Nov-dec2010- HAI IOANA!!!! HAI DOURA! (146)
Raspunsuri - Pagina 14
allexxia_m spune:
ALEXA este o scumpete Andreea ta! Asa dulce!
Sa va traiasca si
pentru o luna de viata! 
39+ 
ral_eli spune:
dana ce ma bucur ca te "aud" asa vesela
iar bebe lucas e un barbatel cu personalitate puternica de pe acum :)
35+
ral_eli spune:
vasari, eva nu va suparati . pt mine conteaza enorm orice tema care se dezbateze, pt ca oricat ai citi tot cine a trecut prin asa ceva stie mai bine sa puna in practica teoria si apoi sunt convinsa ca sunt multe burtici/mamici care nu au timp sa citeasca si ne prinde bine sa fie cineva care sa sintetizeze informatia. sa aflii din mai multe surse ce metoda se aplica in unele cazuri. eu in jurul meu nu prea am pe cine sa intreb, mai ales despre alaptare.
deci, ce vreau sa spun este ca o sa mai apara subiecte/probleme cu care o sa ne confruntam cele la primul copil si sunt de mare ajutor sfaturile veteranelor care au mai trecut prin asta. va rog frumos sa nu va sfiiti sa dati sfaturi, ca doar ne-am adunat aici ca sa ne ajutam reciproc
35+
inacat spune:
Eu, dupa spitalizarea din septembrie, ar fi trebuit sa intru in CM si sa stau mai mult la pat, dar... ma mai duc cateva ore/zi la munca, sa mai castig un banut in plus. De cand cu -25% din salariu si -15% la indemnizatie imi tot fac calcule cum ne vom descurca.
In fine, ideea e ca la munca stau mai mult pe scaun, drumul il fac in auto personal si cand ajung acasa ma intind in canapea.
Dar azi, de fiecare data cand m-am ridic in picioare si m-am deplasat, la fiecare pas, am simtit intepaturi jos, inauntru, in col, in vagin sau cam asa. Mai simte cineva asa?
E clar oricum ca la sfarsitul sapt. viitoare intru in prenatal, mai ales ca intrerup si gynipralul si dr. mi-a zis ca dupa faza asta oricand pot reincepe si contractiile.
Legat de incompatibilitatea ABO si Rh, eu cu sotul suntem total incompatibili (o+ eu cu AB- el), asa ca am facut de 2 ori dozari (pt. anticorpi de Rh, A si B) si ultima data a iesit pt. A valoarea 1/16. Dr. A zis ca vom reface sapt. viitoare.
Voi intreba unde trimite probele si care sunt sansele ca rezultatele sa fie gresite.
Oricum m-a pregatit de la inceput pt. varianta unui icter agresiv la bebe.
Danait, Anymona, ati avut incompatibilitate si de Rh? Ce Rh are bebe?
35+ 
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vasari In prima pagina am raspuns asa pt ca ai intrebat cine i-a dat sfaturile astea lui Symo. Pe langa acele cadre medicale m-am numarat si eu. I-am scris si pe forum, cu mai multe linkuri si indicatii, dar si in particular. |
Symo a specificat clar ca a primit la medic sfaturi cu apa rece pentru petele rosii, eu am intrebat cine in sensul ce medic? Nu mi-a trecut prin cap ca te simti tu vizata... Ca au facut si ei, medicii, ceva fizica in liceu / facultate. Mi s-a parut usor ilar ca tocmai un medic sau asistenta o sfatuiesc asa. Cea mai buna metoda sa confuzezi o tanara mamica este sa fii medic si sa nu explici indelung si detaliat ce si cum.
Vrei sa razi? Eram in spital internata cu niste neplaceri si trebuia sa renunt la alaptare din cauza tratamentului, stii ce mi-a spus o asistenta? "Vaaaaai ce sani umflati aveti, saracuta, incepe intzarcarea. Puneti-va un dop de pluta intre sani, musai de vin sau sampanie, pana maine nu mai aveti nimic, trage tot..." in spital in Paris da?
Si m-am rezolvat singura fara nicio problema cu apa fierbinte si muls...Eu sunt o simpla femeie si atat, care a alaptat cu succes. Fara complicatii. Imi permit din experienta mea sa mai dau franturi sa nu se ajunga la probleme. Oricum, nu au ce rau sa ii faca, nici dusurile, nici varza, nu am sfatuit-o ceva chimic, creme si prostii.
Le indrumi pe fete sa ceara sfat pe site-uri si "topicuri de specialitate", citez. Ca atare altfel de discutii pe aici sunt in plus. Sa stii ca pe acele topicuri sunt tot mamici care relateaza experientele lor, nu s-a nascut nimeni invatat nicaieri. Din experienta invatam, a noastra sau a altora. Ca unii medici habar n-au, n-au alaptat si nici nu sunt de acord, unii, cu alaptarea, culmea, sunt tributari firmelor de lapte praf.
In fine, ma cam oboseste subiectul asta...
Dialog intre mine si fi-miu :
Eu: "Hai mami, fac somon si avem avem mazare"
Luca: "Rosii? Castraveti?"
Eva & Luca (08.09.2008) acum
31+ cu
Noah (30. 12. 2010)
ratusca83 spune:
inacat, intepaturi in vagin si col simt si eu...eu cand merg il simt pe bebe in chilotei![]()
![]()
...
36+ cu
si ingeras in ceruri
AMR cat vrea "ratusca" mica!!!
tigrutz spune:
Alexxia, Ukume, multumesc...
ne place foarte mult numele si am dezbatut pe larg problema, ne-am tot gandit si razgandit...
36+ cu