ca si-ar mai lua piticii...Eu una cred ca ar fi jale in scoli.... |
Intalnirea respectiva nu se schimba mult nici daca piticul are 7 ani, tot pitic e, zau !
cris-cris spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Lali
Intalnirea respectiva nu se schimba mult nici daca piticul are 7 ani, tot pitic e, zau ! |
Da, dar pustanul de a IX-a nu mai e la generala...va fi cel mult de a VIII-a, nu? Prin urmare se mai reduce un pic diferenta de varsta...Desi ai dreptate, intalnirea poate fi la fel...
cris-cris spune:
Desi, daca ma gandesc mai bine, si in prezent exista licee cu clasele I-XII, deci tot pe acolo ajungem...
Lala_D spune:
Nu stiu cum o fi prin alte parti dar al meu a fost supravegheat la scoala in I-IV mult, mult mai mult de invatatoare decat a fost de educatoare in gradinita ![]()
A fost doamna cu ochii pe ei ca un vultur, nu am avut incidente neplacute.Pe cand in ultimul an de gradi erau "majori si vaccinati" si lasati de capul lor si in clasa si pe hol de foarte multe ori.