Calendarul gradinarului vesel (16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabriela, eu am taiat tufanelele si crizantemele de cum s-au uscat si am vazut ca toti vecinii au facut la fel. De asta cred ca si cu inisorul trebuia sa fac la fel (primavara e mai periculos sa tai pt ca nu stii exact cand incepe vegetatia si nici cand e risc inca de inghet - asta pt taiat de plante in general). Cred va trebui sa le tai f devreme pt a nu apuca lastarii noi sa creasca si sa fie mai dificil.
Eu in continuare n-am facut nimic.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Nici eu nu am facut nimic si nici nu fac pina weekendul viitor; acum ca aproape a trecut ianuarie am inceput sa simt nerabdarea pentru venirea primaverii...si daca ma uit in calendar mi se pare o vesnicie pina in 1 martie... asa ca pina atunci mi-am adus o bucatica de primavara in casa asa si asa si ma mai bucur de Amaryllis - la 2 din ei am tije de flori - chiar cel roz e o splendoare deja!

Tala - imi asum riscul si le tai la primavara - nu o sa le tai chiar pina jos - oricum lastarii noi nu apar din tijele uscate de flori si chiar de la baza tufei asa ca nu cred sa fie totusi probleme.
Am doar o ingrijorare legata de hortensie - mi se pare ca in toamna s-a uscat cam devreme, astept primavara sa vad daca va avea muguri sau a fost afectata de ceva - e aproape de bradul coreean de care va ziceam ca s-a uscat din senin dupa ce un an intreg i-a mers foarte bine (a avut muguri, a crescut) si pe care trebuie sa-l scot - ma gindesc poate acelasi lucru o fi afectat ambele plante?

Ba uite ca mint - ceva tot am facut mi-am luat din hornbach pastile de turba pentru rasaduri - o sa pun semintele de ardei in astea sa vad cum se comporta...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, f frumoase florile de primavara.
am vazut in backgroundul unei poze ca ai acasa apa la butoi, imi poti spune te rog de la ce furnizor si care e oferta lor pt pers fizice? Multumesc frumos.

In leg cu tufanelele, tijele uscate se pot taia oricand; noile plantute vor creste pe langa ele cum ziceai si tu, nu le incomodeaza prezenta celor uscate decat atunci cand e primavara si incep sa creasca peste o 2 palme inaltime.

Rasadurile mele de brocoli au fost cele mai harnice din cele puse, au inaltimea de un deget.
Tala, am observat ce cutiuta-portret a mai aparut pe site-ul tau; e f frumoasa si combinatia de culori f vesela. E din lemn, nu?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Liviana - ti-am dat PM cu apa. Pina la urma ce rasaduri ai pus?

Eu ma pregatesc sa pun rasadurile de ardei gras si iute in weekendul asta, sa prin luna in ascensiune!

Cred ca am facut ordine in punga cu pliculetze si seminte de 1000 de ori - ma maninca mainile, e clar...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Am pus seminte de ardei capia, ardei gras, vinete si gogosari in pahare de plastic.
De asemeni am mai pus (pt prima oara in casa) seminte de brocoli, patrunjel si leustean. Sunt curioasa cum va fi evolutia.
Au trecut 2 sapt de atunci - brocoli si gogosarii au fost cei mai harnici. Spre sfarsitul lunii o sa le pun si pe cele de rosii.

Mergi la inceput

Liviana multumesc si da, cutiuta e din lemn (furnir mai exact).
Mai poti sa-mi dai si mie seminte de rosiute? eu am fost asa de ametita incat n-am pastrat nici una (si am cereri si de la o prietena care a fost si ea f incantata de productia de anul trecut si care n-a pastrat nici ea )
Eu cred ca in we care vine imi fac curaj si pun rasaduri (tot in februarie am ajuns), dar unde? trebuie sa fac repede un raft pt ca nu mai pot folosi camera de anul trecut asa ca vor creste frumusel in living (unde se cam deschide usa destul de des...deci trebuie sa fac si o husa pt acel raft)...deh, probleme

Bucurie!

Mergi la inceput

Pai Tala in weekendul care vine e perfect sa pui rasadurile! Din data de 3 luna e in crestere, asa ca e momentul ideal sa pui rasadurile - asa spun cunoscatorii... Eu tocmai asta am asteptat, sa vina data de 3 (bine, coincide si cu inceputul anului Iepurelui, asa ca va fi cu atit mai bine! ).
Spor la treaba!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Cu mare placere, Tala! Vrei din soiul cherry? Am o gramada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Am fost si eu la mosie, e zapada mare, nu se vad ghioceii.Tufanicile nici noi nu le-am taiat, mai la primavara cand s-o incalzi!Gutuiul japonez avea muguri inainte de Craciun, dar au inghetat, o sa-i dea altii la primavara!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Da Liviana, din cele cherry as vrea (din cele normale cumpar si se pare ca o sa si primesc de la cineva)
Mie mi-a inghetat rozmarinul (deci era bine daca il acopeream si pe el saracutul) asa ca voi pune iar (dar creste f greu...)

Bucurie!

Mergi la inceput