Calendarul gradinarului vesel (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Da Olimpia... si nemuncite
Liviana pe mine m-a costat 80lei costumasul, l-a facut exact cum am vrut si cu chipiuta.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala, nu ne vei mai povesti ca asta primavara cum repicai zeci de casolete pe terasa in bataia vantului, bravo tie! Io inca mai cuget ce si cat voi gradinari la anul. Am sapat doar doua brazdute si solarul, dar cu inima indoita, marturisesc.
Liviana pana printr-a patra ai toate sansele sa ai nevoie de costum popular la serbari. Fa o camesa simpla, lunga si larga, cu un tighel rosu pe margini si accesorizeaz-o cu clop, brau(am vazut si tricolor) si o traista taraneasca. Cand mai cresc baietii daca manecile ajung trei sferturi tot nu-i mare bai. Oricum fiind doi baieti unul dupa altul, ca o veti folosi ceva timp.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olimpia incerc sa evit sa retraiesc exprienta de asta primavara (cu pielea arsa de vant si soare si cand ma dureau si oasele de la febra musculara). Gradinaritul ramane un hobby, e clar ca nu a fost doar o scanteie de moment, insa ma bazez mult pe ajutorul mamei natura care are grija sa incolteasca si din semintele cazute cu un an inainte.
Trebuie sa va povestesc insa ca dupa ce am muncit ingrozitor sa-mi aranjez/delimitez gradina cu pietre (pe semicurb - cum imi place mie) am aflat ca exista la noi o firma care face asa ceva cu o masinarie care sapa si toarna imediat niste borduri (dintr-un soi de beton care se intareste imediat) in ce culoare vrei si in ce forma vrei. Isi face o prietena curtea cu ei si arata super. [ e adevarat ca eu sunt in continuare fericita si mandra de ce au stiut manutele noastre sa faca, dar pt cine nu are timp sau chef sa-si rupa spinarea, e o varinata f interesanta si rapida de a amenaja curtea]
vin cu poze cand o sa am.
we placut

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, buna treaba face firma aia . Poate ne zici si preturi, asa informativ. Nu ca as apela ca io-s Nehotararea in persoana, am schimbat si inca mai schimb forma rondurilor, mut plante si retrasez alei. Deci la mine-s bune bordurile nebetonate.

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Am cumparat acum vreo 3 saptamani 0 Poinsetia (floarea Craciunului), de obicei o luam in anii trecuti in luna decembrie, dar acum vazand-o asa frumoasa am luat-o mai devreme. Problema cu ea e ca acum ii cam cad frunzele (rosii) si se cam ofileste. ce sa-i fac, ii schimb pamantul sau mai astept? N-as vre o s-o pierd.

Mergi la inceput

Christel, nu cred ca are legatura cu perioada in care ai cumparat-o. Eu am o craciunita de 4 ani si e deja copac pana la tavan, o am langa un geam mare. Poate nu-i pui destul de des apa ca poate la tine-i mult mai cald decat la florarie, poate ar vrea putin ingrasamant, stiu ca la magazin plantele-s tratate cam la 2 saptamani... E o perioada de adaptare, sper s-o treaca cu bine.
Eu am avut in general noroc cu plantele cumparate, mai putin cu cyclama de care ma plangeam acum catva timp. Aia s-a uscat de tot , am lasat ghiveciul asa si sper sa fie doar in repaus peste iarna si sa-si revina.

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Eu nu am avut noroc cu nicio Poinsetia - toate mi s-au uscat (desi o perioada parea ca le merge bine) sau au fost atacate de diferiti daunatori... asa ca nu mai iau.

E clar ca munca din gradina nu se termina niciodata - duminica dimineata am plantat irisii albi pe care i-am luat saptamina trecuta (i-am pus tot linga gardul din spate - stiu ca astia se inmultesc rau de tot, asa ca sper sa faca "tufa" bogata) si miutza tufa de ilex - asta din urma nu stiu cit de repede creste, dar am vazut prin oras unele tare frumoase - sper sa se prinda pentru ca am inteles ca nu sunt pretentioase.

Iar cu vremea asta...ce sa zic - mi-a rasarit inclusiv ceapa si usturoiul pe care le-am plantat - nu am de gind sa le acopar, sper sa reziste pina la primavara. Cei mai harnici au fost muscarii - au rasarit cam toti si sunt marisori acum, dar mi-au rasarit si multe dintre narcise, am vazut chiar si citeva virfuri timide de zambile. Oricum nu am atitea pet-uri sa le acopar - cum le-o fi norocul!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, Christel, Poinsetia are nevoie de multa lumina si temperatura scazuta. La o colega de-a mea a inflorit, dar o tine pe balcon. In general plantele care infloresc iarna au nevoie de temp scazute (in aceeasi categ intra si Craciunita).

Are cumva cineva vreun pui de Zamioculcas? Imi doresc si eu unul, am inteles ca se preteaza bine la camere nu f luminate.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hop si eu!
Am reusit sa plantez la tara catina(polenizator+producator) si Blissy,un zmeur remontant.
Au ramas neplantate ,un coacaz,Goji,Ginko si 3 afini "Pattriot",pt.ca am uitat sa-i iau.
Nu stiu de ce dar nu ma pot mobiliza mai mult in gradina din Buc.
Sunt incantata de tufanelele mele care sunt inflorite si acum!
Am inceput experimente cu seminte de "Planta de (sau in loc de) zahar",(Stevia rebaudiana)si cu eucalipt(Eucalyptus globulus) care cica alunga tantarii si mustele.
Nu stiu daca sa aduc in casa minunatul rozmarin tarator.
Deci,multe,multe probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Hai mai, b.nica, astea sunt probleme?

Eu ma bucur ca macar au inceput ploile - ma tot gindeam la caldura asta nefireasca pentru noiembrie combinata cu lipsa ploii - numai bine nu era pentru gradina. Ca sa nu mai zic ca ceapa s usturoiul puse pentru la primavara/vara au rasarit deja, ba usturoiul e chiar maricel - nu am idee cum vor trece iarna...

In rest iarba arata foarte bine, gardul viu o parte s-a scuturat (ulmul), o parte e verde si arata foaret bine (lemnul ciinesc), iar trandafirii par a se fi prins...de miine ma apuc de decorarea de Craciun, nu va spun ca abia astept!!!!!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput