Calendarul gradinarului vesel (16)
Raspunsuri - Pagina 9
Christel spune:
Poinsetia mea in continuare nu-i merge bine, i-au mai ramas doar cateva frunze verzi, cele rosii i-au cazut toate, o sa cumpar alta, ca totusi fara aceasta floare in casa in preajma Craciunului parca nu-i Craciun.
In schimb am luat o craciunita(din aceea care se aseamana cu cactusul), e rosie si plina de flori, o frumusete, sper ca ei sa-i mearga bine si o amarelis care s-a deschis acum, e super si ea si vreau sa stiu cand sa le schimb pamantul?
Ingrasamant eu acum pe periaoda iernii nu mai pun la flori, asa am citit ca in oct-martie nu se mai pune nimic, doar apa, voi cum faceti?
Cand cumparati o floare de la florarie la cat timp ii inlocuiti pamantul cu unul adevarat? Asteptati mai intai sa treaca floarea daca sunt inflorite sau care-i ritualul? Depinde de specie?
Christel spune:
Si la mine a rasarit usturoiul, ceapa si spanacul care le-am pus asta toamna desi n-a fost asa cald aici a fost destul de frig, sper sa reziste ca scria pe etichete ca sunt soiuri care rezista iarna, sper la primvara sa avem recolta frumoasa
leeloo2004 spune:
Nu stiu cum a fost ieri la voi, dar eu am ramas uimita de ce s-a putut intimpla peste noapte la mine in gradina - efectele ploii si frigului le puteti vedea aici...!
Tot ieri am scos decoratiunile de Craciun si m-am apucat sa impodobesc casa - primele "rezultate" le gasiti aici si aici...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Christel, asa stiam si eu: pamantul se schimba dupa ce trece floarea.
Gabriela, se zice ca e bine sa iasa usturoiul,ceapa etc inainte de inghet caci in felul asta prind radacini si trec mai bine iarna. Partea verde care a apucat sa iasa acum se va usca si in primavara va iesi alta. La mine iesise si salata cu spanacul, acum is toate turtzuri.
Si la noi gradina/pomii/campul, tot din jurul casei au fost prinse in gheata. Imi era teama ca i se vor rupe crengile caisului caci sunt cam lungi. Sotul nu vrea sa le taie, cica n-are nimic...
Foarte frumoase decoratiunile de Craciun, noi le punem mai tarziu. Faci si ceva crafturi cu copiii?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
b.nica spune:
Eu sunt intre...agonie si extaz!Am intarziat sa protejez niste ghivece cu exotice si acum tremur ca am sa le pierd dar imaginea de la fereastra mea este de basm.Nu am mai vazut niciodata asa priveliste minunata cu pomi si plante din sticla!Parca suntem in tinutul Craiesii zapezilor!
Gulanul se pare ca a supravietuit si nu-i bai pt. ca mai aveam unul in casa dar mi-e frica de Kiwi rosu si de Akebia.Diseara le voi proteja cu frunze,mai precis dpa ce se topeste gheata cu ploaia asta.
leeloo2004 spune:
Nici eu nu am fost mai breaza...am stat pina acum (zau daca stiu ce a fost in capul meu!) si nu am protejat decit una din magnolii... Tufa de margareta africana nu, rododendronul nu... Nici nu stiu ce sa fac - daca am sa acopar margareta miine oare mai are rveo sansa??? Rododendronul nu l-am acoperit pt ca am citit ca trebuie acoperit doar dupa ce ii cad frunzele, or lui inca nu i-a cazut nicio frunza...in fine, sa speram ca au zile...
Liviana - nu, cu ei nu m-am bagat la crafturi de Craciun - oricum am multe podoabe, asa ca ei m-au ajutat sa le pun!
Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
alintaroma spune:
Gabriela frumos ai decorat! La noi a cazut prima zapada, la scoala avuram Concertul de Craciun si simbata avem Santa parade in centru asa ca declar oficial deschis sezonul sarbatorilor de iarna
Astazi vreau si eu sa fac curat toata casa si sa facem bradul si sa ornam casa. Aici se incepe cu ornatul in prima zi de dupa Thanksgiving dar cum nu era zapada mi s-a parut ca nu e potrivit . Avem de pus si luminile pe casa dar asteptam weekendul si eventual vreme mai buna ... asa ne trebuie ca tot cald a fost dar tot mi s-a parut ca e prea devreme de agatat becuri pe casa si acum o vom face pe gheata si omat
Gabriela rododendronului meu nu ii cam frunzele niciodata, e ever green cum ar veni si nici nu il acopar cu nimic peste iarna. Si nici magnolia nu o acopar cu nimic si a fost ok Acu nu stiu ce sa zic ...
simali spune:
Mie-mi sunteti tare dragi. Doar ca ma deprima acum subiectul despre gradinarit. Imi permiteti va rog sa ma retrag inapoi in pestera si sa scot capul doar din cand in cand?
leeloo2004 spune:
Simali, te inteleg...dar astept zapada, macar asa mi se pare ca gradina e protejata...ca si cum ar avea o shuba...
Alintaroma - chiar vroiam sa te intreb - cum puneti voi luminitele pe casa - am lyat si eu niste lumini de exterior - unele mai mici si pe alea le-am pus pe balustrada, dar mai am unele ca un feld e perdea de tzurtzuri - pe alea cum sa le agat - sau mai precis de ce? Oricum la jgheabul de la burlane nu ajung...
Multumesc de aprecieri!
Eu bradul am sa-l iau in weekendul 18-19 dec - si tot atunci o sa-l impodobim, ca sa ne bucuram de el mai mult!
Atunci am sa las si eu rododendronul neacoperit, sa vedem cum trece iarna!
De dimineata am protejat cei doi pui de thuja si am acoperit si tufa d margareta africana - acum pe asta din urma nu stiu daca o mai pot salva...dar macar am incercat!
Poze
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Dupa ce gradina mea a fost incastrata in gheata nu-mi revin dupa ce am costatat ca nu au suferit nici micsunelele, galbenelele si macul californian - deci am flori in curte! mi se pare extraordinar (poate pt ca anul trecut nu aveam nimic) - dar rezista extraordinar florile astea la frig si parca le merge mai bine ca oricand
In curand trebuie sa ma apuc de rasaduri astfel incat in primavara sa am plantute serioase/viguroase.
Eu m-am luptat cu niste purici albi pe ardeii iuti pe care i-am mutat in casa in jardiniera (am si lasat-o o noapte afara sa inghete puricii)
Noi facem bradul de Mos Niculae - chiar am confectionat si un calendar advent (il puteti vedea in blogul meu) si am de gand sa pun un biletel in dimineata de 6 in care sa srie ca impodobim bradul si ne apucam de decorat casa si gradina.
cam atat de aici, pupici
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!